Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 4. srpna 2009 ve 23:11® mira.ll
mira.ll
Datum lovu: 4.8. | Revír: more | Způsob lovu: Plavaná

Zdravim chytejaky ze Spanelska. Dneska jsem si byl prvne zachytat na mori, chytil jsem pouze nekolik cudlicek, ani nevim co to je :-)) . Pod vodou je videt lecos, ale me braly pouze tyhle .Jestli to nekdo znate, pisnete mi do osobky. Diky

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25603.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25604.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25605.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 4. srpna 2009 ve 22:04® Holajz2
    Datum lovu: 31.7.2009 | Revír: 471053 | Způsob lovu: Klasická položená

S Bohušem jsme vyrazili v pátek na rybky a chvilku před půlnocí přišel záběr a candátek 52cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25602.jpg
      Úterý 4. srpna 2009 ve 21:26® crazykapr
      crazykapr

Dneska při zvýšené hladině…alespoň něco

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25600.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25601.jpg
        Úterý 4. srpna 2009 ve 13:10® inspo
        Datum lovu: 4.8.2009 | Revír: řeka i stoják | Způsob lovu: Přívlač

Cirka 5 prutohodin a nesčetně našlapaných kilometrů nepřinoslo žádný valný úspěch. Mou čest zachránili tři tloušťíci a jedna kudla lehce nad 40.

Úterý 4. srpna 2009 ve 12:20® sethy
          sethy
          Datum lovu: 3.8. | Revír: JM | Způsob lovu: Přívlač

Včerejší plánovaná boleno vláčka se nečekaně změnila:) Za 2 hodky 6 parem (regulerne za tlamu) od 55 do 63cm (foto).

Tento příspěvek byl editován 4.8.2009 12:20:32 uživatelem sethy.
          foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25592.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25593.jpg
            Úterý 4. srpna 2009 v 9:57® Libor
            Libor
            Datum lovu: 3.08.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Včera jsem utekl z práce dříve že pojedu konečně něco lapit. Před odjezdem jsem zjistil že mám totálně promočenou povolenku z předešlého dne. No nic, říkám si, usuším ji v autě. Při jízdě jsem si pomyslel jak by bylo dobré stáhnout okénko aby průvan lépe sušil. V 90km/hod. jsem stáhnul obě okna, v tom průvan a povolenka letěla z okna ven.. Stačil jsem ještě zachytit kousek sumáře, ale plácáním se odrhla titulní strana se známkou. Jak jsem nadával nejde ani popsat, zaparkoval jsem a začal hledat na asi 100m úseku ve škarpě. Našel jsem pár účtů za benzín, dětské plenky, krabičky od cigaret a nakonec i moji povolenku v kopřivách. K vodě jsem se tedy nakonec dostal, chytil na rotačku dva okyše a začalo brutálně asi hodinu pršet. Večer jsem zkoušel ješte fousáče na woblera ale asi nemají náladu. Ve vodě plave fůra bordelu a tak každý třetí nához byl zmařen.
            Že já blbec místo rybařiny radši nesbírám známky.

Úterý 4. srpna 2009 v 9:51® tomasektom
              Datum lovu: 3.8.2009 | Revír: Dřevnice 1 | Způsob lovu: Přívlač

Tak včerejší lov jsem ztrávil n ařece Dřevnice 1.Šlo vidět lovení bolenua sem tam si i sumec puknul ale podařilo se mi vyvláčet štiku 60 jinak se to ani nehnulo štika přišla až v devět večer tak aspon to mě potěšilo.Lovu Zdar

Pondělí 3. srpna 2009 ve 22:04® Sander
                Sander
                Datum lovu: 3. srpna 2009 | Způsob lovu: Feeder

Dnes mě hecht vytáhl nečekaně na fišku a návrat na sobotní místo nedopadl úplně dle očekávání.

Hned po příjezdu se nám naskytl pohled na kalnou a zvýšenou řeku. To by ještě nebyl takový problém, ten přišel až po „rozbalení tábora“. Na straně, kde jsme chytali, se začaly valit tuny bordelu a klacků, takže se stal celý břeh nechytatelný.

Po složitém přesunu na druhý břeh, za téměř dokonalé telefonické asistence kolegy Scanixe (bloudili jsme jen chvilku), začala fiška reagovat na krmení takřka okamžitě. Ven šly nejdříve podoustve, pak slušný lysáč, cejni, cejnci, ouklej 22 čísel :-) a karas 39. Co se kaprů týče, ven jich šlo asi kolem 15–20ks, ale až na toho lysce to byly ryby velikosti dlaně. Až se člověk diví, že v tak silném proudu dokázaly udělat sekatelné záběry. Ryby podobné velikosti, jako ty sobotní, se nám přes veškerou snahu vyhnuly.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25588.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25589.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25590.jpg
                  Pondělí 3. srpna 2009 ve 21:48® albin
                  albin
                  Datum lovu: 2.8.2009 | Revír: Radbuza | Způsob lovu: Přívlač

Včera jsme s kamarádem vyrazili na okouny a jak to tak bývá za dvě hoďky ani drc.Ze zoufalství jsem nasadil na 14ku tzv.exekuční gumu což je bílej tvistr a s bezlankovým rizikem a zamačknutým protihrotem jal jsem se nahazovat.A světe div se:na 3 hod ryba,která se setřepala,na 4 hod štika cca 50 a na 6 hod štika 60.A tak to je když člověk vyrazí na okouny.

Pondělí 3. srpna 2009 v 17:24® Petrr
                    Petrr
                    Datum lovu: 3.8. | Způsob lovu: Přívlač

Dneska jsem si šel zachytat na přívlač a brali mě samí hrouzci :-D

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25569.jpg
                      Pondělí 3. srpna 2009 ve 14:20® lUbiC.xD

Včera jsem byl na rybách a konečně se mi podařilo to, co se mi ještě nikdy nepovedlo. U nás je takový rybník kde hodně žijou toustolobici a je těžké je chytit. Tak jsem si řekl použiju své pruty na položenou, nahodím a čekám. Ani po 30 minutách nic a tak si říkám že pruty přehodím, tahám z vody montáž a jen tak koukám všude možně. Když najednou ucítím tlak. Podívám se před sebe a vidím toustolobika, kterého jsem právě podsekl. Měl 65cm, byl sice malý oproti těm ostatním, ale i tak jsem měl z něho radost.

Pondělí 3. srpna 2009 ve 13:33profil byl smazán
                        Datum lovu: 2.8.09 | Revír: Bečva2 | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem včera šel zavláčet na jedno ze svých míst tutovek kde jsem již dlouho nebyl a podařil se tento nádherně vybarvený krasavec (sorry za kvalitu je to mobilem)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25567.jpg
                          Neděle 2. srpna 2009 ve 22:55® cormoran
                          cormoran
                          Datum lovu: 2. srpna 2009 | Způsob lovu: Přívlač

Zase jeden splněný rybářský sen…

Podíval jsem se z okna a právě přecházela silná bouřka. Po chvíli váhání jsem už byl přesvědčen, že až aspoň trochu přejde, půjdu. Déšť ne a ne ustat, tak jsem přes sebe hodil pláštěnku, zabalil povolenku do pytlíku, vzal do ruky prut a šel. Mezi dveřmi mě ještě napadlo, že raději vezmu aspoň pean a metr…co kdyby náhodou. Hned po pár hodech se znovu přihnala bouřka doprovázená silným větrem. Řekl jsem si, že to už je i na blázna hodně, poslední tři hody a mizím…Při druhém hodu už přemýšlím, jak si to pomažu zpátky domů, když v tom to přišlo…Rána do prutu jak z děla a okamžitý výjezd na vodu provázený silnými „kopanci“. Téměř okamžitě jsem byl přesvědčenej, že jde o sumce. Asi po 50 metrech se slitoval a řekl si, že by mi mohl dát taky šanci. Cirka 20–30 minut jsme se přetahovali a nakonec jsem ho úspěšně s dvanáctkou FL udolal…123 čísel:-)

Strašně moc jsem si s ním přál fotku, ale neodvážil jsem si s sebou vzít foťák, ani mobil.

Jediné, co mi po něm zůstalo je razítko na palci a nezapomenutelnej zážitek na prvního uvláčenýho sumíka…

V posledních řádcích bych chtěl smeknout před klukama, kteří se jim dokáží postavit na proudný řece. Pohled na šňůru mizející s cívky je zajímavej:-)

Tento příspěvek byl editován 2.8.2009 22:57:27 uživatelem cormoran.
                            Neděle 2. srpna 2009 ve 22:36® Vasili
                            Vasili
                            Datum lovu: 1.8.2009 | Revír: nechranice | Způsob lovu: Klasická položená

ahoj mému strýcovi jse povedlo výtáhnout chladič nebo co to bylo :-D ještě že nechytal na přívlač by chytil celé auto

Neděle 2. srpna 2009 v 19:13® osprey
                              osprey
                              Datum lovu: 2. 8. 2009 | Revír: Otava | Způsob lovu: Přívlač

Jak jsem tak korzoval kolem závodního pole, padla mi do oka půvabná mladá závodnice. Zabydlel jsem pár jejích snímků pořízených z dálky na kartě svého foťáku a krátce poté se jí podařilo polapit nádherného ježatce 32.5 cm (prý osobní rekord), takže jsem ji rovnou požádal o foto pro náš server.

Nezbývá než si přát víc takových rybářek i víc takových ryb.

(Vážená dámo, ještě jednou děkuji a gratuluji. Pokud zavítáte na naše stránky, napište si o fotku v plném rozlišení.)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25560.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25561.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25562.jpg
                                Neděle 2. srpna 2009 v 18:58® osprey
                                osprey

Jako správný reportér jsem samozřejmě na závodech očumoval a fotil. Petr dělal rozhodčího R. Vítkovi z Č. Budějovic a podařilo se mi zdokumentovat ulovení jeho největší ryby – tlouště 38.5 cm. Na závodech už je takováhle fiška slušné terno, protože většinou je to jen o okouncích a tahle vydala za tři. Pro začátečníky doporučuji prohlédnout si přístup k vodě na novém stanovišti – nízká silueta ukrývá rybáře před zraky ryb.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25557.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25558.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25559.jpg
                                  Neděle 2. srpna 2009 v 18:43® osprey
                                  osprey

Tak jsem dnes navštívil kamaráda Petra Filipa (Flip) soutěžícího na krajském přeboru v přívlači na Otavě v Písku.

Závodníky jsem zastihl v polední pauze, kterou jsem strávil lovem okounů. Nebyl to, pravda, cíl – spíš jsem vodil gumy cílící na zubatou anebo candáta (proto lanko), ale okounům to nevadilo a klidně dotírali i na třípalcové kopyto. Největší optimisti se bez problémů pověsili.

Co by za tohle dali závodníci chytající o nějaký ten kilometr výš…

Tento příspěvek byl editován 2.8.2009 19:33:55 uživatelem osprey.
                                  foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25554.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25555.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25556.jpg
                                    Neděle 2. srpna 2009 v 18:18® Petrr
                                    Petrr
                                    Způsob lovu: Plavaná

Vydal jsem se na ryby na plavanou jen jsem nahodil a prut mě to málev vyrvalo z ruky, a přišel mě kapřík 60cm a vážil 6kg.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25553.jpg
                                      Neděle 2. srpna 2009 v 18:14® frenki
                                      frenki
                                      Datum lovu: 1.8. 2009 | Revír: Bobřiště | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem se vydal na mníky a zadařilo se.:-P

Tento příspěvek byl editován 31.3.2010 15:36:09 administrátorem HaD.
                                        Neděle 2. srpna 2009 v 18:06® Sander
                                        Sander
                                        Datum lovu: 2. srpna 2009

Mezi bouřkami jsem si odskočil na jeden z top tloušťových fleků, kde si vyžehlím jednu dvě padesátky a pofrčím dom. Jenže ryby nejevily známky zájmu. Vydřel jsem tam nakonec jen jednu devětačtyřicítku. Docela mě to překvapilo.

Na pravděpodobný důvod, proč ryby nebraly, jsem přišel záhy. Rozbalil jsem vláčák a jal se prohazovat tůň. Hned při prvním náhozu pecka do prutu a už jsem si mohl pokrčen v kolenou vyslechnout libou hudbu „b z z z z .....“. Kopance do prutu jsem cítil až v ramenou a bylo jasné, že se jedná o sumce. Dvakrát se během tůrování tůní sumec otočil na hladině, jeho délku odhaduji na 110cm. Ta ryba měla hroznou sílu, prut se mi zdál na pokraji zlomení, ale ryba se ne a ne unavit.

Dopadlo to tak, že po chvíli začal drhnout vlasec o něco na dně, vzápětí se to celé dole zamotalo do vázky a mě zbyly oči pro pláč. Pětadvacítka monofil lupla jak pavučina.

Tento příspěvek byl editován 2.8.2009 18:06:42 uživatelem Sander.
                                        foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25550.jpg
                                          Neděle 2. srpna 2009 v 17:19® Robur
                                          Robur
                                          Datum lovu: včera | Revír: s4 | Způsob lovu: Přívlač

Kubas tady machruje s pstruhy a já ještě musím doplni info o včerejšku, páč chlapec vytáhl jedny železné hrábě a jedny železná řídítka. Zmagnetizované háčky jsou holt zmagnetizované háč­ky.

Tento příspěvek byl editován 2.8.2009 22:20:08 administrátorem regulus.
                                          Důvod editace: Příspěvek tématicky patří do jiné diskuze.
                                            Neděle 2. srpna 2009 v 11:51® Jakub
                                            Jakub
                                            Datum lovu: 1.8.2009 | Revír: soukromá voda

Letos potřetí u vody,jen odpoledne od 15:30 do 19:30, a konečně povedená rybačka. 7 kaprů od 50 do 65 cm a novej osobáček, amurek 75 cm.

Tento příspěvek byl editován 2.8.2009 11:59:05 uživatelem Jakub.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25543.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25544.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25545.jpg
                                              Neděle 2. srpna 2009 v 10:46® kubas
                                              kubas
                                              Datum lovu: 2.8.2009 | Revír: Svitava | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní ráno na Svitavě dopadlo nad očekávání dobře spousta potoků od cca 20–35 cm sem tam tloušť. Vše plave dál… :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25540.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25541.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25542.jpg
                                                Neděle 2. srpna 2009 v 1:33® 1Mara
                                                1Mara

Filipův devadesátník :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25539.jpg
                                                  Neděle 2. srpna 2009 v 0:54® filip111
                                                  filip111
                                                  Datum lovu: 1.8.2009 | Revír: Labe | Způsob lovu: Sumcařina

Dnes 2 záběry na bojku z toho jeden 90cm a jeden záběr na rousnice. Příjemný večer.

Sobota 1. srpna 2009 ve 22:23® osprey
                                                    osprey
                                                    Datum lovu: 1.8. 2009 | Revír: MP řeka JČ | Způsob lovu: Feeder

Dneska mě kolegové Sander a Brčko vyvezli feederovat. Byl hic, ale rybám to nevadilo – přinejmenším těm menším. Pochytalo se jich hafo a možná ještě nějaká navíc. Nejvíc cejnů a podouství, ale po změně místa jsme tahali i kapry.

Sander objevil parketu, kde mydlil rybu za rybou a jeden čas jsme mu s Brčkem nestačili ani ve dvou.

Každý jsme vytáhli nějaké bonusovky, co druzí neměli – Sander největší kapry, Brčko lína 39 cm a já jesena a bolena (drapl červy v oblaku směsi po dopadu krmítka).

Kluci nechali focení na mě, ale byla to dřina – ostré protisvětlo a hyperaktivní ryby…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25535.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25536.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25537.jpg
                                                      Sobota 1. srpna 2009 ve 21:35® Robur
                                                      Robur
                                                      Datum lovu: dnes | Revír: s4 | Způsob lovu: Přívlač

dnes jsem pozval Kubase, aby se též stal okounobijcem. Vzal jsem s sebou i synka a psa. Syna jsem učil být rybářem, což celkem šlo, pes se odmítá stát rybářským psem, zato je po lovu pěkně unavený. Okounků nepočítaně + opět jeden 31 cm, je dost možné, že je to ten stejný, co jsem chytil před nedávnem.

Jo, toho macka chytil Kubas

Tento příspěvek byl editován 1.8.2009 21:45:01 administrátorem osprey.
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25532.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25533.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25534.jpg
                                                        Sobota 1. srpna 2009 ve 21:33® Hony
                                                        Datum lovu: 1.června | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem natrefil na sumčí školku, 37, 42 ,55, 72. Bylo to milé.

Sobota 1. srpna 2009 ve 20:49® Kosmik
                                                          Datum lovu: 1.8. | Revír: Oslava 1 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes se mi povedlo zdolat tohoto krásného 47 cm krasavce.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25531.jpg
                                                            Sobota 1. srpna 2009 v 17:40® plescarp

tak vidim ze vam berou ryby jak na bezicim pase bo ja neska nic a esze sem zlomil vlacak no proste skoda mluvit tak to zajdu skusit na vecer uvidime snad konecne neco