Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 28. května 2010 ve 21:07® Piranha
Piranha
Datum lovu: Dnes | Revír: Soukromy revir | Způsob lovu: Muškaření

Dneska s belly boatem na pstruhodromu.Ven slo mimo cca 30 duhaku i ploticka a okounci.Protoze ryby nepretrzite zbiraly u hladiny cely den tak jsme chytali na vse co plave na hladine a z boutu na lury.Pocasi pralo a ukonceni dne bylo jeste na jednom nedalekem pstruhovem potoku, ktery taky nebyl prazdny a dal nam nejake potocaky okolo míry.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34506.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34507.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34508.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pátek 28. května 2010 ve 14:52® BlueShark
    BlueShark
    Datum lovu: 28.5.2010 | Revír: Labe 441020 | Způsob lovu: Feeder

Tak dneska mě kamarád Mannice pozval na premiéru do Děčína a krom pěkně vytočenýho bobkaře (který tak trošku nevěděl která bije) se povedlo hodně pěkných ryb, 10 kousků ostroretek (kvůli kterým jsem dorazil), 4 cejni, 1 cejnek, 3 plotice, podoustev, jesen na fotce a karas. Mannice také něco pochytal, ale to si řekne sám. Parádní den…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34493.jpg
      Pátek 28. května 2010 v 8:06® Berty
      Berty
      Datum lovu: 19. - 22. 5 | Revír: Berounka 8

Tak konečně zase na Berounce. Každý den jen jeden malý tlouštík. Náznak větších ryb nebyl zaznamenán, snad na léto něco připlave :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34469.jpg
        Čtvrtek 27. května 2010 ve 21:18® olda
        olda
        Datum lovu: květen | Revír: Labe 4-5 | Způsob lovu: Plavaná

jelec 52 cm,plotice 38 cm asi moje nej,velmi spokojen.Plavaná na rohlíček jen tak podél břehu,moc jim chutnál.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34459.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34460.jpg
          Čtvrtek 27. května 2010 ve 21:18® jarda21
          jarda21
          Datum lovu: 26.5. | Revír: Tovačovská jezera | Způsob lovu: Kaprařina

Včera navečer kapřík 57, perlín a ještě dva pěkní cejni, 51 a 54.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34457.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34458.jpg
            Čtvrtek 27. května 2010 ve 21:10® acam
            Datum lovu: 27.5.2010 | Revír: OHŘE | Způsob lovu: Přívlač

Včera jsem chtěl pokřtít nový klacík ale bylo hnusně, tak jsem to odložil na dnešek. Cestou z krámu jsem si zašel zaházet, lahvinku jsem dal do řeky aby v autě nezteplala a doufal že by mohla přijít štička. Kudla se nedostavila, tak jsem to pokřtil duhákama a jednoho jsem zmasil (měl to hluboko).

Tento příspěvek byl editován 27.5.2010 21:12:46 uživatelem acam.
            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34456.jpg
              Čtvrtek 27. května 2010 v 15:43® HaD
              HaD

NOVÁ SOUTĚŽ O SUMCOVÝ STOJAN: http://www.chytej.cz/…covy-stojan/

Termín: 27.5.2010, 00:00 – 30.6.2010, 00:00.
              PRAVIDLA.
              Pokud přispějete do rubriky „Sumcařina“ svým úlovkem s nejméně jednou fotografií (může být i z předešlých let), automaticky se stanete účastníkem soutěže o PĚKNÝ SUMCOVÝ STOJAN NA PRUT.
              Vylosován bude 1.7.2010 jeden příspěvek.

Tento příspěvek byl editován 27.5.2010 15:44:08 uživatelem HaD.
              foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34440.jpg
                Čtvrtek 27. května 2010 v 15:31® výča
                Datum lovu: 24.5.2010 | Způsob lovu: Plavaná

celkem dobré zachytání a přivítala mě taky jedna krasavice.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34435.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34436.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34437.jpg
                  Středa 26. května 2010 ve 22:14® Řízek
                  Řízek
                  Datum lovu: 26.5.2010 | Revír: Berounka | Způsob lovu: Plavaná

Dnes s plavackou na 2hodky u vody a povedl se mi krasny tloust 50cm.Pri foceni samospousti jsem zavadil o fotak a rozbil jsem objektiv:(((Pak jsem mel jeste 2 pekny zabery,ktery jsem promenil ve 2kapry 51 a 48cm.Ty uz jsem bohuzel nemohl vyfotit.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34417.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34418.jpg
                    Úterý 25. května 2010 ve 22:07® HaD
                    HaD
                    Datum lovu: 25.5.2010 | Revír: Lužnice 4 | Způsob lovu: Muškaření

Druhý pokus o parmy opět neúspěšný. Kolem mě ale lovili boleni, tak jsem pár hodů větší mouchou zkusil :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34408.jpg
                      Úterý 25. května 2010 ve 20:49® Dejwík2504
                      Dejwík2504
                      Způsob lovu: Feeder

V Neděli jsem si zajel podívat se na soukromý revír zachytat si na feeder. Kapři se třeli. Zajímavá podívaná. Líbil se mi jeden malý kapřík – asi africký emigrant. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34405.jpg
                        Úterý 25. května 2010 v 16:19® BlueShark
                        BlueShark
                        Datum lovu: 25.5.2010 | Revír: 441022 | Způsob lovu: Feeder

:)

Tento příspěvek byl editován 25.5.2010 16:21:06 uživatelem BlueShark.
                        Důvod editace: Změna části textu
                        foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34402.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34403.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34404.jpg
                          Úterý 25. května 2010 v 16:18® BlueShark
                          BlueShark
                          Datum lovu: 25.5.2010 | Revír: Labe 441022 | Způsob lovu: Feeder

Tak dnes na Labi báječná chytačka, 11 ostroretek (nej osobáček 50cm), 4 podoustve (nej osobáček 39cm), 13 plotic (nej 37 možná také osobáček, nepamatuji si), na první hod kapřík 41cm, 5 cejňáků, 5 skaláků a jeden karas 39cm. Rovných 40 rybáků, jsem opravdu nečekal. Díky za to a snad to tu trošku zpestří jiné ryby… :-)

Tento příspěvek byl editován 25.5.2010 16:33:06 uživatelem BlueShark.
                          foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34399.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34400.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34401.jpg
                            Úterý 25. května 2010 ve 12:38® cormaxx
                            cormaxx
                            Datum lovu: 24.5.210 | Revír: 441005 | Způsob lovu: Feeder

Včera po dešti jsem měl chuť si zajít k vodě.V 8 večer jsem se sbalil a šel si do půlnoci sednou k vodě.Nakrmil jsem tak 10–15 krmítky a v 9 začal chytat.K mému údivu jsem nebyl dlouho bez záběru.První ryba se se mnou moc nebavila a po 10–15m úprku jsem upálil návazec 0,14 (měl jsem i f.gumu).Tak jsem přitvrdil na 0,18 a jelo se znova.Do půlnoci jsem chytil 3 kapry(±45cm),3 p­erlíny(všichni přes 30cm),stejně velkou plotici a co mě mile překvapilo bylo,že jsem chytil 9 línů.Na tu vodu chodim snad 15let a nikdy jsem tam žádnýho nechytil a teď toto:-)

Úterý 25. května 2010 v 7:47® redtag34
                              redtag34
                              Datum lovu: 22.5.

V sobotu jsem šel na chvili na pstruhovku a samý krasavci se našli. Pak jsem šel večír s mušákem a bylo to ještě lepší, ale to už jsem si bohužel nevzal foťák. No aspoň něco. (před tím mi sem nešli dát fotky ted už snad jo)

Pondělí 24. května 2010 ve 23:48® Holajz2
                                Datum lovu: včera | Revír: Brasák | Způsob lovu: Klasická položená

Včera jsem si po sobotním výbuchu (0 : 1 se strýcem) aspoň trochu spravil chuť u nás na rybníku. Za 4 hodiny asi 7 malejch, nej tenhle černoušek cca 43cm.

Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 23:48:38 uživatelem Holajz2.
                                foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34384.jpg
                                  Pondělí 24. května 2010 ve 22:30® osprey
                                  osprey
                                  Datum lovu: 21.5. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem v pátek vytáhl kamaráda na ryby. Po nezdařeném pokusu o ulovení kapra jsme skončili u velice solidní cejnovačky. Ryb dost (asi třikrát jsme vytáhli rybu současně) a hlavně pohodový den.

Na fotce je jedna z těch dvojic, které jsme zdolali prakticky současně.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34381.jpg
                                    Pondělí 24. května 2010 ve 20:52® HaD
                                    HaD
                                    Datum lovu: 24.5.2010 | Revír: Lužnice 4 | Způsob lovu: Muškaření

Tak jsem dnes konečně vyrazil pokřtít nový mušák. Cílová ryba: parma. Měl jsem na to hodinu a půl. Po čtvrt hodině házení bum a začalo rodeo. Hned mi ale bylo jasné, že to parma nebude. Bolen, který vzal blešouna, se totiž hned prozradil. Zátěžový test cajk obstál dobře a bolen odhadem 62–65 cm se podíval do čočky mého mobilu. Po další hodině zase záběr a něco malého mrskavého na druhém konci. Málem mi vypadly oči z důlků – na mouše, kterou jsem vodil v prudkých peřejích visel za ocas úhoř cca 40 cm. Hážu dál a po asi deseti hodech se zastavila šňůra a rozjela proti vodě. Zásek a typická jízda proti vodě. Jasná parma. Hned to otočila a sjela mi k nohám do tišiny. Myslel jsem, že mám vyhráno. Za boha jsem jí ale nedokázal přizvednout k hladině, abych jí alespoň viděl. Sklonil jsem prut a pokusil se jí navést ke břehu do ještě klidnější vody. To jsem ale neměl dělat. Vzala čáru přes celou řeku a v klidu stála v největším proudu na druhé straně. Pak se rozjela proti vodě a stoupla si těsně pod jez do prudkých peřejí. Ačkoliv jsem na ní vyvíjel solidní tah směrem šikmo po proudu, nehnul jsem s ní asi pět minut a pak jsem jí vypnul (muška byla bez protihrotu). Takovou parmu jsem na prutu ještě neměl. I podseklé 70tky jsem otočit dokázal. Tahle podle mě podseklá nebyla a odhad je 80–90 cm. Béééé, po takové toužím roky a zase jsem neuspěl.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34372.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34373.jpg
                                      Pondělí 24. května 2010 ve 20:42® Barynka
                                      Datum lovu: 23.5.2010 | Revír: Morava | Způsob lovu: Plavaná

karasi chyceni z hladiny

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34369.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34370.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34371.jpg
                                        Pondělí 24. května 2010 v 18:32® zazatec
                                        zazatec
                                        Datum lovu: 23.5. | Revír: Líšeňská Říčka 1 | Způsob lovu: Klasická položená

Včera jsem byl poprvé v Líšni. Počasí naštěstí přálo. Na žížalu jsem chytil plotici a kapra okolo 40cm. Dál jsem měl asi tři další záběry, které se mi nepodařilo proměnit.

Pondělí 24. května 2010 v 16:32® redtag34
                                          redtag34
                                          Datum lovu: 22.5. | Způsob lovu: Přívlač

V sobotu jsem šel na chvili na pstruhovku a samý krasavci se našli. Pak jsem šel večír s mušákem a bylo to ještě lepší, ale to už jsem si bohužel nevzal foťák. No aspoň něco.

Neděle 23. května 2010 ve 21:46® Char
                                            Char
                                            Datum lovu: sobota-neděle | Revír: velká louže | Způsob lovu: Feeder

Včera a dnes pokus o feedrovačku v odpoledním čase, včera jsem neměl ani zachvění a o společnost se mi starala poblíž zaparkovaná štička, až dnes se projevovali plotičky 10–15 cm a nakonec mi udělali radost tři lopatˇáci nej 47 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34364.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34365.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34366.jpg
                                              Neděle 23. května 2010 ve 21:33® aless
                                              Datum lovu: dnes | Revír: 441005

Tak dnes od šesti do dvou na rybkách a povedlo se 3krát kapr 48,52,56.Tak toho největšího jsem pozval na oběd a ostatní plavou dál a to jsem ještě jednoho urval.parádní dopoledne foťák bohužel nespolupracoval

Neděle 23. května 2010 ve 21:11® Kuba V.
                                                Datum lovu: 22.5.2010 | Revír: říčka v podhůří | Způsob lovu: Muškaření

3 hodinová muškařina na menší říčce přinesla 11ks PO největší cca 28cm a 2× Siven v mikro velikostech cca 5–8cm. Na blešouny to moc nešlo jen 3 rybky jinak vše na mikrogoldy. Bouřka se mi vyhnula o chlup, počasí vyšlo. Jsem zcela spokojen…

Tento příspěvek byl editován 23.5.2010 21:13:27 uživatelem Kuba V..
                                                foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34362.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34363.jpg
                                                  Neděle 23. května 2010 ve 20:30® Raf
                                                  Raf
                                                  Datum lovu: 21.-23.5.2010 | Revír: Labe | Způsob lovu: Kaprařina

Po strašně dlouhé době jsem byl na víkend na rybách sám. A má to čas od času hodně do sebe. Třeba už jen protože jsem si přečetl snad pět průvodců a částečně tak naplánoval letní rybářskou expedici „Balkán“. A ryby? Ty mě nejdřív ignorovaly. Potom se zvedla voda a začaly v neděli ráno bláznit. Nejdřív moc potěšil tloušť 53 cm a pak do toho začali bušit i kapři. Největší měl 80 cm a 9 kg. Snad jen při focení samospouští parťák chyběl. Kdybych neslíbil kamarádům, že si s nima půjdu večer zasportovat, chytal bych tam ještě teď…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34356.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34357.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34358.jpg
                                                    Neděle 23. května 2010 ve 20:14® acam
                                                    Datum lovu: 23.5.2010 | Revír: NEŘEKNU | Způsob lovu: Přívlač

Dneska na pstruhách ale nějak moc přeokouníno.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34354.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34355.jpg
                                                      Neděle 23. května 2010 v 17:24® Boleslav
                                                      Boleslav
                                                      Datum lovu: 22. května | Revír: jezero Sonka, Sámiland | Způsob lovu: Přívlač

Poslední víkend ve Finsku se konečně naskytly okolnosti vhodné pro řádný lov (roztáté jezero, loď, ukončený výtěr). Nejdříve jsem asistoval finskému „dědkovi“ při tradičním lovu do sítí a drátěných košů. Síť měla tak asi 100m, ale úlovkem bylo jen něco malých okounů. Ačkoliv jsem přivykl tomu, že ryby se loví pro to, aby se jedly, nepochopil jsem, proč i malé okouny raději hodil ptákům, než aby je pustil. Co se týče štik, pojídá se vše od 40 cm nahoru. Po etnologických pozorováních jsem se vypravil na ryby sám a po kratším šoku z toho, že o můj vytipovaný wobler projevují OPRAVDU zájem, jsem z jednoho místa, kde se pásly na rybičkách, odlovil tři štiky od 55 do 65 cm. Děd je bleskově přeměnil na krásné filetky. Holt, jiný kraj, jiný mrav. V Čechách budu zase pouštět…Když je nás tam na jednu štiku deset chudáků s vláčáky.

Tento příspěvek byl editován 23.5.2010 17:26:08 uživatelem Boleslav.
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34339.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34340.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34341.jpg
                                                        Sobota 22. května 2010 ve 22:25® Scanix
                                                        Scanix
                                                        Datum lovu: 22.5.2010 | Revír: pstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem se odvazil do zvedle reky a vyplatilo se, ryby byly tam, kde jsem cekal a ven se podival cca 10ks az na jednu vse pres 40cm. Bohuzel mi zhruba stejne mnozstvi popadalo, zvlast ty vetsi, holt slaby vlasec a tezka hlavicka spolu s vetsi nastrahou nebyla zrovna dobra kombinace. K tomu jsem 2 ryby utrhl, jednu diky podrenemu vlasci, ktery jsem nezkontroloval, ale ta druha, ta me mrzi, byla fakt pekna. No zkuste s dotazenou brzdou na zasek cca 2m od sebe zaseknout duhaka 55+ co jde okamzite do vyskoku s 0.14mm mono navic kdyz u toho telefonujete :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34280.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34281.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34282.jpg
                                                          Sobota 22. května 2010 ve 22:21® acam
                                                          Datum lovu: 22.5.2010 | Revír: NEŘEKNU | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem konečně narazil na potočáky, jenom takový malý cvrčkové, už je radši nechám na pokoji. Ale potěšily.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img34279.jpg
                                                            Sobota 22. května 2010 ve 21:20® František
                                                            František
                                                            Datum lovu: 22. 5. 2010 | Revír: Černovický potok | Způsob lovu: Feeder

Odpoledne s feedrem na potoce přineslo spoustu menších, malých i nejmenších rybek. Sice jsem dvakrát zmoknul, ale stálo to za to :-))

Tento příspěvek byl editován 22.5.2010 21:22:01 uživatelem František.