Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.419 příspěvků, z toho 18419 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 26. dubna 2009 v 17:01® Sander
Sander
Datum lovu: 25., 26. dubna 2009

Včerejší nádherný den jsme zasvětili lovu na velké pstruhovce, která se ale ukázala jako naprosto vyžehlená. Buď tam ty ryby prostě nebyly, nebo se nám úspěšně vyhýbaly. Debakl obdržel jak osprey, tak hecht, a samozřejmě i já. Za zmínku stojí akorát mnou zdolávaná parma, ale v těch kamenech to byla jen otázka času, kdy mi to urve.

S hechtem jsme v průběhu odpoledne odjeli na místo, na které jsme později uvalili embargo, protože tam jsme si alespoň trochu spravili chuť možná padesáti kusy všemožných druhů ryb. Top byl hechtův potočák odhadem 37cm.

No a dnešní den jsem chvilku zkusil feeder na řece a dostal se opět do starých kolejí. Brali cejnci, plotice a tloušti, 3ks nadstandart, a to 2×47 a rovná padesátka.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23456.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23457.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23458.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 26. dubna 2009 v 16:03® skwor
    skwor
    Datum lovu: 26.4. | Způsob lovu: Plavaná

Ze začátku to vypadalo na hezkou rybačku. Hned na první nához vzala pěkná plóťa, chviličku po ní solidní duhák. Na jemné matchovce to byl hezký boj, který se odehrával víc nad hladinou než pod ní. Když jsem si na zhruba 35cm dlouhého pstruha poprvé sáhnul, zmohl se na poslední výpad a zmizel i s háčkem. Pak se k nástraze dostali cejni a bylo po srandě. A tohle jsem vyfotil pod hrází. Podle slov chlapíka z půjčovny lodiček má přes 80cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23452.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23453.jpg
      Neděle 26. dubna 2009 v 15:54® hajan
      Datum lovu: 25.4.2009 | Revír: Berounka river | Způsob lovu: Feeder

Přes den jsem si na karpa nesáhl, dost měto vzalo páč jsem měl rozkrmenej flek a fiasko jaxviňa. :-( Večer první letošní pokus o hada, sice přišel jenom jeden, ale krásnejch 72. Asi už to půjde…

Neděle 26. dubna 2009 v 10:44® Beer.Beda
        Beer.Beda
        Datum lovu: 25.4 | Způsob lovu: Feeder

Tak závody v Zeměchách docela provar.Chytil jsem jednoho kapra a cejna a to samé mi uteklo.Po závodech jsem přejel na řeku a za dvě hodiny 6 cejnů nej 52.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23448.jpg
          Sobota 25. dubna 2009 ve 20:58® Rico
          Rico
          Datum lovu: 25.4.2009 | Revír: Ledce | Způsob lovu: Kaprařina

Tak dneska na zavodech, cekal jsem od toho neco vic, na tak malem rybnicku asi 100 lidi. z toho chytlo rybu asi 30. takze nic moc… ja to zkouisel na sladky a nic tak jsem brezbrojil na tunaka a na pelety halibut a popotahy byly ale nic to nesezralo poradne… takze zavodak bez rybky… Aspon, ze bylo hezke pocasi…

Sobota 25. dubna 2009 ve 20:24® skwor
            skwor
            Datum lovu: 25.4.

Od 16 hodin znovu na řece, akorát jinde. Voda silně táhla, každý jsme si sáhli na jednu podoustev. Následoval přesun na stoják, kde jsme si hezky zachytali cejny, mě po chvilce zdolávání spadl slušný duhák. Chytalo se na feeder a houpačku.

Sobota 25. dubna 2009 ve 12:51® skwor
              skwor
              Datum lovu: 25.4. | Způsob lovu: Feeder

Hezké dopoledne u vody s kolegou Kosákem. Ryb bylo chycených dost, bohužel vše menších velikostí.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23438.jpg
                Sobota 25. dubna 2009 ve 12:15® Tomik
                Tomik
                Datum lovu: 24.4. | Revír: Pstruhovka VČ | Způsob lovu: Přívlač

Včera zabodovali smáčci, neměřeno.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23432.jpg
                  Sobota 25. dubna 2009 v 7:40® OndruchM
                  OndruchM

Libor> a kde jsi chytal? na svazových vodách se teď může jen do 22 h

Sobota 25. dubna 2009 v 0:36® Libor
                    Libor
                    Datum lovu: 24.04.2009 | Způsob lovu: Klasická položená

Pokus o haďoura 21 – 24hod., získal jsem titul Bezrybka. Opravdu ošklivej věčer, vichr jak v poledne a zima, moc jsem si to neužil.

Pátek 24. dubna 2009 v 18:29® ART
                      ART

Šel jsem trénovat před zejtřejšíma závodama. Jestli nachytám zítra tolik ryb jako dneska tak můžu pomíšlet na umístění do prvních 30. Doufám že neplatí první vyhrání z kapsy vyhání. Splávek vs. položená 22:15 rybí složení kapr plotice perlín okoun (leots největší 22cm)

Pátek 24. dubna 2009 v 18:15® Sander
                        Sander
                        Datum lovu: 24. dubna 2009 | Způsob lovu: Plavaná

Ze pstruhařského ráje jsem si odvezl několik fotek 56cm dlouhého a 1,92kg vážícího tlouště. Naprosto vynikal tamnější běžné velikosti a zdolávání v silném proudu byla opravdu nádhera.

Snad jsem si ho i zasloužil, za to, že jsem se dvě hodiny prodíral opravdovou divočinou s 4.50m prutem a hned zezačátku spadl po pupek do vody…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23422.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23423.jpg
                          Čtvrtek 23. dubna 2009 v 19:17® Sander
                          Sander
                          Datum lovu: 23. dubna 2009 | Způsob lovu: Plavaná

Dnes jsem prožil opravdu příjemný lov. Ideální počasí, žádné vedro, konečně bez silného větru a ryby spolupracovaly jak jen mohly. Nechalo se přelstít asi 30 ryb, převážně tloušťů, z toho více než třetina přes 40cm. Do půl metru u dvou kusů chybělo opravdu malinko. Pouštěl jsem vše hned ve vodě, ani focením je netrápil.

Nakonec mě okolo půl šesté vyhnal silný déšť, vlastně skoro krupobití, než jsem došel k autu, byl jsem kompletně „zasněžený“. Zničehonic se ochladilo na 7°C.

Čtvrtek 23. dubna 2009 v 17:50® standas
                            standas
                            Datum lovu: 23.4.2009 | Revír: vltava6 | Způsob lovu: Plavaná

Vyrazil jsem k nám na řeku a celkem slušný,šla hl.menší ryba ale zato poctivě,nej.radost mně udělal duhák 38cm a tím jsem si zvedl svůj osobáček9-) 9-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23404.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23405.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23406.jpg
                              Čtvrtek 23. dubna 2009 v 11:54® adam
                              adam
                              Datum lovu: 23.4.2009 | Revír: velka reka 1 | Způsob lovu: Plavaná

dopoledni plavačka dopadla cekem dobre,3 tloušti kolem 40, cejn, plotice a proudnik, našel jsem dvě vidličky…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23399.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23400.jpg
                                Čtvrtek 23. dubna 2009 v 7:17® Zoles
                                Zoles
                                Datum lovu: 23.4. | Způsob lovu: Plavaná

Tak jsem konecne zahajil i ja. PP nemam takze na mimopstruhovce. Spokojenost,ryby neskutecne vyzrane.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23396.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23397.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23398.jpg
                                  Středa 22. dubna 2009 ve 22:54® Scanix
                                  Scanix
                                  Datum lovu: 22.4.2009 | Revír: Vltava 24 | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni cca 1.5h vyprava na blizky revir se dvema kolegy prinesla jen par okounu, i za ne dik. Rojili se chrostici, ale zadne velke sbirani, jako by lnebylo etos po pstruzich ani pamatky, ba ani zadny potocacek…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23394.jpg
                                    Středa 22. dubna 2009 ve 22:33® Rico
                                    Rico
                                    Datum lovu: 22.4.2009 | Revír: Stojak u Plzne | Způsob lovu: Kaprařina

Tak dneska konečně poprvé uvody, to byla paradicka, sice jen tri cejnicky ale vyzkousel jsem si nove proutky a navijacky…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23392.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23393.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23391.jpg
                                      Středa 22. dubna 2009 ve 20:45® adam
                                      adam
                                      Datum lovu: 22:4:2009 | Revír: 1 | Způsob lovu: Plavaná
                                      :-D
                                      foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23389.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23390.jpg
                                        Středa 22. dubna 2009 v 18:28® standas
                                        standas
                                        Datum lovu: 22.4.2009 | Revír: vltava 8 | Způsob lovu: Feeder

Dopolední lov na vtoku sázavy byl dost slabej,,2×podoustev a3× skaláček.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23385.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23386.jpg
                                          Středa 22. dubna 2009 v 18:25® skwor
                                          skwor

Podobné vlny a vítr jsem u vody už dlouho nezažil. Byl jsem na stojáku, ale i tak jsem musel používat krmítka nad 30g a 1,5 OZ špičku, se kterou normálně chytám i na řekách v podjezích. Ale vydržel jsem a vyplatilo se – 35cm.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23384.jpg
                                            Středa 22. dubna 2009 ve 13:37® stopař
                                            stopař
                                            Datum lovu: 22.4.09 | Revír: Liberecký kraj | Způsob lovu: Muškaření

Tak konečně trošku lepší fiška. Krásných 49 cm samozřejmně si plave dál.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23381.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23382.jpg
                                              Středa 22. dubna 2009 ve 12:51® sethy
                                              sethy
                                              Datum lovu: 22.4.2009 | Revír: JM | Způsob lovu: Plavaná

Tak se povedly 2 parmy a par plotic. Skoda te vlnky:(

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23378.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23379.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23380.jpg
                                                Středa 22. dubna 2009 v 11:35® adam
                                                adam
                                                Datum lovu: 21.4.2009 | Revír: Vekla reka1 | Způsob lovu: Feeder

Včera večer jsem si opět hezky zachytal, i když výsledky mohli být lepší, chytl jsem podoustev,tlou­ště50,2proudni­ky a mníka,par pěkných záběrů jsem tradičně nezasek… dneska večer to zopakuju..uvidime co příde, doufam že parma a úhoř..na rousnice

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23377.jpg
                                                  Úterý 21. dubna 2009 v 19:34® skwor
                                                  skwor
                                                  Datum lovu: 21.4.

Bída, ale jedno překvapení na červy se konalo. Letos první, fotka mizerná

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23373.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23374.jpg
                                                    Pondělí 20. dubna 2009 ve 22:39® adam
                                                    adam
                                                    Datum lovu: 20.4.2009 | Revír: 42105O | Způsob lovu: Feeder

nějak mi to blbne..

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23368.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23369.jpg
                                                      Pondělí 20. dubna 2009 ve 22:34® adam
                                                      adam

Dnes večer jsem si pěkně zachytal, chytl jsem 7 podouství 35–40,jedna měla 30.Ryby se pěkně ukazovali.nic jiného než podoustve…:-

Pondělí 20. dubna 2009 ve 21:07® Zoles
                                                        Zoles

A ja posilam svou letos zatim /nejvetsi/ parmici a ktomu reku snú.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23364.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23365.jpg
                                                          Pondělí 20. dubna 2009 ve 20:48® Sander
                                                          Sander
                                                          Datum lovu: 20. dubna 2009

Pěkné odpoledne u vody. Nebylo to co se záběrů týče příliš akční, ale něco jsme pochytali. Kolega vyžehlil slušného cejna, mně konečně první had.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23361.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23362.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23363.jpg
                                                            Pondělí 20. dubna 2009 ve 20:45® albin
                                                            albin
                                                            Datum lovu: 16.4.2009 | Revír: Úterský potok | Způsob lovu: Přívlač

Na zahájení P vody jsem se vydal na střední tok a potrápil asi 11 potoků do 20cm.Větší prostě nešli.Jeden místní rybář mi docela potěšil,když mi oznámil,že vysazují jen PO a žádný duhoně.Večer zkouška na dolním toku,kde z loňska vím o výskytu velkých tloušťů a okounů.Krásně čistá voda a tloušti od 20 do 60 stáli v proudu metr ode mne,ale ke všemu absolutně apatičtí.Stejně tak i okyš kolem 40.Po třech hodinách trápení s celou plejádou nástrach a různými styly vedení,kdy následovalo jen popojetí ryb jsem musel pryč,protože nervy má člověk jen jedny.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23360.jpg