Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.415 příspěvků, z toho 18415 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 10. srpna 2009 v 10:38® petrcech
petrcech
Datum lovu: 7.8-9.8 | Způsob lovu: Přívlač

byli jsme na kretince.parada, darili se stiky a okouni,byli jsme tam poprve a velce se nam tam libilo.Byl jsme celkem vzrusen, kdyz za mou rotackou prijel osmdesatka bolen, bohuzel ji nevzal. Tento rybolov jsme brali spise jako pruzkum paradni chytacka

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 10. srpna 2009 v 9:33® honza775
    honza775
    Datum lovu: 7.8. 2009 | Revír: Vltava | Způsob lovu: Plavaná

V pátek jsem vyrazil poprvé na řeku, jelikož jsem si udělal rybařský lístek. Před tím jsem chodil na soukromý rybník, kde jsem chytal 3 roky. Když jsem vyrazil tedy na lov( bylo něco kolem půl šestý ) vzpomněl jsem si že jsem si doma zapomněl lístek, povolenku a členský list. Když jsem se vracel zpátky k řece bylo pár minut před šestou. Po doražení k řece jsem si našel vhodné místo, kde jsem si poprvé na řece nahodil. Připravil jsem si výborné těsto, do kterého bohužel nic ani nedrklo. Tak jsem to zkusil s žížalou. Dlouhou dobu nic nezabralo. Už jsem chtěl navíjet vlasec a podívat se, jestli je žížala stále na háčku. Ale vtom okamžiku se splávek mírně pohoupnul. Ve mně se vtom okamžiku vyvolal pocit radosti a vzrušení, že bych mohl snad něco chytit. Splávek se stále pohupoval, ale vtom okamžiku se rázně potopil. Okamžitě jsem seknul a cítil jsem jak vlasec škubá. Chytil jsem rybu říkal jsem si. Ale vtom se vlasec napnul a já nevěděl co se děje. Zkoušel jsem ho navinout, ale ono nic. Nešlo to. Myslel jsem si, že se někde šprajcnul háček, ale jak by se mohl šprajcnout háček o něco, když je na něm ryba? Už jsem myslel že budu muset ušmiknout vlasec, ale on se vrázu uvolnil a já jsem začal návíjet. Měl jsem takovou radost. Nakonec se začala na hladině třpitit nějaká rybka. Až po chvíli jsem zjistil že jsem chytil 24 cm okouna. Byl jsem opravdu rád. Moje první ryba na řece- okoun.

Neděle 9. srpna 2009 ve 21:33® Sander
      Sander
      Datum lovu: 9. srpna 2009 | Způsob lovu: Plavaná

Fišky do 51cm, hezký to bylo.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25683.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25682.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25681.jpg
        Neděle 9. srpna 2009 v 15:42® standas
        standas
        Datum lovu: 8.8.2009 | Revír: Berunka 1 | Způsob lovu: Plavaná

Včerejší pohodička u vody se v celku vydařila:Ploti­ce,jesn,cejni a kapr 55cm na 12ku docela vzrůšo.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25677.jpg
          Neděle 9. srpna 2009 ve 13:20® Raf
          Raf
          Datum lovu: 9.8.2009 | Revír: Berounka | Způsob lovu: Sumcařina

Kromě přívlače jsem se poslední dva víkendy věnoval lovu sumců. Minulý víkend jsme na Labi s bráchou Milanem lapli tři kousky (z toho jednoho na vábničku). Tento víkend došlo ke strategickému přesunu na Berounku. Tomáš s Michalem nádherně zachytali kapry (na koule cca 15 kusů) a na bójku vytáhli sumce lehce pod metr. I mě se povedlo zaskórovat sumcem 127 cm. Potěšil – většího jsem na Berounce totiž nikdy nevytáhl..

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25673.jpg
            Neděle 9. srpna 2009 v 0:42® Scanix
            Scanix
            Datum lovu: 8.8.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Vcera jsem zacapal na pstruhovce s kolegou, ktery bohuzel na musak nemel kontakt s rybou. Me se povedlo 7 okounku do 25cm a 3 tloustici okolo 30cm. Jednu rybu jsem utrhl pri zaseku diky narusenemu vlasci. Dnes jsem vyrazil sam a cilovou rybou mel byt sumik, kratce po prichodu k vode jsem lapil jednoho bolinka a pozdeji za tmy jeste jednoho. Pozde v noci jsem jeden zaber od slusneho sumce vyloudil, bohuzel se po par metrech vypnul. Dalsiho zaberu jsem se uz nedockal.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25664.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25663.jpg
              Sobota 8. srpna 2009 ve 23:59® Sander
              Sander
              Datum lovu: 8. srpna 2009

Něco z dneška.

Odpoledne jsem pokřtil vláčák candátem, vyfeederoval 3 tlouště do 50cm, několik kaprů a běloby, no a večer jsem prodrbal ve společnosti nějakého rybáře, který se uskromnil a pustil mě vedle sebe. Bo tam bylo stejně jako včera vše totálně obsazené. Menší fišky spolupracovaly.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25662.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25661.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25660.jpg
                Sobota 8. srpna 2009 ve 22:37® MuRRon
                MuRRon
                Datum lovu: 7.8.2009 | Revír: Labe | Způsob lovu: Sumcařina

Moje druhá výprava. Zdravím 4 dny strávené na sumíkách u Pardubic-Labe 3 dny ani ťuk.. a okolo 11hodiny večerní se rozcinkali fest rolničky, tudíš jsem mu tam poslal odezvu a po zdolání krásný Sumík 127cm/14kg, viz fotoalba ovšem až mě to půjde:-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25659.jpg
                  Sobota 8. srpna 2009 ve 21:32® plescarp

vypada to ze se ryby obudili ja vcera kapra 48 tak mi to edalo a vzal sem ho ale byl super :-) a vyjmecne sem vzal i tu 42 :P

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25658.jpg
                    Sobota 8. srpna 2009 v 15:54® skwor
                    skwor
                    Datum lovu: 8.8. | Způsob lovu: Přívlač

Pohodová vláčka v krásném počasí s kolegou Shimanem. Chyceno poměrně dost tloušťů, největší 42cm se podařil kolegovi. Mě se podařila první parma v životě, odhadem 55cm. Krásné to zvíře.

Sobota 8. srpna 2009 v 10:29® tomashr
                      Datum lovu: 8.8.2009 | Revír: Sázava | Způsob lovu: Feeder

Když už jsem nakousl otravující oukleje, tak ještě dva snímky…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25651.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25650.jpg
                        Sobota 8. srpna 2009 ve 2:36® 1Mara
                        1Mara
                        Datum lovu: 7.8.2009 | Revír: Labíčko :-) | Způsob lovu: Sumcařina

Tak jeden se dnes na mně přijel podívat :-) 83cm .

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25649.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25648.jpg
                          Pátek 7. srpna 2009 ve 22:22® Hony
                          Datum lovu: ,8.8.2009 | Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač

Po úmorném a dlouhém házení podařil se sumík 130 cm. Snad se mi to vrací za dřívější roky, kdy jsem byl většinou bezrybka a dopracoval jsem se maximálně do 70 cm.

Pátek 7. srpna 2009 ve 21:15® tomashr
                            Datum lovu: 7.8.2009 | Revír: Sázava | Způsob lovu: Feeder

Pokud si někdo myslí, že se použitím většího háčku a větších nástrah (zde rohlíkové boilies) zbaví ouklejí, tak je optimista – viz foto :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25641.jpg
                              Pátek 7. srpna 2009 ve 12:35® albin
                              albin
                              Datum lovu: 6.8.2009 | Revír: Radbuza | Způsob lovu: Přívlač

Včera na UL s kamarádem,po­dařili se nějací tlouštíci z Úslavy.Dnes ráno na Radbuze,a že si chytim nějakého okyše.Nějak se mi letos s nima nedaří.Nasadím rotnu 00 a co čert nechtěl zase štika.Naštěstí všude dost místa a sekla v koutku.Vyndám foťák,zapnu a blik baterie vybitá.Nicméňě měla 61 a plave tam spokojeně dál.Příště už jdu na okouny se štikovákem a to by bylo,abych nějakého nelapnul. :-D

Pátek 7. srpna 2009 v 10:08® Scanix
                                Scanix
                                Datum lovu: 6.8.2009 | Revír: v JČ lese

Prut jsem vymenil za kosik a nuz a vyrazil s rodinkou do lesa, nasli jsme hub celkem dost, nejake hriby (smrkove, kovare), modraky, kremenace, hodne lisek, ale nejvic me potesilo par syrovinek, to byla mnamka na masle a kmine :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25630.jpg
                                  Pátek 7. srpna 2009 v 7:47® thundarr
                                  thundarr
                                  Datum lovu: 13.7.2009 | Revír: Svazovka | Způsob lovu: Kaprařina

tyden na rybach … zaden zazrak … nej ryby kolem 60cm …

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25629.jpg
                                    Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 22:09® ORIMP
                                    ORIMP
                                    Způsob lovu: Přívlač

A je tam…! :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25626.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25627.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25628.jpg
                                      Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 21:16® BigMike
                                      Datum lovu: 4.-6.8. | Revír: Dyje 4 B | Způsob lovu: Přívlač

3 dny na Dyji u Nových Mlýnů – moc rybářů, bolen 55 cm, 40 cm a viděl jsem jak chytili na rybku candátka 48 cm. Víc nic, ale třeba něco někdo chytil, když jsem tam nebyl! Navrch ještě prima extempore se „systémem“ a jedním hejhulou, prý od RS (odznak neměl:))pod jezem v Bulharech. Už připravuji článek – lidská blbost kvete všude a v každé době!:))))

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 18:15® skwor
                                        skwor
                                        Datum lovu: 6.7.

Samotný lov byl bída, ale přesto jsme si prut já i kolega prohnuli. Kamarádovi se na wobler pověsila parma, mě vzal gumu sumík. Na břeh se bohužel nedostala ani jedna z ryb. Potěšilo alespoň náhodné setkání s kolegou Reznikem76. Foto: Krásy letní Berounky :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25624.jpg
                                          Čtvrtek 6. srpna 2009 v 15:54® petrcech
                                          petrcech
                                          Datum lovu: 6.8 | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem si šel jen tak nahodiť, poťukávám s novým hornetem a skočil mi po něm karas, bohužel jsem neměl foťák, ale večer jeden na okouny a candoe a foťák beru sebou, zítra dám foto

Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 12:31® Riverperch
                                            Riverperch
                                            Datum lovu: 5. 8. 2009 | Revír: Ohře 18 | Způsob lovu: Přívlač

Bolen 69 cm z včerejší vláčky na Ohři. Úspěšná nástraha wobler NIKE 10 cm v barvě R od firmy GLOOG.

Tento příspěvek byl editován 6.8.2009 13:32:11 administrátorem osprey.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25623.jpg
                                              Čtvrtek 6. srpna 2009 v 10:33® petrcech
                                              petrcech
                                              Datum lovu: 4.8 | Způsob lovu: Přívlač

V úterý to šlo dobře,brali okouni a jak se začalo ztmívat tak šlo hodně candátů, sice menší délky, ale hodně jsme si zachytali.

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 8:10® Padis
                                                Padis
                                                Datum lovu: 5.8.09 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Včera večer na chvilku u vody.Na smáčky chyceno několik okounů a dva PD.

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 1:07® Scanix
                                                  Scanix
                                                  Datum lovu: 5.8.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnes s kolegy az do pulnoci, ryby braly az fakt hodne pozde a i kdyz jsem ulovil 2 pindy okolo 70cm uz okolo 21h, tak vetsi prisel az pred pulnoci, i kolega pak zaznamenal hetrik, kdyz predtim vyndal agresivniho kapra za bok :-) Druhy kolega jednoho pindu. Pekny lov, jen jsem opet krvacel s nastrahama, tentokrat od kameny…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25620.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25621.jpg
                                                    Středa 5. srpna 2009 ve 23:38® jonnylord
                                                    jonnylord
                                                    Datum lovu: 2.8-5.8 | Revír: Odra-koblov | Způsob lovu: Kaprařina

Ahoj tak byli jsme s kámošem na rybách výprava na kapry a zabral uhoř 65cm kapr 46,45cm a sumci do 68cm bylo jich asi 5

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25617.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25618.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25619.jpg
                                                      Středa 5. srpna 2009 ve 22:34® LojzaRybka
                                                      LojzaRybka
                                                      Datum lovu: 5.8 | Revír: ohře7 | Způsob lovu: Muškaření

tak dnes ve vodě až do deseti,pstruzi bláznili po chrostíkách,ale vše bylo jen do 30cm,ale bylo jich požehnaně

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25615.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25616.jpg
                                                        Středa 5. srpna 2009 ve 20:26® tomashr
                                                        Datum lovu: 5.8.2009 | Revír: Sázava | Způsob lovu: Feeder

Dneska na Sázavě pěkně braly podoustve, některé i v docela slušných velikostech, maximum cca 40cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25614.jpg
                                                          Středa 5. srpna 2009 ve 20:04® kamos007
                                                          kamos007
                                                          Datum lovu: včera v podvečer | Způsob lovu: Přívlač

krásný osobáček 35 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25613.jpg
                                                            Středa 5. srpna 2009 ve 20:00® osprey
                                                            osprey
                                                            Datum lovu: 5.8. 2009 | Revír: touň | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem si dneska chytil ryby, které už se dnes moc nevidí – slunky a karase obecné. Potřeboval jsem nějakou fotku a navštívil zapomenutou lokalitu z mého dětství. Jsou tam pořád a to je dobře. Při lovu mi dělala komplice užovka, ale rozepíšu se o tom časem, až zpracuju fotky.