Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 20. července 2010 v 10:56® lewi
lewi
Datum lovu: 19.07.2010

tak včera konečně slušnější dravec

Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 10:58:44 uživatelem lewi.
foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36134.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 20. července 2010 v 10:40® fishfever
    Datum lovu: minulý týden | Revír: JM-řeka | Způsob lovu: Kaprařina

Minulý týden jsme s mým partákem podnikli skoro týdení výpravu na jednu krásnou řeku na JM a docela se vydařila i přes to že nám dost ryb popadalo a né zrovna malých tak jsem rád že se mi alespon jedna z těch lepších podařila zdolat a je to můj osobák 86cm 10,5kg +jedna parma 55cm

Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 10:41:41 uživatelem fishfever.
      Úterý 20. července 2010 v 6:37® Barynka
      Datum lovu: 19.7.2010 | Revír: Morava 20 | Způsob lovu: Feeder

Tak dneska byla nejlepší chytačka !!!! napřed se mi povedla 1.parma 62 cm a 1.SUMEC 43 cm na rousnice :-)) Jsem hrozně ráda za toho sumíka, nemohla jsem se na něho vynadívat :-)

Tento příspěvek byl editován 20.7.2010 06:38:35 uživatelem Barynka.
      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36130.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36131.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36132.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36133.jpg
        Pondělí 19. července 2010 ve 21:45® martind9
        Datum lovu: 15.7. | Revír: mimopstruhovka jč | Způsob lovu: Přívlač

minulý týden proběhla první ostrá zkouška výbavy daiwa,kvalitní a plodná:-)) ,,všechny ryby si plavou dál,,asi se stanu členem daiwa klubu mistra troutkillera:-) ,,největší 166cm ,pruty daiwa ryukon,infini­ty,,navijáky daiwa certate a infinity q,šňůry daiwa 0,25,,0,15,,0,28,

Tento příspěvek byl editován 19.7.2010 21:50:17 uživatelem martind9.
        foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36120.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36121.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36122.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36123.jpg
          Pondělí 19. července 2010 ve 20:20® Noodling
          Noodling
          Datum lovu: 18. 7. 2010 | Revír: Jinín | Způsob lovu: Kaprařina

Během včerejšího lovu na rybníce Jinín se nám s Andrejem podařilo zdolat jednoho jesetera, 4 menší kapry, 5 plotic, 5 línů, jednoho cejna a ouklej. Během dne jsme vyzkoušeli kaprařinu, feeder i plavanou a pěkně jsme si zachytali.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36117.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36118.jpg
            Pondělí 19. července 2010 v 11:41® HaD
            HaD
            Datum lovu: 17.-18.7.2010 | Revír: Lužnice

O víkendu s Ádou na rybách – nebralo to a ničilo nás vedro. I tak se ale Ádovi povedla hezká štika a další den cejn jak lopata:-) Tatínek je poslední dobou smolař a jen se díval :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36111.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36112.jpg
              Pondělí 19. července 2010 v 11:05® petrcech
              petrcech
              Revír: Candátí sumcařina | Způsob lovu: Přívlač

Byly jsme na našem oblíbeném fleku, bouřka den před lovem nám dala naději. Na malou gumu jsem chytil okouna. Okolo půl jedenácté hlásí taťka třetí záběr. Po chvilce je na hladině trofejní zubáč a.. wobler se povolil. Po půl odině dostává náš kamarád peťa kopanec do prutu. Na navijáku má stáhlou brzdu na maximum, ryba přesto jede dál až do spadené haluze. Prut je ohnutí tak, jak jsem to ještě neviděl, proutek do 50ti gramů je ohnutý až k navijáku. Ryba si s woblerem najede do haluze a je … Já jako jediný jsem v noci bez kontaktu.

Pondělí 19. července 2010 v 0:41® Scanix
                Scanix
                Datum lovu: 18.7.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Po destich zvednuta voda me lakala na nocni lov, jen narustajici mesic a citelne ochlazeni nevestilo zadny masox, ale 2 zabery jsem dostal a jednu rybu vytahl i z vody, takze spokojenost…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36108.jpg
                  Neděle 18. července 2010 ve 23:42® osprey
                  osprey
                  Datum lovu: 18.7. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem se byl podívat, jak nám stoupla voda. Hodně stoupla. Můj rozkrmený flek a 4 dni práce jsou v háji.

Objel jsem několik míst, smutně koukal a pro útěchu si vytáhl jednu rybku na feeder na rousnici.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36106.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36107.jpg
                    Neděle 18. července 2010 ve 21:54® Padis
                    Padis
                    Datum lovu: 5-18.7 | Revír: Vč řeky | Způsob lovu: Přívlač

Za 14 dní jsem byl u vody velmi málo.Pro nízký stav vody..Nachytal jsem něco málo ryb.Chytal jsem na mušku i přívlač.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36103.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36104.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36105.jpg
                      Neděle 18. července 2010 ve 21:51® Char
                      Char
                      Datum lovu: 15.-17.7. | Revír: Orlík | Způsob lovu: Přívlač

V pátek jsem zkusil večerní sumcovláčku na orlíku, za tři hodiny házení se povedl candátek ke 40 a jinak hladina bez hediného šplouchnutí tak jsem raději šel uhasit žízenˇ dvěma pivky a zakončil půlnoční koupačkou, v sobotu odpoledne zkouška několika nadějných míst s nulovým vísledkem, dnes premiera nové shadrapky, kudla 40+ a následně shadka zůstala zaparkovaná v pařezovce nacož byl okoun 20 cm slabá útěcha

Neděle 18. července 2010 ve 20:32® tomashr
                        Datum lovu: 18.7.2010 | Revír: Sázava | Způsob lovu: Feeder

Pěkný cejn na feeder, cca 50cm

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36099.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36100.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36101.jpg
                          Neděle 18. července 2010 ve 20:26® tomashr
                          Datum lovu: 17.7.2010 | Revír: Otava-Orlík | Způsob lovu: Feeder

Amur na feeder

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36097.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36098.jpg
                            Neděle 18. července 2010 v 16:22® filip111
                            filip111
                            Datum lovu: 15 a 17.7 | Revír: Labe | Způsob lovu: Sumcařina

tak se konečně zadařilo. Sice žádní obři, ale potěšilo nás to. Jeden 94 a druhej 113cm. Oba na trhačku.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36090.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36091.jpg
                              Neděle 18. července 2010 v 11:00® Tycoon
                              Datum lovu: 10-16.7 | Revír: Chorvatsko | Způsob lovu: Plavaná

Týden v chorvatsku sem draždil bičem drobotinu u mola chytano na bílej chleba.Chytaní supr až na 8 chorvatských zmr.. kteří jezdily podél břehu a furt skandovali Hajduk Split.Přijeli ke mně a jeden z nich na mě vlusnul českym jazykem jsem mu řekl že dostane do držky,ale nadávejte někomu kdo vám nerozumí.Nakanoc sem ho začal mlatit bičem po hlavě jenže mi chytl a zlomil(jenom špičku potom sem ho spavil a chytel dál).Potom za mnou sapal na molo a přemýšlel jsem jestli mu ji nemam dát do zubů ale jich bylo osm a já jeden tak potom ho ostatní stahli z mola a já začinal balit a už odjíždeli když v tom po mě ten uzenáč znova plivnul tak jsem ho vytahnul až z paty a na 5 m sem ho trefil do zad. Až na tenhle jeden věčer kdy jsem totalně vytočenej bylo fajn pochytáníčko.Ko­likrát za mnou seděli malý děti a půl hodiny se mlčky dívali. Byly jsme se podívat i NP Krka a škoda že se tam nesmí chytat těch ryb a plůdku tam miliony.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36072.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36073.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36070.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36071.jpg
                                Neděle 18. července 2010 ve 2:44® cormoran
                                cormoran
                                Datum lovu: 17. července 2010 | Revír: Amazonka | Způsob lovu: Přívlač

Tak mám zase další velkej rybářskej zážitek…Dlouho a poměrně často jsem slýchával o sumcích, kteří jsou schopni během chvíle vytočit cívku navijáku až do dna. Dlouho jsem také měl před tímto respekt a na místa, kde se dá taková ryba povodit jsem moc nešlapal. Až do dnes, kdy jsem se odhodlal postavit se sumci v proudném úseku, kde se dá čekat lepší ryba..

Asi po hodině brození a házení se začaly hnát bouřkový mraky a já tak nějak cítil, že to je to, na co vlastně čekám. Zanedlouho už mě bičoval na holé tělo silný déšť, ale rozum byl v tu chvíli zatlačen touhou. Trpělivost přinesla ovoce v podobě vytouženého záběru. Sumík si to namířil jak jinak, něž s proudem. Chvíli jsem se ho pokoušel dobrzdit, ale marně. Vody bylo v řece poskrovnu, tak mi v hlavě začala šrotovat myšlenka o tom sumce následovat. Rozmýšlet se ještě minutu, byl bych bez šňůry, takže jsem vzápětí zvednul kotvy a hurá za vousáčem. Prvních deset metrů šlo celkem podle představ. Každým dalším metrem jsem ale klesal stále níž a vody začalo přibývat. Najednou z ničeho nic mi zmizlo dno pod nohama. V botách se nedalo plavat a užuž jsem je začal pomalu skopávat, když v tom jsem měl opět pod nohama pevno, díky Bohu:-) Začal jsem se škrábat ke břehu za stálého kvílení navijáku když v tom…cívka se zastavila a já dostal naději, že se karty obrátily na mou stranu. Omyl. Ten osedlaný kůň shodil popruhy a byl volný. Doteď nevím, jestli to bylo lepší, nebo ne, ale každopádně se tam vrátím a vyzvu ho na odvetu. Akorát budu muset udělat doma místo novýmu klacku, sumcoklacku, se stávajícím už tam nejdu:-)

Jako cenou útěchy mi pak navečer byla jedna ryba kousek pod metr, takže jsem s nulou neodcházel…

PS: Bluesharkovi díky za fotky:-)

Tento příspěvek byl editován 18.7.2010 02:47:05 uživatelem cormoran.
                                foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36064.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36065.jpg
                                  Neděle 18. července 2010 v 0:29® Raf
                                  Raf
                                  Datum lovu: 16.-17.7.2010 | Revír: Nechranice | Způsob lovu: Přívlač

První polovinu víkendu jsme strávili na Nechranicích. V noci candáti zero. Hned při rozednění nás přivítala dokonalá větro-dešťová smršť. Bylo zajímavé sledovat ve čtyřech lidech pod jedním deštníkem, který jsme drželi zuby nehty pohromadě, jak nám vlny zalévají hlásiče na stojanech s candátovými pruty, které byly původně několik metrů od břehu. Přes den jsme něco navláčeli a pochytali pár okounů, bolena a štiku. Měl jsem na prutě i krokodýla. Štika odhadem 110 cm mi zabrala na rotačku určenou k lovu okounů. Chvíli si jí požvejkala, potom si s ní celá povyskočila nad hladinu. Pořádně se zakousla do vlasce a byla pryč…

Chvíli poté museli jet kamarádi domů. Já jsem se ale ještě cestou stavil na jednom jezu a udělal si tam konečně vztah k šutru s plastovou lopatkou zvanému Thrill. Na jiné lopatkové woblery se tu kvůli řase chytat nedalo a pop zase nechutnal rybám. Nabil jsem thrilla a na šest hodů z toho bylo šest bolenů. Potom ho buď prokoukli, nebo s nima zamávala voda, která se najednou začala z jezu ztrácet. Další kontakt už totiž do tmy nebyl.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36062.jpg
                                    Sobota 17. července 2010 ve 22:57® osprey
                                    osprey
                                    Datum lovu: 17.7. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Pokus o říční kapry provázelo divné počasí. Odložil jsem odjezd na velmi pozdní dobu a čelil velmi chybé aktivitě ryb.

Nakonec jsem ale chytil dva cejny 49 a 57 cm (větší je můj jihočeský rekord) a velký říční kapr se mnou vydrbal. Během prvotního náporu praskl návazec, ještě jsem ani nezačal brzdit – asi byl načatý.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36059.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36060.jpg
                                      Sobota 17. července 2010 ve 22:04® Dejwík2504
                                      Dejwík2504
                                      Způsob lovu: Přívlač

Vidím že je to tu samý sumec. :-) Něco od jihočeské Lužnice.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36055.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36056.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36057.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36058.jpg
                                        Sobota 17. července 2010 ve 21:53® Holajz2
                                        Datum lovu: dnes | Revír: Sázava | Způsob lovu: Plavaná

Dnes jsem zabodoval na řece. Navzdory předpovídanému neúspěchu z řad mých kolegů jsem pokřtil nový podběrák…

Tento příspěvek byl editován 17.7.2010 21:53:58 uživatelem Holajz2.
                                        foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36054.jpg
                                          Sobota 17. července 2010 ve 21:50® Holajz2
                                          Datum lovu: včera | Revír: Lupěné | Způsob lovu: Sumcařina

Vyrazil jsem poprvé sám s tyčovkou zkusit vousáče a světe div se, přišel. Jenže neměl 35kg, ale jen 35cm a zabral na druhý prut nastražený na candoše… :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36052.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36053.jpg
                                            Sobota 17. července 2010 ve 20:02® Scanix
                                            Scanix
                                            Datum lovu: 16.-17.7.2010 | Revír: Lipno | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem se pred prichazejici frontou vratil z JC more. Voda byla skvela, obcas jako kafe, jinde zase osvezujici. Rybam jsem tam ale casu moc nevenoval a tak me temer 3hod snazeni rozdelene do 3 vychazek bylo odmeneno celkem peknym okounem, stickou a tremi temer vytazenymi candaty, ktere jsem pokazde pritahle k sobe a v ten moment se vypli, ten nejvetsi mohl mit hodne k 70ti, skoda, ale urcite se na ne jeste mrknu ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36048.jpg
                                              Sobota 17. července 2010 v 17:39® Piranha
                                              Piranha
                                              Datum lovu: Tento týden | Revír: Krásná říčka | Způsob lovu: Muškaření

A ještě provizorní vazoviště a mladý muchař :-) Doufám že ho to bude držet.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36041.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36042.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36043.jpg
                                                Sobota 17. července 2010 v 17:32® Piranha
                                                Piranha
                                                Datum lovu: Tento týden | Revír: Krásná říčka | Způsob lovu: Muškaření

Tak jsem se konečně vrátil z dovči.Využil jsem toho, že mi par kilometrů od chatky teče krásná pstruhovka, tak jsem si do auta přibalil jak mušáckej cajk, tak i pro krácení dlouhých večerů svěráček a něco málo z vázání, takovej nezbytnej základ. Průzkum lokality jsem udělal v neděli s kámošem, který za mnou přijel a dopadli jsme né moc slavně.Monas. udělal na pakoše jednoho potoka a já čistá nula.Pak jsme přejeli a našli flek s pěknýma rybama. V úterý přijel Ulpajs a ten flek, resp fleky jsme zkusili a parádně si zachytali. Brali jak potočáci, tak i parádní bojovní duháci a co bylo pecka, vše na suchou.Já jem chytal na goddardy z daňka Ulpa na skořičáky chrostíky a oba si parádně zachytli.Druhý den opět super chytačka a včera Ulpa dorazil zase a opět nás ryby nezklamaly.Přek­vapili mně místní potočáci, protože dost jich bylo mírových cca okolo 30cm, žádná dlaňovka.Tak doufám že se jim povede ještě o nějakých X centimetrů povyrůst. Jsem rád že jsem poznal pěknou a živou vodu. Večery jsem si krátil vázáním a zaškolování mládeže do tajů muchařiny.:-)

Tento příspěvek byl editován 17.7.2010 17:34:31 uživatelem Piranha.
                                                foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36037.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36038.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36039.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36040.jpg
                                                  Sobota 17. července 2010 v 11:21® sethy
                                                  sethy
                                                  Způsob lovu: Feeder

Tak to dopadá, když si vláčkař pučí od kolegy feeder :-93;

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36032.jpg
                                                    Sobota 17. července 2010 v 11:00® skwor
                                                    skwor
                                                    Datum lovu: 17.7. | Způsob lovu: Sumcařina

Noční rybačka se Santim. Do půlnoci přišel jeden sumec trofejních rozměrů :-) a ráno jsem zažil něco, na co budu ještě dlouho vzpomínat. Kolem páté hodiny ráno, krátce po prvním náhozu se nad stromy nad námi objevil tmavý zlověstně vyhlížející mrak. Jeho nástup byl vskutku impoznatní a nám bylo jasno, že musíme začít balit. Černé mračno postupující k východu krásně kontrastovalo s východem slunce, ale v tu chvíli jsme si (už na útěku od vody) uvědomili, že světlo jde i ze západu. Za prvním mračnem se totiž řítilo další, tentokrát světle modré a jasně zářící – patrně bouřkový mrak hodně nabitý elekřinou, ale to je jen náš odhad. Nikdy předtím jsem nic podobného neviděl.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36027.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36028.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36029.jpg
                                                      Sobota 17. července 2010 v 10:57® chosebaits
                                                      chosebaits

Včerejší vábka skončila neproměněným záběrem na rybu a tak jsem si na dnešek plánoval budíček na 4,00 h,stím že pojedu lapnout nástražky a pak pojedu klepat.Ve 4,30 jsem u vody,zanedlouho chytím krásného lína a pak přichází bouřka.Schovám se do auta,ale dášť neustává a voda v řece stoupá a tak to balím .Jelikož mám zamlžená okna,tak je otevřu a jedu pomalu k domovu a ejhle strom jako kráva přez cestu.Se stromem nepohnu a tak chci volat hasiče,ale telefon doma!!!!Nu což,zabouchnu auto a jdu někam pro pomoc.Po delší procházce v dešti nacházím pomoc a voláme hasiče a já se pomalu vracím k autu.Sice hasiči přijely brzy a strom rozřezaly,ale já zjišťuji že mám vyplavené auto,nebo sem zapoměl zavřít okna!! Tomuto říkám den blbec.Místo lovu sumce,jdu sušit auto.Takže lov skončil jedním línem,jedním vyplaveným autem a jedním pěkně zmoklim rybářem.

Sobota 17. července 2010 v 6:16® stump
                                                        stump
                                                        Datum lovu: 15.7. | Revír: Pamětník | Způsob lovu: Plavaná

Včera ráno mi, při lovu nástražních rybek zabral amur. Chytal jsem s kmenovým vlascem 0,14 a na háčku č.16 jsem měl nastražené jedno zrnko konopí. Zdolat se mi jej podařilo s trochou štěstí asi za 20 minut. Horší to bylo s podebráním. Nemohl jsem na něj navlíct plavačkový podběrák. Měl totiž 78 cm.

Sobota 17. července 2010 v 1:33® hecht
                                                          hecht
                                                          Datum lovu: pátek | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

S redaktorem jsem původně šel ,,metat větší sousta'' a myslet při tom na sumejše. Nakonec to spíš vypadalo, jako večerní koupačka :-)) Bohužel moje vylovovací způsoby nic moc, stálo mě to novou rapalu. Nakonec se opět štěstí utahalo a seslalo mého prvního sumečka na vláčku. Pár desítek cenťáků navíc by ale bodlo …

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36026.jpg
                                                            Pátek 16. července 2010 ve 20:43® BigMike
                                                            Datum lovu: 16.7. | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Plavaná

2 malé jsem uhnal, už jsou v mrazáku u tresek, štik, candátů a malých sumečků – na horší časy. Doba je zlá!!!

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img36022.jpg