Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.429 příspěvků, z toho 18429 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 5. listopadu 2010 v 17:51® Sander
Sander
Datum lovu: 5. listopadu 2010 | Revír: Bagry a egohoniči dojebaná pseudopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Tohle počasí vlajkonošům asi svědčí, docela fachčili, nejdelší ryba krásných 39cm a asi první lipan, co na té říčce rozchodil brzdu mého obstarožního reelu. Spolu s leteckou vsuvkou předvedl dokonalé představení.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38768.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38769.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pátek 5. listopadu 2010 v 16:23® Robur
    Robur
    Datum lovu: teď | Revír: s | Způsob lovu: Přívlač

tak jsem vyběhl na otočku vyvenčit psa a na smáka za 40 minutek 4 relitivěn slušní okouni + něco mně smáčka ukouslo v půlce, tipuji to stjeně na okouna. Smáček čistě přepůlený. Na to že byl nový, tak jsem na rozpacích, co to bylo za piraňu.

Pátek 5. listopadu 2010 v 8:55® Scanix
      Scanix
      Datum lovu: 5.11.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Po vcerejsim veleuspesnem lovu jsem s kolegou vyrazil na skok pred praci v nadeji, ze se vse bude situace opakovat. Ryby ale byly o poznani mene aktivni, kolega lapil pouze okounka a tlouste, me se zadarili 3 tlousti a 5 bolenu, nekolik ryb mi spadlo ci nedobralo a tak si za cca 1,5h lovu nestezuju.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38766.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38767.jpg
        Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 21:43® mira.ll
        mira.ll
        Datum lovu: 4.11.2010 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dneska to pěkně foukalo! Přesto jsem na hodinku vyrazil k vodě. Záběr přišel jen jeden -tloušť (43). I ten potěšil :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38765.jpg
          Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 20:59® K.O.D.
          Datum lovu: 28.10-1.11.2010 | Revír: Ostrov Fyn ,Dánsko | Způsob lovu: Přívlač

Krásné ryby z krásné země.Bohužel nic velkého se nepovedlo ale určitě se tam vrátíme.....

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38763.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38764.jpg
            Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 18:59® Scanix
            Scanix
            Datum lovu: 4.11.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Nevydrzel jsem, naladen rannim lovem jsem vylakal kolegou na reku s pocitem, ze to bude opet kousat a kousalo. Na listopad dmes celkem neuveritelny lov, zadne giga ryby se nekonaly, ale zato aktivitou a kvantitou i druhovou pestrosti se nesetrilo. Za dalsi cca 1,5h lovu uz za sera a tmy se mi povedl v poradi za sebou okoun, vice tak pul tuctu peknych tloustu, pak prisel cejnek poctive za hubu, dale se objevil candat a pred poslednim tloustem to stihl jeste bolen. Kolega, krome cejnka take poctive za hubu, bodoval srovnatelnym poctem tloustu a velikostne i lepsich. Takze vazne skvely lov, kdy jsme chvilemi meli oba rybu na prute. Zaberu bylo daleko vice, tak dvojnasobny pocet nez ulovenych ryb spadlo ci nastrahu nedobralo, coz prisuzuju hlavne dravym cejnkum. Pochybuji, ze si letos jeste takhle pekne zachytam ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38759.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38760.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38761.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38762.jpg
              Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 16:00® Piranha
              Piranha
              Datum lovu: Dnes | Revír: Bílina | Způsob lovu: Muškaření

Dneska jsem se vydal na říčku v mém blízkém okolí.Vítr jako kráva ale i tak jsem nasadil suchou.Záběry byly docela razantní.Ven se podívalo 6 ryb ve směs tloušť a jesen.

Tento příspěvek byl editován 4.11.2010 16:01:08 uživatelem Piranha.
              foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38755.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38756.jpg
                Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 9:56® Scanix
                Scanix
                Datum lovu: 4.11.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem rano nejak nemohl dospat, na misto prevalovani v posteli jsem vstal a s pocitem, ze to dnes pujde, vyrazil na skok k vode. A celkem to slo, behem cca 1,5h jsem pochytal 6 tloustu a 4 boleny, tak 5 ryb ztratil behem zdolavani a jednu slusnejsi rybu utrhl v pobreznim porostu. Pekne to bylo, povedl se i tlost k 50ti a bolen k 70ti, takze opravdu spokojenost…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38751.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38752.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38753.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38754.jpg
                  Středa 3. listopadu 2010 ve 20:07® bjucek
                  bjucek
                  Datum lovu: 29.-31.10. | Revír: orlík | Způsob lovu: Přívlač

Počasí super, něco se pochytalo, byla pohoda.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38747.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38748.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38749.jpg
                    Středa 3. listopadu 2010 ve 20:04® bjucek
                    bjucek
                    Datum lovu: 28.-31.10. | Revír: orlík | Způsob lovu: Klasická položená
                    Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                    foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38744.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38745.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38746.jpg
                      Středa 3. listopadu 2010 v 7:28® lewi
                      lewi
                      Datum lovu: 2.11.2010 | Způsob lovu: Přívlač

Odpoledne jsem šel naproti rodince a vzal si s sebou proutek, po pár hodech šel na břeh tenhle fešák.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38730.jpg
                        Úterý 2. listopadu 2010 v 19:08® osprey
                        osprey
                        Datum lovu: 2.11.2010 | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem byl naházet do vody poslední zbytky feederového krmení a poslední krabičku červů. Byl to úžasný lov, všechno bylo nějaké divné, nic nefungovalo, chytil jsem jednu plotici (pravda – velkou) a mohl jsem za ni být opravdu rád.

Nakonec jsem se musel zahojit na holkách zubatých, ty mě přece jen podržely.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38727.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38726.jpg
                          Úterý 2. listopadu 2010 v 17:48® Sander
                          Sander
                          Datum lovu: 2. listopadu 2010 | Způsob lovu: Muškaření

Tak jsem si podvečer zajel zamušit na bagry a egohoniči dojebanou pseudopstruhovku, ryb jsem vyžehlil asi pět, ale v celkem slušných velikostech (nejdelší vlajkonoš 37cm).
                          Můžu já chtít vlastně víc?

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38724.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38725.jpg
                            Úterý 2. listopadu 2010 v 10:35® adam
                            adam
                            Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38723.jpg
                              Úterý 2. listopadu 2010 v 10:35® adam
                              adam
                              Datum lovu: 1.10.2010 | Revír: vah1 | Způsob lovu: Klasická položená

Mnikarska sezona je uz v plnem proudu,neni nic lepsiho nez kdyz berou mnici a je vecer 12C. Dokonce musim rict ze se zacatek sezoni velice vydaril, predevcirem jsme s kamaradem chytli 7mniku,nej jen 45cm. vcera jsem chytl 6mniku,kamarad 0,nej 50cm, Nevim jesli se mi to jese nekdy podari zopakovat…

Pondělí 1. listopadu 2010 ve 20:17® Padis
                                Padis
                                Datum lovu: 28-29.10 | Revír: Vč říčka | Způsob lovu: Muškaření

O víkendu jsem vyrazil k vodě.Počasí pěkné ryby aktivní prostě fajn dny u vody.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38719.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38720.jpg
                                  Neděle 31. října 2010 ve 22:50® Holajz2
                                  Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Muškaření

Nasadili se duháci, takže je všude lidí jak hnoje. Naštěstí ryby nejdou… :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38714.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38715.jpg
                                    Neděle 31. října 2010 ve 21:39® b.gun
                                    Datum lovu: 31.10.2010 | Způsob lovu: Feeder

Stejné místo u stoky jako včera se snahou opět lapit nějakou slušnější plotičku. Místo ní na první nához cejn 53 cm, pak mi najelo na místo hejno prasat ve velikosti 35–40 a bylo po srandě. O cejna a plotici jsem už ani nezavadil …

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38712.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38713.jpg
                                      Neděle 31. října 2010 v 19:49® relis
                                      Datum lovu: 31.10.2010 | Způsob lovu: Feeder

Dnešní vycházka ve větru a listí ve vodě ale ryba šla

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38710.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38711.jpg
                                        Neděle 31. října 2010 v 18:33® Robur
                                        Robur
                                        Datum lovu: víkend | Revír: Dyje | Způsob lovu: Přívlač

tak jsem zavítal na Dyji, byl to průzkum nového revíru, napřed jsem našel 2 splavy, pod oběma bylo vody pomálu. Do jedné tůňkyjsem se trefil smáčkem a otočil se za tím pstroužek či jelec. Přesunul jsem se do nadjezí, kdy místní klučina pravil, že štiky nejsou, že musím jinam. tam že kde hážu jsou plotičky. Na 3 nához mikrosmáčka prut ztěžknul, pak se ukázala pěkná štička a začal opatrná zdolávačka která byl ukončena vítězstvím lovce. Štika měla 58 cm a plave dál. Škoda, míra je 60 a zásoby ryb došly. Kluci měli oči navrch hlavy, za další 3 hody jsem dostal jelce, pak ještě okouna 30 a 25 cm. Druhý den jsem dostal asi 10 okounů, ale největší měl 25 cm, ostatní cca 15 –20 + 2 jelce 40 a 25cm. Škoda, že jsme tam byli na návštěvě, bo to bylo velké dilema žaludek versus zaprasené ruce.

Neděle 31. října 2010 v 17:47® Scanix
                                          Scanix
                                          Datum lovu: 31.10.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni odpoledne jsem vyrazil s kolegou do vzdalenejsich lovist. Snazili jsme se prevapit tamnejsi duhaky vsim moznym, ale krome par zaberu a jedne spadle ryby jsme nijak nezabodovali. Nakonec jsem zabodoval 2 boleny a 1 tloustikem. Kolega tentokrat skoncil jako bezrybka.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38705.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38706.jpg
                                            Sobota 30. října 2010 ve 21:33® b.gun
                                            Datum lovu: 30.10.2010 | Způsob lovu: Feeder

Dnes odpoledne u „potoka“ spíše na čumendu, nakonec jsem ale na zhruba hoďku picker smočil a výsledkem byly dva záběry. Jeden neproměněn, z druhého se vyklubala plotička 37,5 cm …

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38673.jpg
                                              Sobota 30. října 2010 v 18:03® džigit
                                              Datum lovu: 30.10. | Revír: řeka | Způsob lovu: Feeder

největší ze dvou dnešních úlovků… :-))

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38650.jpg
                                                Sobota 30. října 2010 v 17:50® LojzaRybka
                                                LojzaRybka
                                                Datum lovu: př | Revír: ebro | Způsob lovu: Sumcařina

říká se že na ebru nachytá každej,tak bych toho každýho chtěl potkat,čechů tam byli více jak španělů a popravdě řečeno byl to velkej propadák,až natu přírodu a na cosebajtsovo nápad podívat se bez pasu do Andory,mazec jak blázen,obklíčili nás dva celňáci a po delší konverzaci a předložení povolenek jako důkazu že jsme byli na rybách jsme byli vpuštěni do země OZ

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38648.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38649.jpg
                                                  Sobota 30. října 2010 v 17:47® Scanix
                                                  Scanix
                                                  Datum lovu: 30.10.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni studeny den byl ve znameni pidibyrebek, kolegam M… vydoloval z nekolika nesmelych zaberu ministicku, me se povdel bolinek, okounek dlanove velikosti a zaklad nove generace metrovek :-) I kdyz bylo pomerne chladno a u nas inverzni oblacnost, bylo u vody fajn.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38647.jpg
                                                    Sobota 30. října 2010 v 17:34® Sander
                                                    Sander
                                                    Datum lovu: 30. října 2010 | Revír: Orlík | Způsob lovu: Klasická položená

Tak jsme s milevským drakem Brčkem zajeli odrybnit Orlík od candátů, zvolili jsme aktivní lov z křesílek, candáti překvapili svou nevídanou aktivitou a jeli jsme domů bez záběru.
                                                    Ale bylo to fajn, ještě teď mě ze smíchu bolí břicho :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38646.jpg
                                                      Sobota 30. října 2010 v 17:33® LojzaRybka
                                                      LojzaRybka
                                                      Datum lovu: před týdnem | Způsob lovu: Sumcařina

znáte to tam? jmenuje se to pohořelice :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38645.jpg
                                                        Sobota 30. října 2010 v 15:13® skwor
                                                        skwor
                                                        Datum lovu: 30.10. | Způsob lovu: Feeder

Po hodně dlouhé době s feederem u vody. Bylo hezky, podoustve šly chvílemi na hod.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38643.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38644.jpg
                                                          Sobota 30. října 2010 ve 13:24® Mrakoš
                                                          Datum lovu: 30.10.2010 | Způsob lovu: Přívlač

O popíkovi Pepíkovi

Byl pátek, sluníčko zrovna krásně svítilo a já se vracel domů z práce. Chtěl jsem si udělat radost a tak jsem se stavil v mém oblíbeném obchůdku s hračkami.Tam vám bylo věcí! Nejvíc se mi ale zalíbil Pepík. Teda, aby bylo jasno, Pepík byl krásná rybička s oranžovou tlamkou a byl to popík. Druhý den ráno jsem si přivstal a ještě za tmy se vydal s Pepíkem k vodě. Prodral jsem se houštím a schnoucími bolševníky až na hráz rybníka. Ten rybník už vlastně dloho není rybník, ale bažina – to od té doby co se jeho hráz protrhla a voda z něj zmizela. Jenže před pár roky se v něm usídlila rodinka bobrů ,ti trhlinu v hrázi ucpali a a hladina přeci jen trošku stoupla.
                                                          Nad hladinou už se rozpouštěly poslední cáry mlhy a já Pepíka přivázal na vlasec a poslal jej do do vody u hráze. „Puk puk“, spustil Pepík, „tík tík“ odpověděl ledňáček. Tahal jsem Pepíka na provázku, ten dělal vlnky jako když plave myš a občas hlasitě puknul asi tak jako když se myš přejedla hrachu. Idylka netrvala dlouho. Z ničeho nic se otevřela hladina a Pepík se do ní propadl! Pepíku!!! Marně tahám na břeh teď už prázdný vlasec. Nevěřícně se dívám chvíli na ustřihlý konec a hned zas na prázdnou hladinu – vteřiny se vlečou jako minuty. Pak se nad hladinou ukáže hlavička s oranžovou tlamičkou – naděje mi púroudí do žil. Rychle přemýšlím jak zachránit Pepíka, čekám další útok a Pepík je tak daleko. Vlezu kousek do vody a Pepu přitahnu špičkou prutu. Uffff! řekl kdysi Vinetou. Uffff! říkám teď i já a odstřihuji z prázdného lanka pár centimetrů vlasce. Ta obluda z hlubin se tak moc netrefila že minula nejen Pepu, ale i lanko a vlasec urafla až nad ním!
                                                          Teď už asi dá pokoj stvůra jedna. Přivazuji vlasec na lanko a posílám Pepu zase na „hloubku“. Plave si plave a najednou se ode dna zvedne vlna a Pepčovi za ocasem naprázdno sklapnou zubaté čelisti. To bylo o vlásek! Tak teď už asi opravdu nezaútočí, pomyslel jsem si, a taky že ne. Teda aspoň ne hned. Do třetice všho dobrého nebo zlého říká moudré rčení a občas je to i pravda. Napotřetí zaútočila zubajda na malého Pepču a tentokrát neminula, pověsila se mu na ocásek a držela tam jako přibitá. Vlasec se napjal a obluda zamířila do vrbového houští. Tak to ne ,to by špatně dopadlo, dotáhl jsem brzdu a začal přitahovat. Hydra se otočila, zamířila na volnou vodu a pak už jsem jí dotáhl až pod svoje nohy.
                                                          Všechno dobře dopadlo, Peča je zase ve svojí krabičce a štika v ledničce :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38641.jpg
                                                            Sobota 30. října 2010 v 11:54® Barynka
                                                            Datum lovu: 30.10.2010 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dneska ranní vláčka na řece, nachytala jsem pár okounků a jedna štika asi 50 cm mi to nedobrala, škoda :-))

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38640.jpg