Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.429 příspěvků, z toho 18429 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 16. srpna 2009 ve 20:21® Sander
Sander
Datum lovu: 16. srpna 2009 | Způsob lovu: Muškaření

Povodeň na pstruhovce vytvořila krásná místa, dokonce i nějaká fiška se tam ukáže, sbíralo to o 106. Menší tloušti, proudníci, potočáci, lipani celkem slušní, ale buď se mi vypnuli během zdolávání, nebo šel zpravidla zásek do prázdna. Chtělo to větší mouchy, ale ty nemám :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25839.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 16. srpna 2009 v 18:24® pipa
    pipa
    Datum lovu: ze středy a pátku | Revír: labičko | Způsob lovu: Přívlač

Zakusil sem novou nastrahu od Salma Slidera a už sem bodoval..

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25836.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25837.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25838.jpg
      Sobota 15. srpna 2009 ve 23:03® hecht
      hecht
      Datum lovu: 15.8.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Musel jsem dnes vyhovět dvěma věcem najednou. Rodina se chtěla koupat, já jsem si chtěl nahodit.Nakonec klaplo obojí. Pár bolínků to začalo, pak přišel padesátník, po něm šedesátník a nakonec můj osobák bolen 70 cm.Po dlouhé době jsem měl hoňky jak to dopadne s prutem ,vlascem a tím rozzuřeným býkem ve vývařišti.Jediná vada na kráse byl chybějící foťák, v nouzi je ale i mobil dobrý.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25819.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25820.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25821.jpg
        Sobota 15. srpna 2009 v 17:09® ART
        ART
        Datum lovu: dnes | Revír: orlík | Způsob lovu: Feeder

Dnes na orlasu jsem docela uspěl 15okounů jedna ouklej a dva cejni. Na to že bylo strašný horko ,byla i sranda

Sobota 15. srpna 2009 v 9:24® Libor
          Libor
          Datum lovu: 15.08.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Tak se mi to konečně povedlo, utopil jsem mobil, jednou to přijít muselo. Ráno jsem byl zaposilovat svoje ruce sumcovláčkou. Kupodivu jsem nic nechtl:-) a ani o sumčí fous nezavadil. Hrozně se těm sumcům divím, protože Gloog Ares od Václava pracuje fakt parádně. S oblečením jsem to neodhadl a byla mi pěkná kosa. Když vylezlo sluníčko, krásně mne rozehřálo. První hřejivé paprsky ocenili i mladé kachny.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25809.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25810.jpg
            Pátek 14. srpna 2009 v 18:30® kubas
            kubas
            Datum lovu: 14.8.2009 | Revír: Svratka | Způsob lovu: Přívlač

Dneší objevení „nového“ revíru dopadl tak nějak podle očekávání chyceno ve dvou lidech asi 15 potočáků do 25cm, stejné množství okounů, nějaká štička a tloušti....... docela pěkná chytačka :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25806.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25807.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25808.jpg
              Pátek 14. srpna 2009 v 16:58® Sander
              Sander
              Datum lovu: 14. srpna 2009 | Způsob lovu: Muškaření

Odskočil jsem si na hodinu zamušit. Voda sice čistá, ale je jí moc.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25804.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25805.jpg
                Pátek 14. srpna 2009 ve 14:59® osprey
                osprey
                Datum lovu: 14.8.2009 | Revír: jiný než posledně - zdá se, že lepší | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsme se ráno s Prutosem vzájemně vyhnali na ryby. Navštívili jsme flek, na který se už nějakou dobu chystám a světe zboř se, ryby braly. Včera na okounech byl Prutos pořád o hod přede mnou, vlastně jsem si tam nechytil rybu. Dnes se to obrátilo. Kolega měl jednu pětapadesátku a okouna, já jich měl pět, největší 72 cm. Fotka má upravené pozadí, protože ryba tam zůstala a flek je notoricky známý stovkám rybářů.

Chyťapusťáci jsme ale nebyli, moje poslední štika zhltla popa jak malinu, měla ho v žábrech třemi háky a její zranění jsme vyhodnotili jako neslučitelná se životem. Pokud by tam nebylo lanko, byla jasná – idealisti, poučte se.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25803.jpg
                  Pátek 14. srpna 2009 ve 14:24® inspo
                  Datum lovu: 14.8.2009 | Revír: rybník brčálník | Způsob lovu: Přívlač

Ještě jsem zapoměl…po zpáteční cestě jsem se na chvilku zastavil na jeden malý stojáček a náladu mi trochu zlepšila jedna kudla lehce pod 50.

Pátek 14. srpna 2009 ve 13:36® Libor
                    Libor
                    Datum lovu: 14.08.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Ráno ve 4.30 jsem zabouchl budíka a vrátil se do postele že chviličku ještě poležím. Zaspal jsem a k vodě dorazil poměrně pozdě. V řece se nedá pořádně vláčet, protože je plná plovoucích trav což způsobila zvedlá voda po deštích. Prozkoumat další úsek řeky jsem šel zase s popy, tentokrát 9cm kalibr. Povedly se dvě kudly, ta druhá pěkně vypasená se trefila až na třetí pokus, kdy vyskočila celá nad vodu – fakt paráda. Poté jsem si svlékl broďáky a jen tak v trenkách jsem chytal tlouště na „vlas“ na kůrku chleba. Přes 30cm jsem se ale nedostal. Jak začali jezdit vodáci vykoupal jsem se se psem a vzal nohy na ramena..

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25799.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25800.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25801.jpg
                      Pátek 14. srpna 2009 v 11:13® Tomik
                      Tomik
                      Datum lovu: 12.8. | Revír: Robur´s river | Způsob lovu: Přívlač

Pěkná ranní chytačka. Za dvě hodiny devět ks nej 66 cm :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25798.jpg
                        Pátek 14. srpna 2009 v 11:00® inspo
                        Datum lovu: 14.8.2009 | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní ranní vycházka byla letos zatím nejlepší. Vytáhl jsem 6 tloušťů do 30 cm, jeden další spadl a navíc jsem chytil i okouna, o kterých jsem si myslel, že už tu snad ani nejsou. Na jednom zajímavém fleku jsem zapřáhl vázku, která se po chvilce dala do pohybu. Ryba se první minutku souboje držela u dna a pak se ukázala. Nádherná zubatice odhadem 70 cm a možná lehce přes. Jistě královna místního úseku řeky. Nástrahu jsem neviděl, takže jsem jen čekal, kdy tu čtrnácku přepiluje. Po dalších dvou minutkách už rybě síly evidentně ubývaly a já pomalu věřil, že vyhraju. V tu chvíli však vlasec zplihl a ryba byla ta tam. Překvapením bylo, že nepřipilovala vlasec, ale uplně tahem zdeformovala karabinu. No jen doufám, že se malé třyptky zbaví a ještě se s ní nekdy potkám.

Čtvrtek 13. srpna 2009 ve 22:35® osprey
                          osprey
                          Datum lovu: 13.8.2009 | Revír: bylo jich víc | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsme se v rámci Prutosovy jihočeské mise podívali za jedním skvělým kamarádem, který nás vzal na okouny a cestou zpátky jsme provětrali kudly na kterési z místních říček.

Mě se větší okouni snaživě vyhýbali, ale Prutos si s několika potykal a dva dostal až na břeh. Na štikách jsem zabodoval celkem rychle asi u třetího očka, takže jsem dál fungoval jako průvodce a Tomáš si poveze do Valtic i fotečku jedné slušnější jihočeské zubatice.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25795.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25796.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25797.jpg
                            Čtvrtek 13. srpna 2009 ve 13:19® skwor
                            skwor
                            Způsob lovu: Přívlač

Výlet ke kamarádovi Mirkovi, kterému tímto děkuji stál za to. I když první den jsme tahali jen menší tlouště, dnes dopoledne jsme se do nich trefili. Mnoho neúspěšných záběrů od bolenů, jeden se podařil Tarnovi – 57cm. Já měl solidního tlouště 44cm, několik menších a štičku. Téměř jsem přišel i o v ČR nesehnatelný wobler, tak koupel byla nevyhnutelná :-) Ale zachránil jsem ho :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25779.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25780.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25781.jpg
                              Čtvrtek 13. srpna 2009 v 10:06® jonnylord
                              jonnylord
                              Datum lovu: 10-11.8 | Revír: odra-koblov | Způsob lovu: Sumcařina

na rybičku a večer přišla i jedna 73 a 75,5

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25776.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25777.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25778.jpg
                                Čtvrtek 13. srpna 2009 v 0:20® Scanix
                                Scanix
                                Datum lovu: 12.8.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes se zadne prekvapeni nekonalo, voda opadla, pocasi nic extra a tak jsem jeste do tmy ulovil 6 bolenu a 2 candatky, kolega 2 candatky a pozdeji pridal sumika cca 50cm. Ja mel uz jen kontakt s kapry za hrbet, tak na dalsiho holdegrona si musim pockat min do priste :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25771.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25772.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25770.jpg
                                  Středa 12. srpna 2009 ve 22:50® Jak.novi
                                  Jak.novi
                                  Datum lovu: 12.8.2009 | Revír: Radbůza 3 | Způsob lovu: Feeder

Dnes s feederem na radbuze. Chyceno mnoho ouklejí, jeden hrouzek, 2 ježdíci, 1 okoun a jednu podoustev. Nekrmeno

Středa 12. srpna 2009 ve 20:08profil byl smazán
                                    Datum lovu: 12.8.2009 | Revír: Bečva | Způsob lovu: Přívlač

Dneska jsem zaběhl na chvilku k vodě se odreagovat a bylo z toho několik tloušťů. K mému překvapení jsem uprostřed řeky potkal mimo ryb také srnku :-) Nechtěla mi mrška ale na woblera zabrat :-D

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25768.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25769.jpg
                                      Středa 12. srpna 2009 ve 14:25® jájá
                                      jájá
                                      Datum lovu: 11.8.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná

Plavaná s mrtvou rybičkou pod jezem. Záběrů bylo mnoho, vytažené dvě štičky a jeden sumeček. Krásné odpoledne plné záběrů. Všechny rybky opět brázdí vodu

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25765.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25766.jpg
                                        Středa 12. srpna 2009 ve 13:54® Libor
                                        Libor
                                        Datum lovu: 12.08.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Feeder

Při včerejší ranní vláčce jsem obeznal místo kde jsou parmy. Cílem lovu se tedy stala tato ryba. Odpoledne přijel kamarád a vyrazili jsme na ně. Já se nejdřív věnoval plavačce, kdy jsem vytáhl hodně podouství (některé fakt slušné kousky) dále plotice, tlouštíky, okouna. Kamarád zatím vyPOPoval dvě štiky a vyPROPoval jednoho bolínka – dle mých rad:-) . Večerní feeder se pak nesl hlavně ve znamení podouství. Cílové ryby jsem se nakonec dočkal já až po setmění. Můj medium pod bojovnicí pružil statečně (55cm), pak už jsem chytil jen úhoře dorostence. Ráno jsme vyrazili v 5hod a parmy se tentokrát dočkal kamarád, který předtím pochytal pár pruhovaných loupežníků na vláčku. Dnešní den je taky můj první den chycené ryby bez náčiní. Do klína mi doslova vlítnul malej tlouštík po famózním bolením útoku, kamarád při tom málem leknutím spadl ze židličky. Když potom kolega odjel, vzpoměl jsem si na chlapecký léta a zkoušel tlouště na mlaskačku s kulovým plovátkem, chytil jsem dva, pak mi došel chleba. Namísto chleba jsem navázal pidi woblírka LOVEC a snažil se imitovat hmyz či rybičku, z toho se vyklubalo několik záběrů, ale ani jednou to tloušťák řádně nedobral. Podle Ospreye dávám fotku kamaráda s rybou a jednu dynamickou. Nová informace je ta že mi teče do broďáků:-) .

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25762.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25763.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25764.jpg
                                          Středa 12. srpna 2009 ve 13:51® Libor
                                          Libor
                                          Datum lovu: 12.08.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Feeder
                                          Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                                          foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25759.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25760.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25761.jpg
                                            Středa 12. srpna 2009 v 11:13® sus1
                                            Datum lovu: 12.8.2009 | Způsob lovu: Přívlač

Dneska dopoledne na chvilku u vody,ne na rybach.:-)

Tento příspěvek byl editován 12.8.2009 12:14:02 uživatelem sus1.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25756.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25757.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25758.jpg
                                              Středa 12. srpna 2009 v 7:08® Petula
                                              Petula

Moravice- Hrázka

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25751.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25752.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25753.jpg
                                                Středa 12. srpna 2009 v 7:05® Petula
                                                Petula
                                                foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25748.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25749.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25750.jpg
                                                  Středa 12. srpna 2009 v 7:04® Petula
                                                  Petula
                                                  foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25745.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25746.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25747.jpg
                                                    Úterý 11. srpna 2009 ve 23:52® osprey
                                                    osprey
                                                    Datum lovu: 11.8.2009 | Revír: takyvoda 02 | Způsob lovu: Přívlač

Protože fotek je povícero, vložím sem ještě jednu trojici rybek nezatíženou přítomností lidské bytosti na snímku.

Po předchozích Liborových fotkách to bude vypadat, že celý svět chytá na popy, ale není to tak slavné:-))

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25741.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25742.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25743.jpg
                                                      Úterý 11. srpna 2009 ve 23:49® osprey
                                                      osprey
                                                      Datum lovu: 11.8.2009 | Revír: takyvoda | Způsob lovu: Přívlač

Dík návštěvě kolegy Prutose jsem se vytrhl z letargie a poněkud jsme na chudou obsádku okolních revírů přitlačili. Evidentně je vidět moje specializace na lov kudel, protože vesměs obstarávám zubaté ryby, zatímco Prutos lape to ostatní. Pár úlovků stojících za zmínku přikládám.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25738.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25739.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25740.jpg
                                                        Úterý 11. srpna 2009 v 18:35® Sander
                                                        Sander
                                                        Datum lovu: 11. srpna 2009 | Způsob lovu: Plavaná

Voda se opět zakalila a zvětšila svůj průtok, přesto tloušti docela fungovali. Nejdelší fiška 51cm, jedna velká mě zastihla nepřipraveného a vlasec z narychlo odklopené cívky mi pěkně spálil ukazovák. Poté se vypnula, jako každá větší kterou seknu.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25736.jpg