Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 16. srpna 2011 v 0:51® Scanix
Scanix
Datum lovu: 15.8.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Po dest v podvecer jsem vyrazil zkusit sve stesti a prelstit nejakou rybku. Jeste za svetla se povedl jesen a podobny se mi setrepal, pak bylo chvili hluche misto a az pozdeji za tmy, kdy se reka zahalila do mlhy a tiche jsem kratce po sobe lapil tri podobne tlouste, k tomu jeste jeden slusny zaber pres reku, ale bohuzel ryba z toho nebyla. Pote presun za prateli, kteri zkouseli sve stesti jinde, no protrpel jsem si s nimi az do zaviracky jejich zero a nemel uz take ani kontakt. Sumici opet nic, tak nevim, vice jak mesic jsem zadneho nevytahl, at zkousim jakekoliv misto :-((

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44475.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44476.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 15. srpna 2011 ve 21:55® mira.ll
    mira.ll
    Datum lovu: 14.8.2011 | Revír: řeka MP | Způsob lovu: Přívlač

Pstroužci byli při chuti. Krom těch malejch zabralo i několik kousků kolem 30ti -nej.34cm.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44473.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44474.jpg
      Pondělí 15. srpna 2011 v 19:16® tomson
      tomson
      Datum lovu: 14.8. | Revír: Harta | Způsob lovu: Feeder

Docela dobrá chytačka, kapr 50cm na 14 návazec, super boj.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44472.jpg
        Pondělí 15. srpna 2011 v 9:55® Raf
        Raf
        Datum lovu: 12.-14.8.2011 | Revír: Medvědí dolina

Krásný výlet s kamarádem Václavem, naprosté splynutí s krajinou a jako třešnička na dortu přišli velcí líni a perlíni. Museli jsme se k nim ale prokousat přes stovky malých ničitelů. Největší lín 47 cm, největší perlín 37 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44462.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44463.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44464.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44465.jpg
          Neděle 14. srpna 2011 ve 22:36® Scanix
          Scanix
          Datum lovu: 14.8.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem si dal takovy maly rekonvalescencni lov. Nejprve na hodku rano, tesne po kalbe jsem si zabehl za barak trochu se vydychat. Na thrilla jsem lapil dva dlanove okyse, co to kousali pri dobrzdeni, jeste pred nimi jeden spadly tloust a pak osamocena sticka, co dvakrat zalovila do poteru. Jednim z poslednich hodu jsem zaprahl ponorku, doufal v sumika, ryba nesla prakticky zastavit, ale po chvili tah povolil a na hacku wobleru visela kapri supina 5cm v prumeru :-) Takze jsem to vzdal a sel chrnet. Po obede jen na skok, v tom horku jsem tomu moc nedaval, ale prekvapive byly aktivni stiky, prvni ryba se vypla, celkem pekna, druha jen kudla viz foto, pak jeste jedna podobna. Nakonec jsem zkusil vygumovat ze dna nejakeho candose ci cokoliv zajimaveho, zaber prisel, nekompromisni tah, co behem 10ti sekund ochabl. Vytahl jsem jen splihly vlasec. Stika mi kousla gumku se zamacknutym protihrotem, tak snad ji to moc neublizi a priste zustane na foto ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44457.jpg
            Neděle 14. srpna 2011 ve 20:05® skwor
            skwor
            Datum lovu: 14.8. | Způsob lovu: Feeder

Po dlouhé době jsem oprášil feeder a vyrazil zkusit, jestli to ještě umím. Asi jo, povedlo se šest slušně bojujících kaprů, jednu o třídu větší rybu jsem vůbec neotočil. Fajn chytačka, zase jsem po delší době slyšel pořádně brzdu :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44452.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44453.jpg
              Neděle 14. srpna 2011 v 18:02® Tommy
              Tommy
              Datum lovu: 14.8.2011 | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač

A ještě jeden pokus o vláčení:-D Bolen 42 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44446.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44447.jpg
                Neděle 14. srpna 2011 v 18:00® Tommy
                Tommy
                Datum lovu: 14.8.2011 | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

Dnes jeden kapřík,třicát­níček,krásných barev:-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44445.jpg
                  Neděle 14. srpna 2011 ve 14:19® 1Mara
                  1Mara
                  Datum lovu: dnes | Revír: rybník | Způsob lovu: Klasická položená

Tak dnes na hodinku s Línkou k vodě za účelem chytit amura , zadařilose :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44430.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44431.jpg
                    Neděle 14. srpna 2011 v 11:43® spike
                    spike
                    Datum lovu: 14.8.2011 | Způsob lovu: Feeder

Ještě za ranní mlhy jsem vyrazil po včerejším úspěchu na řeku dochytat zbytek krmení. Ryby byly aktivní, ven se jich za 2,5 hodiny lovu podívalo kolem 15ks. Opět chyceno trio parma, ostroretka a podoustev a jako třešnička na dortu dnešní vycházky byl jesen. Udělal mně velkou radost, protože jich u nás v řece moc nemáme.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44427.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44428.jpg
                      Neděle 14. srpna 2011 v 11:14® Angle face
                      Angle face
                      Datum lovu: 12-13.8.2011 | Revír: Tekoucí | Způsob lovu: Feeder

Tak z pátku na sobotu na řece s 2 kolegy dopadla parádně kolega bodoval 6 x kaprem nej neco 4,5 Kg cca 70 ryb se ven podívalo složení :Cejn,Cejnek,Jež­dík,Ouklej,Prou­dník,Tloušt,Ka­pr,Kar?as S,Ostroretka,Plo­tice… Suprově ztrávený volný čas a navíc s příjemnou návštěvou :-) …

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44423.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44424.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44425.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44426.jpg
                        Sobota 13. srpna 2011 ve 23:40® 1Mara
                        1Mara
                        Datum lovu: dnes | Revír: Labe | Způsob lovu: Sumcařina

Tak jsem se konečně dostal přez metr , 110 a okolo 9kil.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44421.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44422.jpg
                          Sobota 13. srpna 2011 ve 22:58® BoBo-Falknow
                          BoBo-Falknow
                          Datum lovu: 13.8.2011 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Delší dobu jsem nebyl na rybách a protože jsem nezlobil a věnoval se poctivě dětem, rozhodl jsem se, že se odměním. A aby to nebyla jen kratochvíle, ukonejšil jsem svědomí tím, že budu testovat sadu nových 10 cm kopyt.

Před odjezdem jsem pečlivě zkontroloval že mám lístek, prut, naviják, nástrahy a ostatní nutné rybářské propriety. Samozřejmě jsem vzal i foťák: „Je nabitý? Je. Vezmu i ten druhý objektiv? Ale jo, místa je dost…“

Po příjezdu na místo mne mile překvapilo, že okouni jsou při chuti. „Sakra, měl bych taky něco vyfotit… Tenhle je moc malý, tenhle hubený, tenhle má zase potrhanou ploutev… Tenhle je akorát! Čtyřicet má, je pěkný v těle a naježenej je jak modelka“

Kolegovi jsem svěřil nastavenou zrcadlovku a on napráskal pár fotek. Pro jistotu „Ukaž mi to, jestli je tam něco slušného“, sápu se po foťáku. A bylo – na displeji blikal nápis „No SD card“.

Kua :-)

Tento příspěvek byl editován 13.8.2011 22:59:29 uživatelem BoBo-Falknow.
                            Sobota 13. srpna 2011 v 18:54® Scanix
                            Scanix
                            Datum lovu: 13.8.2011 | Revír: pstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni odpoledne jsem na chvilku navstivil pstruhovku, reka lehce prikalena, vodaku mene, ale rybky letargicke, prehnala se prehanka, ale ani ta s nimi nic neprovedla. Premluvil jsem par pstruhovkovych okysu do cca 25 a osm duhaku 40+, jeden vetsi se mi vypnul, stejne tak jako par dalsich. Celkem prijemne stravene odpoledne, jen mi masivne tece do prsacek, bude to chtit upgrade :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44414.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44415.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44416.jpg
                              Sobota 13. srpna 2011 v 18:10® spike
                              spike
                              Datum lovu: 13.8.2011 | Způsob lovu: Feeder

Delší dobu jsem se chystal, že vyrazím na řeku zkusit parmy na feeder. Karta padla na dnešní den a ráno jsem vyrazil. Počasí moc nepřálo ale rybám to nevadilo. Nakonec chyceno několik parem z nichž největší měla 66cm a zvedl jsem si osobáček z 57cm. Příjemná byla i druhová pestrost lovených ryb a po dlouhé době se mně za jednu vycházku podařilo chytit parmu, ostroretku a podoustev. Vydařená vycházka :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44408.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44409.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44410.jpg
                                Sobota 13. srpna 2011 ve 13:52® iron maiden
                                iron maiden
                                Datum lovu: 13.8.2011 | Revír: Orlík

včera odpoledne chycen při hlubiné přívlači okoun 28cm a dneska ráno candát 47cm

Tento příspěvek byl editován 13.8.2011 13:54:43 uživatelem iron maiden.
                                foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44406.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44407.jpg
                                  Sobota 13. srpna 2011 v 8:36® skwor
                                  skwor
                                  Datum lovu: 12.8. | Způsob lovu: Přívlač

Celý den přívlače na několika vodách. Krásné počasí, příjemná společnost, aktivní ryby, vodačky bez podprsenky, houby jako bonus :-) Co víc si přát? :-D Ryby přesto pouze průměrné, po několika letech jsem si ale chytil proudníka. Na první fotce letošní ještěrka, těch prcků jsme potkali kolem vody několik.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44402.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44403.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44404.jpg
                                    Sobota 13. srpna 2011 v 0:36® Scanix
                                    Scanix
                                    Datum lovu: 12.8.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Po skoro tydnu konecne u vody, ale tesil jsem se nejspis jen ja, rybky se se mnou moc nebavily. K vode jsem se dostal v podvecer a jeste za svetla jsem lapil jednoho boldu, candatka za hrbet a jedna znama stikule cca 85, co s ni laskuju se mi jen otocila pod nohama po nastraze. Pote presun na misto pro nocni lov, tam vsak aktivita jeste bidnejsi, jen jeden tloustik, zacinal jsem byt otraveny, ale vydrzel jsem. Nakonec to bylo moc dobre, behem ctvrt hodiny prisly 4 zabery, prvni ryba spadla, pak se ale povedli tri candati nad 55, nej mel 62. Pote jeste par drbancu a dalsi tloustik. Takze to nebylo ve finale tak spatne ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44400.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44401.jpg
                                      Sobota 13. srpna 2011 v 0:35® cormoran
                                      cormoran
                                      Datum lovu: 12.8.2011 | Způsob lovu: Klasická položená

Po delší době se mi povedlo dostat se k vodě víc dní po sobě, a tak jsem mohl zkusit potrápit pár mých oblíbenců – amurů. Ryb se povedlo co do počtu celkem dost, jen ta velikost pokulhávala. Dostat se na rybu přes sedmdesát čísel bylo snad nemožné.

Pomalu začínám nabývat dojmu, že buď dělám něco špatně, nebo tu prostě větší rybu nemáme v nějakém rozumném počtu. Takže jim dám zase chvíli pokoj a začnu se pomalu pokoušet o nějakého lepšího dravčíka:-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44396.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44397.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44398.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44399.jpg
                                        Pátek 12. srpna 2011 ve 23:21® osprey
                                        osprey
                                        Datum lovu: 12.8. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem se učil fotit a trochu i natáčet pod vodou. Taky jsem se po delší době pokusil fakt zodpovědně něco chytit. Bohužel, cokoli za něco stálo, mi spadlo a byly to krásné a těžce vydřené ryby, které mi druhou šanci nedají. Věčná škoda.

Jsem utahanej, prochladlej a odcházím spát s pocitem, že výsledky za tu námahu nestály.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44392.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44393.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44394.jpg
                                          Pátek 12. srpna 2011 v 16:52® Jak.novi
                                          Jak.novi
                                          Datum lovu: 11.8. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Opět se ukázalo, že v poslední době nejlepší nástrahou na okouny je Berkley Nympha. Přijdou mi lepší přírodní vzory a agresivní vedení. Ale nějaké jsem pochytal i na můj oblíbený hmyzácký wobler.

Mimochodem se mi povedla štika, jaká už dlouho ne. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44388.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44389.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44390.jpg
                                            Pátek 12. srpna 2011 v 16:43® Jak.novi
                                            Jak.novi
                                            Způsob lovu: Feeder

Docela hezká chytačka.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44386.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44387.jpg
                                              Pátek 12. srpna 2011 v 9:05® zelenáč
                                              zelenáč
                                              Datum lovu: 11.08.2011 | Revír: Moravice | Způsob lovu: Muškaření

Na suchou skoro za tmy, takže foceno s bleskem a mobilem. Udělal mi velkou radost, protože u nás na severní Moravě takových ryb moc není. Akorát má nějaké divné zbarvení, všichni ostatní potočáci na revíru mají máslové břicho a hnědý hřbet. A duhák to není. Nebo se mýlím?

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44385.jpg
                                                Čtvrtek 11. srpna 2011 ve 22:52® Cudla
                                                Cudla

Alivio> Takhle vypadá i Ohře-11.Kdyby si si dal půlmetrový havana tak taky prd uvidíš. Byl sem u nás na pstuhovce,kapřík a pár okounků,vše na mouchu

Čtvrtek 11. srpna 2011 ve 22:44® Karlos82
                                                  Karlos82
                                                  Datum lovu: 11.08.2011 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Feeder

Dneska tří hodinová vycházka,pár cejnků plotiček, a tenhle dorosteneček 37 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44384.jpg
                                                    Čtvrtek 11. srpna 2011 ve 22:26® Kazan
                                                    Datum lovu: 11.8.2011 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Podvečerní vláčka na Lužnici, pár okyšů a jedna šedesátka štička.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44383.jpg
                                                      Čtvrtek 11. srpna 2011 ve 21:44® iron maiden
                                                      iron maiden
                                                      Datum lovu: 11.8.2011 | Revír: Milevský potok | Způsob lovu: Přívlač

tak jsem si šel po týdenní pauze šel zavláčet povedla se jedna štička a několik okounů

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44381.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44382.jpg
                                                        Čtvrtek 11. srpna 2011 ve 20:56® Shrek
                                                        Shrek
                                                        Datum lovu: 11.8.2011 | Revír: Ohře 13 | Způsob lovu: Muškaření

Po třech letech jsem se vrátil na krásný úsek Ohře 13, který byl plný ryb – potočáci, jelci, parmy...... Dal jsem si cigárko, pokecal jsem se známým,dal jsem si druhé, vlezl jsem do vody a během tří hodin jsem neviděl jediné sebrání. Něco na tom bude, když mi známý tvrdil, že i tam se vloni objevil černý pták :-(

Čtvrtek 11. srpna 2011 v 17:35® džigit
                                                          Revír: stoják | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem si po delší době přivstal a vyrazil.Nejprv hodinka vláčky a pak přesun na trošku feedru.
                                                          Bylo vidět,že rybám začalo chutnat a jednoho kapříka/52/z ně­kolika jsem pozval na oběd

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44378.jpg
                                                            Čtvrtek 11. srpna 2011 v 15:48® Kazan
                                                            Datum lovu: 8-11.8.2011 | Revír: ospreyův domácí | Způsob lovu: Přívlač

Výpomac kamarádovi při práci na chatě, sem tam chvilka věnovaná vláčce, pochytány štiky, spíš štičky nej 65. Okounů a ryb všeobecně, značně oproti loňsku ubylo.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44377.jpg