Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 16. února 2010 ve 21:46® Libor
Libor
Datum lovu: 16.02.2010 | Revír: řeka
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31193.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31194.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31195.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 16. února 2010 ve 21:45® Libor
    Libor
    foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31190.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31191.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31192.jpg
      Úterý 16. února 2010 ve 21:44® Libor
      Libor
      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31187.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31188.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31189.jpg
        Úterý 16. února 2010 v 18:33® mira.ll
        mira.ll
        Datum lovu: 16.2.2010 | Revír: Hlohovský rybník | Způsob lovu: Marmyškování

Dneska bylo tak krásné počasí, že mi to nedalo a na chvilku jsem si šel pohrát s marmyškou k rybníku. Záběr byl jen jeden.Čekal bych okounka nebo plotičku, ale byl to sumeček americký. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31178.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31179.jpg
          Úterý 16. února 2010 v 15:03profil byl smazán
          Datum lovu: 13.2.2010 | Způsob lovu: Marmyškování

Tak se mi o vikendu podarilo „umarmyskovat“ nadherneho jesetera (odhadem 120cm) boj jak prase a na 0,12mm vlasci opravdu blazinec. (pak at mi nekdo tvrdi ze ryby v zime moc nebojuji), akorat nemam bohuzel fotecku, jelikoz jsem nechtel pouzit zbytecne hrubou silu abych ho dostal ven skrz 18cm dirku – tam se mu vlezl jen castecne cumak.. pral jsem si aby hlavne to dlouhe zdolavani prezil.. Potom co jsem zarazil ruku pod led az po rameno a snazil jsem se ho vyhackovat, jsem byl rad, ze jsem to prezil ja :-)) nadherny zazitek.

Tento příspěvek byl editován 16.2.2010 14:10:55 uživatelem .
            Pondělí 15. února 2010 ve 20:17® libryb
            libryb
            Datum lovu: 15.2.2010 | Revír: Litavka | Způsob lovu: Plavaná

Dnes jsem zašel prvně na Litavku a ani ťuk. Letos už i tam zalítávaj kormoráni, tak to snad nevyžrali. Nakonec jsem vyfotil aspoň Nutrii říční.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31160.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31161.jpg
              Neděle 14. února 2010 ve 23:35® frenki
              frenki
              Datum lovu: včera | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Něco ze včerejší dírkované:-p

Tento příspěvek byl editován 14.2.2010 22:35:49 uživatelem frenki.
              foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31154.jpg
                Neděle 14. února 2010 ve 22:44® jersey
                jersey
                Datum lovu: 14.2.2010 | Revír: Račický kanál | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Hmmm…čistý zero, není každej den posvícení.Příště to bude úplně jiný. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31147.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31148.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31149.jpg
                  Neděle 14. února 2010 ve 21:14® shorty
                  shorty
                  Datum lovu: 14.2.2010 | Revír: Račice | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Hmmm.....tak dneska bezrybka, ale dalo se v klidu snít, bylo krásné počásko, a nic nerušilo.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31141.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31142.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31143.jpg
                    Neděle 14. února 2010 v 18:51® libryb
                    libryb
                    Datum lovu: 14.2.2010 | Revír: potok | Způsob lovu: Plavaná

Dneska na hloubce za hoďku a půl jedna ploťka, pak na mělčí vodě za půl hoďky asi osm tlouštíků. Žrali rohlík jak v létě. parádní den, viděl jsem asi čtyřikrát ledňáčka, bohužel i kormorány a pak nějakého dravce,dokonce snad sokola,jak chytl poštolku. nebýt té zimy tak fakt paráda! Podotýkám, že vše ve městě.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31135.jpg
                      Neděle 14. února 2010 v 18:43® Dejwík2504
                      Dejwík2504
                      Datum lovu: 14.2.2010 | Revír: Tam, kde nám nic nebralo

Dnes jsme se Spikem vyrazily ´´najisto´´…mysleli jsme, že dneska už nějakou rybu konečně chytneme. Vystřídali jsme 4 místa, ale nikde nic. Holt musíme počkat až se oteplí…Ryby nás doslova provokovaly. Viděli jsme je jak si v klídku jezdí tak půl metru pod hladinou a evidentně si z nás nedělaly velkou hlavu. Sem tam nějaká rybka zavadila o háček,ale to bylo tak všechno. Takže jsme po 8mi hodinách snažení šli zklamaní dom.

Tento příspěvek byl editován 14.2.2010 17:45:59 uživatelem Dejwík2504.
                      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31130.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31131.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31132.jpg
                        Neděle 14. února 2010 ve 14:51® vagi
                        vagi
                        Datum lovu: tento víkend | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Tak aby to tu nezelo prázdnotou

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31113.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31114.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31115.jpg
                          Neděle 14. února 2010 ve 13:25® Tycoon
                          Datum lovu: 13.02. | Revír: Wondrlakes | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

V sobotu se mi celkem dařilo ze začatku jsem chytal se splávkama 6 ryb vytažených a asi 5 ryb mi spadlo.Potom když braní ustvalo převázal jsem na smáčka na toho jsem chytl asi 15 sivenů a hafo nesekatelných záběrů.Ten smáček dostal pořádně za uši od těch malých zoubků. Kupoval jsem ho na letošním for fishingu.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31108.jpg
                            Neděle 14. února 2010 v 0:19® shadys
                            shadys
                            Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

dnes moje prvni dirkovana s cistou nulou ale pekne sme si to uzili

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31099.jpg
                              Sobota 13. února 2010 ve 23:47® osprey
                              osprey
                              Datum lovu: 13.2. 2010 | Revír: to je jedno, stejně bych dopadl doma na zahradě:-) | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem se po týdnu hrbení kolem klávesnice vypravil vysmrádnout k vodě a chytit rybu do zdejší prázdnotou zející rubriky.

Nechtělo se mi někde sedět, potřeboval jsem nachodit nějaké kilometry a pořádně vyvětrat. A to je taky to jediné, co se mi podařilo.

Minule, když jsem ještě něco chytil, jsem viděl pár kamenů čerstvě lízlých od ostroretek. Dnes jsou ty škrábance zanesené, nepřibylo nic. Ryby nežerou – aspoň ne aktivně. Dám si pauzu, dkoud se počasí výrazně nezmění.

Úlovek sem vložím aspoň fotografický, když už lepší nebyl.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img31098.jpg
                                Čtvrtek 11. února 2010 ve 21:48® Leník
                                Leník
                                Datum lovu: 10.2.2010 | Revír: Kukalák Dolní Jirčany | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Včera pohodová dirkovačka :-D

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30985.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30986.jpg
                                  Čtvrtek 11. února 2010 v 18:50® shorty
                                  shorty
                                  Datum lovu: 11.2.2010 | Revír: Račice | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Račice dneska nic moc, zima a foukalo jak v rusku

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30973.jpg
                                    Neděle 7. února 2010 ve 23:48® mira.ll
                                    mira.ll
                                    Datum lovu: 6.2.2010 | Revír: Černošín | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Ráno než jsme vyjeli na dírkovanou , jsem si chtěl chytit nějakou rybičku do čeřínku a vytáhnul jsem štiku bez mála šedesátku. A to hned dvakrát za sebou ! A čudlu samozřejmě žádnou. Ale marmyšky na duháky fungovaly. I má holka si čtyři kousky vytáha. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30895.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30896.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30897.jpg
                                      Neděle 7. února 2010 ve 20:30® osprey
                                      osprey
                                      Datum lovu: 7.2. 2010 | Revír: hlavně, že byl bez ledu - aspoň místy | Způsob lovu: Plavaná

A pak že nerostou…

Zoufalá snaha uhasit absťák a ke všemu ještě v nástupu výrazného ochlazení, kupodivu slavila úspěch.

Cestou od vlaku jsem šel ještě frajersky bez rukavic, ale teplota padala tak rychle, že ještě než jsem došel k vodě, tak jsem si je rád vzal a u vody bych už bez nich dlouho nevydržel. Foukal vítr, poletoval sníh a ryby byly apatické, jak jen to dokázaly. Nicméně sem tam si některá zobla – ovšem výhradně jelci, kteří v dané lokalitě rozhodně nedominují. Nakonec tři tloušti kolem 45 cm a dva proudníci.

Chválím dole kolegu s nickem libryb za focení na pdložce. Já odháčkovával ve vodě, kromě proudníků. Mimo jiné i proto, že by mi jinak upadla ruka:-)

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30880.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30881.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30882.jpg
                                        Neděle 7. února 2010 ve 20:15® vagi
                                        vagi
                                        Datum lovu: 6.2.2010 | Revír: Černošín | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Sobotní pohodové dírky v Černošíně. Smáček na marmyšce.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30872.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30873.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30874.jpg
                                          Neděle 7. února 2010 ve 12:43® hraji
                                          hraji
                                          Datum lovu: 6. 2. 2010 | Revír: Soukromý | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Krátká vycházka spíš za účelem vyvětrání než kvůli dlouhému lovu ryb. Za hodinku a půl jsem chytil tři siveny a tři duháky, potěšilo mně, že většina ryb byla chycena na marmyšku. Přece jen je to trošku akčnější. Ale tekoucí nezamrzlá voda je přece jen lepší.

Sobota 6. února 2010 ve 22:20® libryb
                                            libryb
                                            Datum lovu: 6.2.2010 | Revír: potok | Způsob lovu: Plavaná

Dneska odpoledne hodinku a půl plavaná rohlík s hnojáčkem. Moje první letošní ryby 4 tloušti a jeden duhák. Všichni si plavou.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30847.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30848.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30849.jpg
                                              Sobota 6. února 2010 v 18:05® bjucek
                                              bjucek
                                              Datum lovu: 6.2.10 | Revír: mirošovice | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Dnes v mirošovicích pohoda. Povedlo se 7 kusů PD + 4 mi popadali. Vše na smáčka. Měl jsem stranou hozenej druhej proutek na těsto nebo červíky, ale bez úspěchu.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30830.jpg
                                                Sobota 6. února 2010 v 17:44® jersey
                                                jersey
                                                Datum lovu: 6.2.2010 | Revír: Pilský rybník | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Dnes sympatické závody na Pilském rybníku.Prima nálada, sqělé občerstvení, fajn ceny a jako závdavek dostal každý něco pro zahřátí.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30827.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30828.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30829.jpg
                                                  Pátek 5. února 2010 v 16:50® HaD
                                                  HaD

Chytáte na dírkách? Věděli jste, že se dá vnadit i obyčejnou pokličkou či skořápkami z vajec? Chcete vidět pod vodou, jak na to ryby reagují?

Uvařte si horký čaj, pohodlně se usaďte a pojďte s námi do zimy!.

Video: http://www.chytej.cz/…a_videa/800/

Reportáž je sestřihem stejnojmeného filmu z Edice CHYTEJ.cz. viz.- http://edice.chytej.cz/…kach_102_min .

Tento příspěvek byl editován 5.2.2010 17:06:39 administrátorem revoke.
                                                  foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30793.jpg
                                                    Čtvrtek 4. února 2010 ve 21:15® osprey
                                                    osprey
                                                    Datum lovu: 4.2. 2009 | Revír: kde to zrovna rozmrzlo | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem byl dneska vyléčen z optimismu. Voda jako křišťál, zoncna rumplovala a ryby, jak jen trochu mohly, zalezly před tou spoustou světla pod led nebo kam. Moc chytatelných míst jsem navíc nenašel.

Ubíjející dřina a pořád nic. Nakonec se zatáhlo a v závěru vycházky přišel jeden čestný úspěch.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30777.jpg
                                                      Středa 3. února 2010 ve 21:02® Dejwík2504
                                                      Dejwík2504
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30751.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30752.jpg
                                                        Středa 3. února 2010 ve 21:00® Dejwík2504
                                                        Dejwík2504
                                                        Datum lovu: 16.1 a 23.1 | Revír: U vody :) | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem se konečně zmohl dát sem fotky z prvních vycházek v roce…první se dala, bylo –1°C. Pak se objevilo slunko a trochu se oteplilo. Sice jsem skončil jako bezrybka, ale nevadí. Druhá vycházka byla podstatně chladnější… při –8°C jsem chytal snad poprvé. Tato chytačka dopadla stejně jak první a proto ještě víc těším až sleze sníh a bude teplo. Aspoň jsem udělal pár fotek.

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30748.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30749.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30750.jpg
                                                          Úterý 2. února 2010 ve 21:02® Řízek
                                                          Řízek
                                                          Datum lovu: 2.2.2010 | Revír: Berounka 3

Dnešní procházka kolem Berounky.Jsou zde kormoráni, kteří plení řeku :-((

foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30725.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30726.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30727.jpg
                                                            Neděle 31. ledna 2010 ve 21:30® shorty
                                                            shorty
                                                            Datum lovu: 31.01.2010 | Revír: Račice | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

to jersey : kecy v kleci, bráško, po tvém odjezdu 2× siven