Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 5. října 2011 ve 20:28® Scanix
Scanix
Datum lovu: 5.10.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Opet jsem dnes zvolil taktiku hodku rano pred praci a hodku s malou odpoledne a bylo to prijemne. Rano jsem intuitivne zvolil misto a rybky tam fakt byly, povedlo se zdolat osm kousku cca 50–60 a stejny pocet popadal ci netrefil jednohak na gume. Pak to ustalo a povedl se jeste jeden kousek na skvost od DeProfundise a sticka na klasiku. Odpoledne jsme s malou zabehli jen za barak pesom, byl z toho bolda k 60ti a jedna spadla ryba v dalce, male se povedli dva mensi okysi a to bylo vse…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45333.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45332.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45331.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45330.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 4. října 2011 ve 23:25® hecht
    hecht
    Datum lovu: 2.10. | Způsob lovu: Muškaření

Musel jsem v neděli užít trochu toho léta. Rozpolcenost s čím k vodě nakonec vyhrál mušák. Udělal jsem asi dobře, nějaký potočmen, několik lipanů – po kterých jsem vlastně šel, no a díky stavu vody jsem na nadjezí zastihnul hafo tloušťů ochotných sebrat mouchu ze skoro stojaté hladiny. Takovej pařák v říjnu, to se nevidí často…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45301.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45300.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45299.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45298.jpg
      Úterý 4. října 2011 ve 20:51® majkyss
      majkyss
      Datum lovu: 4.10 | Revír: Liberec | Způsob lovu: Klasická položená

V Liberci jde vše :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45297.jpg
        Úterý 4. října 2011 ve 20:49® majkyss
        majkyss
        Datum lovu: 3.10 | Revír: Liberec | Způsob lovu: Klasická položená
        Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
        foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45296.jpg
          Úterý 4. října 2011 ve 20:48® majkyss
          majkyss
          Datum lovu: 1.10. | Revír: Liberec | Způsob lovu: Klasická položená
          foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45295.jpg
            Úterý 4. října 2011 ve 20:42® Foligno
            Foligno
            Datum lovu: 4.10.2011 | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem se rozhodl využít jeden z posledních krásných letošních dní a vyrazil na UL. Povedlo se hodně tloušťů a bolenů menších velikostí a okounů bylo taky dost, ten největší viz foto. Celkem dneska spokojenost.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45294.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45293.jpg
              Úterý 4. října 2011 v 19:55® Scanix
              Scanix
              Datum lovu: 4.10.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Rano jsem vyrazil na hodku pred praci, celkem prekvapive zobali jeseni gumky jako candati ze dna, poctive se zakusovali i do 3" kopyta. Odpoledne jsem vzal malou uzit si jednoho z poslednich letosnich teplejscih dnu a ta si hned povodila dve slusne ryby, tu prvni upalila celkem zahy, celkem posmutnela, ale navazal jsem ji dalsi gumku a se slovy, nastraha, ktera neni ve vode nechyta, se do toho obula znovu. Prisla rana a druhou rybku uz zdolala uspesne, pomohl jsem jen s vylovenim, byl z toho bolda 67, takoveho jsem chytil urcite az v dospelosti :-) Ja sekundoval dvema, vetsi 65 a 3 tlousti, nej 54. Takze pro dnesek spokojenost ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45285.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45284.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45283.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45282.jpg
                Úterý 4. října 2011 v 15:43® BoBo-Falknow
                BoBo-Falknow
                Datum lovu: 4.10.2011 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Nedá mi to, abych se nepochlubil. Kamarád si vzal nová bílá kopyta VLACEJ.CZ 10 cm a hned takhle zabodoval.

Kruci, měl bych taky přerušit práci a jít na ryby…

Tento příspěvek byl editován 4.10.2011 15:43:54 uživatelem BoBo-Falknow.
                foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45279.jpg
                  Úterý 4. října 2011 v 10:11® Bigpista
                  Bigpista
                  foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45273.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45272.jpg
                    Úterý 4. října 2011 v 9:44® Bigpista
                    Bigpista
                    Datum lovu: 2. polovina září 2011 | Revír: - | Způsob lovu: Přívlač

S kamarádem jsme párkrát vyrazili na jednu krásnou říčku, já na přívlač, on s mušákem. A dařilo se.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45271.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45270.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45269.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45268.jpg
                      Neděle 2. října 2011 ve 23:07® Scanix
                      Scanix
                      Datum lovu: 2.10.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Odpoledne jsem na chvilku zabehl k rece velice na lehko jen s par gumkami v kapse, prutem a fotakem. Nakonec se ukazalo, ze jsem mel s sebou malo nastrah, protoze jsem trhal jak divej. Nez jsem vsechny funkcni nastrahy utrhal, lapil jsem par bolinku a tloustiku, jeden solidni bolen mi spadl z BL hacku a jednu tezkou rybu jsem utrhl kdesi ve zmeti kameni a vetvi, ta me celkem mrzi, vubec jsem s ni nehnul :-((

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45256.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45255.jpg
                        Neděle 2. října 2011 ve 22:27® mira.ll
                        mira.ll
                        Datum lovu: 2.10.2011 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

O tomto víkendu jsem nachytal,většinou na smáčky,nějaké okyše(ten největší samozřejmě spadl :-) ),čtyři kudly, tlouště a dvě plotice.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45254.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45253.jpg
                          Neděle 2. října 2011 ve 21:56® JHolc
                          Datum lovu: 2.10. 2011 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Tak, dnes se mi už konečně zadařilo a snad jsem prolomil tu mou smůlu na chytání duháků. Řeka byla úžasná, vody bylo tak akorát a ryby docela spolupracovaly. Největší duháci okolo 50cm, většinou ne vysazenky, ale starší ryby. Největší ryby jsem již klasicky nevytáhl, nejvíc mě mrzí krásný potočák, který mi po pěti minutách přetahování narovnal jigové Tiemco. Fotka je jen jedna ilustrační, většinou jsem byl po prsa v proudu a neměl odvahu vyndat foťák…

Tento příspěvek byl editován 2.10.2011 22:00:06 uživatelem JHolc.
                          foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45252.jpg
                            Neděle 2. října 2011 ve 21:15® bjucek
                            bjucek
                            foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45251.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45250.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45249.jpg
                              Neděle 2. října 2011 ve 21:09® bjucek
                              bjucek
                              foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45248.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45247.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45246.jpg
                                Neděle 2. října 2011 ve 21:03® bjucek
                                bjucek
                                Datum lovu: 2.10. | Revír: orvis cup

Tak jsem strávil dopoledne na orvis cupu. Nějaký ryby jsem viděl. Zajímavá byla expozice ptactva a největším zážitkem bylo svezení na kajaku.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45245.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45244.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45243.jpg
                                  Neděle 2. října 2011 ve 20:59® Herink
                                  Herink
                                  Datum lovu: 2.10. | Revír: Smutná 2 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes chyceno celkem 5 tlouštů 2 perlíni a několik okounů.Nej ryby okoun ke 30 a tloušt 40.

Tento příspěvek byl editován 2.10.2011 21:01:38 uživatelem Herink.
                                  foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45242.jpg
                                    Neděle 2. října 2011 v 19:50® osprey
                                    osprey
                                    Datum lovu: 1.10. 2010

Poslední dobou nějak dávám přednost lovům beze zbraní…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45241.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45240.jpg
                                      Neděle 2. října 2011 ve 14:56® iron maiden
                                      iron maiden
                                      Datum lovu: 2.10.2011 | Revír: Orlík | Způsob lovu: Přívlač

na orlíku jedna štika 66cm a táta bolena cca 40cm

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45236.jpg
                                        Neděle 2. října 2011 ve 14:42® JohnFish
                                        JohnFish
                                        Datum lovu: 2.10.2011 | Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač

Ahoj dneska sem si byl ráno chvíli zavláčet s mým novým UL prutem a první úspěchy se skoro povedly ale nic nejdřív se za smáčkem proháněl okoun ale po malé chvíli o něj rychle ztratil zájem :/ a to stejný s bolenem pak sem to ještě chvíli zkoušel a pak sem už rovnou jel domů… Takže dneska ZERO :/

Neděle 2. října 2011 ve 13:56® Karlos82
                                          Karlos82
                                          Datum lovu: 1.10.2011 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Přívlač

Včerejší vycházka měla vcelku úspěch pár okounů, a tahle krasavice, která byla vrácena zpět do vody.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45235.jpg
                                            Neděle 2. října 2011 v 11:16® timbab
                                            timbab
                                            Datum lovu: 1.10. 2011 | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

Včerejší výprava na Labe přinesla jen dvě ryby ale za to pěkné.Tlouště 55 cm a candáta 68 cm.V místě zakrmeném na kapra partiklem a pelatama mi po setmění začal lovit sumec přes metr a dělal tam krásnej bordel takže peleta nebodovala.Navíc kolem půl deváté přiletělo hejno cca 30 kormoránů a rozhodli se nocovat na stromě přímo nad námi.Poslouchat to jejich skřehotání je vážně o nervy :-D

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45226.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45225.jpg
                                              Sobota 1. října 2011 ve 22:01® Prichy
                                              Prichy
                                              Způsob lovu: Přívlač

Tak a mame tu osobacek na tema "ryby s Adamkem. Na jesenici to bylo jako na zavodech, tak nezbylo nez pouzit nejzakernejsi zbran zlute kopyto VLACEJ.CZ ;-) …Okoun 41cm, krasne vypasenej a protoze clovek se ma pry s rybou kamaradit ( rikal Adamek) tak ho osobne pustil (tedy z podberaku, protoze se ho silene bal :-D …mozna by se toho dalo nachytat vic, ale uz byl cas sbalit veci a palit k domovu, …vecere koupani a atd. (omluvte kvalitu foto, mobil a sero neni dobre)

Tento příspěvek byl editován 1.10.2011 22:02:55 uživatelem Prichy.
                                              foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45224.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45223.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45222.jpg
                                                Sobota 1. října 2011 ve 21:38® nnnap
                                                nnnap
                                                Datum lovu: včera | Způsob lovu: Feeder

Přátelé, dá se spojit lov fídrem nebo obdobnou technikou se čtením knížky, žurnálu apod? Tak přesně to mne včera postihlo.
                                                Po více jak 2 měsících jsem se zase dokopal stavit se na můj předplacený rybník. Po pravdě řečeno, ano, bylo to ekonomické využití jízdy kolem. Tak tedy jsem ráno naházel do auta to co jsem z něj začátkem léta vyházel, s plným vědomím, že třetina bude doma a chybět. Ale já si vozím k vodě cca 10 prutů, takže maličkosti neřeším. Vždycky s něčím zaházim. Těžce rozpolcen, protože ten den probíhala aukce výtvarného umění. Já oblečen jak prase, přiměřeně prasečkinovi, jsem vedl v sobě boj jestli se včas od vody sbalit a vypadnout nebo zůstat a něco nachytat. Tak sem vytáh kapřak, co jiného na kapry jak kapřak, že a že si k němu položím fídr. Tak fídr jsem nenašel, ale chtěl sem něco se špičkou, tak sem si vzal klukův telepicker, obul ho 20 gr krmelcem a nahodil ke kapřaku. Bo, co jineho na kapry, jak kapřak, že. Voda byla přikalena jak na Lužnici. Kapřak před sebe jak idiot, jak taky jinak, že a picker trochu bokem. Co tež na haček? To taky neřešim, bo vždycky mam co. No, na picker sem fucknul fermentovanu kukuřicu, dobře fermentovanu, když vydržela ty skoro 3 měšice v uplně dobre kondici. Nahodim a vedu vnitřni boje. Kapr, umění, kapr, umění…Bo ja tež moc nevnadim, pouze do krmelca a přehodit se mušim dokopat, tak mysl mi furt utikala k ušlehtilejšim věcem, jak kapr. Maje aukční katalog, nezdržel sem se, vzal z auta a listoval a dumal na co přihodit a kaj až. Pavliňák, Kroča, Zezula, byli mými favority. Uvědomoval jsem si to, že s hlavu zabořenu do knižky vypadam u fidrovych špic jako blbec, ale okolní kapřáci tomu stejnak nerozuměli, tak co. Kroča- Kapr, Kroča nebo kapr? Čas nemilosrdně plynul a jako prase sem jít nechtěl. Poslední zoufalé boje se sebou, když v tom špička pickeru zamávala na pozdrav zrovna v okamžiku, kdy jsem vlhké oko pozvednul od katalogu v dál. Tak fermentovana kukuřice může za to, že jsem bez Kroči.
                                                Koukám do podběráku, oko jak z kašparovy krávy po té přestávce, říkám si- hele rekord junior. Po přeměření jsem musel odhad upravit o 10 cm a byl to konzumní kapr. Grilovací. Říkám si, co už, tak pojď, když sem tě vyčenžoval za Zezulku! Pokoukávám na kapřák, že by též něco kapitálnistického z něj vypadlo, ale mlčel. Za půl hoďky zase špička ahój, byl to bratříček, nachlup stejně dlouhej jako první, tedy také grilovací. Sbalil sem pruty a s kapkou lítosti s kapříky míjel už prázdnou aukční síň. Kdybych měl trošku slušné hadry sebou, ten den, tak sem si kapříky vytáhl dneska a měl bych Kroču i kapry. Z toho plyne poučení- můžete li na umění, jděte. Kapři neutečou. Kroča ano!
                                                Fotky kapru vam tu nedam, bo naco fotka nasaďaka, že. Tak tedy aspoň žánrovka od vody.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45221.jpg
                                                  Sobota 1. října 2011 v 19:20® chosebaits
                                                  chosebaits
                                                  Datum lovu: dnes | Revír: potoční | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní vláčka byla uspěšná.Já dnes 320 kusu potočáka. Od nás do revíru od středy do dneška putovalo 1670 kusu.Bylo tam pár kousku okolo 40 cm.Tak ať se jim tam daří a nejsou jen krmením pro kormorána.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45217.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45216.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45219.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45218.jpg
                                                    Sobota 1. října 2011 ve 13:56® Scanix
                                                    Scanix
                                                    Datum lovu: 1.10.2011 | Revír: pstruhovka JČ | Způsob lovu: Muškaření

Dnes po ranu vyrazil s kolegou Izou a jeho tchanem na pstruhovku poprve s musakem, o vypujceny proutek jsem mel celkem starost, nebot zkusenosti s lovem na musak nemam zadne, ale zda se, ze to prestal bez uhony. Celkem musim konstatovat, ze tento zpusob lovu ma neco do sebe, ackoliv jsem mel jiste spoustu zlozvyku a pusobil misty neobratne, nejak jsem se s tim popasoval a nekolik rybek jsem lapil, byl mensi potocak, pak nejaci duhaci, okounci a jako tresnickou na dortu v samotnem zaveru meho lovu jsem zaprah nadhernou parmu 70+, jiz byla tarka v podberaku, kdyz se dala znovu na zbesilou jizdu (viz foto, i kdyz byla uz nekolikrat videt, vyfotit se nepodarila) a povolil zrejme uz obrouseny navazec, moc me to mrzi, ale verim, ze jig s BL hackem rybe neublizi…Za zminku stoji jiste ulovky kolegu, jako Izuv candat cca 55 za hrbet a solidni tloust kolem 50 jako prvni ryba „dědy“. Chlapci ted jeste urcite pokracuji v lovu, tak snad jeste zachytaji. Pro me na prvni vychazku s musakem dobre, rozhodne tento zpusob lovu nezatracuju, ale necham tomu volnej prubeh ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45215.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45214.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45213.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45212.jpg
                                                      Sobota 1. října 2011 ve 12:45® Holajz2
                                                      Datum lovu: dnes | Revír: Moravská Sázava 1A | Způsob lovu: Plavaná

Nasypali nám do vody pár kuřat, ale moc nejdou, tak snad aspoň chvíli ve vodě vydrží… ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45210.jpg
                                                        Pátek 30. září 2011 ve 22:26® Scanix
                                                        Scanix
                                                        Datum lovu: 30.9.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Protoze jsem uz par dni u vody nebyl, resil jsem lehci abstak tim, ze jsem vyrazil na hodku rano pred praci. Celkem se nic vaznejsiho neudalo, coz jsem ani necekal, ale na gumky jsem pochytal nejakeho tloustika, busili do toho poctive, pak se pripletl okounek a kudlicka. Tresnickou na dortu byl krasny zaber ze dna v hlubokem proudu, kdyz jsem nechaval gumu vyklesavat, po zaseku tuhy odpor a celkem nezvykly zpusob boje. Po nekolika sekundach mi to bylo jasne, k hladine se dopleskal „pleskac“, ktery se do nastrahy opet zakousl hrbetem, skoda, ze mi ted vlacak nedovoli popadnout feeder, mozna by se tam nejaky povedl regulerneji ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45209.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45208.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45207.jpg
                                                          Pátek 30. září 2011 v 15:00® brčkař
                                                          brčkař
                                                          Datum lovu: 28.-29.9. 2011 | Revír: severozápad | Způsob lovu: Plavaná

Během dvou vycházek se podařilo osm druhů. (Mimo těch na fotce ještě cejn, tloušť, proudník a všudypřítomné oukleje.) Díky, babí léto!

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45201.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45200.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45199.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45198.jpg
                                                            Pátek 30. září 2011 v 1:12profil byl smazán
                                                            Datum lovu: 29.9.2011 | Způsob lovu: Přívlač

Protože na lov ještě nebyl čas,byl sem obdivovat krásy tamního podvodního světa,alespoň spoza obrovských akvárií..walle­ye,largemouth and smallmouth bass,zkrátka odlišný kraj.Když už sem poznal jejich mrav,tak doufám,že bude snadnější je dostat na prut až se umoudří počasí.

Tento příspěvek byl editován 30.9.2011 01:13:54 uživatelem .
                                                            foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45194.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45193.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45192.jpg