Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.429 příspěvků, z toho 18429 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 13. února 2010 ve 23:19® shadys
shadys
Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

dnes moje prvni dirkovana s cistou nulou ale pekne sme si to uzili

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31099.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 13. února 2010 ve 22:47® osprey
    osprey
    Datum lovu: 13.2. 2010 | Revír: to je jedno, stejně bych dopadl doma na zahradě:-) | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem se po týdnu hrbení kolem klávesnice vypravil vysmrádnout k vodě a chytit rybu do zdejší prázdnotou zející rubriky.

Nechtělo se mi někde sedět, potřeboval jsem nachodit nějaké kilometry a pořádně vyvětrat. A to je taky to jediné, co se mi podařilo.

Minule, když jsem ještě něco chytil, jsem viděl pár kamenů čerstvě lízlých od ostroretek. Dnes jsou ty škrábance zanesené, nepřibylo nic. Ryby nežerou – aspoň ne aktivně. Dám si pauzu, dkoud se počasí výrazně nezmění.

Úlovek sem vložím aspoň fotografický, když už lepší nebyl.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31098.jpg
      Čtvrtek 11. února 2010 ve 20:48® Leník
      Leník
      Datum lovu: 10.2.2010 | Revír: Kukalák Dolní Jirčany | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Včera pohodová dirkovačka :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30985.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30986.jpg
        Čtvrtek 11. února 2010 v 17:50® shorty
        shorty
        Datum lovu: 11.2.2010 | Revír: Račice | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Račice dneska nic moc, zima a foukalo jak v rusku

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30973.jpg
          Neděle 7. února 2010 ve 22:48® mira.ll
          mira.ll
          Datum lovu: 6.2.2010 | Revír: Černošín | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Ráno než jsme vyjeli na dírkovanou , jsem si chtěl chytit nějakou rybičku do čeřínku a vytáhnul jsem štiku bez mála šedesátku. A to hned dvakrát za sebou ! A čudlu samozřejmě žádnou. Ale marmyšky na duháky fungovaly. I má holka si čtyři kousky vytáha. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30895.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30896.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30897.jpg
            Neděle 7. února 2010 v 19:30® osprey
            osprey
            Datum lovu: 7.2. 2010 | Revír: hlavně, že byl bez ledu - aspoň místy | Způsob lovu: Plavaná

A pak že nerostou…

Zoufalá snaha uhasit absťák a ke všemu ještě v nástupu výrazného ochlazení, kupodivu slavila úspěch.

Cestou od vlaku jsem šel ještě frajersky bez rukavic, ale teplota padala tak rychle, že ještě než jsem došel k vodě, tak jsem si je rád vzal a u vody bych už bez nich dlouho nevydržel. Foukal vítr, poletoval sníh a ryby byly apatické, jak jen to dokázaly. Nicméně sem tam si některá zobla – ovšem výhradně jelci, kteří v dané lokalitě rozhodně nedominují. Nakonec tři tloušti kolem 45 cm a dva proudníci.

Chválím dole kolegu s nickem libryb za focení na pdložce. Já odháčkovával ve vodě, kromě proudníků. Mimo jiné i proto, že by mi jinak upadla ruka:-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30880.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30881.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30882.jpg
              Neděle 7. února 2010 v 19:15® vagi
              vagi
              Datum lovu: 6.2.2010 | Revír: Černošín | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Sobotní pohodové dírky v Černošíně. Smáček na marmyšce.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30872.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30873.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30874.jpg
                Neděle 7. února 2010 v 11:43® hraji
                hraji
                Datum lovu: 6. 2. 2010 | Revír: Soukromý | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Krátká vycházka spíš za účelem vyvětrání než kvůli dlouhému lovu ryb. Za hodinku a půl jsem chytil tři siveny a tři duháky, potěšilo mně, že většina ryb byla chycena na marmyšku. Přece jen je to trošku akčnější. Ale tekoucí nezamrzlá voda je přece jen lepší.

Sobota 6. února 2010 ve 21:20® libryb
                  libryb
                  Datum lovu: 6.2.2010 | Revír: potok | Způsob lovu: Plavaná

Dneska odpoledne hodinku a půl plavaná rohlík s hnojáčkem. Moje první letošní ryby 4 tloušti a jeden duhák. Všichni si plavou.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30847.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30848.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30849.jpg
                    Sobota 6. února 2010 v 17:05® bjucek
                    bjucek
                    Datum lovu: 6.2.10 | Revír: mirošovice | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Dnes v mirošovicích pohoda. Povedlo se 7 kusů PD + 4 mi popadali. Vše na smáčka. Měl jsem stranou hozenej druhej proutek na těsto nebo červíky, ale bez úspěchu.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30830.jpg
                      Sobota 6. února 2010 v 16:44® jersey
                      jersey
                      Datum lovu: 6.2.2010 | Revír: Pilský rybník | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Dnes sympatické závody na Pilském rybníku.Prima nálada, sqělé občerstvení, fajn ceny a jako závdavek dostal každý něco pro zahřátí.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30827.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30828.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30829.jpg
                        Pátek 5. února 2010 v 15:50® HaD
                        HaD

Chytáte na dírkách? Věděli jste, že se dá vnadit i obyčejnou pokličkou či skořápkami z vajec? Chcete vidět pod vodou, jak na to ryby reagují?

Uvařte si horký čaj, pohodlně se usaďte a pojďte s námi do zimy!.

Video: http://www.chytej.cz/…a_videa/800/

Reportáž je sestřihem stejnojmeného filmu z Edice CHYTEJ.cz. viz.- http://edice.chytej.cz/…kach_102_min .

Tento příspěvek byl editován 5.2.2010 17:06:39 administrátorem revoke.
                        foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30793.jpg
                          Čtvrtek 4. února 2010 ve 20:15® osprey
                          osprey
                          Datum lovu: 4.2. 2009 | Revír: kde to zrovna rozmrzlo | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem byl dneska vyléčen z optimismu. Voda jako křišťál, zoncna rumplovala a ryby, jak jen trochu mohly, zalezly před tou spoustou světla pod led nebo kam. Moc chytatelných míst jsem navíc nenašel.

Ubíjející dřina a pořád nic. Nakonec se zatáhlo a v závěru vycházky přišel jeden čestný úspěch.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30777.jpg
                            Středa 3. února 2010 ve 20:02® Dejwík2504
                            Dejwík2504
                            Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                            foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30751.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30752.jpg
                              Středa 3. února 2010 ve 20:00® Dejwík2504
                              Dejwík2504
                              Datum lovu: 16.1 a 23.1 | Revír: U vody :) | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem se konečně zmohl dát sem fotky z prvních vycházek v roce…první se dala, bylo –1°C. Pak se objevilo slunko a trochu se oteplilo. Sice jsem skončil jako bezrybka, ale nevadí. Druhá vycházka byla podstatně chladnější… při –8°C jsem chytal snad poprvé. Tato chytačka dopadla stejně jak první a proto ještě víc těším až sleze sníh a bude teplo. Aspoň jsem udělal pár fotek.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30750.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30748.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30749.jpg
                                Úterý 2. února 2010 ve 20:02® Řízek
                                Řízek
                                Datum lovu: 2.2.2010 | Revír: Berounka 3

Dnešní procházka kolem Berounky.Jsou zde kormoráni, kteří plení řeku :-((

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30725.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30726.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30727.jpg
                                  Neděle 31. ledna 2010 ve 20:30® shorty
                                  shorty
                                  Datum lovu: 31.01.2010 | Revír: Račice | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

to jersey : kecy v kleci, bráško, po tvém odjezdu 2× siven

Neděle 31. ledna 2010 ve 20:12® jersey
                                    jersey
                                    Datum lovu: 31.01.2010 | Revír: veslařský kanál Račice | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Super počasí, mooc příjemný posezení, tak ani bezrybka nevadila…viď brácho? :-))

Tento příspěvek byl editován 31.1.2010 20:13:36 uživatelem jersey.
                                    foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30697.jpg
                                      Neděle 31. ledna 2010 v 17:52® Luda
                                      Luda
                                      Datum lovu: 31.1.2010 | Revír: Labe | Způsob lovu: Plavaná

Pár záběrů bylo. Počasí taky. Akorát mi pak zamrzly očka a zlomil se mi vlasec :-))

Tento příspěvek byl editován 31.1.2010 17:52:28 uživatelem Luda.
                                      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30696.jpg
                                        Pátek 29. ledna 2010 ve 13:37® spike
                                        spike

Dnes na rybách bez záběru, ke konci chytačky přiletěli 2 labutě a tak jsem jim naházel spařený rohlík.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30659.jpg
                                          Pátek 29. ledna 2010 v 7:58® adam
                                          adam
                                          Datum lovu: 22.1.2010 | Revír: zitnoostrovske kanaly | Způsob lovu: Plavaná

uz delsi dobu je to tady takove smutne tak sem neco dam,…nasli jsme s brachou kanal ktery nezamrza ani v –10, hemzilo se to tam rybama,hlavne karasama..bylo tam asi 5321258 ryb..moc nezrali ale par jsme chytili..to byla metrova vlna kdy se vybrali jednim smerem. Podivejte se do videi jaky spusob rybolovu vynalezl jeden mistni rybar..:-O

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30656.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30657.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30658.jpg
                                            Neděle 24. ledna 2010 ve 22:48® mira.ll
                                            mira.ll
                                            Datum lovu: 24.1.2010 | Revír: rybník | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Tak jsem si letos prvně zadírkoval a docela úspěšně. Ven se podívaly čtyři štičky (45–55cm) a asi tak osm kousků plotiček.Super fiška :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30554.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30555.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30556.jpg
                                              Sobota 23. ledna 2010 v 18:11® spike
                                              spike
                                              Datum lovu: 23.1.2010 | Způsob lovu: Feeder

Rtuť teploměru se dnes zastavila na –7°C a tak jsem vyjel na ryby. Na hladině bylo hodně ledových ker, které pomalu unášel proud. Nakonec jsem si ale vyhlídl u soutoku místo kde kry nepluly a já si mohl v klidu nahodit. Po půlhodině chytání přišel záběr. Než jsem vytáhl ruky z kapes ryba nástrahu pustila a zásek šel doprázdna. Další hodinu chytačky už se nic nedělo a tak jsem po západu slunce jel domů.

Tento příspěvek byl editován 23.1.2010 18:11:55 uživatelem spike.
                                              foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30502.jpg
                                                Sobota 23. ledna 2010 v 17:51® Tycoon
                                                Datum lovu: 23.01.2010 | Revír: Wondrlakes | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Poprvé v životě na dírkách.2× siven(40,35) 2× pstruh(37,30 m­enšího jsem pustil) asi 5 ryb mi spadlo a asi 3 záběry jsem prospal.Červiky ani sýr jse jim nelíbil u mě bodovala pařená houska.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30497.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30498.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30499.jpg
                                                  Sobota 23. ledna 2010 v 17:26® Sander
                                                  Sander
                                                  Datum lovu: 23. ledna 2010 | Způsob lovu: Plavaná

Nezbylo moc času, ale vidina úlovku první letošní fišky byla silnější. Na plavky to zrovna nebylo, v autě mi svítilo krásných –7°C. Vše jsem vsadil na jeden krátký úsek, kupodivu nebyl pod ledem. První průšvih byla záměna cívky s 0,10 vlascem za 0,16. Druhý byl ten, že jsem neměl ani na co chytat, v báglu zbyl rohlík ze středy, namazán česnekovou pomazánkou. Třetí, a vůbec největší průšvih, byla právě zde lovící vydra. Sečteno podtrženo, jedna ulovená ryba by byl zázrak a na ty já nevěřím.

Tento příspěvek byl editován 23.1.2010 18:49:27 administrátorem osprey.
                                                  foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30495.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30496.jpg
                                                    Sobota 23. ledna 2010 v 6:33® kostnak
                                                    kostnak

najviac mrzi odkusnuta stuka okolo 70 uz pod nohami:-((

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30488.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30489.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30490.jpg
                                                      Sobota 23. ledna 2010 v 6:27® kostnak
                                                      kostnak

este foto k vcerajsej vlacke

Tento příspěvek byl editován 23.1.2010 06:28:54 uživatelem kostnak.
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30486.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30487.jpg
                                                        Pátek 22. ledna 2010 ve 20:02® Robur
                                                        Robur
                                                        Datum lovu: dnes | Revír: Vír | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

tož dneska sjem rafinovaně vyrazili na dírky, rafinovaně proto, že ryby budou čerstvé a nepopíchané. Nemělo to chybu, na mé dírce nikdo nedosáhl záběru, ato jsem tam šel se slovy: Zde je krvavý led, to je to pravé místo. Za 5 hodin lovu marmyška zero, nymfa zero, splávek s masňákem se 1× potopil o 2cm, pak jsem měl jedno slušné potopení, ale zero. Když jsem skládal židlu, tak se prut rozjel k vodě, takže ho zasekl kolega, rybu z 50% zdolal a pak jsem mu to zabavil. Prostě slabota, ale pěkně jsem si odpočal, až jsem z toho unavený.

Pátek 22. ledna 2010 v 18:22® osprey
                                                          osprey
                                                          Datum lovu: léto | Revír: voda sladká i slaná | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Protože je zima a úlovků málo, snad se tu snesou i tyhle moje lovecké úspěchy. Vzhledem k vysoce sportovnímu charakteru lovu, realizovanému Chyť a pusť i tvrdé obraně obou úlovků si jejich snímky podle mého názoru místo v této rubrice zaslouží (zvlášť ten exot byl mimořádně zarputilý).

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30477.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30478.jpg
                                                            Pátek 22. ledna 2010 v 17:04® kostnak
                                                            kostnak
                                                            Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Přívlač

dnesna vlacka bola, ako listovanie v atlase ryb:-)