Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 29. července 2009 v 11:00® kamos007
kamos007
Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem ráno vyrazil začínal jsem něco málo po půl 6 a první záběry na sebe nenechaly dlouho čekat první rybou kterou jsem na feeder zdolal byl ne moc velký cejn.Celkem jsem dolal 6 cejnů nejmenší cca 13–14 cm a nej cca 30 cm dále 1 karase (svého prvého vživotě) velkého cca 23–25 cm a ještě 2 perlíny cca 23 cm.Záběry byly do 7 hodin potom dlouho nic až v 8 mi kapr málem stáhl feeder do vody ale kupodivu při záseku se nepíchl potom zase klid do 8:45 kdy trochu začalo foukat a byly menší vlny tak jsem něco ještě lapl.9:40 jsem dnešní lov ukončil.Nejlepší nástrahou bylo zrno kuku s hnojákem na háku.

Lovu zdar.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25453.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25454.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25455.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 29. července 2009 v 8:26® Zoles
    Zoles

Omlouvam se za dlouhodobou neucast ale blesk mi spalil modem a cas proste neni.
    V nedeli cas byl tak jsem vzal slapky,kratasy a vlacak a vlezl jsem do jedne nejmenovane,kras­ne,male,zapado­ceske reky a vydoloval 10 okounu 3 tlouste a 7 stik od 50–68cm. Parada,skoda jen ze candat neprisel ani jeden. Lovu zdar. Az si vybavim modem dodam foto.

Úterý 28. července 2009 ve 21:45® Scanix
      Scanix
      Datum lovu: 28.7.2009 | Revír: pstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Prvnim hodem a to doslova se povedl pekny duhak 43cm, pak nasledovalo uz jen par mensich sivenu, tloustiku a okounku, ale i tak u vody bylo fajn i pres krveziznive a vsudypritomne komary :-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25451.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25452.jpg
        Úterý 28. července 2009 v 19:26® Robur
        Robur
        Datum lovu: dnes | Revír: s4 | Způsob lovu: Přívlač

jsem šel rovnou na ten okouní a co nához to okoun. Přesedlal jsem na mikrosmáka s mikro jigem a lapal, až mne to přestalo bavit, páč fakt co nához to ryba. Samozřejmě mikrookouny, vše velkost 8, někteří měli i pekných 10 cm. Dnes jsem se posunul i na hranici 12 možná 15 cm. Voda klesá, tak bya menší úprava taktiky, ale prostě jsem pořád dobrej:-D

Úterý 28. července 2009 ve 14:46® skwor
          skwor
          Datum lovu: 28.7.

Jedna ranní.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25448.jpg
            Pondělí 27. července 2009 ve 23:59® Libor
            Libor
            Datum lovu: 25.07.2009 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

V sobotu odpoledne jsem zaběhl na hoďku k řece zkusit nové popy od Salma. Počasí bylo jak na houpačce a i pěkně jsem promokl. Na popa se mi podařilo pěkně vyprovokovat štiku, ale ani napodruhé se netrefila. Poté mi ono místo docela brutálně profrčeli vodáci a bylo po útocích. Skončil jsem jako bezrybka. Voda je stále ještě zvedlá a není to ono, proto jsem večer místo ryb zasvětil pozorování srnčí říje v lese, což je podívaná která nemá chybu. Jinak Salmo popy v poho, jen chtějí trošku jiné vedení než Rapala.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25447.jpg
              Pondělí 27. července 2009 ve 21:55® Mirus
              Mirus
              Datum lovu: 27.7.09 | Revír: Jihlava 9 | Způsob lovu: Feeder

Dnes pokus o parmu dopadl poměrně úspěšně :-) . Chyceny 2 parmy do 47cm… žádní obří, ale bránily se statečně :-) , s jednou z nich jsem se bal o návazec,když vjela bleskurychle do proudu :-) , ale naštěstí jsem měl dostatečně povolenou brzdu.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 21:56:24 uživatelem Mirus.
              foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25445.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25446.jpg
                Pondělí 27. července 2009 ve 21:08® Robur
                Robur

tak se opět vraťme do reality, prošel jsem 3 candátové fleky a nic, tak jsem šel na ten okouní a co nához to okoun. Přesedlal jsem na mikrosmáka s mikro jigem a lapal, až mne to přestalo bavit, páč fakt co nához to ryba. Samozřejmě mikrookouny, vše velkost 8, někteří měli i pekných 10 cm. Oslizlou mám jen ruku. Aspoň jsem trochu jak Havlíček:-D

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 21:14:50 uživatelem Robur.
                  Pondělí 27. července 2009 v 18:00® Sander
                  Sander
                  Datum lovu: 27. července 2009

Asi nejsou na rybolov ty správné erekce na Slunci.

Za zmínku stojí jen včerejší pokus o dravce, kdy se proletěl vzduchem tloušť jak poleno a pod nohy jsem si doheveroval candáta přes 60. Ale abych navázal na úvodní větu – obě ryby se vypnuly.

Aby byla dušička spokojena, dotáhnu si občas fotku něčeho bez šupin.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25442.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25443.jpg
                    Pondělí 27. července 2009 ve 14:58® HaD
                    HaD
                    Datum lovu: 26.8.2009 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

No a do třetice všeho dobrého, by se dalo říct. Včera mi to nedalo a s Tomem Krejčou jsme opět vyrazili. Každý den na prutu sumec, to vám prostě nedá. K vodě jsme se dostali okolo deváté hodiny. Zhruba desátý hod hlásí Tom záběr, ale sumec wobler jen olízne. Netrvá to ani pět minut a dostávám pořádný kopanec a už ječí brzda. Paráda. Sumce vedu asi 15 metrů a tuším, že bude mít přes metr. Supr a najednou „vátá šňůra“ a … prázdný wobler na konci. Vypl se. Sakruju a prohlížím háček. Masivní trojhák na velkém wobleru je ohnutý. Rovnám ho kleštěmi a praská. Nadchází výměna a hážeme dál. BUM! A dál nic. Další nezdařený útok, jen trocha slizu na šňůře potvrzuje sumíka. Hážeme dál a půl hodiny se nic neděje. Potom má mírné drcnutí do woblera, jednu dvě vteřiny nic a prásk. Tři sumčí kopance a jízda. Ale jaká jízda. Ryba letí řekou a silný proud jí pomáhá. Běžím za ní, ale nestíhám a sumec odjíždí dobře 100 daleko. Opatrně běžím vodou za ním jak to jen jde a Tom mi pomáhá. Jediná šance je se dostat k velké tišině a do ní ho dostat a tam zdolat. Pokud sjede po proudu dolů, je finíto. V tišině se ryba zdrží a já jí jdu naproti. Přítomné rybáře informuji o tom, že tahám sumce, který bude mít určitě 150cm+. Odpor pomalu slábne a mě vysychá v krku. Takovej adrenalin. Paráda. Nervózně očekávám jak se na hladině objeví hlava a jak ho plácnu a jak se rozjede do proudu a začne to znovu a nesmí mi sjet dolů po proudu a … na hladině se cosi zamrská. Nevěřícně TO přitahuju a koukám jako tele na nový vrata: BOLEN LEHCE PŘES PŮL METRU má narvanej koncovej trojhák z 13 cm jednodílného woblera na návazci ze šňůry 0,40 mm v koutku tlamy a druhej trojhák má zaseklej asi 3 cm za skřelema v boku – dokonalá plachetnice. Ruce se mi třepou jak stébla ve větru, v krku sucho, propocenej jak kdybych vylezl ze sprchy a tohle. Opravdu znechuceně bolena vyháknu a za posměšných poznámek okolních rybářů se vracím na původní flek. Tam si zapálím a Tom mi povídá: „A takhle vznikaj historky o giga sumcích, který rybář utrhl.“. Usmívám se jdu chytat dál. Dávka záběrů pro dnešní den již ale byla vyčerpána a tak jdeme domů. A to ještě netuším, co mě čeká. Druhý den už si ze mě známí dělají legraci. Historka o tom, jak Havlíček běžel třista metrů řekou s půlmetrovým bolenem, se holt mezi kamarády nese rychle a každý se rád na můj účet pobaví. A nakonec proč ne. Zážitek to byl opravdu velký a rád budu vzpomínat. A i ponaučení přinesl. Sice ne nové, ale oprášil jej: dokud rybu nevyndáme, nemůžeme si být nikdy jisti. Já byl o sumci nad 150 cm včera skálopevně přesvědčen…

Pondělí 27. července 2009 ve 14:11® HaD
                      HaD
                      Datum lovu: 25.8. 2009 | Revír: Svratka | Způsob lovu: Přívlač

Po nočním lovu sumců jsme se vydali druhý den pstruhy. Voda byla kalná a zvýšená. Přesto jsme si zachytali báječně desítky potočáků, několik duháků a lipana. Velice dobře mi fungovala předělaná rotačka mepps aglia zatížená oranžovým tungstenem a odpoledne jsem hodně ryb nachytal na woblírka Illex v 5cm. Dobré na něm bylo, že fungoval selektivně a brali ho spíše lepší pstroužci a miminka ho nechávali v klidu.

Zajeli jsme se podívat i na mistrovství světa v mušce, kde češi opět vyhráli…

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 14:58:43 uživatelem HaD.
                        Pondělí 27. července 2009 ve 14:07® HaD
                        HaD
                        Datum lovu: 24.8. 2009 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

V pátek jsem vyrazil spolu s přáteli pokračovat v dobře rozjeté sumcovláčkařské sezóně. Tentokrát jsem na boleny ani nepomýšlel a rovnou nasadil velkýho jednodílnýho okouna salmo i s návazcem ze silné šňůry. Vláďa nasadil velkého nilse (asi 15cm) a začali jsme házet. Během asi 10 minut jsem dostal kopanec a zaradoval se. Ne však na dlouho – sumec se po pár vteřinách vypnu nechal mi pouze pozdrav ve formě oslizeného návazce. Vláďův wobler byl atakován o pár minut později – bohužel však neměl návazec (zapomněl jsem mu to říct) a po pár sekundách šňůra povolila. Sumec byl zřejmě vvelmi slušný, když dokázal velkého woblera pohřbít v tlamě tak, že se mu dostala šňůra na kartáče. Vláďa tedy přebil i s návazce, ale do jedenácti už nepřišlo nic.

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 14:58:56 uživatelem HaD.
                          Pondělí 27. července 2009 v 6:58® mira.ll
                          mira.ll
                          Datum lovu: 24.-26.7. | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

V pátek při krátké vycházce k vodě se spletl jen jeden pidicandát.Sobotní ráno se z vody podívaly dvě štičky 50 a 65 cm.A v neděli pouze jedno štíhle 45cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25441.jpg
                            Neděle 26. července 2009 ve 23:21® Scanix
                            Scanix
                            Datum lovu: 26.7.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Navsteva starych znamych mist me rozladila, nebot vsude plno lidi, ryby tam nejak nespolupracovaly a ke vsemu nekteri lidi velice okate porusovali mistni ustanovani v soupisu reviru a opet to nikdo neresil. Az teprve 4. misto bylo bez lidi, i kdyz pozdeji jeden vlackar dorazil. Lapl jsem neco pres 10ks bolenu do 50cm a castecne ukojil sveho loveckeho ducha. Pokus o sumika do 22:30 skoncil jen dvemi nepromenenymi zabery za tmy a spoustu utoku od krveziznivych komaru ignorujicih repelentovy nastrik…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25437.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25438.jpg
                              Neděle 26. července 2009 ve 21:47® Beer.Beda
                              Beer.Beda
                              Datum lovu: 26.7.09 | Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem dnes dorazil z Protivína zase do středu Čech a neodolal jsem pokušení a vyrazil na dvě hodinky k vodě.Chyceno asi 10 okounů, tloušť a štika 68 s pořádnym pupkem.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25433.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25434.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25435.jpg
                                Neděle 26. července 2009 ve 21:19® Robur
                                Robur

tož dneska jsem šel venči psa a laibisticky si vzal prut, na mikrosmáčka najednou drba a vodil jsem na UL slušného candáta, a to ve velkém proudu, měl jsem to bez protihrotu, na zásek se moc nesoustředil a canďour se sklepal, cca 40 cm, ani nevím. Pak jsem na dalším fleku vodil asi 15 okounů, z toho asi 10 jsem dostal na břeh. Tahla jsem je psovi před čumákem z jednoho místa a měli fantastických někdy i 10 cm. někdy jsem ty žužlaly zvedl na smákovi jen nad hladinu a zase padli zpět.

Neděle 26. července 2009 ve 20:30® Tycoon
                                  Datum lovu: 26.07. | Revír: Jizera 4 | Způsob lovu: Přívlač

Asi půl hodiny na Jizeře v Podlázkách trochu kakao a tak jsem zkoušel prohnat tlouště ve slepém rameni s 5 cm twistrem.Jeden tlouštˇ se povedl asi 30 cm a tři promeškané záběry.Není divu na to mé prkno Bull fighter 20–60g :-) .Ale není špatnej rozchodí i wobler 5 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25432.jpg
                                    Neděle 26. července 2009 v 19:18® skwor
                                    skwor
                                    Datum lovu: 26.7. | Způsob lovu: Přívlač

Ještě přidávám kolegovu hubenější rybu něco pod 60cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25431.jpg
                                      Neděle 26. července 2009 v 19:17® skwor
                                      skwor
                                      Datum lovu: 26.7. | Způsob lovu: Přívlač

Letos zatím největší kousek, 62cm. Zabral na první nához. Kolega měl dva o něco menší.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25428.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25429.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25430.jpg
                                        Neděle 26. července 2009 v 18:04® Black11
                                        Black11
                                        Datum lovu: 21.7.2009 | Revír: Berounka | Způsob lovu: Klasická položená

Tak tudle krasavici se my povedlo chytit. Jinak 2 x podousev a 1 x cejn

Tento příspěvek byl editován 26.7.2009 18:04:37 uživatelem Black11.
                                        foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25426.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25427.jpg
                                          Neděle 26. července 2009 v 9:40® albin
                                          albin
                                          Datum lovu: 25.7.2009 | Revír: Úslava | Způsob lovu: Přívlač

Včera cca 2 hoďky na UL.Chyceno:5×tlou­šť,2×podoustev a na konci tahle krasavice.Jednou bych se s ní chtěl potkat až bude mít o 60cm více.I když včera asi ne s tou 0.10kou. :-D Vše na rotnu 000.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25420.jpg
                                            Sobota 25. července 2009 ve 23:56® adam
                                            adam
                                            Datum lovu: 25.7.2009 | Revír: vazský dunaj | Způsob lovu: Klasická položená

dnes asi na 3hodky u váhu večer přímo v komarne, opět jsem chytl 5 sumcu do 80cm, hlavní nástraha byla krtonožka, hrozně jim chutna ,všem doporucuju, za nedlouho se muzete tesit na neco většího z Váhupivo ,i kdyz se ted vratim do čech na chvili..9-)

Sobota 25. července 2009 ve 23:47® shadys
                                              shadys
                                              Datum lovu: 24-25.7. | Revír: 441003 | Způsob lovu: Kaprařina

od patku do soboty asi 15 kapriku a 10 cejnu nej kaprik tak 45 pouze na feeder na boilies pouze jeden taky 40+

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25418.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25419.jpg
                                                Sobota 25. července 2009 v 18:31® Scanix
                                                Scanix
                                                Datum lovu: 25.7.2009 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Po vcerejsim candatim tazeni 5ks a 4 spadle (nej ±50cm) + 6 bolinku jsem se pokusil rano privstat, no vstal jsem po 5h, ale chtelo to asi driv nebo candatci nebyli ve forme, lapl jsem jen 3ks mensi velikosti a k tomu opet par bolinku, jejich pocet byl nekde okolo 20ti. Navic se povedl zajimave zbarveny, presneji vypledly, okoun 30+.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25415.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25416.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25417.jpg
                                                  Sobota 25. července 2009 v 10:15® crazykapr
                                                  crazykapr

Parádní chytačka na Vltavě…za 3 hodiny cca 60 ryb ve složení plotice (obrovský :-) některý i kolem 35cm) cejn, bolen a amur. Na závěr přišlo pár kapříků a jeden 62 cm si se mnou dloouho hrál v proudu. Nakonec sem ho díky pomoci přihlížejících vláčkarů zdolal. Na 0.14 vlásek celkem boj. Prostě pecka den :-) Fotky nejsou…momentálně nevlastním foto.

Pátek 24. července 2009 ve 20:24® Ftmči
                                                    Ftmči
                                                    Datum lovu: 24.7.2009 | Revír: Malše 1 | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem po dlouhé době chytil nějakého alespoň trochu lepšího dravce. Štika 61cm. Nejdřív mi vyjela po kopytu, ale nevzala ho, tak jsem zkoušel SSR7 RFSH, ale ten se jí asi nelíbil :-) . Nechala se zlákat až domácí dvoudílkou. Fakt pěkný záběr 2 metry od špičky těsně pod hladinou. Loni jsem na tom místě chytil dvakrát tu samou ,,padesátsedmičku". Už jsem kontroloval fotky a zdá se, že ta dnešní je jiná. Tak jsem zvědav, kolikrát se s ní letos ještě potkám :-) . Pak jsem ještě chytil jednoho candátka a okouna.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25400.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25401.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25402.jpg
                                                      Pátek 24. července 2009 v 11:41® adam
                                                      adam
                                                      Datum lovu: 23.7. | Revír: vážský dunaj | Způsob lovu: Klasická položená

včera s otcem na vahu nad komarnem, celkem 8 záběrů na krtnožky, chytljsem 5 sumečků do 65cm, a pak jsme zdrhali před bouřkou…=-|

Pátek 24. července 2009 v 10:11profil byl smazán
                                                        Datum lovu: 24.7.2009 | Revír: Bečva rožnovská chyť a pusť | Způsob lovu: Přívlač

jeste par fotek..

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25391.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img25392.jpg
                                                          Pátek 24. července 2009 v 9:29profil byl smazán
                                                          Datum lovu: 23.7.2009 | Revír: Bečva rožnovská chyť a pusť | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem si včera zaběhl po delší době zachytat na úsek chyť a pusť a super. Sekundu po dopadu po prvním náhozu záběr – parma 54cm, pět minut na to tloušť 30cm, poté následoval okoun 33cm! (ten bojoval uplne skvele nadherna ryba) a pak prekvapeni na konec duhak 62cm :-) V tu rano zaclo totalne prset a ja jsem sel po pulhodinovem lovu domu totalne spokojeny.

Čtvrtek 23. července 2009 ve 23:54® HaD
                                                            HaD
                                                            Datum lovu: 23.7.2009 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Dnes a včera jsem byl testnout řeku – vody hodně, ale už se dá. S kamarády včera 5 bolenů a dva sumečci okolo 70–80 cm. Dnes odpoledne 1 bolen, 4 tloušti a celkem 7 záběrů od sumců. Vyndal jsem 3 do 80 cm, jednoho okolo cca 110–130 (jen jsem zahlídl ocas a k hladině jsem ho prostě v tom proudu nedostal), který mi opět přebrousil po 10 minutách šňůru (měl jsem „nabito na boleny“ a tudíž chyběl návazec na sumce) a zbytek hned spadl po záběru. Teď v noci už nic. Přesto docela dobrý