Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.429 příspěvků, z toho 18429 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 25. května 2010 v 11:38® cormaxx
cormaxx
Datum lovu: 24.5.210 | Revír: 441005 | Způsob lovu: Feeder

Včera po dešti jsem měl chuť si zajít k vodě.V 8 večer jsem se sbalil a šel si do půlnoci sednou k vodě.Nakrmil jsem tak 10–15 krmítky a v 9 začal chytat.K mému údivu jsem nebyl dlouho bez záběru.První ryba se se mnou moc nebavila a po 10–15m úprku jsem upálil návazec 0,14 (měl jsem i f.gumu).Tak jsem přitvrdil na 0,18 a jelo se znova.Do půlnoci jsem chytil 3 kapry(±45cm),3 p­erlíny(všichni přes 30cm),stejně velkou plotici a co mě mile překvapilo bylo,že jsem chytil 9 línů.Na tu vodu chodim snad 15let a nikdy jsem tam žádnýho nechytil a teď toto:-)

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 25. května 2010 v 6:47® redtag34
    redtag34
    Datum lovu: 22.5.

V sobotu jsem šel na chvili na pstruhovku a samý krasavci se našli. Pak jsem šel večír s mušákem a bylo to ještě lepší, ale to už jsem si bohužel nevzal foťák. No aspoň něco. (před tím mi sem nešli dát fotky ted už snad jo)

Pondělí 24. května 2010 ve 22:48® Holajz2
      Datum lovu: včera | Revír: Brasák | Způsob lovu: Klasická položená

Včera jsem si po sobotním výbuchu (0 : 1 se strýcem) aspoň trochu spravil chuť u nás na rybníku. Za 4 hodiny asi 7 malejch, nej tenhle černoušek cca 43cm.

Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 23:48:38 uživatelem Holajz2.
      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34384.jpg
        Pondělí 24. května 2010 ve 21:30® osprey
        osprey
        Datum lovu: 21.5. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem v pátek vytáhl kamaráda na ryby. Po nezdařeném pokusu o ulovení kapra jsme skončili u velice solidní cejnovačky. Ryb dost (asi třikrát jsme vytáhli rybu současně) a hlavně pohodový den.

Na fotce je jedna z těch dvojic, které jsme zdolali prakticky současně.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34381.jpg
          Pondělí 24. května 2010 v 19:52® HaD
          HaD
          Datum lovu: 24.5.2010 | Revír: Lužnice 4 | Způsob lovu: Muškaření

Tak jsem dnes konečně vyrazil pokřtít nový mušák. Cílová ryba: parma. Měl jsem na to hodinu a půl. Po čtvrt hodině házení bum a začalo rodeo. Hned mi ale bylo jasné, že to parma nebude. Bolen, který vzal blešouna, se totiž hned prozradil. Zátěžový test cajk obstál dobře a bolen odhadem 62–65 cm se podíval do čočky mého mobilu. Po další hodině zase záběr a něco malého mrskavého na druhém konci. Málem mi vypadly oči z důlků – na mouše, kterou jsem vodil v prudkých peřejích visel za ocas úhoř cca 40 cm. Hážu dál a po asi deseti hodech se zastavila šňůra a rozjela proti vodě. Zásek a typická jízda proti vodě. Jasná parma. Hned to otočila a sjela mi k nohám do tišiny. Myslel jsem, že mám vyhráno. Za boha jsem jí ale nedokázal přizvednout k hladině, abych jí alespoň viděl. Sklonil jsem prut a pokusil se jí navést ke břehu do ještě klidnější vody. To jsem ale neměl dělat. Vzala čáru přes celou řeku a v klidu stála v největším proudu na druhé straně. Pak se rozjela proti vodě a stoupla si těsně pod jez do prudkých peřejí. Ačkoliv jsem na ní vyvíjel solidní tah směrem šikmo po proudu, nehnul jsem s ní asi pět minut a pak jsem jí vypnul (muška byla bez protihrotu). Takovou parmu jsem na prutu ještě neměl. I podseklé 70tky jsem otočit dokázal. Tahle podle mě podseklá nebyla a odhad je 80–90 cm. Béééé, po takové toužím roky a zase jsem neuspěl.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34372.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34373.jpg
            Pondělí 24. května 2010 v 19:42® Barynka
            Datum lovu: 23.5.2010 | Revír: Morava | Způsob lovu: Plavaná

karasi chyceni z hladiny

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34369.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34370.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34371.jpg
              Pondělí 24. května 2010 v 17:32® zazatec
              zazatec
              Datum lovu: 23.5. | Revír: Líšeňská Říčka 1 | Způsob lovu: Klasická položená

Včera jsem byl poprvé v Líšni. Počasí naštěstí přálo. Na žížalu jsem chytil plotici a kapra okolo 40cm. Dál jsem měl asi tři další záběry, které se mi nepodařilo proměnit.

Pondělí 24. května 2010 v 15:32® redtag34
                redtag34
                Datum lovu: 22.5. | Způsob lovu: Přívlač

V sobotu jsem šel na chvili na pstruhovku a samý krasavci se našli. Pak jsem šel večír s mušákem a bylo to ještě lepší, ale to už jsem si bohužel nevzal foťák. No aspoň něco.

Neděle 23. května 2010 ve 20:46® Char
                  Char
                  Datum lovu: sobota-neděle | Revír: velká louže | Způsob lovu: Feeder

Včera a dnes pokus o feedrovačku v odpoledním čase, včera jsem neměl ani zachvění a o společnost se mi starala poblíž zaparkovaná štička, až dnes se projevovali plotičky 10–15 cm a nakonec mi udělali radost tři lopatˇáci nej 47 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34364.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34365.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34366.jpg
                    Neděle 23. května 2010 ve 20:33® aless
                    Datum lovu: dnes | Revír: 441005

Tak dnes od šesti do dvou na rybkách a povedlo se 3krát kapr 48,52,56.Tak toho největšího jsem pozval na oběd a ostatní plavou dál a to jsem ještě jednoho urval.parádní dopoledne foťák bohužel nespolupracoval

Neděle 23. května 2010 ve 20:11® Kuba V.
                      Datum lovu: 22.5.2010 | Revír: říčka v podhůří | Způsob lovu: Muškaření

3 hodinová muškařina na menší říčce přinesla 11ks PO největší cca 28cm a 2× Siven v mikro velikostech cca 5–8cm. Na blešouny to moc nešlo jen 3 rybky jinak vše na mikrogoldy. Bouřka se mi vyhnula o chlup, počasí vyšlo. Jsem zcela spokojen…

Tento příspěvek byl editován 23.5.2010 21:13:27 uživatelem Kuba V..
                      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34362.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34363.jpg
                        Neděle 23. května 2010 v 19:30® Raf
                        Raf
                        Datum lovu: 21.-23.5.2010 | Revír: Labe | Způsob lovu: Kaprařina

Po strašně dlouhé době jsem byl na víkend na rybách sám. A má to čas od času hodně do sebe. Třeba už jen protože jsem si přečetl snad pět průvodců a částečně tak naplánoval letní rybářskou expedici „Balkán“. A ryby? Ty mě nejdřív ignorovaly. Potom se zvedla voda a začaly v neděli ráno bláznit. Nejdřív moc potěšil tloušť 53 cm a pak do toho začali bušit i kapři. Největší měl 80 cm a 9 kg. Snad jen při focení samospouští parťák chyběl. Kdybych neslíbil kamarádům, že si s nima půjdu večer zasportovat, chytal bych tam ještě teď…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34356.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34357.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34358.jpg
                          Neděle 23. května 2010 v 19:14® acam
                          Datum lovu: 23.5.2010 | Revír: NEŘEKNU | Způsob lovu: Přívlač

Dneska na pstruhách ale nějak moc přeokouníno.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34354.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34355.jpg
                            Neděle 23. května 2010 v 16:24® Boleslav
                            Boleslav
                            Datum lovu: 22. května | Revír: jezero Sonka, Sámiland | Způsob lovu: Přívlač

Poslední víkend ve Finsku se konečně naskytly okolnosti vhodné pro řádný lov (roztáté jezero, loď, ukončený výtěr). Nejdříve jsem asistoval finskému „dědkovi“ při tradičním lovu do sítí a drátěných košů. Síť měla tak asi 100m, ale úlovkem bylo jen něco malých okounů. Ačkoliv jsem přivykl tomu, že ryby se loví pro to, aby se jedly, nepochopil jsem, proč i malé okouny raději hodil ptákům, než aby je pustil. Co se týče štik, pojídá se vše od 40 cm nahoru. Po etnologických pozorováních jsem se vypravil na ryby sám a po kratším šoku z toho, že o můj vytipovaný wobler projevují OPRAVDU zájem, jsem z jednoho místa, kde se pásly na rybičkách, odlovil tři štiky od 55 do 65 cm. Děd je bleskově přeměnil na krásné filetky. Holt, jiný kraj, jiný mrav. V Čechách budu zase pouštět…Když je nás tam na jednu štiku deset chudáků s vláčáky.

Tento příspěvek byl editován 23.5.2010 17:26:08 uživatelem Boleslav.
                            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34339.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34340.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34341.jpg
                              Sobota 22. května 2010 ve 21:25® Scanix
                              Scanix
                              Datum lovu: 22.5.2010 | Revír: pstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem se odvazil do zvedle reky a vyplatilo se, ryby byly tam, kde jsem cekal a ven se podival cca 10ks az na jednu vse pres 40cm. Bohuzel mi zhruba stejne mnozstvi popadalo, zvlast ty vetsi, holt slaby vlasec a tezka hlavicka spolu s vetsi nastrahou nebyla zrovna dobra kombinace. K tomu jsem 2 ryby utrhl, jednu diky podrenemu vlasci, ktery jsem nezkontroloval, ale ta druha, ta me mrzi, byla fakt pekna. No zkuste s dotazenou brzdou na zasek cca 2m od sebe zaseknout duhaka 55+ co jde okamzite do vyskoku s 0.14mm mono navic kdyz u toho telefonujete :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34282.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34280.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34281.jpg
                                Sobota 22. května 2010 ve 21:21® acam
                                Datum lovu: 22.5.2010 | Revír: NEŘEKNU | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem konečně narazil na potočáky, jenom takový malý cvrčkové, už je radši nechám na pokoji. Ale potěšily.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34279.jpg
                                  Sobota 22. května 2010 ve 20:20® František
                                  František
                                  Datum lovu: 22. 5. 2010 | Revír: Černovický potok | Způsob lovu: Feeder

Odpoledne s feedrem na potoce přineslo spoustu menších, malých i nejmenších rybek. Sice jsem dvakrát zmoknul, ale stálo to za to :-))

Tento příspěvek byl editován 22.5.2010 21:22:01 uživatelem František.
                                    Sobota 22. května 2010 v 16:58® LuboO
                                    LuboO
                                    Datum lovu: 22.05.2010 | Revír: u nas doma | Způsob lovu: Plavaná

Tak som si dnes po dlhej dobe konecne poriadne zalapal. Zaciatok o 7:15, koniec o 11:00, vo finale mi vyslo 46 kaprikov a 7 skalakov. Kaprici pidi, od 25 do 40 cm. Bolo to lapanie ozaj na nahodenie, nestihal som pomaly ani prikrmovat. Tesi ma, ze som dokopy nepremenil len asi 6 zaberov. Vacsinou boli dost slusne zazrate, ale s tym som nejak nic neurobil, aj ked som zvacsil hacik a skratil navazec na 15 cm, brali a zrali jak dive. Som rad, ze som ich tolko popichal, aspon si nabuduce daju pozor. Haciky bez protihrotov.

Sobota 22. května 2010 v 16:32® skwor
                                      skwor

Po dlouhé době jsem si sáhl na velkou podoustev těsně pod 40cm. Kamarádi chytili i solidní skaláky a velkým překvapením byly ostroretky 44 a 46

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34271.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34272.jpg
                                        Pátek 21. května 2010 ve 21:37® Robur
                                        Robur
                                        Datum lovu: dnes | Revír: Rožmberk | Způsob lovu: Kaprařina

tož dnes nám firma zaplatila lov na ROžmberku, vyjel jsem již včera a přespal u Hadů, tímto jim děkuji, naoplátku jsem asi Davidovi nechal prchnout v jeho kanceláři masné červy, které mně daroval. No halt ty svině utekli, ale krabičku zavíral David… Pavla se zatím nevyjářila. Při příjezdu na Rožmberk to celkem ušlo, jinak pro zájemce, je tam povolen lov pro ty, kdo si zaplatí 1000Kč na den. Zahájili jsem párečkem a koláčkem a v 9:00 začali chytat, hned první nához jsem proměnil v 38cm kapříka. V prvním kole jsem přidal ještě 3 a asi jsem byl na druhém místě. Kluk, kterému jsem stíhal nahazovat měl ryby 3 a z dětí byl první. Těšíl jsem se na druhé kolo, které jsem zahájíl tím ,že jsem hned první nához urval o kličku. Když jsem urval náhradní prut o rybu, tak začalo chcát, takže jsem ulepenýma rukama něco navázal a rezignoval na lov a začal podporovat synka, který prakticky na každý nához dostal do 10 minut záběr a musel zdolat rybu. Děckám to najelo fak fest, protože 4 děti se vlezly do první desítky z cca 50 lovců. Já už lapl jen dva kapry, kluk asi 11 a amura. Největší ryba dne byl kapr 63 cm a opakem okoun 6cm. NEsmělo se vnadit a přípravu jsem podcenil. Zapomněl jsem prodlužovací díl fídru a trefit rybu 50m od břehu byl celkem oříšek, takže vítězil synkův balaton, prut sona a 25 vlasec. Nejvíc si tu užila děcka, takže jsem spokojený i já.

Tento příspěvek byl editován 21.5.2010 22:45:03 uživatelem Robur.
                                          Čtvrtek 20. května 2010 ve 14:49® BlueShark
                                          BlueShark
                                          Datum lovu: 20.5.2010 | Revír: 441022 | Způsob lovu: Feeder

A ještě …

Tento příspěvek byl editován 20.5.2010 15:50:58 uživatelem BlueShark.
                                          foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34258.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34259.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34260.jpg
                                            Čtvrtek 20. května 2010 ve 14:49® BlueShark
                                            BlueShark
                                            Datum lovu: 20.5.2010 | Revír: 441022 | Způsob lovu: Feeder

Tak dnes nádnerný rybí počasí. Konečně jsem se utrhl a šel k vodě. Zachytali jsme s Luciopercou a plán byl jasný v téhle vodě, podoustev a ostrá. Bralo to parádně, Lucio si trhnul rekordík v podoustvi 43cm. Já zase v ostrý, letos poprvé je tahám na Labi. Tahle na fotce měla 47cm. Podoustve měli krásný svatební šat, oranžové jak tulipány. Já dnes: 6 x podoustev, 3 x cejnek, 3 x cejn, 2 x plotka a 4 x ostrá. Spokojenost :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34252.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34253.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34254.jpg
                                              Čtvrtek 20. května 2010 v 11:55® cormaxx
                                              cormaxx
                                              Datum lovu: 19.5.2010 | Revír: Labe 4-5 | Způsob lovu: Feeder

Před zkouškou jsem si zašel na chvilku sednou k vodě.Poprvé jsem feederoval na řece,poprvé jsem chytil podoustev (ta mi udělala radost :-) ). Chytil jsem 2 cejny(oba měli k 50cm),7 ska­láků,plotici,2 hrou­zky a ouklje. Vsázel jsem na červy,zkoušel jsem kuku,žížalu,jejich kombinace,ale až když jsem vytáhnul svačinu,tak to začalo pořádně brát.Francouzská bageta jim šmakovala nejvíc:-)

Středa 19. května 2010 ve 20:23® Olda.Plzen
                                                Datum lovu: 15.5.2010 | Revír: Mže 4 | Způsob lovu: Klasická položená

První letošní kapřík… Povolenku sem kupoval pozdě.. první letošní návštěva na rybách

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34249.jpg
                                                  Středa 19. května 2010 v 19:33® tankaboth
                                                  tankaboth
                                                  Datum lovu: 13.5.2010 | Revír: Po | Způsob lovu: Feeder

Karas/bojovník )))

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34246.jpg
                                                    Středa 19. května 2010 v 0:03® hecht
                                                    hecht
                                                    Datum lovu: 16.5. | Revír: řeka | Způsob lovu: Feeder

Po delší době jsem se byl podívat na rychlé špičky, ale nic moc. Kalná voda moc šancí dedávala. Pár bělob a první letošní karas. Nakonec mě pobavila tahle spešl trojka. Hlad to hejno ale mělo, tak jsem zkrmil všechno pečivo z baťohu a šel dom. Foceno mobilem :-(

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34236.jpg
                                                      Úterý 18. května 2010 v 19:27® Kazan
                                                      Datum lovu: 18.5.2010 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Vláčka na pstruhovce, cíl potočáci.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34234.jpg
                                                        Pondělí 17. května 2010 ve 21:14® Leník
                                                        Leník
                                                        Datum lovu: 24., 25., 26.4.2010 | Revír: Toušeň | Způsob lovu: Kaprařina

Poslední mazlík ze soukromáku, teď už zase zpátky na svazovky. Těš se Sázavo…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34217.jpg
                                                          Pondělí 17. května 2010 ve 21:12® Leník
                                                          Leník

Ještě pár kousků :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34214.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34215.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34216.jpg
                                                            Pondělí 17. května 2010 ve 21:09® Leník
                                                            Leník

Koncem dubna jsme se vydali na velké kapry na Toušeň. Za týden se nám povedlo nachytat ve čtyřech přes 40 kaprů 55–94 cm. Nádhera. Jo a přítele chytil žlučník, to už takovej luxus nebyl :-D Musela jsem to tam dochytávat za něho :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34211.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34212.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34213.jpg