Vyhledávání
Z lovu
V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 10. srpna 2010 v 11:40® premek4
- Datum lovu: 5.5 2040 | Revír: Grunty u Brna | Způsob lovu: KaprařinaUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Úterý 10. srpna 2010 v 11:32® karel136
- Datum lovu: 2.6.2010 | Revír: Rychvald | Způsob lovu: KaprařinaUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Úterý 10. srpna 2010 v 11:31® Martinrybář
- Datum lovu: 23.6 2010 | Revír: Přehrada Jestřabice | Způsob lovu: Klasická položená
Jeseter 102cm a 5kg potom se mi ještě podařilo v ten stejní den chitit kapra který měl 74cm a 7,5kg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 11:07® Kopeček79
- Datum lovu: 18,6,2010 | Revír: Opava | Způsob lovu: Kaprařina
Kapřík 96cm a 16kg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:46® kolodej6
- Datum lovu: 4.7. 2010 | Revír: labe | Způsob lovu: Sumcařina
sumec 159 a 142
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:41® lud63
- Datum lovu: 22.7 2010 | Revír: Berounka 5 | Způsob lovu: Přívlač
Sumec 135cm 20kg prut 2.4m zatěž 10–30g vlasec 0,20 zdoláván cca 25min uloven v 21.30h
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:37® wašek
- Datum lovu: 6.srpna 2010 | Revír: Dyje4B | Způsob lovu: Přívlač
Candát 66cm
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:36® lud63
- Datum lovu: 22.7 2010 | Revír: Berounka 5 | Způsob lovu: Přívlač
Sumec 135cm 20kg prut 2.4m zatěž 10–30g vlasec 0,20 zdoláván cca 25min uloven v 21.30h
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:25® wašek
- Datum lovu: 21.června 2010 | Revír: Vatín | Způsob lovu: Kaprařina
Kapr 83cm 8kg, ryba byla od řitní ploutve evidentně po poranění, hlavně v ocasní části, patrně po ní zaútočil v mládí dravec
Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 10:26:09 uživatelem wašek.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:20® wašek
- Datum lovu: 21.června 2010 | Revír: Vatín | Způsob lovu: Kaprařina
Kapr 80cm 7,5kg
Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 10:21:49 uživatelem wašek.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:15® wašek
- Datum lovu: 3.května 2010 | Revír: Štěrkoviště Zaječí | Způsob lovu: Kaprařina
Jeseter 136cm 14kg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:12® wašek
- Datum lovu: 10.května 2010 | Revír: Štěrkoviště Zaječí | Způsob lovu: Kaprařina
Jeseter 131cm 12kg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:03® kurkova41
- Datum lovu: 02.07.2010 | Revír: Soukromý | Způsob lovu: Kaprařina
Jeseter 90 cm… obrovskou radost jsem měla
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 10:03® wašek
- Datum lovu: 17.července | Revír: Ostrov nad Oslavou | Způsob lovu: Kaprařina
Krátká výprava v úmorných vedrech nepřinesla moc dobré úspěchy. Na fotce Kapr 71cm 6,5kg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 9:58® jeron
- Datum lovu: 4.7.2010 | Revír: svazový | Způsob lovu: Přívlač
Bolen 74cm ze stojáku na jerka. Moc pěkně stavěnej.
Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 10:02:55 uživatelem jeron.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 9:56® wašek
- Datum lovu: 19.4.2010 | Revír: svazová voda | Způsob lovu: Kaprařina
1. kapr letošního roku 82cm 13,5kg
Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 09:59:19 uživatelem wašek.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 9:49® Maty8
- Datum lovu: 21.7. | Revír: nádrž Košice (Stařič) | Způsob lovu: Klasická položená
Candát byl chycen 11:27 (v noci) měřil 61
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 9:39® Berty
- Datum lovu: 2. - 8. 8 . | Revír: orlík
I přez trochu mokrý týden, pěkný odpočinek. Ryby mohli kousat víc, ale při tom stoupaní hladiny jsem byl rád i za to málo.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 9:31® janiko
- Datum lovu: 26.7.2010 | Revír: Hněvkovice | Způsob lovu: Feeder
Pusinku dostal..přání snad splní a šel zpět vodě.
Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 09:32:56 uživatelem janiko.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 8:46® thundarr
- Datum lovu: 2.8.2010 | Revír: Opava | Způsob lovu: Kaprařina
Tydenní rybačka na šterkovně, dopadla vyborne … spousty kapru kolem 65cm
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 8:05® Malinko
- Datum lovu: 1.8. | Revír: Novohradka | Způsob lovu: Feeder
Za 2×1hodinku nachytano kupa rybek, klenata, plotky, podoustev.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 8:01® premek4
- Datum lovu: 4.8 2010 | Revír: Vinšachtské Jazero SK | Způsob lovu: Kaprařina
Krásná voda na Slovensku, vřele doporučuji.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 7:54® tarn
- Datum lovu: 25.6.2010 | Revír: Berounka | Způsob lovu: Přívlač
Každý z nás na svou „trofejní“ rybu stále čeká. I když třeba chytil velkou, stále doufá ještě ve větší. Takový stav stav rybářského uvažování je celkem normální a běžný. Každý rok chytíme některé ryby které by se daly zařadit do kategorie „trofejních“. Jde o to jak to má kdo nastaveno, kde vidí své možnosti a kde vidí možnosti revíru na kterém obvykle chytá. Já chytím každý rok štiku kolem 80 – 90 cm a ač je to pro někoho trofejní kus i já na svou „trofej“ stále čekám. Tenhle rok se zdá, že ta pravá přívlačová sezona nás teprve čeká. Rozmary počasí po „zahájení“ a naprostý zmatek v tření ryb a následném kulení plůdku a potěru, spolu s kolísající teplotou a stavem vody, udělalo své. naše „známé“ revíry najednou jsou jaksi cizí a je nutno je znovu zkoumat a ryby hledat. Jsou často úplně jinde než jsme byli zvyklí. zavola mi kamarád aby jsme spolu vyrazili na naše oblíbené „candátí“ místo. Nakonec proč ne , řekl jsem si a odpoledne už stál před jeho domem. Na naše místo na Berounce jsme dorazili časně před večerem a celkem překvapeně jsme konstatovali, že povodí opět uklízelo. Vytahali z vody valnou většinu překážek a tak jsme začali mít o úspěchu našeho lovu značné pochybnosti. No tak snad se ryby neodstěhovaly jinam, řekli jsme si a nahodili na svá top místa. Bohužel opak byl pravdou. Krom množství utrhaných nástrah, protože úklidem sice zmizelo vše co bylo vidět, ale o to víc toho přibylo pod hladinou, jsme nezaznamenali žádný záběr. Asi po dvou hodinách jsem si řekl, že zkusím těžší nástrahu, aby se dostala dříve ke dnu a daly se prochytat u dna i vzdálenější partie v proudu. Měl jsem sebou ještě jeden prut na těžší vláčku a tak jsem kompletně změnil „zbraně“. Na druhý hod se v místě, kde se často vázlo, opět nástraha zastavila, jak se říká „na tvrdo“ Vědom si silnější šňůry a prutu, jsem se trochu sebevědoměji opřel do nástrahy ve „vázce“. Nic, ani se nehla. Připočetl jsem tedy další ztrátu a se skloněnou špicí prutu k hladině jsem se snažil utrhnout uváznuvší nástrahu. Po naprosto drsném tahu se vázka pohnula směrem ke břehu. No to zase bude ten kabel co o něj občas vázneme, volám na kamaráda. Čekám co povolí dříve, „kabel“ nebo šňůra. Jenže najednou jsem cítil klasický kopanec do šňůry a domělá vázka se rozjela proti proudu. Ty vo..e ona je to ryba a dost dobrá, volám na kamaráda, který mne už chvilku pozoroval. Jenže na diskuse nebyl čas, ryby se probrala z letargie, přestala se jí naše přetahovaná líbit a vyrazila prudce směrem k železné konstrukci uprostřed řeky. Držela se stále v hloubce a dalo se jen odhadovat co to bude. Velký candát, sumec, štika? Ubrzdil jsem její výpad k vázce a otočil ji v proudu ke břehu. V tu chvíli jsem si blahopřál ke změně prutu a navijáku, ale vyhráno zdaleka nebylo. jestli je to štika, tak moc šancí nemám, uvědomil jsem si absenci lanka, které na candáty nepoužívám. Guma s jednoháčkem jim není příliš nebezpečná. To už se vyvalila kousek od břehu vlna a objevil se válcovitý trup s klasickou hřbetní ploutví. Je to štika a pěkná, povídám. Jenže na oslavu vítězství bylo stále brzo. Ryba měla dost sil a svůj rajon znala dobře. Neustále se snažila plout do vázek, kterých bylo v řece dostatečně. Asi po deseti minutách, kdy stále bylo naše utkání nerozhodné, tah pomalu polevoval a bylo vidět, že ryba toho má dost. Pomalu jsem ji přitáhl ke břehu a navedl do podběráku. Nastalo ovšem dilema. Podběrák byl malý. Normální vláčkařský podběrák 70 cm byl malý. No co už, buď a nebo. Nakonec se podařilo navést rybu tak, že se do podběráku jakž , takž vešla a konečně bylo dobojováno. Byl nejvyšší čas, protože jakmile byla štika v podběráku, vystřelila jí nástraha ze zubaté tlamy. Háček nevydržel a pomalu se narovnal. krásná ryba na zahájení sezony. Po nezbytném focení a měření odplavala klidně zpět do hloubky. K focení musel posloužit mobil, protože znáte to. Jak máte sebou foťák, obyčejně není co fotit. Měla 95 cm. Škoda, už jsem myslel že to je má letošní metrovka. Tak snad příště
)
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 7:38® domin
- Datum lovu: 2010 | Revír: Stankov | Způsob lovu: Klasická položená
okoun říční 49cm,nevážen
Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 07:39:32 uživatelem domin.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 6:58® verian58
- Datum lovu: 13.7.2010 | Revír: Dyje 15 | Způsob lovu: Sumcařina
A potom nevěřte, Rybařím již více jak 10 let a musím říct , že nepatřím k těm rybářům, kteří sedí u vody každý den a do „zavíračky“ Prostě když se chce, tak se jde. Nějaké trofejní ryby za to desetiletí ? To snad ani nestojí za psaní: pár kaprů , dva candáti a jeden amur. To se , ale mělo změnit: 13. července jsme i s manželkou (rybaříme celá rodina) navezli bójky na sumce na Vranově a protože na sumce je vřždy dost času jsem se usalašil do pohodlného křesla a kochal se západem slunce. Na stmívající obloze kolem deváté večer prolétl jasný meteorit, no mě hlavou proběhlo , jen tak blesklo přání, aby se na můj prut pověsil slušný sumec. No a ono jo, do hodiny prásk, bojky letí k sobě, vlna jako když projede policie na „motoráku“ Bereme prut jdeme na vodu, jenže pan profesor , jak mu familierně říkáme nás vyučuje , přejíždí další bójku, a lehá na dno u utopeného stromu. Takže musíme „móglovat“ vlasce a nakonec jsme přesvědčení , že visíme za strom a lehce podléhame pesimismu. Pochvilce se nám podařilo „ručkováním“ zvednout a ulomit větev za kterou visíme a již jsme na volné vodě a teď již jen nepovolit a nechat se vodit. Umělec se snaží dost pod loď a upálit vlasec (padesátku) o hranu lodi, ale nemá šanci. Po půl hodině jej již vidíme a citoslovce , která s manželkou pronášíme nejsou publikovatelná. Prostě obluda. Po dalších 15 minutách pouští bubliny a má toho dost a my také. Jde se na gaf a pak je najednou v lodi, kterou pěkně vyplňuje. No a abychom jej mohli dostat na břeh tak tři chlapi mají co dělat, aby ho pověsili na trám. Takže po desti letech mám prvního trofejního sumce (197/68) a to za přispění padající hvězdy. A to se pak řekne věřte nevěřte.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 5:56® japes
- Datum lovu: 3.7.2010 | Revír: Labe | Způsob lovu: Sumcařina
Tentokrát jsme s kamarádem vyrazili na Labe. Ryby moc nešly, tak jsme byli rádí, že kamarád večer chytil alespoň slušného candáta. Vlastně jsme ani nedoufali, že ještě něco chytneme. O to větší překvapení bylo, když se okolo púl jedenácté v noci ozvala rolnička. Myslel jsem si, že si kamarád dělá legraci a tahá za šnňůru, ale ten záhy vylezl z křoví a rolnička zvonila dál a snažila se mě probudit z letargie vyvolané celodenním neúspěchem. Vystartoval jsem tedy k prutu a mocným švihem zasekl. Prut se ohnul do pravého úhlu a zacal boj s ( pro mne) nebývalou rybou. Boj trval asi patnáct minut a ryba se poprvé ukázala na hladině a já vykřikl:" Ta má alespoň stopade". Kamarát krotil mé lovecké nadšení slovy, to těžko, ale já věděl své. Sumce se nám po menším zápase podařilo zasakovat, abychom ho mohli ráno změřit a vyfotit. Měl 152 cm. Můj první sumec a tedy zatím největší. Rybaříme celá rodina a tento druh „sportu“ milujeme. To to jsou zážitky pro které jezdíme k vodě. Petrův zdar.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 5:51® Petula
-
taky přidám candoše
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 1:13® Scanix
- Datum lovu: 9.8.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač
Vcerejsi naladeni me dnes opet tahlo k vode. Kratce po prichodu se povedl bolen 66, ktery potesil. Bylo tezke ignorovat vsudypritomne lovce, prevazne kaprare, kteri ze vsech stran limitovali moznost lovu. Nastesti s nastavajici tmou to vetsina zabalila, presto jsme se 3 vlackari snazili o nejaky zaber. Dlouho vsak marn, az pak to prislo rana do prutu, par kopancu a mohutny uprk po proudu, po cca 50m se mi podarilo rybu v silnem proudu pribrzdit, nemohl jsem ji nasledovat, nebot mi branilo huste krovi v presunu po brehu, byla to patova situace, snazil jsem se rybu nepustit dal, ale ona nechtela zpet, za kazdy ziskany decimetr si vzala tak metr zpatky, cele to trvalo par minut, kdyz v tom se vypla. Skoda, mohla to byt jiste pekna fotka, tak snad priste. Spolulovici rybari skoncili bez zaberu.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 10. srpna 2010 v 0:48® šklebůz
- Datum lovu: 21.10.2008 | Revír: Labe17 | Způsob lovu: Plavaná
JE TO SICE UŽ DVA ROKY,ALE JE TO PRO ZATÍM MŮJ ŽIVOTNÍ ÚLOVEK. V TEN DEN JSEM SI KOUPIL NOVÝ NAVIJÁK A VLASEC V PRODEJNĚ RYBÁŘSKÝCH POTŘEB V MĚLNÍKU A JEL JSEM DOMŮ.PŘI VĚTĚ ŽE JDU NA RYBY MĚ MANŽELKA ZABÍJELA POHLEDEM,ALE JÁ TUŠIL ,ŽE BY TENTO DEN MOHL BÝT ÚSPĚŠNÝ.VYJEL JSEM S JEDNÍM PERLÍNEM A PŘÁL SI ABY MI PŘI NÁHOZU NESPADL.VŠE SE PODAŘILO A JÁ NAHODIL BEZE ZTRÁTY NÁSTRAŽNÍ RYBY.ASI PO PĚTI MINUTÁCH ZAČALO SILNĚ PRŠET SKOVAL JSEM SE POD OLŠI A S ÚMYSLEM DOKOUŘENÍ CIGARETY ŽE TO ZABALÍM JSEM SI NEVŠIML ŽE KAČENA ZMIZELA POD HLADINU.NOVÝ NAVIJÁK JSEM MĚL DÍKY SVATÉMU PETRU ODKLOPENÝ A TAK JSEM ZAREAGOVAL V ČAS.KDYŽ JSEM ZASEKL ŠTIKA MI ŠIKOVNĚ OBJELA STULÍKY A VODNÍ TRÁVU , KTERÁ DRŽELA V MĚSÍCI ŘÍJNU CELKEM STATEČNĚ.BOJOVALA DLOUHO A MUSEL JSEM JÍ VYPROSTIT S VODNÍHO POROSTU NA 28VLASEC.KDYŽ JSEM JÍ DOSTAL Z TÉ VODNÍ HLUŠINY TAK JSEM MĚL DALŠÍ PROBLÉM A TO TEN ŽE HLADINA LABE BYLA O NĚCO NÍŽ NEŽ OBVYKLE A TAK JSEM MUSEL ŠTIKU DOSTAT PŘES KAMENY DO PODBĚRÁKU.PO 20TI MINUTÁCH JSEM JÍ DOSTAL DO PODBĚRÁKU , KTERÝ NAKONEC NEVYDRŽEL ALE ŠTIKU VYTÁHL. TROFEJ,KTEROU JSEM SI NECHAL VYPREPAROVAT TAK JSEM NA NÍ ČEKAL ROK , ALE NA ŠTIKU KTERÁ MI TEN DEN PŘIŠLA JSEM ČEKAL SKORO 25 LET A TAK NA TEN DEN STÁLE VZPOMÍNÁM.KDYŽ SE CHÝLÍ K 21.10. JSEM NA SAMÉM MÍSTĚ S NAHOZENÝM PRUTEM NA ŠTIKU.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 9. srpna 2010 ve 23:55® kivi
- Datum lovu: 4.7.2010 | Revír: Slezská Harta | Způsob lovu: Plavaná
Jeden dopolední candát z Harty
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.