Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.419 příspěvků, z toho 18419 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 30. července 2009 ve 13:46® -zruseno
Datum lovu: Včera | Způsob lovu: Přívlač

Včera pár tloušťů na měděnou meppsku long.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 30. července 2009 v 0:00® Scanix
    Scanix
    Datum lovu: 29.7.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Pokus o candata vysel dnes dobre, na konte bolenu:0 candatu:6 sumcu:1 a k tomu par nepromenenych zaberu. Nej candos mel kolem 50cm a sumecek tak 60cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25475.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25476.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25477.jpg
      Středa 29. července 2009 ve 21:37® Mirus
      Mirus
      Datum lovu: 29.7.09 | Revír: Jihlava 9 | Způsob lovu: Feeder

Tak pokus o parmy dopadl poměrně dobře, až na moment kdy mi před feedrem plaval pes :-) . Ven se podívala 1 parma, nějáký ostroretky a podoustve :-) , sice o parmu míň než minule ale nevadí :-)

Omlouvám se za špatná fota :-(( bohůžel jsem si koupil mobil s foťákem bez stabilizátoru pak to takhle dopadá, všechno je rozmazaný

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25471.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25472.jpg
        Středa 29. července 2009 ve 20:33® wenaX
        wenaX

omlouvám se zatolik stejných vzkazů nějak se my to seklo candat 70cm

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25467.jpg
          Středa 29. července 2009 ve 20:29® wenaX
          wenaX
          Datum lovu: 27.7. | Revír: kníže, cidlina 6 | Způsob lovu: Přívlač

dlouho očekávaný ůlovek zatim můj největší uvláčený candát na žlutý relax banjo

Středa 29. července 2009 v 17:36® Sander
            Sander
            Datum lovu: 29. července 2009 | Způsob lovu: Plavaná

Dnešní žehlírnu tloušťů beru jako podařenou, i když byly chvíle, kdy bych to nejradši zabalil. Za hodinu a půl šlo z vody okolo 20 ryb, z toho dobrá polovina od 45–52. Hezké dlouhé zdolávačky v silném proudu. Kdybych si vzal prsačky, šance na větší rybu by byla o mnoho vyšší.

PS1: byl jsem letos už potřetí kontrolován RS. Je dobře, že tu občas fungují, i když to může být náhoda.

PS2: dám měsíční plat tomu, kdo si stoupne na jez a týden nepustí po proudu jediného vodáka. Jezdili téměř neustále, jejich řeči fakt člověka otráví…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25459.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25460.jpg
              Středa 29. července 2009 ve 13:53® Leonardo
              Leonardo
              Datum lovu: 28.7.2009 | Způsob lovu: Sumcařina

Tak včera večer přišla štika místo sumce na bojku. měla 72cm a zabrala na cejna 35cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25456.jpg
                Středa 29. července 2009 v 11:00® kamos007
                kamos007
                Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem ráno vyrazil začínal jsem něco málo po půl 6 a první záběry na sebe nenechaly dlouho čekat první rybou kterou jsem na feeder zdolal byl ne moc velký cejn.Celkem jsem dolal 6 cejnů nejmenší cca 13–14 cm a nej cca 30 cm dále 1 karase (svého prvého vživotě) velkého cca 23–25 cm a ještě 2 perlíny cca 23 cm.Záběry byly do 7 hodin potom dlouho nic až v 8 mi kapr málem stáhl feeder do vody ale kupodivu při záseku se nepíchl potom zase klid do 8:45 kdy trochu začalo foukat a byly menší vlny tak jsem něco ještě lapl.9:40 jsem dnešní lov ukončil.Nejlepší nástrahou bylo zrno kuku s hnojákem na háku.

Lovu zdar.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25453.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25454.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25455.jpg
                  Středa 29. července 2009 v 8:26® Zoles
                  Zoles

Omlouvam se za dlouhodobou neucast ale blesk mi spalil modem a cas proste neni.
                  V nedeli cas byl tak jsem vzal slapky,kratasy a vlacak a vlezl jsem do jedne nejmenovane,kras­ne,male,zapado­ceske reky a vydoloval 10 okounu 3 tlouste a 7 stik od 50–68cm. Parada,skoda jen ze candat neprisel ani jeden. Lovu zdar. Az si vybavim modem dodam foto.

Úterý 28. července 2009 ve 21:45® Scanix
                    Scanix
                    Datum lovu: 28.7.2009 | Revír: pstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Prvnim hodem a to doslova se povedl pekny duhak 43cm, pak nasledovalo uz jen par mensich sivenu, tloustiku a okounku, ale i tak u vody bylo fajn i pres krveziznive a vsudypritomne komary :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25451.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25452.jpg
                      Úterý 28. července 2009 v 19:26® Robur
                      Robur
                      Datum lovu: dnes | Revír: s4 | Způsob lovu: Přívlač

jsem šel rovnou na ten okouní a co nához to okoun. Přesedlal jsem na mikrosmáka s mikro jigem a lapal, až mne to přestalo bavit, páč fakt co nához to ryba. Samozřejmě mikrookouny, vše velkost 8, někteří měli i pekných 10 cm. Dnes jsem se posunul i na hranici 12 možná 15 cm. Voda klesá, tak bya menší úprava taktiky, ale prostě jsem pořád dobrej:-D

Úterý 28. července 2009 ve 14:46® skwor
                        skwor
                        Datum lovu: 28.7.

Jedna ranní.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25448.jpg
                          Pondělí 27. července 2009 ve 23:59® Libor
                          Libor
                          Datum lovu: 25.07.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

V sobotu odpoledne jsem zaběhl na hoďku k řece zkusit nové popy od Salma. Počasí bylo jak na houpačce a i pěkně jsem promokl. Na popa se mi podařilo pěkně vyprovokovat štiku, ale ani napodruhé se netrefila. Poté mi ono místo docela brutálně profrčeli vodáci a bylo po útocích. Skončil jsem jako bezrybka. Voda je stále ještě zvedlá a není to ono, proto jsem večer místo ryb zasvětil pozorování srnčí říje v lese, což je podívaná která nemá chybu. Jinak Salmo popy v poho, jen chtějí trošku jiné vedení než Rapala.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25447.jpg
                            Pondělí 27. července 2009 ve 21:55® Mirus
                            Mirus
                            Datum lovu: 27.7.09 | Revír: Jihlava 9 | Způsob lovu: Feeder

Dnes pokus o parmu dopadl poměrně úspěšně :-) . Chyceny 2 parmy do 47cm… žádní obří, ale bránily se statečně :-) , s jednou z nich jsem se bal o návazec,když vjela bleskurychle do proudu :-) , ale naštěstí jsem měl dostatečně povolenou brzdu.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 21:56:24 uživatelem Mirus.
                            foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25445.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25446.jpg
                              Pondělí 27. července 2009 ve 21:08® Robur
                              Robur

tak se opět vraťme do reality, prošel jsem 3 candátové fleky a nic, tak jsem šel na ten okouní a co nához to okoun. Přesedlal jsem na mikrosmáka s mikro jigem a lapal, až mne to přestalo bavit, páč fakt co nához to ryba. Samozřejmě mikrookouny, vše velkost 8, někteří měli i pekných 10 cm. Oslizlou mám jen ruku. Aspoň jsem trochu jak Havlíček:-D

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 21:14:50 uživatelem Robur.
                                Pondělí 27. července 2009 v 18:00® Sander
                                Sander
                                Datum lovu: 27. července 2009

Asi nejsou na rybolov ty správné erekce na Slunci.

Za zmínku stojí jen včerejší pokus o dravce, kdy se proletěl vzduchem tloušť jak poleno a pod nohy jsem si doheveroval candáta přes 60. Ale abych navázal na úvodní větu – obě ryby se vypnuly.

Aby byla dušička spokojena, dotáhnu si občas fotku něčeho bez šupin.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25442.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25443.jpg
                                  Pondělí 27. července 2009 ve 14:58® HaD
                                  HaD
                                  Datum lovu: 26.8.2009 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

No a do třetice všeho dobrého, by se dalo říct. Včera mi to nedalo a s Tomem Krejčou jsme opět vyrazili. Každý den na prutu sumec, to vám prostě nedá. K vodě jsme se dostali okolo deváté hodiny. Zhruba desátý hod hlásí Tom záběr, ale sumec wobler jen olízne. Netrvá to ani pět minut a dostávám pořádný kopanec a už ječí brzda. Paráda. Sumce vedu asi 15 metrů a tuším, že bude mít přes metr. Supr a najednou „vátá šňůra“ a … prázdný wobler na konci. Vypl se. Sakruju a prohlížím háček. Masivní trojhák na velkém wobleru je ohnutý. Rovnám ho kleštěmi a praská. Nadchází výměna a hážeme dál. BUM! A dál nic. Další nezdařený útok, jen trocha slizu na šňůře potvrzuje sumíka. Hážeme dál a půl hodiny se nic neděje. Potom má mírné drcnutí do woblera, jednu dvě vteřiny nic a prásk. Tři sumčí kopance a jízda. Ale jaká jízda. Ryba letí řekou a silný proud jí pomáhá. Běžím za ní, ale nestíhám a sumec odjíždí dobře 100 daleko. Opatrně běžím vodou za ním jak to jen jde a Tom mi pomáhá. Jediná šance je se dostat k velké tišině a do ní ho dostat a tam zdolat. Pokud sjede po proudu dolů, je finíto. V tišině se ryba zdrží a já jí jdu naproti. Přítomné rybáře informuji o tom, že tahám sumce, který bude mít určitě 150cm+. Odpor pomalu slábne a mě vysychá v krku. Takovej adrenalin. Paráda. Nervózně očekávám jak se na hladině objeví hlava a jak ho plácnu a jak se rozjede do proudu a začne to znovu a nesmí mi sjet dolů po proudu a … na hladině se cosi zamrská. Nevěřícně TO přitahuju a koukám jako tele na nový vrata: BOLEN LEHCE PŘES PŮL METRU má narvanej koncovej trojhák z 13 cm jednodílného woblera na návazci ze šňůry 0,40 mm v koutku tlamy a druhej trojhák má zaseklej asi 3 cm za skřelema v boku – dokonalá plachetnice. Ruce se mi třepou jak stébla ve větru, v krku sucho, propocenej jak kdybych vylezl ze sprchy a tohle. Opravdu znechuceně bolena vyháknu a za posměšných poznámek okolních rybářů se vracím na původní flek. Tam si zapálím a Tom mi povídá: „A takhle vznikaj historky o giga sumcích, který rybář utrhl.“. Usmívám se jdu chytat dál. Dávka záběrů pro dnešní den již ale byla vyčerpána a tak jdeme domů. A to ještě netuším, co mě čeká. Druhý den už si ze mě známí dělají legraci. Historka o tom, jak Havlíček běžel třista metrů řekou s půlmetrovým bolenem, se holt mezi kamarády nese rychle a každý se rád na můj účet pobaví. A nakonec proč ne. Zážitek to byl opravdu velký a rád budu vzpomínat. A i ponaučení přinesl. Sice ne nové, ale oprášil jej: dokud rybu nevyndáme, nemůžeme si být nikdy jisti. Já byl o sumci nad 150 cm včera skálopevně přesvědčen…

Pondělí 27. července 2009 ve 14:11® HaD
                                    HaD
                                    Datum lovu: 25.8. 2009 | Revír: Svratka | Způsob lovu: Přívlač

Po nočním lovu sumců jsme se vydali druhý den pstruhy. Voda byla kalná a zvýšená. Přesto jsme si zachytali báječně desítky potočáků, několik duháků a lipana. Velice dobře mi fungovala předělaná rotačka mepps aglia zatížená oranžovým tungstenem a odpoledne jsem hodně ryb nachytal na woblírka Illex v 5cm. Dobré na něm bylo, že fungoval selektivně a brali ho spíše lepší pstroužci a miminka ho nechávali v klidu.

Zajeli jsme se podívat i na mistrovství světa v mušce, kde češi opět vyhráli…

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 14:58:43 uživatelem HaD.
                                      Pondělí 27. července 2009 ve 14:07® HaD
                                      HaD
                                      Datum lovu: 24.8. 2009 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

V pátek jsem vyrazil spolu s přáteli pokračovat v dobře rozjeté sumcovláčkařské sezóně. Tentokrát jsem na boleny ani nepomýšlel a rovnou nasadil velkýho jednodílnýho okouna salmo i s návazcem ze silné šňůry. Vláďa nasadil velkého nilse (asi 15cm) a začali jsme házet. Během asi 10 minut jsem dostal kopanec a zaradoval se. Ne však na dlouho – sumec se po pár vteřinách vypnu nechal mi pouze pozdrav ve formě oslizeného návazce. Vláďův wobler byl atakován o pár minut později – bohužel však neměl návazec (zapomněl jsem mu to říct) a po pár sekundách šňůra povolila. Sumec byl zřejmě vvelmi slušný, když dokázal velkého woblera pohřbít v tlamě tak, že se mu dostala šňůra na kartáče. Vláďa tedy přebil i s návazce, ale do jedenácti už nepřišlo nic.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 14:58:56 uživatelem HaD.
                                        Pondělí 27. července 2009 v 6:58® mira.ll
                                        mira.ll
                                        Datum lovu: 24.-26.7. | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

V pátek při krátké vycházce k vodě se spletl jen jeden pidicandát.Sobotní ráno se z vody podívaly dvě štičky 50 a 65 cm.A v neděli pouze jedno štíhle 45cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25441.jpg
                                          Neděle 26. července 2009 ve 23:21® Scanix
                                          Scanix
                                          Datum lovu: 26.7.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Navsteva starych znamych mist me rozladila, nebot vsude plno lidi, ryby tam nejak nespolupracovaly a ke vsemu nekteri lidi velice okate porusovali mistni ustanovani v soupisu reviru a opet to nikdo neresil. Az teprve 4. misto bylo bez lidi, i kdyz pozdeji jeden vlackar dorazil. Lapl jsem neco pres 10ks bolenu do 50cm a castecne ukojil sveho loveckeho ducha. Pokus o sumika do 22:30 skoncil jen dvemi nepromenenymi zabery za tmy a spoustu utoku od krveziznivych komaru ignorujicih repelentovy nastrik…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25437.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25438.jpg
                                            Neděle 26. července 2009 ve 21:47® Beer.Beda
                                            Beer.Beda
                                            Datum lovu: 26.7.09 | Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem dnes dorazil z Protivína zase do středu Čech a neodolal jsem pokušení a vyrazil na dvě hodinky k vodě.Chyceno asi 10 okounů, tloušť a štika 68 s pořádnym pupkem.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25433.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25434.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25435.jpg
                                              Neděle 26. července 2009 ve 21:19® Robur
                                              Robur

tož dneska jsem šel venči psa a laibisticky si vzal prut, na mikrosmáčka najednou drba a vodil jsem na UL slušného candáta, a to ve velkém proudu, měl jsem to bez protihrotu, na zásek se moc nesoustředil a canďour se sklepal, cca 40 cm, ani nevím. Pak jsem na dalším fleku vodil asi 15 okounů, z toho asi 10 jsem dostal na břeh. Tahla jsem je psovi před čumákem z jednoho místa a měli fantastických někdy i 10 cm. někdy jsem ty žužlaly zvedl na smákovi jen nad hladinu a zase padli zpět.

Neděle 26. července 2009 ve 20:30® Tycoon
                                                Datum lovu: 26.07. | Revír: Jizera 4 | Způsob lovu: Přívlač

Asi půl hodiny na Jizeře v Podlázkách trochu kakao a tak jsem zkoušel prohnat tlouště ve slepém rameni s 5 cm twistrem.Jeden tlouštˇ se povedl asi 30 cm a tři promeškané záběry.Není divu na to mé prkno Bull fighter 20–60g :-) .Ale není špatnej rozchodí i wobler 5 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25432.jpg
                                                  Neděle 26. července 2009 v 19:18® skwor
                                                  skwor
                                                  Datum lovu: 26.7. | Způsob lovu: Přívlač

Ještě přidávám kolegovu hubenější rybu něco pod 60cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25431.jpg
                                                    Neděle 26. července 2009 v 19:17® skwor
                                                    skwor
                                                    Datum lovu: 26.7. | Způsob lovu: Přívlač

Letos zatím největší kousek, 62cm. Zabral na první nához. Kolega měl dva o něco menší.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25428.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25429.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25430.jpg
                                                      Neděle 26. července 2009 v 18:04® Black11
                                                      Black11
                                                      Datum lovu: 21.7.2009 | Revír: Berounka | Způsob lovu: Klasická položená

Tak tudle krasavici se my povedlo chytit. Jinak 2 x podousev a 1 x cejn

Tento příspěvek byl editován 26.7.2009 18:04:37 uživatelem Black11.
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25426.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25427.jpg
                                                        Neděle 26. července 2009 v 9:40® albin
                                                        albin
                                                        Datum lovu: 25.7.2009 | Revír: Úslava | Způsob lovu: Přívlač

Včera cca 2 hoďky na UL.Chyceno:5×tlou­šť,2×podoustev a na konci tahle krasavice.Jednou bych se s ní chtěl potkat až bude mít o 60cm více.I když včera asi ne s tou 0.10kou. :-D Vše na rotnu 000.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25420.jpg
                                                          Sobota 25. července 2009 ve 23:56® adam
                                                          adam
                                                          Datum lovu: 25.7.2009 | Revír: vazský dunaj | Způsob lovu: Klasická položená

dnes asi na 3hodky u váhu večer přímo v komarne, opět jsem chytl 5 sumcu do 80cm, hlavní nástraha byla krtonožka, hrozně jim chutna ,všem doporucuju, za nedlouho se muzete tesit na neco většího z Váhupivo ,i kdyz se ted vratim do čech na chvili..9-)

Sobota 25. července 2009 ve 23:47® shadys
                                                            shadys
                                                            Datum lovu: 24-25.7. | Revír: 441003 | Způsob lovu: Kaprařina

od patku do soboty asi 15 kapriku a 10 cejnu nej kaprik tak 45 pouze na feeder na boilies pouze jeden taky 40+

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25418.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25419.jpg