Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 7. září 2010 v 7:53® Robur
Robur
Datum lovu: právě teď | Revír: s | Způsob lovu: Přívlač

tak jsem vyběhl venčit Lexu, začínají se dělat krásné mlhy, tak jsem si řekl, že by candát? No, proházel jsem lehce 4 místa, našel krásnho woba od Dorada i s lankem a přemluvil 1 okouna 20cm na gumu. Takže docela dobré.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 6. září 2010 ve 23:37® hecht
    hecht
    Datum lovu: 5.9. | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Tak včera prví zkouška nového mušáčku. Je to lehoučké a něco to i chytne. Ryb moc nebylo, ale ono se to zlepší.

Tento příspěvek byl editován 6.9.2010 23:42:45 uživatelem hecht.
    foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37445.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37446.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37447.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37448.jpg
      Pondělí 6. září 2010 ve 20:33® František
      František
      Datum lovu: 6. září | Revír: Lužnice II. | Způsob lovu: Přívlač

Podvečerní „rychlovka“ s vláčákem, měla fajnové zakončení:-) . Nejprve mi tvistra třikrát atakovala její podstatně větší ségra, ale nedařilo se mi jí s UL proutkem proseknout tlamu. :-( Když jsem vyměnil nástrahu za menší dvoudílný wobler, tak mi to vzala jen pár metrů vedle tahle krasavice.

Tento příspěvek byl editován 6.9.2010 20:34:52 uživatelem František.
      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37443.jpg
        Pondělí 6. září 2010 ve 20:17® Char
        Char
        Datum lovu: 5.9.2010 | Revír: orlík | Způsob lovu: Přívlač

Ještě něco z nedělního lovu.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37441.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37442.jpg
          Pondělí 6. září 2010 ve 20:14® Char
          Char
          Datum lovu: 5.9.2010 | Revír: orlík | Způsob lovu: Přívlač

Nedělní rozednívání mne zastihlo již u vody, po pár hodech mě totálně probudil záběr bolena okolo 70 který po chvilce zdolávání dokonale zdeformoval háčky na wobleru a opět zmizel v mlze, okouni kousali ale po pár vytažených kusech se stáhli takže se muselo neustále měnit místo lovu, s vykukujícím sluníčkem začeli zlobyt bolínci 30–40cm a ukázala se i štička, ryby nebyly velké ale lov a krásné ráno jsem si užil.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37437.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37438.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37439.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37440.jpg
            Pondělí 6. září 2010 ve 20:01® zedus
            zedus
            Datum lovu: 5.9.2010 | Revír: Lesní tůňka | Způsob lovu: Přívlač

Společná výprava s Frenkim, Koudym a Jirisem. Bylo tam teda fakt hnusně a foukalo jak prase, ztrátovost nástrah velká, ale byla sranda a něco tam i oběsilo, asi maj depréze nebo co. Já to říkám furt, že tam gumy nefungují. (chycen na kopyto).

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37436.jpg
              Pondělí 6. září 2010 v 19:48® Sander
              Sander
              Datum lovu: 6. září 2010 | Způsob lovu: Muškaření

Dneska bylo u tý vody krásně.
              Lipani fachčili jedna báseň, nikde ani živáčka, jen občas kolem prolétl ledňáček. Po dvou hodinách lovu jsem s sebou praštil do trávy a zaposlouchal se do šumění vody.
              Hnedle bych usnul.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37432.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37433.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37434.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37435.jpg
                Pondělí 6. září 2010 v 19:40® Char
                Char
                Datum lovu: 4.9.2010 | Revír: orlík | Způsob lovu: Přívlač

V sobotu se raní lov okounů nekonal jelikož foufalo a pršelo takže jsem šel na dopolednoodpolední vláčku, přemluvil jsem pár nevelkých okounků na woba a zkusil různé gumy na kterého jsem z hloubky přemluvil i pár kousků nad 30 cm, lov byl hodně o zkoušení nástrah, poprvé slavil úspěch i ráček.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37428.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37429.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37430.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37431.jpg
                  Pondělí 6. září 2010 v 15:49® whitehunter
                  whitehunter
                  Datum lovu: 4.9.2010 | Revír: Slapy | Způsob lovu: Přívlač

Jakmile už se k ránu trošku ochladilo, tak začínají být dravci při chuti. Za tři hodiny vláčení wobů a gum jsem dostal několik menších okounů, štičku 72 a to se mi ještě jedna menší setřepala…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37427.jpg
                    Neděle 5. září 2010 ve 22:17® mira.ll
                    mira.ll
                    Datum lovu: 5.9.2010 | Revír: Radbuza | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní ranní pokus o ulovení nějakého dravce nevyšel.:-(( Zabrali jen dva tloušti,jeden na kopyto,druhý na woblera.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37424.jpg
                      Neděle 5. září 2010 ve 20:49® aldis
                      aldis
                      Datum lovu: 5.9.2010 | Způsob lovu: Přívlač

Po 14ti denním rybářském půstu konečně u vody. Vyklubala se z toho asi jedna z nehorších tloušťových vycházek v tomto roce. Ryb jako šafránu a samí mládežníci…8-(

Tento příspěvek byl editován 5.9.2010 20:54:42 uživatelem aldis.
                      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37422.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37423.jpg
                        Neděle 5. září 2010 v 19:10® Looser
                        Looser
                        Datum lovu: 5.9.2010 | Revír: MP MRS | Způsob lovu: Přívlač

Ze začátku to nevypadalo,ale nějakej tlouštík se poved.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37420.jpg
                          Neděle 5. září 2010 v 18:59® inspo
                          Datum lovu: 17.8.2010 | Revír: Středozemní moře | Způsob lovu: Klasická položená

Tak jsem konečně po dvou týdnech vytáhl z foťáku obrázky z dovolené. Španělští skoro příbuzní mě vytáhli jeden podvečer na ryby. Loví se převážně na klasickou položenou s dlouhými surfovými pruty. Tento lov mi sice nic neříká, ale proč si to nezkusit. Bohužel jsme nic nechytli a tak přikládám aspoň foto ryby, kterou vyplavilo moře.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37417.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37418.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37419.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37416.jpg
                            Neděle 5. září 2010 ve 14:34® Procházka
                            Procházka
                            Datum lovu: 4.9.2010 | Revír: Ploučnice1b | Způsob lovu: Klasická položená

Včera jedna jízda a byl s toho candoš rovných 90cm

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37415.jpg
                              Neděle 5. září 2010 ve 12:39® Lucky Luke
                              Lucky Luke
                              Datum lovu: 26.6.2010 - 6.7.2010 | Revír: Lužnice 4

Začaly prázdniny a jako každý rok jsme vyrazili na týden na Lužnici si zachytat. Oblíbili jsme si revír Lužnice 4 s číslev revíru 421035, a to i přes to, že pokaždé když jsme dorazili na místo, měli jsme smůlu. Buď byla rozvodněná řeka a nebo byla pořádná vedra. A tak jsme čekali, co nás potká tentokrát. Hlásili tropy a tak jsme si od toho moc neslibovali. Ovšem překvapilo nás to. První dny jsem se pustil do pilné feedračiny. Neustále si se mnou zahrávali malé ouklejky, ale několikrát za den se objevil pořádný cejn mezi 45 a 55 centimetry. Ale pípák, na kterém byl prut s peletami, jako by byl bez baterek :-) . Čtvrtý den (29.6.2010) bylo ještě větší horko. I záběry na feeder ustoupily a tak jsem přešel na řádnou kaprařinu. Nahodil jsem prut s šestnáctimi­limetrovým jahodovým boilies a doufal že něco přijde. Položil ho do stojanu a zapnul pípák. Bylo to doopravdy mrtvé a proto mě překvapilo, když po čtyřech hodinách v půl jedné odpoledne se naplno rozjela bojová brzda a pípák se mohl upípat k smrti ?. Přišel skvělý zásek a já se pustil do zatím nejlepšího souboje mého života. Kapr měl ve své řece plné větví převahu. Zajel k mému břehu asi 8 metrů ode mne a zamotal se odvětví. Ze silného odporu, který ohýbal můj nový kaprařský prut, jsem necítil nic. Táta neváhal, odpoutal loďku a vyrazili jsme dobrodružství napřed. Na cívce sem měl vlasec 0,25mm na 8 kilo, který byl teď zamotán i s kaprem ve větvích. Dorazili jsme k větvím a celým malým stromkům ve vodě, pár jsme jich odhodili a vlasec se vyprostil. Naštěstí vydržel. Kapr neváhal a hned vypálil doprostřed řeky, div jsem málem z loďky nespadl :-) . Síly neubývali jak mě, tak kaprovi. Ovšem uprostřed řeky jsem začal mít převahu. Svého protivníka jsem ještě neviděl. Jediné co jsem viděl byl běsnící vlasec pohybující sem a tam a pár vlnek pokaždé, když se kapr rozhodl vyrazit zpátky ke dnu, což se mu nepodařilo. Poté se opět vzpamatoval a zamířil ke břehu, ale já s předešlou zkušeností jsem ho naštěstí stačil ještě před tím nejhorším zastavit a dostat kapra na hladinu. Byl jsem překvapený a zaskočený. To co na mě vybaflo se mi doposud nepodařilo chytit. Táta se už natahoval s podběrákem ale nepodařilo se. Vzpamatoval jsem se a kapra přitáhl blíže a už byl v podběráku. Nemohl jsem tomu věřit. Po dvanácti minutách byl můj dosud největší souboj s rybou ukončen. Již na loďce bylo jasné že to bude můj osobák. Vítězoslavně jsme mířili zpátky k chatě. Tento kousek měřil 78cm a vážil odhadem 11kg! Nikdy na tento boj nezapomenu. Byli to jedny z nejlepších chvílí mého života. Ještě v ten samý den jsem ulovil kapra 52 cm, ale pak už do konce prodlouženého týdne již žádný kapr nepřišel a i feeder utichl. Na tomto revíru již byla povolená přívlač a tak jsem se vydal v pátek 2.7. trochu výše proti proudu na moje oblíbené místo. Do třičtvrtě řeky je vody po kolena a tak nikdy neváhám a hned jsem ve vodě. Po pár náhozech překvapivě něco uvízlo na mém oblíbeném woblerovi. Nad hladinu vyskočil krásný jelec. Chvíli jsem s ním zápolil proti silnému proudu, ale za chvíli byl v mém podběráku. Doopravdy krásný jelec. Měřil skvělých 54cm! Tato výprava na Lužnici splnila všechna moje přání a už se těším na příští rok, pokud se tam vůbec dostaneme :-) .

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37409.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37410.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37411.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37412.jpg
                                Neděle 5. září 2010 ve 12:18® olda
                                olda
                                Datum lovu: 5.9.2010 | Revír: Labe 4/5 | Způsob lovu: Přívlač

Nic moc jen pár prcků.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37408.jpg
                                  Sobota 4. září 2010 ve 23:21® bjucek
                                  bjucek
                                  Datum lovu: 3.-4.9.10 | Revír: vltava praha | Způsob lovu: Kaprařina

Minulou sezonu jsem jen tak z nudy zkusil kaprařit a pochytal jsem pro mě několik slušných ryb.Tento rok jsem opět podlehl smradům a vůním kuliček. Zatím největší kapřík 62 čísel, i když nejradši bych ještě čuměl do tmy a poslouchal rolničky.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37404.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37405.jpg
                                    Sobota 4. září 2010 ve 22:18® hecht
                                    hecht
                                    Datum lovu: 16.6.2010 | Revír: Berounka | Způsob lovu: Přívlač

Jelikož tady pořád je ten Luvias v soutěži, tak se ho pokusím vyfouknout s touhle archivní fotkou. Bylo to o zahájené a měřila 96 cm. Ten ošklivý kolovrátek je Daiwa Caldia, čili 5× do klobouku :-))

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37403.jpg
                                      Sobota 4. září 2010 ve 20:17® Raf
                                      Raf
                                      Datum lovu: 4.9.2010 | Revír: pískovna Polabí | Způsob lovu: Přívlač

Dnešních jedenáct hodin okounové vláčky nejdřív nepřineslo vůbec nic, pak se nechala zlákat jedna kudla a potom jsem našel i okouny. Kusů okolo 35 cm bylo několik, výš jsem se ale nedostal.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37397.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37398.jpg
                                        Sobota 4. září 2010 v 19:34® Looser
                                        Looser

Dnes žádná sláva.Počasí jak v listopadu…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37396.jpg
                                          Sobota 4. září 2010 v 15:29® herri
                                          herri
                                          Datum lovu: 15. 8. 2010 | Revír: Stařečský potok 1 | Způsob lovu: Přívlač

51 cm. Zabral hned jak jsem změnil neúspěšné woblery na gumy :-)

Tento příspěvek byl editován 4.9.2010 15:30:15 uživatelem herri.
                                          foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37394.jpg
                                            Sobota 4. září 2010 ve 14:18® hecht
                                            hecht
                                            Datum lovu: dnes | Revír: les

Tož jsem se zašel podívat za předsedou strany Zelených, no a bylo jich tam jako much. Kupodivu ale ryba žádná :-))

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37393.jpg
                                              Sobota 4. září 2010 ve 13:49® BlueShark
                                              BlueShark
                                              Datum lovu: 4.9.2010 | Revír: Labe 441022 | Způsob lovu: Přívlač

Dneska jsem šel opět na okouny a docela se dařilo. 19 okyšů (nej byli odhadem 25cm), 5 štiček (+1 mi ukradla gumu) a jeden candátek. Něco málo fotek ze břehu :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37389.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37390.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37391.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37392.jpg
                                                Sobota 4. září 2010 v 11:33® olda
                                                olda
                                                Datum lovu: 4.9.2010 | Revír: Labe 4/5 | Způsob lovu: Feeder

Ostré,cejni,o­koun,spokojenos­t.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37381.jpg
                                                  Pátek 3. září 2010 ve 22:59® Scanix
                                                  Scanix
                                                  Datum lovu: 3.9.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dalsi vecerni lov, ale zadna slava, kolegu zachranil od bezrybky okounek, me na prvni hod spadl bolen, a to jsem hacky vymenil :-) , pak se povedl jeden tloust a tento candat a to bylo za cca 2h lovu vse.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37377.jpg
                                                    Pátek 3. září 2010 ve 21:16® Looser
                                                    Looser
                                                    Datum lovu: Dnes | Revír: MP MRS | Způsob lovu: Přívlač

Zašel jsem navečer na skok zasmáčet a jeden pantáta za fotku stál.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37376.jpg
                                                      Pátek 3. září 2010 ve 13:34® Kazan
                                                      Datum lovu: 3.9.2010 | Revír: Kozský potok | Způsob lovu: Přívlač

Vláčka na zvedlém kalném potoce, chyceno poměrně dost tlouštíků, jesen, a štička

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37372.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37373.jpg
                                                        Čtvrtek 2. září 2010 ve 23:16® Scanix
                                                        Scanix
                                                        Datum lovu: 2.9.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Opet vecerni lov na necele 2h, zaberu pomerne dost cca 10 nepromenenych, 3 ryby mi spadly a 1 dlouhy a hubeny tloust okolo 50 zapozoval pred fotakem, takze spokojenost, ze to nebylo zero. Pricina byla zejmena v tupych hackach na wobech, preci jen jsou o kameny uz pekne ztupene a ja nejak nemam cas je vymenit ci nabrousit ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37367.jpg
                                                          Čtvrtek 2. září 2010 ve 21:26® Holajz2
                                                          Datum lovu: dnes | Revír: oblíbený | Způsob lovu: Klasická položená

Tož jsem dnes vyrazil zas na ně. No a nejdřív jen pár cejnů a pak to přišlo. Souboj na krev, který jsem zvládl. Odměnou byl krásnej lysec – bez 40cm rovnej metr!

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37365.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37366.jpg
                                                            Čtvrtek 2. září 2010 ve 20:55® Looser
                                                            Looser
                                                            Datum lovu: Dnes | Revír: MP MRS

Gumoval jsem gumoval a vygumoval pár pruhovaných.Někteří i celkem slušní.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37364.jpg