Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 15. září 2009 ve 20:36® Scanix
Scanix
Datum lovu: 15.9.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni chvilkova rybacka s kolegou prinesla obema nekolik okounu 20–25 a me jednoho trosku lepsiho 35+

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26472.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 15. září 2009 v 18:20® spike
    spike
    Datum lovu: 15.9 | Revír: Morava | Způsob lovu: Feeder

Parádně jsem si zachytal, 1 vypnutá parma jinak podoustev 27cm a nový osobáček u cejna 43cm.

Tento příspěvek byl editován 15.9.2009 18:21:41 uživatelem spike.
    foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26470.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26471.jpg
      Pondělí 14. září 2009 ve 23:21® Filip00
      Filip00
      Datum lovu: 13.09.2009 | Revír: Berounka | Způsob lovu: Přívlač

V neděli se povedl, 1 okoun, 3 tloušť, 1 fousek a 1 kapřík, ale zase za první parsek při stahování po proudu.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26458.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26459.jpg
        Pondělí 14. září 2009 ve 20:52® osprey
        osprey
        Datum lovu: 13.9.2009 | Revír: tam byla taková tma, že můžu jen hádat | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem včera konečně dostál svému slibu, že dám noční přívlač v total divočině. Candáti poslední dobou jdou (povídal Prutos), fronta na obzoru dávala naději, že ryby trošku postrčí k aktivitě a tak jsem se vypravil.

Se západem slunce jsem stál v divočině. Woboval jsem, popal a mezitím se stmívalo. Když byla tma jak v řiti, soustředil jsem své úsilí na mělčinu, kde se v ulynulém století již několik pěkných candátů vytáhlo.

Lov měl atmosféru. Řeka se leskla, hvězdy blikaly a kolem se slézala různá havěť. Když je člověk pekelně soustředěn na záběr, jsou všechny ty skřeky, praskot a šustění vysloveně pro zlost. Ani má tradiční magická formule: „Huš, hajzle!“ na některé tvory nezabrala. Jeden nahluchlý ježek mi tam dělal čurbes až do konce.

Rybu jsem nechytil, dvakrát jsem lezl po solár do vody (mezitím změna fleku – když smočím nohy, ryby ztrácejí na 14 dní chuť k jídlu). Nechat v září dvakrát po sobě dvě kila tři metry od břehu se mi nechtělo.

Návrat velkolepý, bez čelovky bych se asi zabil. Ale mám splněno. Byl jsem TAM.

A v těch chvílích, kdy mám hvězdy nad hlavou, prut v ruce a nástrahu ve vodě, mám pocit, že pořád ještě žiju.

Tento příspěvek byl editován 14.9.2009 22:34:36 uživatelem osprey.
          Pondělí 14. září 2009 v 19:16® Sander
          Sander
          Datum lovu: 14. září 2009 | Způsob lovu: Muškaření

Abych neměl pstruhovou povolenku úplně bez ryby, zajel jsem požehlit duháky. Mám je strašně rád, proto jsem dva z těch lepších pozval na véču.

Stihl jsem i vysušit pár lipanů.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26446.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26447.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26448.jpg
            Pondělí 14. září 2009 v 9:07® Alf
            Alf
            Datum lovu: 13.září | Revír: jižní Morava | Způsob lovu: Přívlač

Nedělní výprava mi přinesla 6 candátů menších velikostí. Dva boleny s tím, že jeden lehce nad 70 se mi vypnul pod nohama, když jsem se snažil o hezkou fotku :-(( Potom ještě několik okýšů a kamarádovi ráno hned na první hod s novým prutem přišla štika. Dařilo se pouze na Dyji, která měla hráškově zelenou vodu. Naopak na čisté Moravě jsem zůstal bez záběru.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26444.jpg
              Neděle 13. září 2009 ve 23:21® dedacek
              Datum lovu: dnes | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní výsledek mého snažení: Jeden utržený wobler vlastní produkce – na první nához tloušť 45. Taky ztracený pean. Jinak krásné odpoledne.

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 23:22:27 uživatelem dedacek.
                Neděle 13. září 2009 ve 21:43® jonnylord
                jonnylord

Char> o muškaření mi ani nemluv protože nás jeden z mušakém přechytal vytáhl 6 jelcu 50–68cm candáta 68cm

Neděle 13. září 2009 ve 21:26® Char
                  Char

hecht> gratuliji k prvním muškařským úspěchům, kolik máš dírek na náušnice od mušek? :-)) Na orlasu za dvě hodky jeden okyš 33 na popa, jinak nic.

Neděle 13. září 2009 ve 21:16® jonnylord
                    jonnylord
                    Datum lovu: dnes | Revír: Odra-koblov | Způsob lovu: Přívlač

dneska ve 2jko 3candáti já 30,40 kámoš 55 cm vše vraceno vodě

Neděle 13. září 2009 ve 21:10® petrcech
                      petrcech
                      Způsob lovu: Přívlač

Dnes na vláčku na Moravě jeden mini bolen jinak nic. Učil jsem se popat se skitter popem a konečně jsem se naučil udělat sumčí pukání, ale ve slabší verzi.

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 21:11:49 uživatelem petrcech.
                        Neděle 13. září 2009 ve 20:36® Padis
                        Padis
                        Datum lovu: 13.9.2009 | Revír: VČ řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes odpoledne na chvilenku u vody.Chytáno jen na smáčky.Uloveny 2 štičky,jesen a tloušt.

Neděle 13. září 2009 ve 20:17® Scanix
                          Scanix
                          Datum lovu: 13.9.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni lov byl v mistech, kam moc lidi nezajde byl spise ve znameni mensich ryb, povdl se potocak, spousty okounku a 6 kudlicek. Pote jsem se presunul na vetsi revir a tam si zachytal pekne okouny od 25 do 36, cca 12ks a na zaver se mi na malou gumku povesila kudla 70+ a po chvilkovem souboji to ukousla a tak jsem sel vymrzly, ale spokojen domu ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26433.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26434.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26435.jpg
                            Neděle 13. září 2009 ve 20:05® Ftmči
                            Ftmči
                            Datum lovu: 13.9.2009 | Revír: Malše 1 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes s UL. Povedlo se asi 10 okonů (nej 27cm), 2 tloušti a 1 kudlička. Celkem to šlo, ale docela jsem protrhal.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26431.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26432.jpg
                              Neděle 13. září 2009 ve 20:01® hovadoz
                              hovadoz
                              Datum lovu: 13.9.2009 | Revír: berounka | Způsob lovu: Muškaření

Krasa jako z pohadky. Dokonce i s rybama.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26429.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26430.jpg
                                Neděle 13. září 2009 v 19:00® spike
                                spike
                                Datum lovu: 13.9.09 | Způsob lovu: Feeder

Krásná chytačka chyceno 9 podouství a 2 tloušti.

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 19:01:50 uživatelem spike.
                                foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26426.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26427.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26428.jpg
                                  Neděle 13. září 2009 v 18:35® lejdula
                                  Datum lovu: 13.9.2009 | Revír: Dyje 7A | Způsob lovu: Feeder

Dneska krásné odpoledne a hezká chytačka,4 kapříci kolem 40 cm, 20 krasů a 2 cejni.

Neděle 13. září 2009 v 17:21® osprey
                                    osprey
                                    Datum lovu: 11.9. 2009 | Revír: za barákem | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem v pátek věnoval, s vědomím, že o víkendu to nepůjde, něco času rybám. Nějakou dobu jsem chytal sám, k vešeru ve společnosti pepy-č, z čehož se stala docela dobrá série podařených úletů, drobných průšvihů a taškařic. Já jsem chytil v průběhu dne něco pruhovaných, jeden bolen mi ostře atakoval popa, ale netrefil se a dál jsem měl to, co je na fotkách. Ten přetržený žaberní oblouk není moje práce, ale je to názorná ukázka rybářského tlaku tam, kde lovím.

Pepa popsal svoje úlovky jako „několik uchounů a zavírací nůž“. S trochou snahy se to do češtiny přeložit nechá.

Hlavně, že bylo veselo.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26423.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26424.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26422.jpg
                                      Neděle 13. září 2009 v 16:28® olda
                                      olda
                                      Datum lovu: 13.9 2009 | Revír: Labe Ustí nad Labem | Způsob lovu: Přívlač

Vláčka na malý proutek převážně na rotačky,okouni,tlou­štík a jedna královna z peřejí 63 cm

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26421.jpg
                                        Neděle 13. září 2009 v 15:31® hecht
                                        hecht
                                        Datum lovu: 13.9.2009 | Revír: P řeka | Způsob lovu: Muškaření

Tak jsem dnes přišel asi o to poslední panenství co jsem měl :-) Díky Sanderově materiální, odborné a morální podpoře jsem prvně prznil mušky. Pohled na mě musel být strašný, ale přece jen se pár ryb smilovalo jak na suchou tak i mokrou. Radost jsem z nich měl jako malé děcko.

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 15:32:37 uživatelem hecht.
                                        foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26417.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26418.jpg
                                          Neděle 13. září 2009 ve 14:58® mira.ll
                                          mira.ll
                                          Datum lovu: 13.9.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dneska ráno jsem si docela zachytal. Na gumy uvláčeno 6 štiček 40–55cm,4 candáti 35–47cm a dva okouni 26 a 29cm. Bezva rybačka, jen ty ryby mohly bejt o něco větší. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26412.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26413.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26414.jpg
                                            Neděle 13. září 2009 v 11:23® Leonardo
                                            Leonardo
                                            Datum lovu: 10.7.2009 | Způsob lovu: Sumcařina

Letošní první sumec chycený na sumcovou výbavu a bohužel větší nepřišel

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26402.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26403.jpg
                                              Sobota 12. září 2009 ve 21:52® Scanix
                                              Scanix
                                              Datum lovu: 12.9.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem se vice jak po roce podival na jedno mistecko, ktere bylo zarucene plne stik…to jsem nemel delat, reka zanesena piskem, stavba v nadjezi jej uplne znicila, nikde nebyla videt ani rybicka…olovil jsem v par okounu okolo 25 a 1 malou sticku, 1 se mi vypla a pote jeste 3 prisla omrknout nastrahu. Vratil jsem se domu a chtel si trosku spravit naladu a vyjel na boleni flek, ti se nekonali, jen jeden lehce pres 50, ale zaprahl jsem nejspis dva pekne tezke candaty a oba urval svou chybou, nezkontroloval jsem odreny vlasec a ten praskl v tahu i pri serizene brzde, vazek bylo hodne a ja to podcenil.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26396.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26397.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26398.jpg
                                                Sobota 12. září 2009 ve 20:42® Ftmči
                                                Ftmči
                                                Datum lovu: 12.9.2009 | Revír: Malše 1 | Způsob lovu: Přívlač

Dneska jsem sice vyrazil s těžší vláčkou, ale velikost ryb tomu nenasvědčovala. První rybou byl potočák cca 30, kterého jsem opravdu nečekal. Neměl na sobě ani jednu červenou tečku. Pak jsem ještě chytil 3 kudličky do 25cm (2 z nich se chytily na 11cm wobler, fakt není žádná nástraha pro štiku dost velká), asi 7 okounů (3 opět na 11cm wobler) a jeden tloušť odhaden něco málo pod 40cm. Mimo to jsem zjistil, že woblerová vláčka dokáže být opravdu fyzicky náročná :-) .

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26393.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26394.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26395.jpg
                                                  Sobota 12. září 2009 v 19:19® pipa
                                                  pipa
                                                  Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Přívlač

Ja dnes na kačenku na rybindu,no akorat mě jedna spadla.No a kamoš Maňous na vlačku dvě miminka..

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26390.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26391.jpg
                                                    Sobota 12. září 2009 v 19:05® noba
                                                    noba
                                                    Revír: vltava | Způsob lovu: Feeder

tak jsem dnes na feeder chytil ŽELVU nevim kdo z nas byl překvapenější, ale ja asi víc. bohužel jsem nemel fotak.

Sobota 12. září 2009 v 17:32® spike
                                                      spike
                                                      Datum lovu: 12.9.09 | Způsob lovu: Feeder

Jsem doma dnešní první lov na feeder. Vsadil jsem na ploticové krmení a chytil jsem: 3ostroretky, 1 cejnka a proudníka. Všichni plavou zpět v řece.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26387.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26388.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26389.jpg
                                                        Sobota 12. září 2009 v 17:12® Sander
                                                        Sander
                                                        Datum lovu: 12. září 2009 | Způsob lovu: Plavaná

Kamarád mě vytáhl pod hranici P vody na tlouště. Docela tam byli, průměrná délka ryb se mohla pohybovat okolo 43–45cm, což je dost. K padesátce se blížili jen dva, možná ji i měli. Je to tam místy pěkná divočina, bez brodek ani ránu.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26385.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img26386.jpg
                                                          Sobota 12. září 2009 v 15:38® Leonardo
                                                          Leonardo
                                                          Datum lovu: 17.9.2009 | Revír: Dyje | Způsob lovu: Přívlač

Brali jen malí okounci, ale utekly mi 2 štiky kolem 40cm.

Sobota 12. září 2009 v 10:06® kamos007
                                                            kamos007
                                                            Datum lovu: včera večer | Způsob lovu: Přívlač

Včera večer chvíli vláčka plno masařů nebylo kde hodit, hned po 5 min. jsem zapnul okouna 30+ který se mi pod nohama vyříz a potom už jen 2 malí.Fotky bohužel nemám :-((