Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 3. srpna 2011 v 16:24® Dodo
Dodo
Způsob lovu: Přívlač

±90cm

Tento příspěvek byl editován 3.8.2011 16:28:43 uživatelem Dodo.
foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44250.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44251.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 3. srpna 2011 v 11:23® Karlos82
    Karlos82
    Datum lovu: 02.08.2011 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Feeder

Včera se na mě usmálo štěstí po 5 minutách zápasu se mi ukázal tenhle krasavec 52 cm a 2.3 kg.20 kmen a 16 návazec.Nádherný souboj samozřejmě opět brázdí vody Ohře.

Tento příspěvek byl editován 3.8.2011 11:24:29 uživatelem Karlos82.
    foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44246.jpg
      Středa 3. srpna 2011 v 9:16® Shrek
      Shrek
      Datum lovu: 2.8.2011 | Revír: Podkrušnohorská řeka | Způsob lovu: Muškaření

Včera jsme s Rudou jeli na podkrušnohorskou řeku sušit. Já zahájil dravým perlínem velikosti zhruba 10cm na chrostíka, Ruda doháněl potočákem 37, pak zvětšil náskok potočákem 39 a dílo zkázy dokonal potočákem 42. No a bylo vymalováno. Mě se třikrát za mouchou otočila velmi slušná ryba, ale to bylo asi tak všechno. :-D

Středa 3. srpna 2011 v 0:55® Scanix
        Scanix
        Datum lovu: 2.8.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem navstivil reku o neco drive v nadeji, ze se povede nejaky bolen, povedli se dva a treti po zaberu spadl. K tomu dve mensi sticky. Nasledoval pokus o sumika, kde jsem skoncil jako bezrybka. U vody se nas seslo vicero, kolega se mnou lapil kudlu cca 60 a pri nocnim lovu pak dva tlouste. Dalsi kolega pak lapil pekneho jesena, letos vubec prvne jsem jej videl ulovit na vlacku, tak snad se nejaky povede i me.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44244.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44245.jpg
          Úterý 2. srpna 2011 ve 23:02® Mrakoš

Dneska jsem jen popíchal pár kudliček a zmasil tohohle okouna.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44243.jpg
            Úterý 2. srpna 2011 ve 20:23® sonic
            sonic
            Revír: Otava | Způsob lovu: Přívlač

Dneska pár bolenů a něco okoušů…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44242.jpg
              Pondělí 1. srpna 2011 ve 23:39® sajmon
              Datum lovu: 13.7.2011 | Revír: švédsko, řeka | Způsob lovu: Přívlač

štika 115 cm, chycená v laponsku. Úžasná příroda, úžasní lidé, úžasný rybolov.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44240.jpg
                Pondělí 1. srpna 2011 ve 23:28® Scanix
                Scanix
                Datum lovu: 1.8.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem se dostal k vode celkem pozde, temer se stmivalo, proto jsem nechal boleny odpocivat a zkusil jednu lovici kudlu, na mistni pomery celkem pekna, na treti hod tam byla. Pak jsem absolvoval osvezujici koupel, kdyz jsem lezl pro jeden ze svych klenotu, ktery jsem uspesne vysvobodil, ale uz za tmy jsme pak jiny pohrbil. Presedlal jsem proto na gumy a povedli se tri candosi lehce pod 50. Znechutil jsem tri rybicka vedle, kteri byli zrejme cele odpoledne bez zaberu a postupne tedy odesli. Kratce po 22h jsem byl odvelen domu, ani jsem se moc nebranil, krome dvou letmych kontaktu s rybou se totiz nic nedelo ani na vode :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44238.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44239.jpg
                  Pondělí 1. srpna 2011 ve 21:03® Karlos82
                  Karlos82
                  Datum lovu: 01.08.2011 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Feeder

Dneska konečně trochu lepší počasí, a vycházka se zadařila.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44233.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44234.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44235.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44236.jpg
                    Pondělí 1. srpna 2011 ve 20:55® bjucek
                    bjucek
                    Datum lovu: 30-31.7. | Revír: řeka | Způsob lovu: Kaprařina

Služba mě donutila zůstat doma. Nakonec bylo hnusně a kapříci jezdili hezky.

Tento příspěvek byl editován 1.8.2011 20:55:51 uživatelem bjucek.
                    foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44231.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44232.jpg
                      Pondělí 1. srpna 2011 v 19:31® jersey
                      jersey
                      Datum lovu: 30.07.2011 | Revír: Mukařov | Způsob lovu: Klasická položená

Klobouček 29cm… Já vím, nepatří to sem, ale tohle se vevidí denně.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44229.jpg
                        Pondělí 1. srpna 2011 v 1:08® Scanix
                        Scanix
                        Datum lovu: 31.7.2011 | Revír: pstruhovka a mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem nejprve odpoledne vyrazil s kolegou M… na pstruhovku. Pochytali jsme bezpocet okysu a sivenu, pricemz sivenu jsem pochytal oproti kolegovi jen zlomek, ale okysi mi sli na vybornou, jen velikostne max do 30cm. Kolega navic pridal dva potocaky. Zkousel jsem i tamni pani stiku, ale asi nemela dobry den. Odpoledne jsem tu mel vzacnou navstevu, kolegu Jižana. Ukazal mi, ze o gumovani vim kulove, lapl nejaky okyse a candose, zatimco ja lapl bolena a zaprahl na mistni pomery peknou zubatou 80+, ktera po dvou exceletnich skocich nastrahu vyklepala a tak foto neni. Nasledne jsme se presnuli na jine misto a pokouseli se o sumika, uz to vypadalo, ze si tam na rybu nesahneme, ale pak prisel pro me zatim nejvetsi candos, peknych 75cm. Pote dalsi presun, vydrzeli jsme do zaviracky a kazdy si lapl jednoho tlouste. Pro me to byl bajecny den straveny s prateli a nase snazeni bylo odmeneno peknymi rybkami ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44226.jpg
                          Pondělí 1. srpna 2011 v 0:34® sethy
                          sethy
                          Datum lovu: 31.7. | Způsob lovu: Přívlač

Zima jak v Rusku…
                          No a jeden pro ilustraci stačí;-) (tj. ostatní vkládat netřeba páč ty ryby jsou jak přes kopírak – plus mínus pár centimetrů)

Tento příspěvek byl editován 1.8.2011 00:36:14 uživatelem sethy.
                          foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44225.jpg
                            Neděle 31. července 2011 ve 22:49® 1Mara
                            1Mara
                            Datum lovu: dnes | Revír: Les u nás v horách

tak dnes místo na ryby , tak pro řízky , aspoň něco jsem zmasil :-))

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44222.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44223.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44224.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44221.jpg
                              Neděle 31. července 2011 v 18:31® skwor
                              skwor
                              Datum lovu: 31.7. | Způsob lovu: Přívlač

Na stojáku několik okounů, tloušť a štika, po přesunu na řeku prvním hodem 44ka tloušť :-) Fajn vycházka.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44210.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44211.jpg
                                Neděle 31. července 2011 v 9:42® Holajz2
                                Datum lovu: včera | Revír: Lupěné | Způsob lovu: Plavaná

Na chvilku u vody s rohlíčkem, synovcem a švagrem. Mladej je šikovnější než švára…:D

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44209.jpg
                                  Sobota 30. července 2011 v 19:21® skwor
                                  skwor
                                  Datum lovu: 30.7.

Skoro 40ka cestou od vody :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44207.jpg
                                    Sobota 30. července 2011 v 19:02® svery
                                    svery
                                    Datum lovu: 23.7.2011 | Revír: Berounka10 | Způsob lovu: Plavaná

I když bylo počasí nic moc, vyrazil sem k vodě a těšil se na nějaký ten úlovek. Nejprve to nevypadalo moc dobře,ale pak se mi povedl nový osobáček – lín 53 cm :-) . Byl vrácen vodě :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44206.jpg
                                      Sobota 30. července 2011 v 17:39® skwor
                                      skwor
                                      Datum lovu: 30.7. | Způsob lovu: Přívlač

V tomhle počasí by šel na ryby jenom magor… Kupodivu to šlo nad očekávání dobře, po prvních pár hodech šla z vody první ryba, po zhruba půl hodině v největším dešti se ještě na netradičním místě povedla hezká ryba, určitě pár cenťáků nad 40 (bez fotky). K tomu ještě několik nedobraných útoků a luxusní zálovy od bolena mimo můj dostřel.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44204.jpg
                                        Pátek 29. července 2011 ve 23:46® Feed
                                        Datum lovu: 28.7.2011 | Revír: Otava | Způsob lovu: Feeder

Tak včera po delší době spokojenej.První ryba(kapřík) asi do dvou minut po nahození potom cejni, plotice,okoun a nakonec ještě jeden malej,ale zato krásnej a hlavně hodně bojovnej kapřík.Vše puštěno,toho divocha jsem cvaknul na mobil. Takovej fofr jsem na Otavě už delší dobu nezažil.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44192.jpg
                                          Pátek 29. července 2011 ve 21:41® Scanix
                                          Scanix
                                          Datum lovu: 29.7.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

S kolegou M… jen kratka vychazka v podvecer. Zvoleno opomijene misto, kde se rybky ukazovaly, ale velikostne slabsi. Chyceno nekolik okysu, mensich candatku a sticek, par nastrah urvanych a par zaberu nezuzitkovanych, celkove ale prijemne stravene cca dvou hodinka u vody…[Jedno foto mobilem, fotak zustal doma a na tu drobot by stejne nebyl treba vytahovat]

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44191.jpg
                                            Pátek 29. července 2011 ve 13:19® Piranha
                                            Piranha
                                            Datum lovu: Včera | Revír: Labe 9 | Způsob lovu: Kaprařina

Tak jsem razil se starým Pírou :-) na Labe s tím, že přenocujeme.Do 24h se povedlo pouze několik Cejnků malých okolo 40cm na pelety a ráno se mi na jahůdku pověsila tato plotice 44cm.Byla nádherná
                                            a vlastně pořád je, plave dál jako všechno.Poslední ryba byl velký statný tloušť okolo 50cm.Voda špatná, sice stav byl OK, ale šel neskutečnej bordel po povodních z vrchního Labe a muselo se pořád přehazovat.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44187.jpg
                                              Pátek 29. července 2011 v 0:09® Scanix
                                              Scanix
                                              Datum lovu: 28.7.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes opet u vody, puvodne jsem planoval jen na chvili zalovit v podvecer…bolenum se zmena pocasi asi moc nelibila a kolujici prehanky v okoli celkove drazdily ryby k nulove aktivite. Ackoliv se nikde neukazala ani rybicka, povedlo se mi vyskemrat 5 bolenu, z nichz mejvetsi mel lehce pod 70cm. Hnuti mysli me primelo prejit na gumu ve snaze potkat candata leziciho na dne, avsak misto na candata jsem natrefil na sumika, ktery se se mnou rozhodne neminil kockovat a po cca 5min marneho boje predrel 0,22mm mono o kameny na dne, aniz bych ho zahledl a tak tezko odhadovat velikost v proudne vode. To me primelo zustat do noci v nadeji, ze se zakousne jeho kolega, tak se nestalo a dalsi zaber neprisel, tak snad priste…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44174.jpg
                                                Čtvrtek 28. července 2011 ve 22:58® Shrek
                                                Shrek
                                                Datum lovu: 28.7.2011 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Přívlač

Včera jsem vytáhl parmu 57cm na 11cm dvoudílného Jointeda. Tomu jsem se dost divil. Dnes jsem si proto vzal feeder, že ty parmy poškádlim. První měla cca 10cm, tomu jsem se zasmál a pustil. Pak jsem hodinu!!!!!! neměl na feeder záběr. Přemotal jsem na vláčku, nasadil jointeda a …rybu jsem nechytil. Tak jsem zjemnil kvůli tloušťům. Vlasec, bez lanka, dvojku meppsku aglii. Vytáhl jsem tlouště cca 20cm, candáta té samé velikosti no a ........ parmu 50cm. Souboj nádhernej, to nemělo chybu, ale prostě...... asi toho chci moc. Díky sv. Petře!! :-D

Tento příspěvek byl editován 28.7.2011 23:03:53 uživatelem Shrek.
                                                foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44168.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44169.jpg
                                                  Čtvrtek 28. července 2011 ve 12:23® Malinko
                                                  Malinko
                                                  Datum lovu: 27.7.2011 | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač

Taky jsem si včera večer vyrazil na procházku. Děti i žena spokojeně chrupali a mě už nechtělo nic dělat tak jsem po západu sebral kolo, proutek a dvě třpytky a vyrazil. Nikde ani noha, jen candáti najížděli do rybek na mělčině, klídek pohodička. Až když už sem se odhodlával k odchodu, nahodil sem do vázky, v domnění že to jsou stulíky sem se to snažil přitáhnout, povedlo se mi to zhruba o metr, pak se to otočilo na velký Labe, třpytku vrátilo k nohám a bylo to fuč. Asi halt tu rybu nad 50 z vodu nedostanu. Fňuk.

Čtvrtek 28. července 2011 ve 12:04® Sander
                                                    Sander
                                                    Datum lovu: 27. července 2011

Poslední zápis v notách hluboko v zapomnění, řekl jsem že je čas zkusit vyžehlit sumce. Přivezl jsem si večeři, oběd, večeři, oběd, večeři a možná ještě zbyde na nedělní oběd, protože to u nás nikdo nejí a tudíž se budu muset obětovat sám.
                                                    Sumec to nebyl, byli to dva candáti 57 a 61, oba zmasilí jak tloušť. Krocnul jsem je bez výčitek na dvě doby, podzimu by se stejně nedožil ani jeden.
                                                    Sumec sice vzal taky, ale malej.
                                                    Bez fotek. Kompakt se válel bez použití dva měsíce v báglu a vybil se.

Čtvrtek 28. července 2011 v 11:38® osprey
                                                      osprey
                                                      Datum lovu: 27.7. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Včera večer po práci jsem se vydal na chvilku k nejbližší vodě. Vypadalo to tak na hodinku než se slunce uklidí pod obzor, takže jsem vzal prut mikromrdkáč a vydal se na místo, kde jsem nedávno viděl nějakého půlmetrového tlouště nebo bolena (jediná slušnější ryba, o které momentálně vím – je to smutné, ale je to tak).

Cestou jsem potkal hechta, pokec byl milý, ale z hodiny dost ubylo. Chytil jsem jen dva okounky a začínala být tma. Ale byl pěkný večer a mě se od vody nechtělo. Pořád mi ale bralo prd a tma byla pořád větší a větší a tak jsem nakonec nahradil smáčka mrňavou rotačkou Vaškovkou, že zkusím ještě okounka do třetice a pojedu. Asi na třetí hod závar u břehu a kudla. Překvapilo mě, že i bojovná. No a protože Vaškovky dneska nerostou na stromech, tak jsem ji tahal hodně procítěně a nakonec i vytáhl. Rotačku bez protihrotů jsem z ní vyndal snadno, ale nějak se mi nezdála délka, vůbec jsem si netroufal odhadnout kolik má a tak jsem ji změřil (už jsem to dlouho nedělal) a při té příležitost cvaknul fotku (jedinou, takže nestojí za nic, ale tam se nic kloudného nafotit nedalo, takže proč chuděru trápit). Tipoval jsem tu rybu kousek přes pade, 58 cm mě překvapilo. V tom úseku bych takovou vůbec nečekal, už roky tam postávají jen kudly do 45 cm a ještě málokdy.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44161.jpg
                                                        Čtvrtek 28. července 2011 v 1:11® Scanix
                                                        Scanix
                                                        Datum lovu: 27.7.2011 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes nejprve navecer s kolegou na cca 2h na pstruhovce, rybky byly nezvykle aktivni, rekl bych, ze s pribyvajicim casem aktivita klesala, coz bych prikladal velkemu zakolisani hladiny. V prvni chvili sly duhaci tarka na hod, nic jine k tomu nepustili. Raritkou bylo, ze jsem pri vyhackovani jednoho pstruha urthl vlasec a on odplaval i s nastrahou a do 15min jsem jej chytl na jinou nastrahu znovu a mohl mu tak vyndat i tu predchozi, viz posledni foto, za co jsem rad :-) Pote se to sklidnilo, ale nejaci se dali jeste premluvit, pochytal jsem jich k dvaceti kouskum, kolega tak polovic a k tomu dva mensi potocaky a dva siveny. Nejvetsi kousek mel 57cm viz prvni foto, nejmensi odhadem neco kolem 40ti. Pote presun na MP a pokus o sumika, do 23h se mi povedl jen bolda cca 50cm a pak uz jen dva tloustici 40+, sumik zadny, kolega bohuzel bez zaberu. Tak snad priste…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44155.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44156.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44157.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44158.jpg
                                                          Středa 27. července 2011 v 10:55® JHolc
                                                          Datum lovu: červenec | Revír: pstruhovka v J.Č. | Způsob lovu: Muškaření

Už dlouho jsem tady neviděl potočáka, tak sem jednoho dám, ať je vidět, že nevymřeli…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44145.jpg
                                                            Středa 27. července 2011 v 0:29® Angle face
                                                            Angle face
                                                            Datum lovu: Včera | Revír: Tekoucí | Způsob lovu: Feeder

Včera od 9 do 13.00 na řece já jen fotil kolegové chytali mě se moc nevedlo kolega zabodoval parmama něco přes 40 max a mníkem taky tak krásně bylo :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44141.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44142.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44143.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img44144.jpg