Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 30. července 2010 v 18:24® Sander
Sander
Datum lovu: 30. července 2010 | Způsob lovu: Plavaná

Zase to bylo silnější než já…

Tento příspěvek byl editován 30.7.2010 18:24:55 uživatelem Sander.
foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36355.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36356.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 29. července 2010 ve 22:15® hering
    hering
    Datum lovu: 29.7.2010 | Revír: Svazová voda kdesi na severu | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem měl šťatný den.Aniž jsem to věděl tak jsem ztratil povolenku na MP (vypadla mi z pouzdra na doklady když jsem zapisoval docházku na pstruhovce).Vesele si chytám,nic netuším a najednou vidím jak se po druhém břehu přibližuje starší pán s jezevčíkem a volá jak,že se jmenuji.Zprvu mi nedocházelo proč chce moje jméno,ale když dodal,že našel nějaké doklady tak jsem se představil.Takže dobří lidé ještě nevymřeli :-) Ten pán si dal tu práci a šel projít kus toku zda nenarazí na nějaké rybáře.Při předání mi řekl,že by jí poslal na adresu.Už jednou jsem zapomněl batoh s výbavou,s komplet doklady a tehdy jsem si musel pořídit nové :-(( Na konec jsem si i slušně zachytal.Nějaké ty vysazené duhoňe a co mě potěšilo,dost malých potočáků.Jeden,ale vybočil až k 33cm.Vše plave dál :->

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36350.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36351.jpg
      Čtvrtek 29. července 2010 ve 21:59® MP-E65mm
      MP-E65mm
      Datum lovu: 29.7.2010 | Revír: řeka | Způsob lovu: Feeder

Dnes po velkým slejváku a odpoledním spánku rada starších rozhodla že půjdu potrápit nějakého toho sliznatce. Zrovna jsem to trefil, žrali jak pominutý. Dvakrát vysavač fousatý a větší množství lopaťáků nej 53cm což na revíru kde chytám je slušná záležitost + standartní rudoočka. Konec hlášení

Čtvrtek 29. července 2010 ve 21:48® BoBo-Falknow
        BoBo-Falknow
        Datum lovu: minulý týden | Revír: Mandalselva | Způsob lovu: Muškaření

Minulý týden jsem s kolegy z MKKV – Jardou a Karlem (Baron) strávil na řece Mandalselva v Norsku lovem lososů. Vzhledem k tomu, že to pro nás všechny bylo poprvé, bylo naším cílem chytit alespoň něco… No, nakonec se podařilo, ale byl to boj. Když už jsme přišli na to, vo co go, frčeli jsme domů – ale to už tak někdy bývá.

Krásná země, krásná řeka, nádherné ryby – do seznamu svých oblíbených destinací Norské lososí řeky určitě přidám :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36346.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36347.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36348.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36349.jpg
          Čtvrtek 29. července 2010 v 19:08® Dejwík2504
          Dejwík2504

Nějaké fišky za poslední týden…

Tento příspěvek byl editován 29.7.2010 19:10:16 uživatelem Dejwík2504.
          foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36340.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36341.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36342.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36343.jpg
            Čtvrtek 29. července 2010 v 0:55® Scanix
            Scanix
            Datum lovu: 28.10.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes s kolegou opet ve vydatnem desti, dva totalni blazni dychtici po sumci zdolavacce. Rozdelili jsme se na dve mista, kazdy na to, ktere preferuje s tim, ze si dame vedet. Na kolegove miste lovil take znamy, ktery, jak mi bylo telefonovano, lapil pekneho sumika, zatimco kolega nejake tlouste a mensi boleny. V te dobe jsem mel jen jeden chaby kontakt, po nasi rozmluve se ale i na me usmalo stesti a vymodlil jsem jednoho fouse. Prekvapenim bylo, kdyz po nezbytnem odfoceni a rachotu na brehu prisel jeste zaber, no bylo to jen takove uviznuti, jak za kamen, ktere jsem ani poradne nesekal, nebylo treba, pomyslny kamen se o to postaral sam, pozvolnym rozjezdem, velice rozvaznym, pokus rybu priseknout a pribrzdit ji fakt nastval a klepla mi do pletenky takovou silou, ze mi malem vypadl prut z ruky, nasledoval nadherny cca 15ti minutovy boj, kdy jsem mel strach hlavne o prut a pocit, ze jej neustale prohravam, pri jednom kotrmelci v hloubce vse nahle ustalo a az na brehu jsem uvidel, co dokaze udelat peknejsi ryba s nastrahou. I pres ztratu opravdu velke ryby jsem byl spokojen a snad priste budu pomyslnym vitezem ja :-) Pote jsem spechal za kolegou informovat ho o mem vysledku, nevericne jsme kroutili hlavou nad totalne znicenym woblerem…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36330.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36331.jpg
              Čtvrtek 29. července 2010 v 0:26® Robur
              Robur
              Datum lovu: před 25 minutami | Způsob lovu: Klasická položená

tak dnes opět slušný den na úhoře, cca v 21:00 ještě prudili cejni, ael krásné jízdy, takže jich šlo 5 na břeh, pak chvilku pauza a do půlnoci se na břeh podívali 3 úhoři, 2 menší a 1 cca 75

Středa 28. července 2010 v 19:18® sethy
                sethy
                Způsob lovu: Feeder

To je sranda s těma amurama, lepší než celá vláčka :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36320.jpg
                  Středa 28. července 2010 v 17:12® shorty
                  shorty
                  Datum lovu: 24.7. | Revír: ohře | Způsob lovu: Klasická položená

jo,jo bude z chlapce správnej rybář, hned po zdolání cejna si půjčil mobil a volal domů mámě, mami chytil jsem cejna, měřil půl metru

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36312.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36313.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36314.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36315.jpg
                    Středa 28. července 2010 v 10:54® Piranha
                    Piranha
                    Datum lovu: Dnes | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

Dneska s tatou po nocni na rybickach.Fotak nechce nejak makat tak bez fota ale jinak paradni chytani.Ryby nebyly buh vi jak velky nej byl tloust 48 a cejn zhruba ve stejne delce, ale za to jich bylo plno.Plotice, ouklejka, řezan, cejnci, cejni, tlousti a podoustve proste pestra chytacka.

Tento příspěvek byl editován 28.7.2010 10:55:12 uživatelem Piranha.
                      Středa 28. července 2010 ve 2:28® BlueShark
                      BlueShark
                      Datum lovu: 27.7.2010 | Revír: 441022 | Způsob lovu: Plavaná

Dnes po práci jsem zkusil plavačku, vody až po … Nevěřil jsem ani hodu a hle, prvních 5 sedlo, celkem od půl šesté do půl osmé 20 rybáků, 2 jeseni, jedna plotka 33cm a zbytek tloušti. Všechno prckové kolem 30–35cm, nakonec jedne 45cm. Ale byli parádně touživí…

Jednoho jsem si dovolil blejsknout. Jinak vyháčkováni ve vodě :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36307.jpg
                        Středa 28. července 2010 v 1:11® osprey
                        osprey
                        Datum lovu: červenec 2010 | Revír: Carol Lake - Britská Kolumbie

Zpráva od našeho čtenáře z Kanady:

Právě jsem se vrátil z třídenního výletu u nás v Britské Columbii, Kanada.

Vydali jsme se na cestu asi 350 km na sever do regionu kolem Lilloetu. Je to shodou okolností asi 200 km od města Whistleru, kde se konaly zimní Olymijské hry.

Přikládám fotky z překrásného horského jezírka „Carol“ – Carol Lake. Je to krajina, kde vidíte více ryb než lidí a jezero je krásně položeno mezi pohořím.

Chytali jsme krásný duháky a většinu pak somozřejmě i pouštěli.

V tomto regionu je asi dalších 10 jezer, řeky i přehrada. Tato přehrada má vody dost, je asi 70 km dlouhá!

První dva dni jsme se strašně potili, jelikož teplota byla plus 34 stupňů.

Třetí den jsme neměli dost svetrů a zimního oblečení! Přišel strašný vítr od ledovců a my jsme měli strach z rychlého prochladnutí a hypothermickýho prochlazení! Ryby jsme opět chytali, ale naše loď se nedala taky dobře kontrolovat v tom silným větru. Radši jsme se vrátili a dali si rychle horký oběd. Byli jsme pěkně promrzlí!

Z toho vyplyva poučení: Ať jedete v Kanadě kamkoliv na ryby, počasi se nikdy nedá brát na lehkou váhu! Oblečení se dá sundat, ale nemáte-li ho dost, můžete draze zaplatit zdravim… My jsme ho naštěstí měli dost.

Tak lovu zdar.

Michael Hadač

Tento příspěvek byl editován 28.7.2010 01:11:52 uživatelem osprey.
                        foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36302.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36303.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36304.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36305.jpg
                          Středa 28. července 2010 v 0:54® osprey
                          osprey
                          Datum lovu: 20.7. 2010 | Revír: Jestřabice | Způsob lovu: Klasická položená

Tento snímek nám s následujícím komentářem zaslal náš návštěvník Petr Selner.

Jestřabice, 104cm, foukaná medovka.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36301.jpg
                            Úterý 27. července 2010 ve 23:48® osprey
                            osprey
                            Datum lovu: 26.7. 2010 | Způsob lovu: Přívlač

Během návštěvy u rodičů jsem podnikl na pozvání jednoho kolegy exkurzi na pro mě neznámá místa a ejhle – zadařilo se. Ale prý ani tam se nechytají takovéhle kousky každý den…

Tento příspěvek byl editován 27.7.2010 23:49:13 uživatelem osprey.
                            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36300.jpg
                              Úterý 27. července 2010 ve 21:50profil byl smazán
                              Datum lovu: 27.7.2010 | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

Dnes sem vyrazil na flek,s kterym sem si zrovna netykal.Místo který vypadá možná tuctově,nejspíš skrývá hodně krásnejch ryb na který sem zatim neměl štěstí.Aspoň taková byla moje představa.Kolem půl 4 sem vybalil,připravil krmení a pomalu navazoval pruty s tim že musim zjistit co plave pod vodou.Zezačátku sem navázal háčky bez protihrotu a experimentoval se sestavou co bude nejlepší.Záběry přicházely,ale velikost ryb byla taková standartní a né že by nepotěšily,ale přeci jenom přijel jsem za jinou velikostí :-) .Po hodince lovu to začalo Ostrý,po nich se vystřídali cejni,a pak když sem balil nejspíš najížděli kapři.Bohužel mi ten můj utek.Když už sem ho nechtěl pouštět dál protože si jenom bral přes minutu,tak povolil navázanej háček a bylo po všem. největší ryby cejn 51,ostrá 49 a spoustu jinejch ostrejch kolem 50.Jinak plno plotic,cejnků ktery přicházely zezačátku. Flek je dobrej,určitě se tam letos ještě stavim pozdravit kapra,kterej mě utek :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36297.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36298.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36299.jpg
                                Úterý 27. července 2010 ve 21:32® Holajz2
                                Datum lovu: o víkendu | Revír: Mohel | Způsob lovu: Klasická položená

V parádním počasí se rybám dvakrát nechtělo. Sice přišli nějací míroví kapříci, nej 47cm, ale čekal jsem víc… Ale kapři krásní, jak dlouzí, tak vysocí.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36295.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36296.jpg
                                  Úterý 27. července 2010 ve 20:21® Sander
                                  Sander
                                  Datum lovu: 27. července 2010 | Způsob lovu: Plavaná

Blbej den, vyčistil jsem si hlavu na tlouštích. Ryb dostatečně, leč průměrných.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2010 20:22:07 uživatelem Sander.
                                  foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36292.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36293.jpg
                                    Pondělí 26. července 2010 ve 22:25® jiris
                                    jiris
                                    Datum lovu: červenec | Revír: H20 | Způsob lovu: Přívlač

Pěkné, konečně se začíná i dařit :-))

Tento příspěvek byl editován 26.7.2010 22:25:49 uživatelem jiris.
                                    foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36281.jpg
                                      Pondělí 26. července 2010 ve 22:09® Prutos
                                      Prutos
                                      Datum lovu: 26.7.2010 | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní sumec na vláčku :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36280.jpg
                                        Pondělí 26. července 2010 ve 21:55® BigMike
                                        Datum lovu: 26.7.2010 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Jen jako perličku a bohužel bez fota. Dnes jsem na woba za hubu lapnul parmu 80 cm! Odhadem 30 min.zdolávání pod jezem v proudu. Myslel jsem,že tam mám kapitální štiku a pak zahlédl červenou ocasní ploutev. Ani nevíte jak bych si nakopal hlavu, že jsem nevzal foťák. Jinak pár bolenů do 50 cm na vrtulku.

Pondělí 26. července 2010 ve 21:36® sethy
                                          sethy
                                          Způsob lovu: Přívlač

70,72,79,80,8­1,84…šlo to :-)
                                          (na fotkách jen 3 největší)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36275.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36276.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36277.jpg
                                            Pondělí 26. července 2010 v 9:55® aldis
                                            aldis
                                            Datum lovu: 25.7.2010 | Způsob lovu: Feeder

Včera příjemně strávené odpoledne se setřičkou a kapříky. Pomalu z ní roste rybářka:)

Tento příspěvek byl editován 26.7.2010 09:58:34 uživatelem aldis.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36266.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36267.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36272.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36273.jpg
                                              Pondělí 26. července 2010 v 0:18® Libor
                                              Libor
                                              Datum lovu: 25.07.2010 | Způsob lovu: Přívlač

Poslední dobou jsem zjistil, že masité wobblery 12cm+ rybám nějak obzvláště nechutnají – odradit se ale nenechám :-) . Dodávám alespoň foto jedné parmičky z obilí od vody.. Pro šťouraly – fotku zepředu z jistých důvodů šířit nebudu 9-)

Tento příspěvek byl editován 26.7.2010 00:18:51 uživatelem Libor.
                                              foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36265.jpg
                                                Neděle 25. července 2010 ve 22:48® Scanix
                                                Scanix
                                                Datum lovu: 25.7.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Tentokrat jsem vyrazil sam na jedno malinko zastrcene misto, ale presto prede mnou zde lovil jeden bobkar, pry to nebralo, jen par cejnu, akorat to balil. Voda nejevila znamky zivota, zkusil jsem plejadu osvedcenych wobleru a krome nevyrazneho zaberu nic, pak zacal hazet „monstra“ a vyloudil v samem zaveru meho vymezeneho casu jednu rybu. Potesen jsem to zabalil, prosel se podel vody, avsak nevidel ani naznak nejake aktivity.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36261.jpg
                                                  Neděle 25. července 2010 ve 22:22® osprey
                                                  osprey
                                                  Datum lovu: 25.7. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Feederovačka na stojáku, krmeno plechovkou kukuřice.

Něco bílé ryby, tři stříbřití karasi mezi třičtvrtěkilem a kilem, kapr 61 cm a druhý větší se dostal k potopené větvi. Utrhl jsem ho, což mě dost mrzí. Chce to už nefeederový cajk.

Neděle 25. července 2010 ve 21:51® ART
                                                    ART

Dneska jsem lapil dva okouny této velkosti. Na způsob Libryba, od kterého jsem okoukal techniku, jsem musel také vlézt do vody pro husky jerka

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36260.jpg
                                                      Neděle 25. července 2010 v 18:51® HaD
                                                      HaD
                                                      Datum lovu: 24.7.2010 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

V pátek a včera jsem vyrazil vždy na dvě hodiny k vodě, na tutové fleky. Asi je přejmenuju na fleky, kde se tutově nic nechytí. Tedy mimo sumečka asi 80 cm a pár bolenů okolo půl metru. Ani jsem je neměl chuť trápit focením :-((

Neděle 25. července 2010 v 18:22® Tommy
                                                        Tommy

A ještě něco:-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36252.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36253.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36254.jpg
                                                          Neděle 25. července 2010 v 18:21® Tommy
                                                          Tommy
                                                          Datum lovu: Minulý týden | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

Něco málo od Hradce:-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36248.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36249.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36250.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36251.jpg
                                                            Neděle 25. července 2010 v 17:15® skwor
                                                            skwor
                                                            Datum lovu: 25.7. | Způsob lovu: Přívlač

Pozvání na ryby od kolegy Pavla se ukázalo být možností po delší době sáhnout po UL. Zachytali jsme si okouny, mě se povedla štika a úhoř na smáčka. Kolega podsekl kapra.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36233.jpg