Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 31. října 2010 ve 22:39® b.gun
Datum lovu: 31.10.2010 | Způsob lovu: Feeder

Stejné místo u stoky jako včera se snahou opět lapit nějakou slušnější plotičku. Místo ní na první nához cejn 53 cm, pak mi najelo na místo hejno prasat ve velikosti 35–40 a bylo po srandě. O cejna a plotici jsem už ani nezavadil …

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38712.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38713.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 31. října 2010 ve 20:49® relis
    Datum lovu: 31.10.2010 | Způsob lovu: Feeder

Dnešní vycházka ve větru a listí ve vodě ale ryba šla

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38710.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38711.jpg
      Neděle 31. října 2010 v 19:33® Robur
      Robur
      Datum lovu: víkend | Revír: Dyje | Způsob lovu: Přívlač

tak jsem zavítal na Dyji, byl to průzkum nového revíru, napřed jsem našel 2 splavy, pod oběma bylo vody pomálu. Do jedné tůňkyjsem se trefil smáčkem a otočil se za tím pstroužek či jelec. Přesunul jsem se do nadjezí, kdy místní klučina pravil, že štiky nejsou, že musím jinam. tam že kde hážu jsou plotičky. Na 3 nához mikrosmáčka prut ztěžknul, pak se ukázala pěkná štička a začal opatrná zdolávačka která byl ukončena vítězstvím lovce. Štika měla 58 cm a plave dál. Škoda, míra je 60 a zásoby ryb došly. Kluci měli oči navrch hlavy, za další 3 hody jsem dostal jelce, pak ještě okouna 30 a 25 cm. Druhý den jsem dostal asi 10 okounů, ale největší měl 25 cm, ostatní cca 15 –20 + 2 jelce 40 a 25cm. Škoda, že jsme tam byli na návštěvě, bo to bylo velké dilema žaludek versus zaprasené ruce.

Neděle 31. října 2010 v 18:47® Scanix
        Scanix
        Datum lovu: 31.10.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni odpoledne jsem vyrazil s kolegou do vzdalenejsich lovist. Snazili jsme se prevapit tamnejsi duhaky vsim moznym, ale krome par zaberu a jedne spadle ryby jsme nijak nezabodovali. Nakonec jsem zabodoval 2 boleny a 1 tloustikem. Kolega tentokrat skoncil jako bezrybka.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38705.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38706.jpg
          Sobota 30. října 2010 ve 22:33® b.gun
          Datum lovu: 30.10.2010 | Způsob lovu: Feeder

Dnes odpoledne u „potoka“ spíše na čumendu, nakonec jsem ale na zhruba hoďku picker smočil a výsledkem byly dva záběry. Jeden neproměněn, z druhého se vyklubala plotička 37,5 cm …

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38673.jpg
            Sobota 30. října 2010 v 19:03® džigit
            Datum lovu: 30.10. | Revír: řeka | Způsob lovu: Feeder

největší ze dvou dnešních úlovků… :-))

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38650.jpg
              Sobota 30. října 2010 v 18:50® LojzaRybka
              LojzaRybka
              Datum lovu: př | Revír: ebro | Způsob lovu: Sumcařina

říká se že na ebru nachytá každej,tak bych toho každýho chtěl potkat,čechů tam byli více jak španělů a popravdě řečeno byl to velkej propadák,až natu přírodu a na cosebajtsovo nápad podívat se bez pasu do Andory,mazec jak blázen,obklíčili nás dva celňáci a po delší konverzaci a předložení povolenek jako důkazu že jsme byli na rybách jsme byli vpuštěni do země OZ

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38648.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38649.jpg
                Sobota 30. října 2010 v 18:47® Scanix
                Scanix
                Datum lovu: 30.10.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni studeny den byl ve znameni pidibyrebek, kolegam M… vydoloval z nekolika nesmelych zaberu ministicku, me se povdel bolinek, okounek dlanove velikosti a zaklad nove generace metrovek :-) I kdyz bylo pomerne chladno a u nas inverzni oblacnost, bylo u vody fajn.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38647.jpg
                  Sobota 30. října 2010 v 18:34® Sander
                  Sander
                  Datum lovu: 30. října 2010 | Revír: Orlík | Způsob lovu: Klasická položená

Tak jsme s milevským drakem Brčkem zajeli odrybnit Orlík od candátů, zvolili jsme aktivní lov z křesílek, candáti překvapili svou nevídanou aktivitou a jeli jsme domů bez záběru.
                  Ale bylo to fajn, ještě teď mě ze smíchu bolí břicho :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38646.jpg
                    Sobota 30. října 2010 v 18:33® LojzaRybka
                    LojzaRybka
                    Datum lovu: před týdnem | Způsob lovu: Sumcařina

znáte to tam? jmenuje se to pohořelice :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38645.jpg
                      Sobota 30. října 2010 v 16:13® skwor
                      skwor
                      Datum lovu: 30.10. | Způsob lovu: Feeder

Po hodně dlouhé době s feederem u vody. Bylo hezky, podoustve šly chvílemi na hod.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38643.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38644.jpg
                        Sobota 30. října 2010 ve 14:24® Mrakoš
                        Datum lovu: 30.10.2010 | Způsob lovu: Přívlač

O popíkovi Pepíkovi

Byl pátek, sluníčko zrovna krásně svítilo a já se vracel domů z práce. Chtěl jsem si udělat radost a tak jsem se stavil v mém oblíbeném obchůdku s hračkami.Tam vám bylo věcí! Nejvíc se mi ale zalíbil Pepík. Teda, aby bylo jasno, Pepík byl krásná rybička s oranžovou tlamkou a byl to popík. Druhý den ráno jsem si přivstal a ještě za tmy se vydal s Pepíkem k vodě. Prodral jsem se houštím a schnoucími bolševníky až na hráz rybníka. Ten rybník už vlastně dloho není rybník, ale bažina – to od té doby co se jeho hráz protrhla a voda z něj zmizela. Jenže před pár roky se v něm usídlila rodinka bobrů ,ti trhlinu v hrázi ucpali a a hladina přeci jen trošku stoupla.
                        Nad hladinou už se rozpouštěly poslední cáry mlhy a já Pepíka přivázal na vlasec a poslal jej do do vody u hráze. „Puk puk“, spustil Pepík, „tík tík“ odpověděl ledňáček. Tahal jsem Pepíka na provázku, ten dělal vlnky jako když plave myš a občas hlasitě puknul asi tak jako když se myš přejedla hrachu. Idylka netrvala dlouho. Z ničeho nic se otevřela hladina a Pepík se do ní propadl! Pepíku!!! Marně tahám na břeh teď už prázdný vlasec. Nevěřícně se dívám chvíli na ustřihlý konec a hned zas na prázdnou hladinu – vteřiny se vlečou jako minuty. Pak se nad hladinou ukáže hlavička s oranžovou tlamičkou – naděje mi púroudí do žil. Rychle přemýšlím jak zachránit Pepíka, čekám další útok a Pepík je tak daleko. Vlezu kousek do vody a Pepu přitahnu špičkou prutu. Uffff! řekl kdysi Vinetou. Uffff! říkám teď i já a odstřihuji z prázdného lanka pár centimetrů vlasce. Ta obluda z hlubin se tak moc netrefila že minula nejen Pepu, ale i lanko a vlasec urafla až nad ním!
                        Teď už asi dá pokoj stvůra jedna. Přivazuji vlasec na lanko a posílám Pepu zase na „hloubku“. Plave si plave a najednou se ode dna zvedne vlna a Pepčovi za ocasem naprázdno sklapnou zubaté čelisti. To bylo o vlásek! Tak teď už asi opravdu nezaútočí, pomyslel jsem si, a taky že ne. Teda aspoň ne hned. Do třetice všho dobrého nebo zlého říká moudré rčení a občas je to i pravda. Napotřetí zaútočila zubajda na malého Pepču a tentokrát neminula, pověsila se mu na ocásek a držela tam jako přibitá. Vlasec se napjal a obluda zamířila do vrbového houští. Tak to ne ,to by špatně dopadlo, dotáhl jsem brzdu a začal přitahovat. Hydra se otočila, zamířila na volnou vodu a pak už jsem jí dotáhl až pod svoje nohy.
                        Všechno dobře dopadlo, Peča je zase ve svojí krabičce a štika v ledničce :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38641.jpg
                          Sobota 30. října 2010 ve 12:54® Barynka
                          Datum lovu: 30.10.2010 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dneska ranní vláčka na řece, nachytala jsem pár okounků a jedna štika asi 50 cm mi to nedobrala, škoda :-))

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38640.jpg
                            Sobota 30. října 2010 ve 12:53® Barynka
                            Datum lovu: 29.10.2010 | Revír: rybníček | Způsob lovu: Přívlač

takže včera odpolední vláčka a vyvláčela jsem štiku asi 60 cm :-) docela se mi dařilo no… měla vytáhnutý žábra, asi ji někdo chytnul přede mnou

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38637.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38638.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38639.jpg
                              Pátek 29. října 2010 ve 23:12® mira.ll
                              mira.ll
                              Datum lovu: 29.10.2010

Oprava předchozího příspěvku ;-) ,tak ta plotice neni plotice ale jelec jesen ,jak mě upozornil osprey v diskuzi .

Pátek 29. října 2010 ve 22:31® mira.ll
                                mira.ll
                                Datum lovu: 29.10.2010 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes prozměnu opět se smáčky chvilku u vody :-) , chycen jeden tloušť kolem 40cm a překvapila plotice 37 cm.Takovou už jsem dlouho neviděl.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38635.jpg
                                  Pátek 29. října 2010 ve 20:20® Kazan
                                  Datum lovu: 29,9,2010 | Revír: Otava | Způsob lovu: Přívlač

Návštěva přátel, pochytáni okouni a štiky, pěkný den a pěkná rybačka.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38633.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38634.jpg
                                    Pátek 29. října 2010 v 19:28® Sander
                                    Sander
                                    Datum lovu: 29. října 2010 | Revír: Laka

Dnešní skorem dvacetikilometrová tůra kůrovcem nedotčenou krajinou přinesla jeden poznatek – na jezero Laka zapomněli nasadit.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38631.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38630.jpg
                                      Pátek 29. října 2010 ve 13:45® Barynka
                                      Datum lovu: 29.10.2010 | Revír: Rybník | Způsob lovu: Přívlač

Tak dneska tříhodinová vláčka na gumové kopyta. Chytla jsem štiku 66 cm a potom se mi 2× vyhákla podobně velká štika. Odpoledne jdu zase. Chycená štika byla krásně stavená a pustila jsem ji zpátky :-))

Tento příspěvek byl editován 29.10.2010 13:46:18 uživatelem Barynka.
                                      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38628.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38629.jpg
                                        Pátek 29. října 2010 ve 12:38® spike
                                        spike

Dneska jsem vyjel na chvilku k vodě, sluníčko hřálo, ryby moc nebrali ale i tak jsem si konečně po dlouhé době sáhl na okouna 30+.

Tento příspěvek byl editován 29.10.2010 12:40:56 uživatelem spike.
                                        foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38627.jpg
                                          Čtvrtek 28. října 2010 ve 23:51® mira.ll
                                          mira.ll
                                          Datum lovu: 28.10.2010 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes chyceno na smáky několik štiček,2× okoun a 2× tloušť .

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38617.jpg
                                            Čtvrtek 28. října 2010 ve 22:12® libryb
                                            libryb
                                            Datum lovu: 28.10.2010 | Revír: Slapy | Způsob lovu: Přívlač

Dnes večer candát 57

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38616.jpg
                                              Čtvrtek 28. října 2010 ve 22:08® Mrakoš
                                              Datum lovu: 28.10. 2010 | Způsob lovu: Přívlač

Růží měla štěstí. A já zase nic…

Tento příspěvek byl editován 28.10.2010 22:09:31 uživatelem Mrakoš.
                                              foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38613.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38614.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38615.jpg
                                                Čtvrtek 28. října 2010 ve 21:18® osprey
                                                osprey
                                                Datum lovu: 28.10. 2010 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes bylo příliš krásně a tak jsem se asi na hodinu vyplížil z domu. Chytil jsem pár pruhovaných a mazal zpátky. Jeden měl kolem 30 cm, což už je u nás pěkné. Záběry na jednom jediném místě. Ještě že po těch letech lítání kolem řeky vím, kde ty ryby hledat…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38611.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38612.jpg
                                                  Čtvrtek 28. října 2010 v 19:13® Tomik
                                                  Tomik

Chtělo by to víc takových…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38606.jpg
                                                    Čtvrtek 28. října 2010 v 18:20® Raf
                                                    Raf
                                                    Datum lovu: 28.10.2010 | Revír: Slapy | Způsob lovu: Přívlač

Sváteční výprava přinesla ve třech lidech okolo třiceti okounů a dvě štiky. Přes třicet centimetrů se ale u ježatců dostala jenom Mařena.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38602.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38603.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38604.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38605.jpg
                                                      Čtvrtek 28. října 2010 v 18:11® Scanix
                                                      Scanix
                                                      Datum lovu: 28.10.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes odpoledne jsem cca na 2h vyrazil s kolegou M… na stojak. Slunicko svitilo, bylo fakt krasne a par zaberu taky. Kolegovi se povedl pekny okoun a stika mu ukousla nastrahu. Ja sel po stikach primo, zaberu jsem mel nekolik, ale zdolal az ke brehu jen 2 mensi ryby lehce pres 50. Chvilkova zastavka na rece neprinesla uz zadny kontakt.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38601.jpg
                                                        Čtvrtek 28. října 2010 v 17:55® jersey
                                                        jersey
                                                        Datum lovu: 28.10.2010 | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač

Dnes krásný počasí, rybám se nechtělo,dokonce jsem jim nechal ve vodě dva woby…Ale i tak hezkých pár hodin a cestou domů tyhle krásný houby.Rostou dál :-)) foceno mobilem

Tento příspěvek byl editován 28.10.2010 17:57:57 uživatelem jersey.
                                                        foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38594.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38595.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38596.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38597.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38598.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38599.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38600.jpg
                                                          Čtvrtek 28. října 2010 v 16:25® skwor
                                                          skwor
                                                          Datum lovu: 28.10. | Způsob lovu: Přívlač

Dneska na řece. Táta si hezky zafeederoval, já skončil s jedním tlouštěm. Ale na třetí nához mi ve vracáku pod nohama ztěžkla nástraha, po záseku to solidně zaškubalo, v čisté vodě se mihlo vysoké tělo velkého okouna tak 35–40cm a..... byl konec :-)

Čtvrtek 28. října 2010 v 9:52® rybář kamil
                                                            rybář kamil
                                                            Datum lovu: 27.10. | Revír: JČ | Způsob lovu: Přívlač

Štika 82 cm 5 Kg, nádherý lov s mým tátou, co k tomu dodat. . .

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img38593.jpg