Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 1. května 2010 ve 20:00® Holajz2
Datum lovu: 29.04.2010 | Revír: Sázava 1 | Způsob lovu: Muškaření

Ve čtvrtek jsme byli s Peťanem provětrat mouchy. No na první letošní zkušenost nic moc. Jeden větší jeleček cca 30cm, jinak malí a jeden potočáček…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33555.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33556.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 1. května 2010 v 19:31® alef

Dnes LABE 4–5, tloušti už začínají brát –55cm

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33552.jpg
      Sobota 1. května 2010 v 18:49® Prutos
      Prutos
      Datum lovu: 1.5.2010 | Způsob lovu: Feeder

Prvomájová vycházka se docela povedla. Cejní prokletí mě sice v podstatě neopustilo…ale tyhle už pro zlost nebyly. Já i kolega jsme si pěkně zachytali.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33546.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33547.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33548.jpg
        Sobota 1. května 2010 v 18:33® tomashr
        Datum lovu: 1.5.2010 | Revír: Čakovice | Způsob lovu: Plavaná

Kapřík na plavanou s wagglerem. Kromě toho i malý amur a „úhořík“, plus pár cejnků atd. Docela príma dopoledne :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33545.jpg
          Sobota 1. května 2010 v 16:01® BlueShark
          BlueShark
          Datum lovu: 1.5.2010 | Revír: Labe 441022 | Způsob lovu: Feeder

Tak dneska ve třech na Labi v Ústí nad Labem na pláži. Chyceno do 50ti kousků. I ostrá 45cm kamarád. Já mám první 2 ostroretky menší na Labi v životě. Škoda, že už sedím v práci, byl bych tam do teď.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33542.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33543.jpg
            Sobota 1. května 2010 ve 13:24® ART
            ART
            Datum lovu: včera | Způsob lovu: Feeder

Včera jsem si šel cíleně zachytat kapry. Po první hodině mi připadalo že jsem cíleně na línech. Za hodinu jsem jich chytil 8. Poté přišel vytoužený kapr a pár plotic. Veliká spokojenost, zvlášt těch línu si cením.

Sobota 1. května 2010 ve 12:42® Scanix
              Scanix
              Datum lovu: 1.5.2010 | Revír: pstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni na rano na stojaku s vlacakem. Pstrouzci se mnou moc nemluvili, lapeno jen par mensich kousku a jeden siven. Kolega na mouchu zachytal o poznani lepe a peknou rybu vypnul. U pritoku jsem si spravil chut na okouncich, byt mensich, ale dohnali to poctem. Take se povedla kudla, ktera mi to predtim 2× ukousla, nasadil jsem lanko a vetsi nastrahu a na druhy hod sla zapozovat ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33528.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33529.jpg
                Sobota 1. května 2010 v 11:48® HaD
                HaD
                Datum lovu: 1.5.2010 | Způsob lovu: Plavaná

Jak psal Osprey – něco jsme za ty dva dny rybářského maratonu nachytali a natočili. Bylo v tom dost kaprů, cejnů, karasů… Nicméně perlou těch dvou dní byla tahle ryba. Nevíme kolik měřila, (odhadem necelých 50 cm), nevíme kolik vážil, není podstatné na co a kde zabrala, ale chytili jsme jí. A že jsme se radovali jako malí kluci asi nemusím říkat. Prostě rybářská nirvána.

Tento příspěvek byl editován 10.5.2010 12:44:23 uživatelem HaD.
                foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33527.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33525.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33526.jpg
                  Pátek 30. dubna 2010 ve 22:20® osprey
                  osprey
                  Datum lovu: 30.4. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem spáchal první letošní velkou feedrovačku. Půl dne jsem šlapal v bahně, naházel krmítky do řeky asi 7 – 8 l krmení a vytahal hafo ryb ve složení kapr, cejnek, cejn zhruba stejným dílem.

Přikládám od každého druhu největší kus.

Večer jsem se ještě potkal s Davidem, Radkem a Zdendou, se kterými jsem se měl potkat už v poledne, ale vlivem informačního šumu a mobilu zapomenutého v autě jsem si je musel uhnat pěšky, což v tamním terénu vůbec nebyla příjemná věc. Také cosi pochytali a prý i natočili.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33514.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33515.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33516.jpg
                    Pátek 30. dubna 2010 ve 21:54® spike
                    spike
                    Datum lovu: 30.4.2010 | Způsob lovu: Plavaná

Protože jsem ještě nikdy nechytl úhořa byla dnešní vycházka naplánovaná s cílem jednoho chytit. Kolem 19-té hodiny jsem měl už nahozeno poblíž jednoho keře ve vodě. než se setmělo vytáhl jsem 2 plotice, největší měla 28cm. Po setmění přišel konečně záběr od úhořa. Na břeh se nakonec podíval a měl kolem 35cm. Takže první úhoř v životě byl chycen.

Tento příspěvek byl editován 30.4.2010 21:55:02 uživatelem spike.
                    foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33512.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33513.jpg
                      Pátek 30. dubna 2010 ve 20:50® Sander
                      Sander
                      Datum lovu: 30. dubna 2010 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes byl rybářsky zajímavý den, ryby byly nebývale aktivní. Velikost úměrná pstruhové říčce, jediné zpestření bylo to, že se mi skze polarizáky ukázala pětašedesátka parma. Už jsem se bál že tam taková ani není…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33511.jpg
                        Pátek 30. dubna 2010 ve 13:54® olda
                        olda
                        Datum lovu: 30.4.2010 | Revír: Labe 4-5 | Způsob lovu: Feeder

Dnes cejnobraní na Labku,hezké počasí, až na utrhané montáže pohodička.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33507.jpg
                          Pátek 30. dubna 2010 ve 12:52® Zoles
                          Zoles
                          Datum lovu: 25-28.4. | Revír: Labe 18 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem se vcera vratil z pracovky z okoli Prahy. Ubytovanej jsem byl v Brandejse n.L.. Musim uznat ze Labe docela husty. Vyskousel jsem 5 rozdilnych mist,kde jsem v zivote nechytal a na kazdym jsem do 10 min mel lopataka kolem 50. Za tech par veceru jsem tech velkejch vytah asy 30 a nespocet malejch teda mensich. Jo a posledni vecer mi udelal velkou radost muj zivotni karas-47cm :-O Takhle jsem na nej cumel. Foto nekdy dodam.

Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 21:51® Prutos
                            Prutos
                            Datum lovu: 29.4.2010 | Způsob lovu: Feeder

osprey> I ty jeden. Já dnes na řece. Lovil jsem to co obvykle. Tyhle ryby jsou mi letos prokletím. Jdu na řeku-chytám cejnky. Jdu na stoják, pro změnu cejnci. Za chvíli se mi o nich začne i zdát. edit: foto ryze dokumentační…i to mačkání mi vyšlo ze cviku

Tento příspěvek byl editován 29.4.2010 21:52:26 uživatelem Prutos.
                            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33489.jpg
                              Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 21:38® osprey
                              osprey
                              Datum lovu: 29.4. 2010 | Způsob lovu: Feeder

Slyšel jsem, že se spike vypravil na tlouště a to mi připomnělo, že bych si měl udělat večerní kondiční vycházku s programem, jemuž bude dominovat červené kormidlo u prdelky (Ota Pavel copyright).

Pojal jsem to jako one man show – jeden rybář, jeden prut, jeden záběr, jedna ryba na břehu, jedna použitelná fotka.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33488.jpg
                                Čtvrtek 29. dubna 2010 v 18:42® spike
                                spike
                                Datum lovu: 29.4.2010 | Revír: Morava | Způsob lovu: Plavaná

Dnes jsem vyrazil na Moravu zkusit šoulačku. Zhruba za půlhodiny lovu jsem vytáhl 2 tlouště a jeden se mě vyhákl. Vše na rohlík.

Tento příspěvek byl editován 29.4.2010 18:42:37 uživatelem spike.
                                foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33485.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33486.jpg
                                  Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 14:49® Kazan
                                  Datum lovu: 29.4.2010 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem vyrazil opět trochu potrápit duháčky, pěkná chytačka, už berou opatrněji, člověk se musí víc snažit.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33483.jpg
                                    Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 12:59® mekvak
                                    mekvak
                                    Datum lovu: 29.04.2010 | Revír: Blanice

Včera jsem si byl opět zachytat na řece a výsledkem bylo poměrně dost ryb, ale spíše menších velikostí. Potěšila mě ovšem slušná druhová pestrost-amur, plotice, jesen, lín, cejn, ježdík, perlín.

Tento příspěvek byl editován 29.4.2010 13:00:01 uživatelem mekvak.
                                      Čtvrtek 29. dubna 2010 ve 12:17® sethy
                                      sethy
                                      Datum lovu: 29.4.2010 | Způsob lovu: Muškaření

Opět zero, ale bylo krásně :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33479.jpg
                                        Středa 28. dubna 2010 ve 21:43® Scanix
                                        Scanix
                                        Datum lovu: 28.4.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Feeder

Puvodne jsem chtel vyrazit s kolegou zavlacet na P, ale vzhledem k migrene me drahe polovicky jsem radeji sbalil dcerku a na cele odpoledne ji vytahl k vode. Bez krmeni na housku jsme pochytali i nejake rybky, ale mala me tentokrat drtive prechytala. Zajimave, ze lovila na klasicke cihatko a ryby se ji vesely do jizdy, zatimco ja s pomerne jemnou spici nebyl schopny temer nic seknout i pres stale prodluzujici navazec. Bylo krasne i bruslarky a pejskarky radost pohledet :-) V zaveru jsem i vydrazdil dravce, kudla odhadem okolo 70ti mi amputovala celou montaz a pak dal sbesile lovila pod nohama…

Tento příspěvek byl editován 28.4.2010 21:44:30 uživatelem Scanix.
                                        foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33473.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33474.jpg
                                          Středa 28. dubna 2010 v 19:43® spike
                                          spike
                                          Datum lovu: 28.4.2010 | Revír: Svazovka | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem byl zkusit chytat na pro mě neznámém revíru s feederem. Abych nemusel zajíždět přes město a pak se napojit na polní cesty vzal jsem to polňačkama rovnou. Na mapy.cz jsem si našel příslušné cesty a vyrazil k vodě. Zhruba půl kilometru od revíru jsem ale zjistil, že polňačka byla zaoraná a tak jsem se projel na poli:-D . U vody jsem si zabral jedno slušnější místo před kterým byla volná voda, všude kolem pařezy nebo popadané haluze. Nejdřív se mě k haluzím nechtělo házet tak jsem chvilku zkusil volnou vodu ale tam nic. Tak jsem hodil pár hrstí krmné k haluzím a za 10 minut tam nahodil. Nakonec jsem měl 2 rychlé záběry, ale reakce na ně byla pomalá.

Středa 28. dubna 2010 v 19:32® BlueShark
                                            BlueShark
                                            Datum lovu: 28.4.2010 | Revír: Labe 441022 | Způsob lovu: Plavaná

Dnes na hodku na Labíčku, dva tloušťáci, ten větší 46cm.

Tento příspěvek byl editován 28.4.2010 21:11:29 uživatelem BlueShark.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33469.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33470.jpg
                                              Středa 28. dubna 2010 v 18:02® Kazan
                                              Datum lovu: 28.4.2010 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Tak nevím jestli jsem dnes vláčel na pstruhovce nebo na štikovce. Chyceno 5 štik a 2 duháci.

Středa 28. dubna 2010 v 7:05® Barynka
                                                Datum lovu: 27.4.2010 | Revír: Morava 20 | Způsob lovu: Feeder

Včera pěkná štička na feeder na rousnici. Potěšila :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33458.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33459.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33460.jpg
                                                  Úterý 27. dubna 2010 ve 21:49® Holajz2
                                                  Datum lovu: dnes | Revír: Olšany | Způsob lovu: Plavaná

Dnes poprvé s matchkou na Olšanech. Slovy: čtyři rybáři, takže bylo skoro plno. Ale s Peťanem jsme se ještě vešli. Chyceno na angličáka asi 15 plotic a jeden línek. Kolega jednoho drska, okouna a pár plotiček. Docela dobrý, ale mohlo to být lepší!

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33456.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33457.jpg
                                                    Úterý 27. dubna 2010 ve 20:54® Scanix
                                                    Scanix
                                                    Datum lovu: 27.4.2010 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Plavaná

Dnes jsem vlacak vymenil za picker a matchku, vzal jsem malou s kolegou a jeho ubreptanou jeste mensi rybarku a vyrazil k rybnicku. Po vydatnem zakrmeni par hrstmi srotu a dvema rozmocenyma houskama jsem lovili tarka na hod. Prevazovali cejnek, neco cejnu, oukleje, ploticky, perlinci a povedl se necekane na plavku i bolen a kuku vesele zobali kaprici dorostenci. Zajimave bylo, ze jsme jako jedini lapali fisky a to okolo bylo tak pul tuctu lovcu. Krasne odpoledne u vody…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33451.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33452.jpg
                                                      Úterý 27. dubna 2010 v 16:37® kubas
                                                      kubas
                                                      Datum lovu: Víkend | Revír: Nesvazový JM | Způsob lovu: Plavaná

Víkendová chytačka ve znamení kaprařiny… Chyceno celkem 11 kaprů, v délkách od 55cm, ti největší měli 65,68 a 70cm(odhadem okolo 8kilo). Drtivá většina kaprů puštěna zpět do vody :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33443.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33444.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33445.jpg
                                                        Pondělí 26. dubna 2010 ve 22:25® mekvak
                                                        mekvak
                                                        Datum lovu: 26.4.2009 | Revír: Blanice

Dneska jsem si byl na chvilku provětrat hlavu u vody a výsledkem byla plotice, perlín a několik línů. Příjemným překvapením pro mě byly ryby kolem 40cm.

Pondělí 26. dubna 2010 v 19:51® filip111
                                                          filip111

A tohle zvíře mi ujídalo krmení z kbelíku přímo pod nohama beze strachu.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33417.jpg
                                                            Pondělí 26. dubna 2010 v 19:50® filip111
                                                            filip111
                                                            Datum lovu: víkend | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

O víkendu se opět povedlo pár ryb. Kapři v rozmezí 40–47 cm, cejni z nich největší 58cm.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33414.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33415.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img33416.jpg