Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 2. září 2010 ve 20:49® lendule
lendule
Datum lovu: 1.9.2010 | Revír: Hlohovský rybník | Způsob lovu: Feeder

Včera jsem si poprvé zkusila jak se chytá na feeder.Několik menších kapříků se mi podařilo chytit.Chutnala jim kukuřice.:-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37363.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 2. září 2010 v 15:35® Vincent Vega
    Datum lovu: 4.8.2010 | Revír: Berounka | Způsob lovu: Sumcařina

Zdarvím, tak se mi letos také podařilo lapit svého prvního sumečka. Nebyl to sice žádný Holdegron ale měl sem obrovskou radost!!!Nejraději chytám na Berounce jen tak odereagovat se takže cejny, kapříky na splavu tlouště,okouny a na podzim se semtam i ta štika na přívlač objeví.Tnehle den jsem se usadil pod břízu kousek od jednoho mostu a nahodil žížalu na plavanou na okouny a kolínko na kapříka…nic moc ten den ale pozoroval jsem jak místní starší chlápci parkly pramičky vedle sebe do prostřed řeky a maji políčíno na sumce.Velikost kačeny mi přišla celkem vtipná, protože větší splávek sem snad ještě neviděl ale budíž…:-) K večeru už jsem pomalu začínal balit a ty dva lovci také jeden kotvil loďku kousek ode mě a prohodili pár slov s tim že sem se dozvěděl že během týdne takhle dostal 8 sumců největšího přes 150a jeho kolega 120cm..Takže tady jsou, což mě potěšilo protože po povodních které tady byly sem nastoupil bagr a od jezu k jezu to srovnal do rovinky a na mém oblíbeném úseku zbylo jen málo míst kde zůstala aspoň ňáká hloubka…Každopádně mi to pořád vrtalo hlavou a druhej den jsem si řek že se na ně vypravim.Nikdy před tím jsem sumce nechytil a ani se o to nepokoušel.nechtělo se mi ani dělat montáž s kačenou a lankem na živou rybku, tak sem to pokoumal a vyrobil si trošku improvizovaně (asi se to tak dá nazvat) podvodní splávek viz.foto. Nachytal jsem tři oukleje cca 8–10cm a mrtvé jsem je napíchnul na návazec a nahodil pod větve vrby asi 6 metrů od břehu do mírného proudu. Nandal jsem předšpičkového policajta a čekal a pak to přišlo, na nic nečekal rozjel se cívka jen bzučela…Byl malej, neměřil jsem ho ale neskutečně mě potěšil…Rychlou fotku a koukal jsem jak odplouvá dál.Nahodil jsem ještě jednou a zhruba po hodině mi prut letěl z vidliček… no nadšení obrovský.Podle prutu a odporu na konci jsem čekal o dost větší kousek a nemoh tomu věřit ale po chvilce se ukázalo že ouklej slupla štika…Moc pěknej boj a radost veliká.To je asi jeden z mých nejhezčích letošních dnů strávených u vody!!!

Přeju všem hezké chvíle u vody!!!!

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37360.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37361.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37362.jpg
      Středa 1. září 2010 ve 22:48® Scanix
      Scanix
      Datum lovu: 1.9.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dlouho jsem vahal, jestli dnes jit lovit, ale kdyz jsem se ozval kolegovi, ktery mi sdelil, ze by rad na chvilku vyrazil, tak jsem se pripojil. Za 2h lov jsme vystridali nekolik mist, ale na ryby jsme narazili jen na jednom. Ja lapil 2 boleny a 1 tlouste a k tomu 2 zabery nevyuzil, kolega tentokrat skoncil bez kontaktu. Zajimava a namahava byla i vyprostovacka wobleru kus od brehu, coz se mi tentokrat povedlo a vylovil jsem asi 1,5m dlouhy plech, ktery mi dal ve finale na prutu pekne zabrat :-)

Tento příspěvek byl editován 1.9.2010 22:48:51 uživatelem Scanix.
      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37353.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37354.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37355.jpg
        Středa 1. září 2010 ve 21:36® bajox
        Datum lovu: dnes | Revír: 471125 | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní smáčkovaná nepřinesla žadného většího dravce.Zato se jsem si zabojoval s rusakem.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37352.jpg
          Středa 1. září 2010 ve 21:10® Futureriver
          Futureriver
          Datum lovu: 1.9.2010 | Revír: vltava 2A | Způsob lovu: Plavaná

Dnešní lov byl ve znamení 9 okounů a jako třešnička na dortu zabral tento krasavec,změřený (35cm) a vrácen zpět do rodného živlu,stejně jako ostatní ryby.Chytáno na rousnice. Petrův zdar

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37351.jpg
            Středa 1. září 2010 ve 14:03® Dejwík2504
            Dejwík2504
            Datum lovu: 26.8.2010 | Revír: Dyje 3 | Způsob lovu: Přívlač

Tady je ještě vláčka…Něco se povedlo, ale žádná sláva. Fotky okounů se mně bohužel někam vytratily. :-(( Zato kolega vedle mě měl větší štěstí. Na 3cm bílého twistera se žlutým ocáskem chytl zubatou 72cm…super zážitek:-)

Tento příspěvek byl editován 1.9.2010 14:06:29 uživatelem Dejwík2504.
            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37346.jpg
              Středa 1. září 2010 ve 13:58® Dejwík2504
              Dejwík2504
              Datum lovu: 25.8 - 30.8 2010 | Revír: Dyje 3 a Dyje 3A | Způsob lovu: Feeder

Tady je nějaká drobotina z feederu…pokus o parmu byl bohužel neúspěšný z části kvůli velkému průtoku a z části kvůli mé nevybavenosti těžkými olovy. Navíc je podle „domorodých“ rybářů v tomto úseku tento rok parem velmi málo…:-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37342.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37343.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37344.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37345.jpg
                Středa 1. září 2010 v 11:21® HaD
                HaD
                Způsob lovu: Sumcařina

Tohle mi dnes poslal Dalas :-) To jsou panečku kousci :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37339.jpg
                  Úterý 31. srpna 2010 ve 23:39® mira.ll
                  mira.ll
                  Datum lovu: 31.8.2010 | Revír: R5/R | Způsob lovu: Feeder

Dnešní lov na červy a hnojáčky (bonduelku jsem zapoměl doma) znamenal jednoho cejnka za druhým.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37338.jpg
                    Úterý 31. srpna 2010 ve 22:14® osprey
                    osprey
                    Datum lovu: 31.8.2010 | Způsob lovu: Přívlač

Rozloučení se pstruhovkou, podobně jako u ostatních. Něco se chytlo.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37335.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37336.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37337.jpg
                      Úterý 31. srpna 2010 v 15:29® kubajzs
                      kubajzs
                      Datum lovu: 31.8.2010 | Revír: Pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní poslední prázdninová a zároveň poslední letošní přívlač dopadla obdobně jako včera. Ryb bylo spousta, zejména potočáků, ale většina z nich se pustila ještě ve vodě. Z vody se podívaly dvě ryby, siven 36 cm a potočák odhadem 25 cm.

Siven putoval do mrazáku, potočák zpět do vody…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37331.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37332.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37333.jpg
                        Úterý 31. srpna 2010 v 7:40® Looser
                        Looser
                        Datum lovu: 30.8. | Revír: MP MRS | Způsob lovu: Přívlač

Zašel jsem jen na chvilku a potěšila mě kudlanka.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37322.jpg
                          Úterý 31. srpna 2010 v 7:11® alva
                          Datum lovu: 29.8.2010 | Revír: pstruhovka JM | Způsob lovu: Přívlač

Letošní rozloučení s pstruhovou vláčkou dopadlo na jedničku – duhák 48 cm a 1,35 kg.

Tento příspěvek byl editován 31.8.2010 11:03:11 administrátorem HaD.
                          foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37329.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37330.jpg
                            Úterý 31. srpna 2010 v 0:53® Scanix
                            Scanix
                            Datum lovu: 30.8.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Vecerni lov se dnes prilis nevydaril, i kdyz peknou fiskou jsem videl, povedla se kolegovi asi na paty hod, krasny albinek 99cm. Ja sice neskoncil jako bezrybka, ale moc k tomu nechybelo, dva zabery mi vynesly jen jednoho boldu, holt neni kazdy den posviceni a to vlastne k rybarine take patri…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37321.jpg
                              Úterý 31. srpna 2010 v 0:09® hecht
                              hecht
                              Datum lovu: 30.8: | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Díky dnešní dovče proběhlo rozloučení se pstruhovláčkou. I přes ne moc pěkné počasí to bralo fajn. Hafo potočáků, čtyři siveni, jeden pěkný lipan a nějaká ta droboť ,,škodlivá''. Pokecal a nahodil jsem i se Sanderem, domu donesl dva slušné sifony. Rozloučení to bylo celkem důstojné.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37319.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37320.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37317.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37318.jpg
                                Pondělí 30. srpna 2010 ve 21:55® cert.81
                                Datum lovu: 22.8.2010 | Revír: soukromy revir kopa kostelec | Způsob lovu: Feeder
                                Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                                foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37316.jpg
                                  Pondělí 30. srpna 2010 ve 20:41® frenki
                                  frenki
                                  Datum lovu: nedávno | Revír: městská fontánka | Způsob lovu: Přívlač

Moc to nešlo,ale srandy jsme si užili kopec.

Tento příspěvek byl editován 30.8.2010 20:42:31 uživatelem frenki.
                                  foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37315.jpg
                                    Pondělí 30. srpna 2010 v 19:18® štikouš
                                    štikouš
                                    Datum lovu: 30.8.2010 | Revír: Loučná | Způsob lovu: Přívlač

Zabrodil jsem po pás do docela silnýho proudu a zabral tenhle duhák. Dal mi zabrat, slušně skákal a pak to napálil po vodě. Něco si vzal přes brzdu, ale pak se umoudřil a vecpal jsem ho do rakeťáku. Vážil rovný kilo.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37313.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37314.jpg
                                      Pondělí 30. srpna 2010 v 19:11® štikouš
                                      štikouš
                                      Datum lovu: 30.8.2010 | Revír: Loučná | Způsob lovu: Přívlač

Už se nám to krátí a tak tenhle potočák potěšil. Plave.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37310.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37311.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37312.jpg
                                        Pondělí 30. srpna 2010 v 18:43® kubajzs
                                        kubajzs
                                        Datum lovu: 30.8.2010 | Revír: Pstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Předposlední letošní vláčka dopadla celkem dobře. Mrtě potočáků do 20 čísel ( :-D ) a dokonce jeden siven cca 35 cm(v našich končinách, kde se masí o 106, celkem rarita), chycen na třetí pokus, dvakrát se šmejd pustil, takže fajne. Všechno vráceno přírodě.

Tento příspěvek byl editován 30.8.2010 18:44:15 uživatelem kubajzs.
                                        foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37309.jpg
                                          Pondělí 30. srpna 2010 v 11:38® amsum
                                          amsum
                                          Datum lovu: 7.7.2010 | Revír: Váh 4430 | Způsob lovu: Plavaná

Konečne sa Váh ukľudnil a po záplavách sa dalo vyraziť aj k vode. Na niečo je tá veľká voda aj dobrá a to hlavne že sa tu teraz chtajú vcelku nádherné rybky ktoré po zdokumentovaní plávajú opäť vo svojom domove.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37298.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37299.jpg
                                            Pondělí 30. srpna 2010 v 8:14® Tino
                                            Tino
                                            Datum lovu: 29.8 | Revír: Lomnice 1 | Způsob lovu: Feeder

Byl jsem zase na cejnkách a hned prvního mi ukradla „veverka“. ;-) Patrně se zvlnil vlasec při záseku a dostal se do větví. Cejnek tam chvilku pod větví plaval jak nastražený na štiku. Pomocí dalšího prutu se mi ho podařilo vyprostit bez šrámu (pouze v šoku). :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37296.jpg
                                              Pondělí 30. srpna 2010 v 0:59® diutrius
                                              diutrius
                                              Datum lovu: 29 srpen 2010 | Revír: Ohře 9 | Způsob lovu: Sumcařina

Tak konečně jsem po dvou měsících zdolal na corbose ve 22.30 sumíka 95cm na trhačku na tlouště 30 cm ,smůla se snad prolomila důležité je že po té větě ,,až chytnu sumce tak se oholim,, to konečně shodim z obličeje díky sv.Petře :-)

Tento příspěvek byl editován 30.8.2010 01:00:10 uživatelem diutrius.
                                              foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37295.jpg
                                                Neděle 29. srpna 2010 ve 23:15® Looser
                                                Looser

Dnes jen pár dlaňáků.....

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37294.jpg
                                                  Neděle 29. srpna 2010 ve 22:12® Char
                                                  Char
                                                  Datum lovu: 29.8.2010 | Revír: orlík | Způsob lovu: Přívlač

Ráno jsem se konečně vykopal zkusit okouny, cestou k vodě jsem zjistil že jsem zapoměl podběrák tak jsem se vracel což prý přináší smůlu, na popa jsem ulovil dva dorostence a jednoho bolena ke 40, na konci mé obviklé trasy po popu vystartovala štika okolo 60 ale minula tak jsem zkoušel oblíbené Shadrapy leč marně, pokračoval jsem tedy dál, po 20 minutách jsem se vrátil a navázal větší Shadrap, na první hod záběr a jízda do potopeného stromu který ryba naštěstí těsně minula a zamířila nekompromisním tahem do hloubky, typoval jsem na sumce a na 0,18 vlasci jsem si velké naděje nedělal, po chvilce přetahování ryba zamířila k hladině kde se posléze vynořila solidní štika která se po několika minutovém boji ocitla na druhý pokus v podběráku, metr ukázal 83 cm, cestou domů se ještě povedl okoun 34, obě ryby jsem svezl domů.

Tento příspěvek byl editován 29.8.2010 22:18:48 uživatelem Char.
                                                  foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37292.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37293.jpg
                                                    Neděle 29. srpna 2010 ve 21:49® osprey
                                                    osprey
                                                    Datum lovu: 26. - 29.8. 2010 | Způsob lovu: Přívlač

Jeden na ultralight, druhý na ultraheavy. Na čem doopravdy záleží? :-))

Tento příspěvek byl editován 29.8.2010 21:50:21 uživatelem osprey.
                                                    foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37288.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37289.jpg
                                                      Neděle 29. srpna 2010 ve 21:28® Char
                                                      Char
                                                      Datum lovu: 28.8.2010 | Revír: orlík

V sobotu ráno jsem vstal že půjdu zkusit okouny ale když jse koukl z okna znova jsem vlezl do pelechu, foukal vítr a poprchávalo, odpoledne alesponˇ vykouklo sluníčko tak jsem šel k vodě a kochal se přírodou, závodama plachetnic a šmíroval kolegy rybáře jak bojují s větrem :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37285.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37286.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37287.jpg
                                                        Neděle 29. srpna 2010 ve 21:15® Scanix
                                                        Scanix
                                                        Datum lovu: 29.8.2010 | Revír: pstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem pstruhovou reku vystridal za stojak – musim si opet povzdechnout, proc proste neni mozne na nekterych revirech vlacet i po konci srpna, nu coz. Ryby moc aktivni nebyly, presto se povedl pstruh, okoun i stika. Zadna z nich nebyla obrich rozmeru, ale presto to bylo fajn. Z temer ulovenych ryb stoji za zminku jen kudla, co byla vetsi nez obvykle chytane rybky, bohuzel se fotit ale odmitla, tak snad priste ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37284.jpg
                                                          Neděle 29. srpna 2010 ve 20:54® štikouš
                                                          štikouš
                                                          Datum lovu: 29.8.2010 | Revír: Loučná | Způsob lovu: Přívlač

To první je pstruh v „mrsku“ a to druhý v klidu.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37282.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37283.jpg
                                                            Neděle 29. srpna 2010 ve 20:50® štikouš
                                                            štikouš
                                                            Datum lovu: 29.8.2010 | Revír: Loučná | Způsob lovu: Přívlač

Skoro poslwdní vláčka letos, pěkné pochytání.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37276.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37277.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img37278.jpg