Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 29. září 2011 ve 21:04® mira.ll
mira.ll
Datum lovu: 28.9.2011 | Revír: řeka | Způsob lovu: Marmyškování

Začal jsem chytat se smáčkem a ty drbance nešlo zaseknout.Až na marmyšku jsem zjistil kdo si to se mnou hraje ;-) .A že jich tam asi bude…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45185.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45184.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45183.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45182.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 29. září 2011 v 19:56® Vendelín
    Vendelín
    Datum lovu: 29.9 | Způsob lovu: Kaprařina

Dnešní skok k vodě na hodinku a půl přinesl dva padesátníky a jednoho prcka 35:) Každopádně to byla hezká chvilička:)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45180.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45179.jpg
      Čtvrtek 29. září 2011 ve 14:55® Mrakoš

Svítání na jezeře – nejhezčí začátek dne.

Tento příspěvek byl editován 29.9.2011 14:58:51 uživatelem Mrakoš.
      foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45178.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45176.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45175.jpg
        Čtvrtek 29. září 2011 v 9:24® ART
        ART
        Revír: vltava | Způsob lovu: Přívlač

Včera jsem šel prozkoumat zase tu Vltavu a nějakej ten lepší okoun se vytáh

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45174.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45173.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45172.jpg
          Čtvrtek 29. září 2011 v 7:15® Dawee
          Dawee
          Datum lovu: 26.9.2011 | Revír: Ebrťák (soukromá voda) | Způsob lovu: Kaprařina

Po zakrmení tak 10 minut a byl tam. Neměřen a nevážen, hned puštěn.

(omluvte to foto, fotila babička)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45171.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45170.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45169.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45168.jpg
            Čtvrtek 29. září 2011 v 0:30® hecht
            hecht
            Datum lovu: 28.9. | Revír: dok...ná voda | Způsob lovu: Přívlač

Dnes nalezen důkaz o lidové tvořivosti, akorát to hovado zapomíná na obchůzky. Jedna šňůra utržená, na jednom háku pouze torzo hlavových kostiček po nástražené rybce, ostatní už zcela prázdné. Sebral jsem mu asi 4 kousky, nakladené na cca 15 metrovém ůseku. Ach jo :-( Osprey má nedaleko bydliště ,,konkurenci''

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45167.jpg
              Středa 28. září 2011 ve 21:53® Foligno
              Foligno
              Datum lovu: 28.9.2011 | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač

Po obědě jsem zkusil potrápit okouny a pár pruhovaných dorostenců se povedlo…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45166.jpg
                Středa 28. září 2011 v 19:00® laskut
                Datum lovu: 27.9.2011 | Způsob lovu: Přívlač

Včera kamarád v 11:45 dostal záběr na gumu od sumce a v 19:15 ho dostal do lodky :-D krásných 7,5h zdolávání a to šel na candáty… měřil 205cm a nebyl sežrán :-))

Středa 28. září 2011 v 15:19® Tomik
                  Tomik
                  Datum lovu: Last weekend | Revír: Norway | Způsob lovu: Muškaření

Expedice mořský pstruh dopadla na výbornou, ve dvou lidech za dva dny chytání chyceno 40 mořáků, cca 30 tresek a makrela..;-) Nej ryby 50,46…;-)

Tento příspěvek byl editován 28.9.2011 15:19:46 uživatelem Tomik.
                  foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45158.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45157.jpg
                    Středa 28. září 2011 ve 14:20® bjucek
                    bjucek
                    Datum lovu: 28.9. | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Vyrazil jsem obhlídnout revír, kde jsem ještě nelovil. I přes mlhu a uzavřenou silnici jsem se na místo určení dostal poměrně rychle. U vody celkem klid a navíc jsem odpanil novej proutek. Takže spokojenost

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45154.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45153.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45152.jpg
                      Středa 28. září 2011 ve 13:27® casper
                      casper
                      Datum lovu: 28.9.2011 | Revír: Luníkov (U Jelena) | Způsob lovu: Klasická položená

Takže dneska jsme ráno vyrazili na soukromý rybník „U Jelena“ a byla to opravdu zábava, zachytali jsme si, měli jsme asi 10 kaprů od těch prcků až po slušné padesátky :-) fakt paráda!

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45151.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45150.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45149.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45148.jpg
                        Středa 28. září 2011 v 11:21® Arnej
                        Arnej

Dneska opět na candátech a vyplatilo se. Ryby byly i přes změnu počasí aktivní. Udělal mi radost.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45145.jpg
                          Úterý 27. září 2011 ve 22:03® osprey
                          osprey
                          Datum lovu: 23.9. 2011 | Revír: soukromák | Způsob lovu: Kaprařina

O víkendu jsem si odbyl svou letošní návštěvu na soukromáku. Chtěl jsem zabodovat s vláčkou ve stylu Scanix, ale ryby na mě pekly. Dobře mi tak.

Zachraňoval jsem se kaprařinou (s feederovými pruty). Rybou dne se stal tenhle velmi bojovný kapr 83 cm. Bojoval dvakrát déle než cokoli, co jsem zatím na soukromáku tahal.

Budiž mu čest a chvála a ať se mu ta roztrhaná huba zahojí. Za rok ho možná dojdu zkontrolovat.

Tento příspěvek byl editován 27.9.2011 23:13:04 uživatelem osprey.
                          foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45144.jpg
                            Úterý 27. září 2011 ve 22:01® tomson
                            tomson
                            Datum lovu: 27.9. | Revír: Řeka | Způsob lovu: Plavaná

Pokus o pár tlouštů jeden zabral ale setřepal se , jinak plno ouklejek pruhovaných.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45143.jpg
                              Úterý 27. září 2011 ve 21:56® Scanix
                              Scanix
                              Datum lovu: 27.9.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Vychova nove rybarske generace probihala i dnes a behem cca 60min vyucovaci zakyne predvedla, ze uz ledacos umi a prichytala tentokrat sveho ucitele, dostala tedy za 1 :-) Meho bolena a tlouste prebyla bolenem a dvema okysi, to ji jeste jeden spadl, coz malem oplakala ;-) Vrozene lovecke pudy prokazala tim, ze by uz rada mela v ulovkovem listu zapis ponechane ryby, ze pry babicka ryby rada, ale kdyz jsem se zeptal, zda bude rybu kuchat, tak bylo jasne, ze povlave dal :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45142.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45141.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45140.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45139.jpg
                                Úterý 27. září 2011 ve 21:51® Mrakoš

Vyrazil jsem dnes na karásky, ale pohled na nehybný splávek jsem vydržel jen asi 10 minut. Ale ani na vláčku to nebyl žádný zázrak a od nuly mě zachránil jen tenhle krasavec. Chytil jsem ho už jednou, asi před měsícem. Myslím že mě začíná nenávidět :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45137.jpg
                                  Pondělí 26. září 2011 ve 22:39® Scanix
                                  Scanix
                                  Datum lovu: 26.9.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem mel pred sportovni aktivitou chvilku cas, ktery jsem vyuzil s malou k navsteve nedalekeho proflakleho mista na rece. Uz dlouho chodim vetsinou jen okolo a sleduju snazici se rybare, kteri tam chodi mozna jen ze setrvacnosti. Meli jsme hodku a to na vypravu nekam dal pesky ci na kole moc nebylo, tak jsme to prubli a kupodivu jsme neco vyzehlili, male spadly dve ryby, bohuzel ten zasek nebyva v jejim podani tak razatni a tak temer natahovala, ze nic nevytahne. Proto jsem ji nechal zdolat jednoho z bolenu, ale pak to samozrejme byl jeji ulovek :-) Nakonec ji jeden okounek na prutu zustal a tak jsme sve skore vyrovnali a fofrem domu :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45130.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45129.jpg
                                    Pondělí 26. září 2011 ve 21:32® hering
                                    hering
                                    Datum lovu: 24 a 25.9,2011 | Revír: končící pod lžící bagru :-((

Zachraný elektroodlov jednoho chovného potoku přinesl celkem 9 rybích druhů a jeden ks raka říčního.Stovky mřenek,střevlí,po­točáků 1+ až 4+ a okounů,desítky sivenů,pár tloušťů,vranek a hrouzků,3 šti­ky.Ryby přežili tři loňské megapovodně,bohužel o svoje domovské tůňky nyní přijdou.Regulaci zdar :-( ((

PS:rak,střevle,mřen­ky a vranky převezeny do úseku kde se zatím hrabat nebude,PO a SA od velikosti 2+ vysazeni do sportovních revírů – velikost 1+ do jiné chovné vody.Ostatní vysazeno do MP revíru.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45124.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45123.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45122.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45121.jpg
                                      Pondělí 26. září 2011 ve 20:31® vrata2
                                      Datum lovu: 25.9.2011 | Revír: Divoká Orlice | Způsob lovu: Plavaná

Po rybářské stránce nic moc,ale to ráno bylo kouzelné.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45120.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45119.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45118.jpg
                                        Pondělí 26. září 2011 v 17:44® skwor
                                        skwor
                                        Datum lovu: 26.9. | Způsob lovu: Přívlač

Po dlouhé době stálo za to vytáhnout foťák

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45117.jpg
                                          Pondělí 26. září 2011 ve 13:21® sethy
                                          sethy
                                          Datum lovu: 26.9. | Způsob lovu: Přívlač

Už se to začíná rozjíždět:->

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45116.jpg
                                            Neděle 25. září 2011 ve 22:01® smisa 3!
                                            smisa 3!
                                            Datum lovu: 25.9.2011 | Revír: ÚN.Štěchovice | Způsob lovu: Přívlač

První letošní smáčkovací procházka na přehradě přinesla několik miniokounů.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45115.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45114.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45113.jpg
                                              Neděle 25. září 2011 v 19:13® Char
                                              Char
                                              Datum lovu: 24,-25.9. 2011 | Revír: orlík | Způsob lovu: Přívlač

V sobotu ráno po měsíčním „půstu“ opět na domovské vodě, zkoušel jsem apetit okounů kterých se povedlo asi 10ks zčehoš jen tři atakovali hranici 30cm, jeden byl kouslej od slušné štiky. Dnes ráno jsem opět zkoušel okouny a na místě ulovení kousého okouna jsem na wobler dostal vlažný záběr, říkám si že to bude nějaká kudla načež se ryba rozjela a zamířila nekompromisně na hloubku, pochvilce zdolávání se u hladiny zjevila pěkná tetka zubajda, no a nastal problém jak ji dostat do lodi, vozím jen takovou „síť na motýly“ jak říká kolega,po několika nezdařilích pokusech jsem jí navlék podběrák od ocasu a rukou vzal štiku za hlaju a vtáhnul do lodi. Vyklubal se z toho můj osobáček 109cm a 8,70 kg.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45111.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45110.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45109.jpg
                                                Neděle 25. září 2011 v 17:33® Raf
                                                Raf
                                                Datum lovu: 24.-25.9.2011 | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač

V minulých dvou dnech jsem zažil nejhustější bolenovou rybačku v životě. Nejdřív na novém místě prvních deset hodů přineslo deset bolenů 50+! V jen o trochu pomalejším rytmu se táhnul celý víkend. Ulovené boleny jsem nepočítal, ale bylo jich dobře přes padesát. Na to že jsem byl vlastně s rodinou na výletě to nebylo vůbec špatné :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45103.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45102.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45104.jpg
                                                  Neděle 25. září 2011 ve 13:53® Shrek
                                                  Shrek
                                                  Datum lovu: 22.9.2011 | Způsob lovu: Přívlač

Jose.Pepe a jeho štika 63cm.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45099.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45098.jpg
                                                    Neděle 25. září 2011 ve 12:36® casper
                                                    casper
                                                    Datum lovu: 24.9.2011 | Revír: Mlýnský rybník (Praha východ) | Způsob lovu: Klasická položená

Ještě přidávám fotky této „sportovní“ vody :-)) )

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45092.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45091.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45090.jpg
                                                      Neděle 25. září 2011 ve 12:32® casper
                                                      casper
                                                      Datum lovu: 24.9.2011 | Revír: Mlýnský rybník (Praha východ) | Způsob lovu: Klasická položená

Včera jsme vyrazili na rybník Mlýnský (Praha západ) o kterém jsem se toho nikde moc nedočetl, ale zkusili jsme to. Chytat je zde povoleno od 7:00, takže jsme vyrazili tak, aby jsme tou dobou měli nahozeno. Při příjezdu k vodě nás celkem pobavilo, kolik zde bylo rybářů. První co nás zarazilo byl ostrůvek uprostřed rybníka, který byl zamčený a obklopený nahozenými pruty. Poté jsme zjistili, že tam chlapy chytaj asi nonstop a lupou tam ty malý kapry jednoho za druhým do obrovského vezírku. Nahodili jsme tedy a čekali, co se bude dít. Asi po hodině se u nás zastavil domorodec, který nás informoval o tom, že rybník je „zabitý“, vytáhnout tu „kapříka“ je v podstatě svátek a společnost, která tento „sportovní“ rybník provozuje, ho zarybňuje minimálně a to pouze násadou, kterou rybáři vychytají během chvíle a úlovky nezapisují do povolenek, tudíž, nikdo neví kolik má přidat ryb a dávají jich tam málo. Nenechali jsme se ale vyvézt z míry a chytali jsme dál. Přišel jeden cejn, pak slušnej karásek a pak porybný. Na otázku zda tu jsou nějaký kapři odpověděl, že asi jsou, ale nechytají se :-D to už nám bylo podezřelé, ale protože jsme každý zaplatili 200 za povolenku, byli jsme odhodláni aspoň nějakého ulovit. Nakonec se nám povedli dva, kolem 40 cm (spíš pod), takže jsme byli asi ty úspěšnější. Nejhorší ovšem bylo, že rybník byl silně prokvetlý zelenou řasou a voda v něm slušně zapáchala, takže místo pohodového posezení u vody se nám chvilkama chtělo skoro zvracet. Ryby jsme samozřejmě všechny pustili a tento revír určitě nedoporučujeme, protože je to za hodně peněz skoro žádná zábava…Přidávám nějaké fotky a přejeme Petrův zdar ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45089.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45088.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45087.jpg
                                                        Neděle 25. září 2011 v 11:45® iron maiden
                                                        iron maiden
                                                        Datum lovu: 25.9.2011 | Revír: rybník | Způsob lovu: Klasická položená

po třech měsících sem si chyt kapra sice to neni žádnej obr ale radost mi udělal

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45083.jpg
                                                          Sobota 24. září 2011 ve 20:27® Scanix
                                                          Scanix
                                                          Datum lovu: 24.9.2011 | Revír: vysočina | Způsob lovu: Přívlač

Dnes me chlapci pozvali na jednu kouzelnou vodu…bylo to fakt super, rano tam bylo jak z pohadky a nakonec se mi povedla zivotni ryba, kterou asi uz neprekonam, proste super zazitek, ty mensi ani nema cenu pocitat, nejake byly :-) Pani stika 127cm a pry cca 17kg…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45078.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45077.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45076.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45075.jpg
                                                            Sobota 24. září 2011 ve 20:17® ART
                                                            ART
                                                            Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač

Dneska dva parádní okouni chyceni přímo na dně.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45074.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45073.jpg