Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 14. dubna 2009 v 9:28® skwor
skwor
Datum lovu: 14.4. | Způsob lovu: Plavaná

Letos poprvé jsem navštívil loni úspěšný flek a byl jsem poměrně zklamán. Záběrů málo, chycených ryb ještě míň. Plánovaný lín se podařil jen jeden v akcarijní velikosti, k tomu několik cejnů a můžu si připsat další slušnou plotici.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23158.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 13. dubna 2009 ve 23:57® hecht
    hecht
    Způsob lovu: Feeder

Dnes opalovačka okolo poledního na mém oblíbeném fleku.Bohužel se dařilo chytat pouze perlíny, někteří i slušní.No ale na picker to šlo na hod :-)

Pondělí 13. dubna 2009 ve 22:28® Scanix
      Scanix
      Datum lovu: 13.4.2009 | Revír: Vltava 23 | Způsob lovu: Feeder

Vecerni pokus o amury na feeder opet neuspel, brali jen tlousti, ale zato celkem pekni vsem do 50ti moc nechybelo nebo se o tuto hranici otirali opravdu tesne…

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23155.jpg
        Pondělí 13. dubna 2009 ve 20:09® standas
        standas
        Datum lovu: 13.4.2009 | Revír: Berounka 2 | Způsob lovu: Plavaná

Moc pěkný den ale ne tak lov,za 6.prutohodin:3×kap­řík,2×skálák,1­.plotice a 2.šnek – snad to bude příště lepší.:-(( 9-)

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23141.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23142.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23143.jpg
          Pondělí 13. dubna 2009 v 19:06® Robur
          Robur
          Datum lovu: bějhem svátků | Revír: vysočina | Způsob lovu: Muškaření

tak jsem byl testpvat nový vůz a osádku pstruhů na MP. Voda byla cca 70 čísel nad normál, takže šlo obtížně brodit. Viděl jsem 1 tlouště a dvě kolečka asi rovněž od tloušťů. Na neděli jsem lákal Regula, kdybych měl kondiciogram, tak bych se na to vysral předem. Napřed jsem nadšeně sledoval pokles vody, takže jsem prohodil startovací tůňku, kde jsem viděl rybu, ale asi jsem ji vyplašil při sestupování k vodě. Pak jsem cestou na druhou tůňku lehce nedošáhl na dno. nabral tak 10 litrů vody a byl konec. Celý mokrý jsem dělal striptýs, takže se odněkud objevil chatár, který mě pozval osušit. Hrdě jsem odmítl a řekl si o tričko, páč jsem ještě musel na nákup. Po nákupu jsem se rozjel na chatu, odkud mezitím odešla manželka i s klíči na výlet /když jsem měl přijít až ve 14:00/, takže jsem po mobilu a hádání stanovili mrtvou schránku. Klíče jsem našel a začal žehlit hádku tím, že jsem nachystal gril, naložil maso. Když přišli, gril už hořel. Nicméně jsem se jal ještě servilně sekat dřevo. To mně samozřejmě kradl od špalku pes, takže když jsem víc hlídal psa než špalek, tak se dřevíčko vymrštilo přímo mezi obočí. Páč nechci vypadat jako Harry Potter, tak jsem sedl do auta a odejel od grilu, masa atd. do špitálu odkud jsem se vrátil se 3 stehy uprostřed čela. A to je vše přátelé. Doufám, že Regulus, který to vzdal předem má ten kotník vymknutý víc než mě bolí hlava:-D .

Pondělí 13. dubna 2009 v 18:55® Sander
            Sander
            Datum lovu: 13. dubna 2009

Začalo to tloušti a skaláky na řece, vzhledem ke stavu vody je asi 15ks dobrý, včetně jedné velké ryby, která zajela do vázky (snad Bůh dá a přesvědčí mě o tom, že to nebyl tloušť). Poté přesun na zadní část ramene, kde to byla neskutečná žehlírna. Během asi třičtvrtěhodinového lovu šlo z z tůně 10×10m 12 kaprů, šestice karasů a jeden jesen. Ale moc hezká rybařina to nebyla, fišky jsem rval rychle z vody, aby se ostatní nevyplašily.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23136.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23137.jpg
              Pondělí 13. dubna 2009 v 18:34® HaD
              HaD
              Datum lovu: 12.4.2009 | Revír: Lužnice 4 | Způsob lovu: Muškaření

Po dlouhém snažení s feederem, kd yjsem uravl asi 20 montáží, jsem risknul přesun v bro'dákách přes jez (v takovém průtoku úplně poprvé) a zkusil se k parmám dostat blíž. Feeder zcela ignorovaly a tak jsem si dal letošní premiéru s mušákem. Během 20 minut jsem zapřáhl silnou rybu, která se (jak se později ukázalo) zachytila druhou muškou o hřbetní ploutev a spolu s proudem se postaraly o nejméně 30–40 minut dlouhý souboj. S rybou jsem sešel cca 100m vodou co to šlo a pak jen doufal, že to dopadne dobře. Třikrát jsem jí měl na dohled a vždy se vydala s proudem dolů a vytáhla si i backing. Nakonec se konal happyend – nádherná zdravá parma o délce 68 cm se předvedla kameře. Foto není, souboj a lov jsme dokumentovali do „hýbacích obrázků“ :-)

Pondělí 13. dubna 2009 v 16:31® pipa
                pipa
                Datum lovu: dnes | Revír: na mém touživém | Způsob lovu: Feeder

:-> Tak dnes po čtvrte s feederem u vody a už konečně rybinda pivo opět nasledovalo spoustu zmařenejch zaběru a pak sem se dočkal cejňaka :-> tesně u břehu mě upad a bohužel me slavnostní foto dopadlo takto :-(

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23130.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23131.jpg
                  Pondělí 13. dubna 2009 ve 14:20® Beer.Beda
                  Beer.Beda

Radim11> Na tvoje otázky je všeobecná diskuze.Tady máš psát asi toto: Byli jste na rybách a chcete se o svůj zážitek a fotografie podělit? Máte možnost! Nechcete-li prozradit svůj revír, nemusíte, stačí jen krátký popis lovu a fotografie! Prostě se pochlubte, nebo si naopak postěžujte!

Pondělí 13. dubna 2009 ve 14:09® Radim11
                    Radim11

Zcuter> a co na dravce?

Pondělí 13. dubna 2009 ve 14:07® Zcuter
                      Zcuter

Radim11– Zkus lehkou plavanou nebo feeder.!!

Pondělí 13. dubna 2009 ve 13:05® Radim11
                        Radim11

ahoj, chytam na rybniku kde je touhle dobou moc a moc žab. je skoro zarostlý (rostlina teprve raší takže se v té zarostlé části dá chytat), jen malá část je volná. chytal jsem už tři dny po 2 hod a ani záběr střídám nástrahy ale prostě nic. nevim zda ryby žerou jen žáby. prosim o radu

Pondělí 13. dubna 2009 ve 12:25® Piranha
                          Piranha

VODA> Hosi vim, ze i ja tim porusim pravidla, ale jinak to nejde.Na ty blaboly je vseobecna diskuze.Usetrite adminum mazani a prepisovani tam, kam ma.

VODA> a ty jeste napises dve hrubky jako krava za sebou :-)) )

Pondělí 13. dubna 2009 v 11:43® VODA
                            VODA

Radim11> Jo jsou to mali žabi princezny!!!!:-O

Pondělí 13. dubna 2009 v 8:53® Radim11
                              Radim11

vavra26> co to je? to jsou jikry?

Pondělí 13. dubna 2009 v 8:35® vavra26
                                vavra26

Tak uš je to tady.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23118.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23119.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23120.jpg
                                  Neděle 12. dubna 2009 ve 21:11® ART
                                  ART

fota nešly poslat se zápisem tak jen dodatečně

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23113.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23114.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23115.jpg
                                    Neděle 12. dubna 2009 ve 21:07® ART
                                    ART

fota nešli poslat se zápisem tak jen dodatečně

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23112.jpg
                                      Neděle 12. dubna 2009 ve 21:05® ART
                                      ART

Jak psal Pivní Béďa (Beed.Beda) Po úspěšném setkání pod mostem jsme za dvě hodky jsme chytili jednoho ježdíka.Po té Béďa zavelil, že musíme změnit lokál. Jak se řiká první vyhrání z kapsy vyhání.To platí i u mě po úspěšném zdolání ježdíka jsem za 4h po změně revíru chytil ouklej a Béďa nalapal spoustu ryb včetně jednoho malého ale pěkného kapříka. Ukázal, že rybařit umí. Na večer ještě kontrola RS. Druhý den vstávačka v 4:15 a návštěva stejného revíru. Béďa zase ukázal, že rybařit umí a nenechává nic náhodě.Do 7:00 jsem chytil plotici a bolínka. Béda už měl na kontě 3 kapříky a spoustu ouklejí. Aby toho nebylo málo tak zase kontrola RS. Do 11:00 jsem se pořád trápil se zaseknutím ryby. Po převázání na splávek se začaly dít věci. Ryby šly na hod. nebyl problém do 6-ti sekund dostat ouklej. Béďa ukázal že ryby je skutečně jeho vášeň. V soutěži o nejmenší rybu jsem samozdřejmě také prohrál. Ještě posílám foto nového způsobu rybaření, který vymyslel Béďa. Omluvte kvalitu, nějak se to nepodařilo. Jinak příště, až půjdete na ryby tak stačí jenom krmítko háček je zbytečnost. Co říci na závěr? Asi jen to, že s Béďou je velká prdel, třeba přeprava kola mimo auto:).

Neděle 12. dubna 2009 v 19:15® Bandog
                                        Bandog
                                        Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                                        foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23107.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23108.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23109.jpg
                                          Neděle 12. dubna 2009 v 19:05® Bandog
                                          Bandog
                                          foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23105.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23106.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23104.jpg
                                            Neděle 12. dubna 2009 v 18:52® Bandog
                                            Bandog
                                            foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23100.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23101.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23102.jpg
                                              Neděle 12. dubna 2009 v 18:42® Bandog
                                              Bandog
                                              foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23097.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23098.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23099.jpg
                                                Neděle 12. dubna 2009 v 18:37® Sander
                                                Sander
                                                Datum lovu: 12. dubna 2009

Dnes jsme s ospreyem požehlili každý určitě přes dvacet ryb různých druhů, převážně plotic, cejnů, cejnků, jesenů, kapra, karase, tloušťů a oulejí, v případě plotic a jesenů v hmotnostní kategorii, na jakou jako pošumavští kluci od „vydří“ řeky nejsme tolika zvyklí (nebo spíše já nejsem). Cílová ryba, velká plotice, se bohužel nepovedla, i když braly pěkné buchty. Zato jeseni se povedli.

Moc jsem toho nepofotil, ale Míra si určitě odvezl dost pěkných obrázků.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23096.jpg
                                                  Neděle 12. dubna 2009 v 18:32® Bandog
                                                  Bandog
                                                  foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23093.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23094.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23095.jpg
                                                    Neděle 12. dubna 2009 v 18:23® Bandog
                                                    Bandog
                                                    Revír: Ebro-řeka
                                                    foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23090.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23091.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23092.jpg
                                                      Neděle 12. dubna 2009 v 18:12® Bandog
                                                      Bandog
                                                      Revír: Ebro-řeka | Způsob lovu: Sumcařina
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23087.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23088.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23089.jpg
                                                        Neděle 12. dubna 2009 v 18:06® Bandog
                                                        Bandog
                                                        foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23086.jpg
                                                          Neděle 12. dubna 2009 v 18:04® Bandog
                                                          Bandog
                                                          foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23085.jpg
                                                            Neděle 12. dubna 2009 v 15:50® Piranha
                                                            Piranha
                                                            Datum lovu: Dnes | Revír: 441.... | Způsob lovu: Feeder

Dnes feeder s BlueSharkem a Praskem na Labi v UL.Ven se na nas usmalo nekolim cejnu plotic a i jeden kaprik, uloveny Praskem.Paradni, slunnej den.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23081.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23082.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img23083.jpg