Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.429 příspěvků, z toho 18429 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 1. listopadu 2009 v 17:32® CasperForever
CasperForever
Datum lovu: 1.11.2009 | Revír: Labe 4-5 | Způsob lovu: Přívlač

Tak dnešní vláčka… trošku přituhlo tak sem byl jen 2hodky… ale zadařilo se sice malá zubatá ale radost udělala :o))

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27584.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27585.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27586.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 1. listopadu 2009 v 17:16® Řízek
    Řízek
    Datum lovu: 1.11.2009 | Revír: U nás za barákem

Ryby nebraly,tak jsme se sli podivat s pritelkyni na nase pohadkovy medvidky :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27579.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27580.jpg
      Neděle 1. listopadu 2009 v 17:09® sgt.mooody

Tak dnes jsem byl odpoledne na nástražky počechrat pár okysů :-) za 2 hodinky chyceno 9 kusů z kterých měl nej 35cm nádherná rybačka ;-) ..

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27578.jpg
        Neděle 1. listopadu 2009 v 17:09® sgt.mooody
        Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
        foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27575.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27576.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27577.jpg
          Neděle 1. listopadu 2009 ve 14:57® BlueShark
          BlueShark
          Datum lovu: 1.11.2009 | Revír: Labe 4-5 | Způsob lovu: Plavaná

Tak dnes první listopadový den a na desátou na nový flek. Chystal jsem se po vláčecím šílenství zkusit nadějné místo a potahat podzimní tlouště. Vždy když něco plánuju, je to naprosté fiasko, ale dneska jsem byl opravdu neskutečně překvapen. Měl jsem cca hodinu a půl před prací na plavačku s boloňkou. První nához splávku metr před sebe a čekání až pojede po proudu dál. Najednou nabral spláveček směr proud a šel pod hladinu. Zásek a už tam byl, nádherný boj na 0.10mm forpas a prut se ohýbal. Po cca 3 minutách byl na břehu nádherně podzimně zbarvený tloušť rovných 50cm, čtvrtý nához o pár metrů níže (důvod prostý, podobné ryby se z místa zdolávání na nějakou dobu vytratí) a zatřepání a sekám. Opět podobný boj a na břehu už se fotí i měří 51čka.

Opravdu upřímně cca 25 náhozů pouze, chytání i s focením a převazováním cca 50 minut. Netrvalo dlouho a na prutě byl odhadem dle tahu tloušť dobře přes 55cm. Bohužel lenost a zmrzlé prsty, které malý uzlík na návazci nechaly ještě pár hodů, zapřičinily, že to ryba utrhla, škoda. Za chyby se platí, ale četnost záběrů a krásné ryby mi daly zapomenout.

Na břehu za tu krátkou dobu 5 tloušťů a jeden utržený, vše na vatu z rohlíku. Sám se divím, že nepřišel žádný menší. Jedna z ryb neměřena, cca 45 měla na straně nehezký bolák. Posuďte sami na všeobecné diskuzi.

Hned jak budu mít chvíli, mažu znova, ty ryby byly nádherně nafutrované a stále ve žraní asi pokračovaly. Veliká spokojenost. Snad se budou líbit. Hezký den.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27570.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27571.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27572.jpg
            Neděle 1. listopadu 2009 ve 14:53® swashik
            Datum lovu: 29.10. | Revír: Nežárka 1 | Způsob lovu: Klasická položená

zdravim všechny . byl jsem u vody s s dvěma kámoši záběrů bylo poměrně dost (na 6 prutů)(za 4 hodiny) vytažné 2 ryby a obě byli moje . štika 57 a malý kapřík 43 takže nic moc..........­..:D :P

Neděle 1. listopadu 2009 v 11:36® frenki
              frenki
              Datum lovu: včera | Revír: sám nevím | Způsob lovu: Přívlač

Včerejší krásný den, mě donutil odskočit si k vodě, povedla se jedna 70tka a nějaký ten candoš.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27562.jpg
                Neděle 1. listopadu 2009 v 7:54® Petula
                Petula

říjen

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27554.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27555.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27556.jpg
                  Sobota 31. října 2009 ve 23:59® Libor
                  Libor
                  Datum lovu: 31.10.2009 | Způsob lovu: Přívlač

Od bezrybky mě zachránila jedna kudla, než jsem ji stačil vyfotit tak se mrskla a byla fuč. Jinak zima zimoucí, docela jsem se provětral.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27551.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27552.jpg
                    Sobota 31. října 2009 ve 20:09® vondras

tak dnes ještě sumeček 80cm na gumu a kapra na bramboru tak 3kg vše plave jinak přeji chytajícím pevné nervy v tomto začínajícím chladném počasí !!!

Sobota 31. října 2009 ve 20:07® osprey
                      osprey
                      Datum lovu: 31.10.2009 | Revír: tam, co jsem ještě nebyl | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsme s kolegou hechtem vyrazili na průzkum neznámých míst, bo je třeba investovat do vlastní rybářské budoucnosti.

Voda se jevila postupně lepší a lepší, terén byl snesitelný, stopy po konkurenci zanedbatelné. Ryby zpočátku skoro žádné. Časem jsme postupně začali dostávat záběry, ale navzdory tomu, že většinu času jsme měli nabity osmicentimetrové gumy, náš úlovek připomínal výřad ligového závodníka. Nakonec se pochytalo něco okounů a kudel (já víc, hecht větší), já přidal tlouště, jesena a pidicandáta. Voda krásná, ale velké ryby asi jsou někde jinde.

Famózní scéna nastala, když jsem sebral hechtovi smáčkovací prut a na první hod chytil do té doby největšího okouna výpravy. Po chvíli si hecht půjčil můj prut a na pár hodů vytáhl ještě většího (viz foto). Pak už jsme chytali každý na svůj a okouna už nikdo nechytil. Měli jsme ty klacky střídat častěji.

Tento příspěvek byl editován 31.10.2009 20:42:53 uživatelem osprey.
                      foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27541.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27542.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27543.jpg
                        Sobota 31. října 2009 v 19:29® Holajz2
                        Datum lovu: dnes | Revír: Nemilka 1A | Způsob lovu: Plavaná

Dnes jsem si dal rybářský maraton, který „ozdobila“ štička 58cm. Po hříchu to byla jediná ryba celého dne.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27539.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27540.jpg
                          Sobota 31. října 2009 v 18:32® spike
                          spike
                          Datum lovu: 31.10.09 | Způsob lovu: Přívlač

Tak dnešní vláčka, cílem byl bolen, jenže žádný nepřišel a tak potěšili 2 okouni jeden stál i za zdokumentování tak ho sem dám:)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27537.jpg
                            Sobota 31. října 2009 v 18:08® Alf
                            Alf
                            Datum lovu: 31.10. | Revír: Sázava | Způsob lovu: Přívlač

Krátká vycházka k řece se psem a smáčkama. Rybám chutnalo…pesko­vi taky.

Sobota 31. října 2009 v 18:07® Alf
                              Alf
                              Datum lovu: 31.října | Revír: Sázava | Způsob lovu: Přívlač

Krátká procházka k řece se psem a smáčkama. Rybám chutnalo…pejsko­vi taky.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27535.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27536.jpg
                                Sobota 31. října 2009 v 17:45® Barynka
                                Datum lovu: 31.10.2009 | Revír: Morava 16 | Způsob lovu: Přívlač

Odpoledne jsem si zašla na kapry, ale nic nebralo.Viděla jsem tam zalovit štiku, což mě přimělo, abych tam nahodila kopyto.Na první nához jsem dostala štiku 74 cm, kterou jsem vrátila. Pak jsem vláčela asi 2 hodiny a bez kontaktu :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27530.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27531.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27532.jpg
                                  Sobota 31. října 2009 v 16:07® Sander
                                  Sander
                                  Datum lovu: 31. října 2009 | Způsob lovu: Přívlač

Zkusil jsem uvláčet pár okounů, brali jen maličcí. V závěru jsem nechtěně podsekl solidního cejna.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27529.jpg
                                    Sobota 31. října 2009 ve 12:19® petr.esox
                                    Datum lovu: 30.10.2009 | Revír: Sázava | Způsob lovu: Přívlač

Včera po dlouhé době na Sázavě. Potřeboval jsem už taky utrhat nějaké woblery. Utrhl jsem jenom jeden, ale u jednoho zničil lopatku. Takže celkové skóre dva. Ryby taky dvě.Jeden podseknutý kapřík a jeden okoun. Všude klid a pohoda a je radost být venku u řeky. Tohle období mám rád.

Pátek 30. října 2009 v 19:17® Sander
                                      Sander
                                      Datum lovu: 30. října 2009 | Způsob lovu: Muškaření

Doplním Pájův příspěvek o pár fotek.

Úsek je to nádherný a těžký, na skalnatém dně se střídají mělčiny a veliké jámy jak na běžícím páse. Místy je i třímetrová hloubka, jako kluci jsme se tam chodili koupat.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27518.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27519.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27520.jpg
                                        Pátek 30. října 2009 v 18:21® hecht
                                        hecht
                                        Revír: kalnošvodoš | Způsob lovu: Muškaření

Tak jsem se vydal konečně k vodě i s průvodcem, ale byla to celkem bída.Voda kalná, spousta listí. Na suchou to bylo o ničem. Pak na goldíky pár lipanů, Sander snad přišel i o pěkného potočmena. Aspoň, že se může člověk kochat, tou podzimní nádherou.

Pátek 30. října 2009 ve 13:08® BigMike
                                          Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Po včerejším propadáku na Hněvkách jsem si odskočil na hodinku před obědem na vzedmutou Lužnici – povedly se 2 štičky 55 a 58 cm.

Čtvrtek 29. října 2009 ve 20:18® osprey
                                            osprey
                                            Datum lovu: 29.10.2009 | Revír: ten, co to tam mám jen kousek | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem byl dnes smočit větší gumy. Smáčelo se mi dobře. I některým gumám se to moc líbilo a ani nechtěly z vody. Hodně jsme jich nakonec s kamarádkou pletenkou přemluvili, ale některé mermomocí trvaly na tom, že v té vodě prostě zůstanou a držely se dna zuby nehty. Ryba nedobrala žádná, dva okouni se snažili nástrahy poponášet, ale bylo to nad jejich síly.

Tak jsem nakonec lovil jinak. V té záplavě zlatého listí už mě ty fangle štvaly natolik, že jsem jich většinu obral. Už se těším, až mi tam příští rok někdo pověsí nové…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27497.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27498.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27499.jpg
                                              Čtvrtek 29. října 2009 ve 13:01® 1Mara
                                              1Mara
                                              Datum lovu: dnes | Revír: svazovka | Způsob lovu: Plavaná

Tak dnes 4 kudličky a 11 okyšů jedné velikosti. :-) Vše plave dál :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27494.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27495.jpg
                                                Čtvrtek 29. října 2009 ve 12:43® sgt.mooody

Dnes do poledne sem vyrazil k vodě a na rybku se povedlo asi 7 okyšů do 30cm a potom jeden kapřík na položenou rovnejch 60cm :-) parádní rybačka!..

Čtvrtek 29. října 2009 v 10:28® ART
                                                  ART

Včera jsem byl s kámošem na přehradě. Prožil jsem pěkný den. Chytili jsme štičku a candáta. Naučil jsem se nový způsob vláčení- nádhera.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27489.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27490.jpg
                                                    Čtvrtek 29. října 2009 v 9:47® Jak.novi
                                                    Jak.novi
                                                    Datum lovu: 24.10 2009 | Revír: Voda plná listí | Způsob lovu: Přívlač

C sobotní vláčce jsem byl bez rybka. Pomalu co nához to listí. No jo podzim už tu dávno je.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27487.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27488.jpg
                                                      Čtvrtek 29. října 2009 v 9:25® výča

tak včerejší vláčka přinesla 3 okounky cca 10cm.

Středa 28. října 2009 ve 20:59® Robur
                                                        Robur
                                                        Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Klasická položená

tak dnešní mníkovačka na novém fleku přinesla jeden drbeček na bič s masňákem, pak přišly ke slovu rybičky a kdyby mně sem tam nežduchl do udice pes, tak se to ani nehlo. Chytáno na 3 pruty, takže se flek neosvědčil a příště musím vymyslet něco jiného.

Středa 28. října 2009 ve 20:39® Dejwík2504
                                                          Dejwík2504
                                                          Datum lovu: 28.10.2009

Dnes jsme se spikem vyrazili do tůní s pěknými okounky… Celkem vydařená vláčka (aspoň pro nás)… Lapil jsem pár krásných okounků a největší měl 21cm

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27472.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27473.jpg
                                                            Středa 28. října 2009 v 19:52® Holajz2
                                                            Datum lovu: dnes | Revír: rybník Oborník | Způsob lovu: Přívlač

Dnes proběhnul na Odkalováku duhákodrom, kdy se závodilo v lovu nasazených ryb. Vcelku se to podařilo, vyšlo počasí, takže spokojenost. A rybář, co seděl vedle nás, že zkusí dravce…102cm!

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27470.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img27471.jpg