Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.419 příspěvků, z toho 18419 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 19. března 2010 v 18:50® spike
spike
Datum lovu: 19.3.2009 | Způsob lovu: Plavaná

Tak dneska po škole 2 hodiny plavané a čistá nula. Ale bylo krásně.

Tento příspěvek byl editován 19.3.2010 17:51:03 uživatelem spike.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pátek 19. března 2010 v 17:39® Kazan
    Datum lovu: 19.3.2010 | Revír: stoják | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem dnes vyrazil zkusit splávek na rozmrzající klidnou vodu. Zadařilo se 6 fišek a u vody bylo příjemně.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32169.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32170.jpg
      Čtvrtek 18. března 2010 ve 23:45® osprey
      osprey
      Datum lovu: 18.3.. 2010 | Způsob lovu: Plavaná

Přišlo jaro. Hodně teplo, ostré pálivé slunce, voda kalná, záběrů poměrně málo. Poměrně častým jevem byly mrtvé ryby unášené proudem – nepřežily zimu a sílící proud už byl poslední kapkou, která završila jejich pozemské bytí. Stopy po zraněních od predátorů byly na těle těchto mrtvolek časté, ale většina viditelná zranění nemá.

Úlovků bylo jen několik. Za zmínku stojí slušný tloušť a plotice atakující hranici 40 cm. Ta mě potěšila asi nejvíc.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32157.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32158.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32159.jpg
        Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:02® proutnik
        proutnik
        Datum lovu: 18.3.2010 | Revír: Bečva 6 | Způsob lovu: Plavaná

prvni letosni rybka :-P

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32148.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32149.jpg
          Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:49® aldis
          aldis
          Datum lovu: 18.3.2010 | Způsob lovu: Plavaná

V nádherném slunečném počasí se povedla první letošní rybička a k ní se přidal bojovný amurek těsně přes 55cm:-1 bylo krásné slyšet po čtvrt roce zpívající brzdu navijáku…

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32146.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32147.jpg
            Čtvrtek 18. března 2010 ve 20:38® Mega-Fish
            Mega-Fish
            Datum lovu: Dnes | Způsob lovu: Feeder

konečně se daří :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32141.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32142.jpg
              Čtvrtek 18. března 2010 v 18:33® rybář kamil
              rybář kamil
              Datum lovu: 18.3 | Způsob lovu: Kaprařina

Tak dneska na rybách, ale nic nebralo, ale to počasí bylo nádherné :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32135.jpg
                Úterý 16. března 2010 ve 20:09® Sander
                Sander
                Datum lovu: 16. března 2010 | Způsob lovu: Plavaná

Něco z dnešní chvilkové žehlírny.

Uloveno pět ryb, tři malé, jedna lepší a jedna nejlepší :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32090.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32091.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32092.jpg
                  Pondělí 15. března 2010 ve 12:36® Pospii
                  Pospii
                  Datum lovu: 14.3.2010 | Revír: Jizera 1 | Způsob lovu: Plavaná

V neděli jsme byli zkusit s kolegou Kajdou šolučaku dle mistra Ospreye na Jizeře, foukalo jako kráva, jatýrka, houstička a žížalka a dvojtý zero… snad se nám to příště povede, byla to naše první zimní šoulačka… snad se příště nějakej tloušť povede… stopy po kormoránech nalezeny, nedokážu odhadnout kolik jich tam bylo,ale asi dost…

Neděle 14. března 2010 ve 21:09® Libor
                    Libor
                    Datum lovu: 14.03.2010 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná

Já byl dnes poprvé v tomto roce na rybách, když jsem přišel po dlouhé době na svá oblíbená místa užasl jsem co je tam bordelu. Jal jsem se to poklidit do pytlů co vozím v autě, hned to tam prokouklo. Jen symbolicky jsem potom zkusil chvilku plavču, dva jemné záběry jsem ale neproměnil. Ošklivej silnej nárazovej vítr tahal i psa za uši a tak jsem to brzy vzdal. Na dost místech bylo na zemi pod stromy vyvápníno od kormoránů, ale u vody už poskakují konipasi a slyšel jsem už ječet i žlunu zelenou, jaro je tady, ač se to pořád nezdá.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32050.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32051.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32052.jpg
                      Neděle 14. března 2010 ve 20:28® mira.ll
                      mira.ll
                      Datum lovu: 14.3.2010 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná

Tak letos prvně na svazovce a žádná sláva. Vítr foukal to jo. Jednoho tlouště jsem ukecal, ale byl nějaký domlácený, stejně jako několik dalších , které jsem viděl plavat ve vodě. Nevím jestli od ledu, nebo kormoráni??

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32046.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32047.jpg
                        Neděle 14. března 2010 ve 20:11® Sander
                        Sander
                        Datum lovu: 14. března 2010 | Způsob lovu: Plavaná

Dnes to navzdory silnému větru šlo velice pěkně. Dvě hodiny lovu, okolo dvaceti ryb, z toho dobré 2/3 ryby přes půl kila, některé i přes kilo. Trefa do dobrého dne, hezké zdolávačky, fakt mě to bavilo.

Za retuš se omlouvám.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32043.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32044.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img32045.jpg
                          Sobota 13. března 2010 ve 23:21® libryb
                          libryb
                          Datum lovu: 13.3.10 | Revír: Skalice | Způsob lovu: Plavaná

Dnes nejdřív 2 hoďky nic, pak záchrana na jiném místě za chvilku 4 rybky.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31985.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31986.jpg
                            Sobota 13. března 2010 ve 22:12® osprey
                            osprey
                            Datum lovu: 13-3-2010 | Způsob lovu: Plavaná

Ráno jsem zjistil, že sníh taje docela fofrem a vzpomněl jsem si, že jsem chtěl ještě nafotit nějaké rádoby zimní fotky. Samozřejmě, jen jsem si sbalil krámy, začala oblačnost houstnout a vítr sílit. K vodě jsem ale dojel a něco i nafotil, jen to světlo bylo nakonec dost příšerné.

Následoval pokus o rybu, abych se domů nevracel s prázdnou. Už to vypadalo, že to tak dopadne, ale nakonec byl záběr i pěkná rybka. Moc fotek jsem neudělal – rybce se fotografování nelíbilo a pláchla mi.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31976.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31977.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31978.jpg
                              Sobota 13. března 2010 ve 22:04® hraji
                              hraji
                              Datum lovu: 13.3:2010 | Revír: Dyje 7 | Způsob lovu: Feeder

Dnešní pokus o větší rybu na feeder nám překazilo počasí a vítr opravdu nepříjemný. Na krmení najely akorát kachny. Po přestěhování to bylo to stejné, až rozbalení matchky mně zachránilo od nuly a pár rybek se na břeh podívalo

Sobota 13. března 2010 v 19:58® jersey
                                jersey
                                Datum lovu: 13.3.2010 | Revír: 401030 | Způsob lovu: Přívlač

Tak dnes jen tak lehce něco přes hoďku, abych zažehnal absťák…Zero. Takže na svazovce zatím letos ani šupina.A to je 13.3. Už by to chtělo něco vytáhnout, tak snad příště.

Sobota 13. března 2010 v 18:48® Zoles
                                  Zoles
                                  Datum lovu: 13.03 | Revír: MPZČ | Způsob lovu: Plavaná

Dnes jsem zajel par km proti proudu a vyplatilo se.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31947.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31948.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31949.jpg
                                    Sobota 13. března 2010 v 17:53® timbab
                                    timbab
                                    Datum lovu: 13,3,2010 | Revír: mrtvé rameno | Způsob lovu: Feeder

Dneska docela slušný zachytání,brali plotice a tloušti.Nej +/- 40 cm,jenom škoda že se mi podařilo vykoupat foťák

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31945.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31946.jpg
                                      Sobota 13. března 2010 v 15:15® Barynka
                                      Datum lovu: 12.3.2010 | Revír: 4687 | Způsob lovu: Plavaná

Kuřecí játra a plavaná = nejlepší kombinace! :o)) Poprvé jsem zkusila chytat na játra a je to fakt super nástraha, chytla jsem dohromady 8 jelců z toho jeden byl nádhernej měl lehce přes 35 cm. Strašně moc mě potěšil, prostě jsem poznala hned, že na prutě mám větší rybu :-))

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31939.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31940.jpg
                                        Pátek 12. března 2010 ve 22:33® osprey
                                        osprey
                                        Datum lovu: 12.3. 2010 | Revír: pro samý sníh jsem si nevšiml | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem využil nutnost cestovat do města a vzal to na kole kolem řeky. Zpočátku počas slušný, leč postupně se zatáhlo a domů jsem se vrátil v chumelenici. Něco se chytit dalo.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31929.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31930.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31931.jpg
                                          Čtvrtek 11. března 2010 ve 21:56® Zoles
                                          Zoles
                                          Datum lovu: 11.3 | Revír: ZČ | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem konecne z5 a konecne jsem i zahájil. Nebylo to snadne-zvedlá voda,kormoráni,vy­dry ale nakonec jsem tak 30 rybek ukecal.Pár z nich vypadalo docela zle.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31888.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31889.jpg
                                            Čtvrtek 11. března 2010 v 19:46® rybář kamil
                                            rybář kamil
                                            Datum lovu: 28.2 | Způsob lovu: Klasická položená

Poprvé letos na rybách sice bez záběru, ale ta atmosféra nádhera :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31880.jpg
                                              Středa 10. března 2010 v 19:07® Sander
                                              Sander
                                              Datum lovu: 10. března 2010 | Způsob lovu: Plavaná

Musel jsem venčit, tak jsme šli k vodě. Vzal jsem jen feeder, který se půl hodiny nehnul, tak jsem rezignoval, nasadil tvrdou špici a jal se žehlit se splávkem. Minule chyběl centimetr, dnes jsem se konečně dočkal čistého „páďa“. Mimochodem jediná ulovená ryba. Mrzlo na tom větru jak blázen, podběrák jsem musel při skládání do báglu lámat jak sirky.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31858.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31859.jpg
                                                Neděle 7. března 2010 ve 21:40® čabi
                                                čabi
                                                Datum lovu: 7.3. | Revír: JM | Způsob lovu: Feeder

dneska opět ani ťuk

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31822.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31823.jpg
                                                  Neděle 7. března 2010 ve 14:19® Davish
                                                  Davish
                                                  Datum lovu: 7.3.2010 | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Tak dnes poprvé na dírkách, ráno když jsem vstal a koukl na teploměr… –12, tak sem si říkal, no to bude zajímavý chytání, když to bude pořád zamrzat, ale nakonec pohoda, dalo se to. Na břeh se podívali 4 duháci, největší moh mít tak kolem 35cm. Horkej čaj s rumem docela bodnul :-) .

Sobota 6. března 2010 ve 20:23® čabi
                                                    čabi
                                                    Datum lovu: 6.3. | Revír: J1,D7

plavaná,feeder a ani ťuk

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31784.jpg
                                                      Sobota 6. března 2010 v 16:34® Jiří Schreck
                                                      Datum lovu: 6.3.2010 | Revír: 471065 | Způsob lovu: Plavaná

Dnešní zima nudle u nosu ,ale jinak super parmy braly 8kusů+1cejn 50cm

Pátek 5. března 2010 ve 22:06® pipa
                                                        pipa
                                                        Datum lovu: 25.2.2010 | Revír: labe | Způsob lovu: Klasická položená

Muj první ulovek v roce 2010. No sic fiška to nebyla,ale roztomilá byla ..

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31763.jpg
                                                          Pátek 5. března 2010 v 17:17® spike
                                                          spike
                                                          Datum lovu: 5.3.2010 | Revír: Morava | Způsob lovu: Feeder

Včera jsem naryl celkem hodně žížal a dnes vyrazil na řeku na parmy. Jenže jak to tak bývá parmu jsem nezasekl ani jednu ale překvapil mě kapřík kolem 35cm kterému zachutnali žížalky na háčku. Jelikož od podzimu ještě nemám podběrák chtěl jsem rybu dostat ke břehu ve vodě ji vyfotit a následně vyháčkovat. Po krátkém souboji se domlácený kapřík od povodní dostal ke břehu, ale než jsem vytáhl foťák z pouzdra udělal ještě poslední výpad a z háčku se vypl:(. Když jsem odcházel od vody na autobus tak zhruba 3m od místa kde se mě ryba vypla, jeden kapřík odpočíval, řekl bych že to byl on.

Tento příspěvek byl editován 5.3.2010 16:23:22 uživatelem spike.
                                                          foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31736.jpg
                                                            Čtvrtek 4. března 2010 ve 20:33® Barynka
                                                            Datum lovu: 4.3.2010 | Revír: Morava 15 | Způsob lovu: Plavaná

Dneska mi odpadli ve škole 2 hodiny, tak jsem ještě narychlo zajela na ryby a podařil se mi chytit krásnej jelec asi kolem 40ti a plno dalších plotic :-) zítra jdu zase :-)

Tento příspěvek byl editován 4.3.2010 19:33:44 uživatelem Barynka.
                                                            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31715.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31716.jpg