Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 4. května 2010 v 6:06® Dawee
Dawee
Datum lovu: 26.4.2010 | Způsob lovu: Plavaná

Tak mám za sebou místní kolo zlatý udice a náramně se dařilo 970 bodů a první místo:-)

Tento příspěvek byl editován 4.5.2010 06:07:39 uživatelem Dawee.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 3. května 2010 ve 22:39® mira.ll
    mira.ll
    Datum lovu: 3.5.2010 | Revír: RMV | Způsob lovu: Plavaná

Dnes jsem více trhal,než chytal :-D . Když to neviselo na větvi nad vodou, tak to bylo pod ní. Přesto se povedlo asi šest plotiček a jeden kapřík. Štička je z minulého týdne,chycena na sokr. vodě, na popa.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33715.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33716.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33717.jpg
      Pondělí 3. května 2010 ve 20:32® Zoles
      Zoles
      Datum lovu: veekend | Revír: ČR | Způsob lovu: Feeder

Tak zde dokloadam slibene foto karase z Labe. Musim se ovsem priznat ze nemel 47 ale 46.5cm. Dale pak jedinou rybu minuleho veekendu,takhle hluchou reku nepamatuju par let z5.Prisuzuju to ochlazeni nebo treba ty blby sopce, no a 3. foto je muj milovanej tudiz chciplej kormoran ktereho jsem nasel nedaleko centra Plzne. Loni byli za mestem,letos nedaleko centra a pristi zimu sezerou ten zbytek v centru a pak se asy dam na myslivost.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33703.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33704.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33705.jpg
        Pondělí 3. května 2010 v 18:41® Beer.Beda
        Beer.Beda
        Revír: Blanice | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsme vyrazili na fišle a docela faj odpoledne.Samo, že mladá byla lepší.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33693.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33694.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33695.jpg
          Pondělí 3. května 2010 ve 12:14® Mary
          Mary
          Datum lovu: 1.5.2010 | Revír: Březí u Horšovského Týna | Způsob lovu: Klasická položená

Záběr byl můj, ovšem, už nebyl vytažen mou rukou.

Tento příspěvek byl editován 3.5.2010 12:21:36 uživatelem Mary.
          foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33674.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33675.jpg
            Pondělí 3. května 2010 v 11:48® Mary
            Mary
            Datum lovu: 1.5.2010 | Revír: Březí u Horšovského Týna | Způsob lovu: Klasická položená

64cm,65cm, 63 Ven se podívalo celkem 10 kousků, na háčky bez protihrotu.

Tento příspěvek byl editován 3.5.2010 11:49:47 uživatelem Mary.
            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33669.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33670.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33671.jpg
              Neděle 2. května 2010 ve 22:28® sgt.mooody

Dnes návštěva v Českém Brodě,rybačka parádní a cejni se třeli jako blázen :-)

Neděle 2. května 2010 ve 22:18® Kokos
                Kokos
                Datum lovu: 25.4. 2010 | Revír: Jihlava 14 | Způsob lovu: Feeder

Tak se povedly nějací cejni, docela i pěkní. :-) Of course, plave jim to dál…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33664.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33665.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33666.jpg
                  Neděle 2. května 2010 ve 21:47® adamko
                  adamko
                  Datum lovu: 31.6.2009 | Revír: odra3 | Způsob lovu: Plavaná

Celou noc ani pohyb kačeny.Ráno už me to nebavilo a zvedl jsem prut.Najednou jízda jako blázen,tatka říká čekej,čekej a ted sekni.Po vylovení jsem zjistil ze tam musela být přišpendlená celou noc.Změřili jsme ji a zjistili že má pres 50,moje 1 štika sezony a také poslední.

Tento příspěvek byl editován 2.5.2010 21:48:21 uživatelem adamko.
                  foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33653.jpg
                    Neděle 2. května 2010 ve 21:34® marťan
                    marťan
                    Datum lovu: 2.5.2010 | Revír: Svratka 14M | Způsob lovu: Přívlač

Dneska životní potočák 55cm, 2kg. Ze smáčka udělal žvejku a háček zmáčknul v čelisti, že se úplně ohnul. Jinak nádhernej souboj, musel jsem se svléknout do trenek ;-) a dojít si pro něj.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33647.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33648.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33649.jpg
                      Neděle 2. května 2010 ve 21:17® hering
                      hering
                      Datum lovu: 2.5.2010 | Revír: Svazová voda kdesi na severu | Způsob lovu: Přívlač

Tak letos už ta padesátka padla… (52cm).Sice pohublá fišle,ale z hladové vody se ani nevidím.Spíš mě překvapilo kde se tam vzal!

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33644.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33645.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33646.jpg
                        Neděle 2. května 2010 ve 21:16® Rendy
                        Datum lovu: 28/04 | Revír: rampichov | Způsob lovu: Muškaření

Rampichov 28.04.2010

Chtěl jsem být přítomen při nasazování jeseterů ruských do soukromého revíru Rampichov v Letkově. Čekal jsem na telefonát od majitele Vaška Rampicha . Ten mi zavolal, že ve středu dopoledne ryby přiveze . Na místě jsem byl včas a s fotoaparátem jsem se snažil zaznamenat pro mne nevšední událost. S jeseterem ruským jsem neměl tu čest se ještě setkat a zajímalo mě jak taková ryba vůbec vypadá a jak se chová . Nejde o lacinou záležitost. Přivezl tři exempláře nádherných ryb. Každá trofejní v délce přes metr. Největší kousek jsem odhadoval na 140cm. Na nějaké vážení a měření nebyl čas i když řádně zdokumentovat by se to jistě hodilo. . Ryby byly v perfektní kondici .V revíru jsem měl možnost se už několikrát setkat s jesetery sibiřskými do jednoho metru délky . Vím jak parádní je s nimi souboj. Tito ruští cvalíci budou však pro rybáře oříškem. Mají mnohem zavalitější a mohutnější tělo . Ryby mají černé zbarvení , jen prapor ocasního laloku má bílou barvu stejně tak jako lemování úst . Na revíru jsem měl možnost strávit celý den a mohl jsem pozorovat jak se chovají . Během dne kolem mne propluli několikrát . Nepohybovali se u dna jak jsem očekával , ale projížděli ve vodním sloupci a jejich černé siluety byly krásně rozpoznat i v kalné vodě. Snažil jsem se o lov kaprů ,kteří se vyhřívali kolem břehů u hladiny . Bylo jich tu spousty a překvapila mě jejich aktivita . Braly slušně . O úlovky jsem neměl nouzi. Jesetery jsem pustil z hlavy a bavil se lovem kaprů. Ryby jsem neměřil , ale odhadoval jsem podle přiloženého prutu jejich délky . S lysáky kolem 70 cm je to souboj do poslední chvilky.Dva pěkné hrbaté kolem 70cm jsem dostal. S šupináči to bylo snazší.Ti se pohybovali v rozmezí 50–60cm. Při lovu s muškařskou udicí je to parádní zážitek. Odpoledne se ozval loket a namožené vazivo v lokti. . Nakrmil jsem kukuřicí pár metrů od mola a bavil se lovem cejnů a línů. Ryby byly před třením , ale braly nádherně . Mezi cejny se prali o zrnka kukuřice i kapři. Mimo hru nezůstali ani jeseteři co se v rybníce už prohání nějaký ten rok. Ti dovezení se zatím seznamovali s novým prostředím . Nějaká kukuřice na dně je vůbec nezajímala. Hlavou se mi honily myšlenky jaký to asi může být souboj s takto velkou a mohutnou rybou. Nevím jestli funguje telepatie mezi rybářem a rybou , zřejmě ne . Nevěřím tomu .Mohlo by se to tak ale jevit . Nahodil jsem do míst kde jsem měl nakrmeno v okamžiku kdy jsem si všimnul černého stínu. Ten byl zhruba dva metry od míst kam dopadla moje nástraha . Zkoušel jsem účinnost bloby ( umělá muška vypadající jako střapatá koule) a červů které jsem měl na koncovém návazci . Na MP revírech k lovu bílé ryby používám za nástrahu červů i na muškařské udici. Bloby na kapry platí , nevím proč se jim líbí. Snad připomínají svou barvou kukuřici , nebo tvarem jikry, nebo kus rohlíku. Žlutá barva je i v přikalené vodě dobře vidět . Pohyb ocasní ploutve ryby naznačoval že jeseter asi projevil zájem o nabízenou nástrahu která se pomalu snášela vodním sloupcem ke dnu. Šňůra se pohnula . Pomalu ,monotónně , žádné rychlé škubnutí co by bylo znamení že se červíky dáví nějaký perlín , nebo že zaujali duháka.Asi kapr. S citem jsem přisekl a že se nejedná o kapra jsem věděl v zápětí. Žádný úprk , žádné zrychlení . Jako by se mi mušky chytily za nárazník parního válce . Prut na doraz , vlasec zvonil ve větru, šňůra napnutá jak tětiva. Žádné vybočení ze směru , žádný náznak výpadu , souboje . Snažil jsem se rybu zpomalit a otočit , ale bez jakékoli odezvy na moje snažení. Nechtěl jsem nic uspěchat . Jeseter si to majestátně šinul středem rybníka . Žádná vázka nehrozila . Třicet metrů žádná změna . Z navijáku zmizela celá šňůra , , nad hladinou se objevil podklad. Mám natočený vlasec o průměru 0,60mm . Bohatě silný . Horší to bylo z návazcem který dělám z 0,20mm. Na kapry stačí. Asi jsem neodhadnul dostatečně pevnost, zabral jsem jako když točím kapra před vázkou, ale tentokrát jsem úspěšný nebyl. Snad až tento počin rybu vyvedlo z rovnováhy a přidala jedno tempo ocasní ploutví . Šňůra vyletěla nad hladinu a já stál na mole jako opařený . Nebyl jsem schopný pohybu a nevěřícně zíral do míst kde jsem o rybu přišel. Přemýšlel jsem co jsem udělal špatně . Možná jsem měl počkat až by se ryby na druhé straně rybníka otočila a jela zpět. Byl to ale nerovnoměrný boj a ryba si dělala co chtěla . Moje snažení bylo marné . Muškařský prut na zdolávání tak obrovské ryby není stavěný . Prut který jsem měl skoro stočený do kruhu vydržel, ale návazec ne . Dlouho jsem zíral na roztřepený konec návazce. Povolil spoj v uzlu . Vlasci to ale nelze vyčítat. I třicítka a kaprová dělička by měla co s touto rybou dělat. Kolik háčků ještě uvízne v puse této ryby než se jí někdo podívá do očí. Neumím si představit ubrzdit tento kolos pokud se rozhodne že vjede pod dřevěné molo co vede středem rybníka. Tomu komu se to povede lze jedině pogratulovat. Určitě se o to pokusím i já , ale s muškařskou udicí je to vyloučené. To už dneska vím. Tito cvalíci mají přirůstat 2–3 kg za rok. Jestli se toho dožijí ve zdraví bude pak veliký problém tuto rybu vůbec zdolat. Je to výzva. Kdo se o to chce pokusit může to vyzkoušet.Každý to štěstí mít asi nebude ale že je to reálné jsem se přesvědčil hned první den, kdy ryby byly dovezené . Nebyl to záměr , ale stalo se. Jeseter ruský je všežravec. Spořádá denně hodně potravy . Přilákat ho krmením na lovné místo by neměl být zas tak velký problém na tak velké vodní ploše jako je revír Rampichov. Pusu má že by se mu do ní s klidem vešla celá ruka. Bude to výkonný vysavač. Když mezi návnadou bude i vaše nástraha je to jen otázka času kdy skončí v jeho ústech. Doporučoval bych kvalitní vybavení se silovou rezervou.Minimálně 0,30mm vlasec,kvalitní háček pokud možno bez protihrotu , nebo mu alespoň zapilovat hrot.Dostatečně velkou podložku . Hodilo by se nafukovací lehátko , kýbl na polévání vodou a podběrák s metrovými rameny . Dezinfekci na ošetření vpichu. Vše by mělo být dostupné přímo u majitele revíru. Raději se ale před výpravou přeptejte zda tak tomu opravdu je. K takovým rybám je třeba se chovat velice šetrně . Žádné zdlouhavé focení , vše musí být připraveno předem a ryba co v nejkratším čase putovat zpět do vody .To ale jistě každý kdo se na lov vydá ví. Přeji hodně úspěchů. .

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33641.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33642.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33643.jpg
                          Neděle 2. května 2010 ve 20:25® Libor
                          Libor
                          Datum lovu: 01.05.2010 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná

O víkendu jsem se dostal na ryby s kamarády Honzou a Tomášem. Řeka jakoby bez ryb, jejich aktivita se blížila nule. Já nakonec vytáhl jednoho kapříka, Tomáš pěkného perlína a Honza na místní poměry slušného cejna. U vody bylo jako vždy krásně.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33635.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33633.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33634.jpg
                            Neděle 2. května 2010 ve 20:01® Robur
                            Robur
                            Datum lovu: dnes

jsem plavačkařil a fídrařil, povedl se lín, kapr, pár plotic a cejnů a zažraný duhák, takže musel do mrazáku

Neděle 2. května 2010 v 19:56® Raf
                              Raf
                              Datum lovu: 30.4.-2.5.2010 | Revír: Labe | Způsob lovu: Kaprařina

Místo chlastání při hlídání Májky nebo pálení čarodejnic jsme vyrazili chytat a taky trochu popíjet k Labi. U vody bylo na první květnový víkend nezvykle prázdno. Velké ryby nějak nehýřily aktivitou, ale přesto se mi povedl silný kapr 84 cm. Zbytek týmu chytal menší kapry a cejny, ukrucovali se jim úhoři a povedl se i úplně černej malej sumec. Pozitivní bylo i to, že pršelo jenom v noci.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33629.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33630.jpg
                                Neděle 2. května 2010 v 19:44® libryb
                                libryb
                                Datum lovu: 2.5.2010 | Revír: Litavka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes okounci,tlouštík a 2 potočáčci.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33626.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33627.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33628.jpg
                                  Neděle 2. května 2010 v 19:20® hrstic
                                  hrstic
                                  Datum lovu: 16.dubna 2010 | Revír: VOLEŠKA 1 - 451 085 | Způsob lovu: Muškaření

Na zahajení pstruhove sezony jsem navštivil malou říčku Volešku. Jak to dopadlo je videt na obrazcích.Krásní potočáci byli odměnou za naší snahu…

Tento příspěvek byl editován 2.5.2010 19:22:23 uživatelem hrstic.
                                  foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33625.jpg
                                    Neděle 2. května 2010 v 18:39® filip111
                                    filip111

a ještě jedna fotka

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33615.jpg
                                      Neděle 2. května 2010 v 18:38® filip111
                                      filip111
                                      Datum lovu: víkend | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

Včera a dnes na rybách na Labi, Včera kapr 72cm a cejn, dnes 3 kapři a 3 cejni 58–62cm.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33612.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33613.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33614.jpg
                                        Neděle 2. května 2010 v 17:39® tomashr
                                        Datum lovu: 2.5.2010 | Revír: Čakovice | Způsob lovu: Plavaná

Trocha plavané za deště :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33610.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33611.jpg
                                          Neděle 2. května 2010 v 17:26® Tommy
                                          Tommy
                                          Datum lovu: 2.5.2010 | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

Dnešní vycházka okořeněná dalším osobáčkem :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33601.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33602.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33603.jpg
                                            Neděle 2. května 2010 v 15:38® acam
                                            Datum lovu: 2.5.2010 | Revír: Někde na OHŘI | Způsob lovu: Přívlač

Včera nula dneska šli docela duháci. Jeden si to nacpal tak hluboko, že mu to roztrhlo žábry (večer bude jako chuťovka).

Jsou místa které se tváří jako, že jsou úplně bez ryb a jsou místa kde sice ryby jsou ale na „tradiční“ nástrahy už to tam nejde.

Někde jsou ryby i vidět ale např. rotačku už tam nevemou.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33597.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33598.jpg
                                              Neděle 2. května 2010 ve 13:57® Scanix
                                              Scanix
                                              Datum lovu: 2.5.2010 | Revír: pstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni dopoledni lov s kolegou M… byl plny frustrace a zoufalstvi. Predne se nam naprosto nedarilo zuzitkovat zabery, ackoliv jich bylo pomerne dost. Ani zmenseni nastrahy nepomohlo, navic jsme celkem take trhali. No vysledek zalostny, vse pricitam samozrejme pocasi a jistou ignoraci ze strany ryb, urcite ne svym schopnostem :-) Kolega skoncil dokonce bezrybka a ja ulovil jednoho potocaka a sivena.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33596.jpg
                                                Neděle 2. května 2010 ve 12:27® olda
                                                olda
                                                Datum lovu: dnes | Revír: Labe 4-5 | Způsob lovu: Feeder

Dnes docela dobrá rybačka vše chyceno na červi a Teddy.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33588.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33589.jpg
                                                  Neděle 2. května 2010 v 9:12® swashik
                                                  Datum lovu: 1.5. 2010 | Způsob lovu: Feeder

tak jsme si včera s kamarádem vyrazily chytli já chytl amura 48 cm a kamarád tlouště 45+ omlouvám se že nemám fotky ještě večer by je měl přidat kámoš…Petrův zdar

Neděle 2. května 2010 v 8:56® Barynka
                                                    Datum lovu: 1.5.2010 | Revír: Morava 20 | Způsob lovu: Feeder

Konečně první lín.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33563.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33564.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33565.jpg
                                                      Neděle 2. května 2010 v 8:14® Robur
                                                      Robur
                                                      Datum lovu: včera

tak včera jsem byl a bylo to zvláštní, dojud k vodě, hodím tam trochu krmení , prdnu tam fídr, lehce se t přihlo, tak nachysátm druhý, lupnu ho tam, přehodím ten první a byl tam kapřík šupináček zlaťáček cca 45, pka opět dlouho nic, jen zepár opatrných globů, k večeru jsem to jak štak vygómal a přišel na to, co ty ryby chcó, ale braní velmi opatrné. Doufám, že ten kolega, co tam seděl naproti celý den, neodeešel nasranej dom, jen kvůli tomu kaprovi. Jinak mne potěšilo, že už jsem chytil letos dva další rybí druhy, takže jich mám 10 za 7 vycházek.

Sobota 1. května 2010 ve 23:43® hecht
                                                        hecht
                                                        Datum lovu: dnes | Revír: pstrruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes v podvečer jsem prvně navštívil jednu neprobádanou pidi P vodu. Hnědá voda dávala jen malou šanci, ale pak jsem kápnul na flek, kde to bylo jako v akvárku. Skoro na hod byl okoun, tloušť, jesen i jedna kudla. Kdybych chtěl dodržet rybářský řád, tak by tam byla hromada masa na břehu a ve vodě ho… Všechno ale spadlo zpět :-)

Sobota 1. května 2010 ve 20:25® Sander
                                                          Sander
                                                          Datum lovu: 1. května 2010 | Způsob lovu: Feeder

Svátek práce jsme s kamarádem oslavili lovem na přehradě. Ryby naštěstí žádný takový svátek nemají, takže jsme si docela zachytali. Zpočátku pár plotic, pak dlouho jen cejni a teď k večeru se ukázali i kapři.

Tento příspěvek byl editován 1.5.2010 20:27:11 uživatelem Sander.
                                                          foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33560.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33561.jpg
                                                            Sobota 1. května 2010 ve 20:08® Holajz2
                                                            Datum lovu: dnes | Revír: Mohelnice | Způsob lovu: Klasická položená

Dnešní odpoledne poznamenala hlavně blížící se změna počasí, takže se těm potvorám vůbec nechtělo. Jednoho kapříka 46cm jsem přecijen dostal a pustil, zatím svého největšího kapříka chytil sedmiletý syn sestřenky…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33557.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33558.jpg