Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.419 příspěvků, z toho 18419 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 5. ledna 2009 v 0:08® Bandog
Bandog
Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Vzpominka na prvniho kapra na dirkach,chycen na mouchu za hubu

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 4. ledna 2009 ve 20:17® Raf
    Raf
    Datum lovu: 4.1.2008 | Revír: soukromý střední Čechy | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Snad žádný úlovek mě tak nepotěšil jako ten dnešní. Vyrazili jsme na dírky. Od začátku jsem Marii vždy, když si odběhla do auta říkal: „Nepodávej mi ty klíčky od auta nad tou dírkou!“ A ona mě poslechla. Při příští vycházce mi nepodala klíče na dírkou, ale položila mi je do klína. Jenže já byl zapovídaný s bráchou a kamarády a operace jsem si vůbec nevšiml. Stalo se tak to, co se stát muselo. V mrazu nevydržíte sedět věčně, a tak jsem po chvíli vstal a můj jediný klíč od Octavie zahučel přímo do dírky (když píšu jediný tak tím myslím to, že nemám ani doma rezervní). Pod dírkou byla tma a třímetrová hloubka v hlavě zoufalost. V srdci ale byla naštěstí bojovnost. Nejdříve na to náš záchranný tým nešel chytře, ale šel na to „rybářsky“. Sestrojili jsme montáž s olovama a trojháčkama, vzájemně prokonzultovali účinnost montáže a zkoušeli klíče podseknout za kroužek. Neuspěli jsme. Potom jsme na to šli dokonce chytře. Uvědomili jsme si, že na klíči je kov a na kov platí magnet! Tomáš tak rozsekal v autě reprák a magnet dovezl. Jenže ani magnet nezabral. Alespoň tedy zpočátku. Bylo nutné vyvrtat několik dalších dírek v nejbližším okolí, než se stalo něco velmi euforického – po desítkách minut magnetování se poprvé z temnot vynořil nejen magnet ale i klíč! Zbývalo už jen rychle utíkat s klíčem do tepla a doufat, že voda a mráz nepoškodily elektroniku v klíči (autům s imobilizérem totiž prosté zasunutí klíče do zapalování k nastartování nestačí). Jenže i tato akce vyšla a auto nastartovalo. Pak už bylo jen poděkování záchrannému týmu – automechanikům Petrovi a Milanovi, všeumělovi Tomášovi, skeptikovi Václavovi a topičce Marii:-) . P.S. Den jsme dochytali až do tmy. Kromě klíče jsem chytil duháka 42 cm, který už byl jen třešničkou na dortu. O víkendu jsem tak strávil každou minutu, kdy bylo světlo na ledě a chytil pouze jednu rybu a klíč. Většina lidí co jsem na ledě potkal nechytila ani klíč ani rybu. Dobrou zprávou pro Pražáky a Středočechy je ovšem to, že se v sobotu podle všeho otevírá dírkařská voda v Dolních Jirčanech, kde by měl být nejen led ale i dostatek ryb.

Neděle 4. ledna 2009 v 16:24® 1Mara
      1Mara
      :-P
      foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21742.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21741.jpg
        Neděle 4. ledna 2009 v 16:22® 1Mara
        1Mara
        Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
        foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21740.jpg
          Neděle 4. ledna 2009 v 16:20® 1Mara
          1Mara

Dnes s klukama na dirkách a šloto :-P :-)) pivo

Sobota 3. ledna 2009 ve 23:14® Louda
            Louda
            Datum lovu: 3.1 2009 | Revír: soukromý | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

letos poprvé na dírkách snad tam ty fotky dostanuTento příspěvek byl 3.1.2009 ve 22:54 editován administrátorem CeP

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21736.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21735.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21734.jpg
              Sobota 3. ledna 2009 ve 21:59® Damys
              Damys
              Datum lovu: 3.1.09 | Revír: Labe 4-5 | Způsob lovu: Feeder

Dnes první výprava na zahájení v Novém roce.Labíčko bylo nádherné,slunce svítilo,ale nehřálo. 12C pod nulou a mraky kormoránů.Skore vzhledem k teplotě – čistá 0. :-D Tento příspěvek byl 3.1.2009 ve 22:56 editován administrátorem CeP

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21731.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21730.jpg
                Sobota 3. ledna 2009 ve 20:37® Raf
                Raf
                Datum lovu: 3.1.2008 | Revír: Řeplický rybník | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Musím nedoporučit štikový Řeplický rybník. S radostí jsem si tu ráno zakoupil za 640 Kč povolenku na dírky s tím, že za kvalitu se platí a cena alespoň odradí konkurenci :-) . Jenže kvalita tam ve vodě není. Na ledě bylo zhruba deset rybářů, zkoušeli jsme co se dalo, rozvrtali celý rybník až se led pod námi propadal, chytali od od úsvitu do soumraku, ale výsledek byl ten, že tu za celý den nikdo nechytil jedinou štiku. Vím, že v rybaření je štěstěna vrtkavá, ale na řeplickém to momentálně není o štěstěně.

Sobota 3. ledna 2009 v 7:12® Bandit
                  Bandit
                  Datum lovu: 3.1.2009 | Revír: Porodnice Chrudim

Muj dnesni ulovek 48cm 3.05kg Nikolka:-)

Pátek 2. ledna 2009 ve 20:16® 1Mara
                    1Mara

Tak dne s klukama na dírkách pár štíhlátek a pár okyšů,ale jinak hezkej den u vody , vlastně na vodě .:-P pivo

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21720.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21719.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21718.jpg
                      Čtvrtek 1. ledna 2009 ve 22:36® frenki
                      frenki
                      Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                      foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21705.jpg
                        Čtvrtek 1. ledna 2009 ve 22:34® frenki
                        frenki
                        Datum lovu: 31.12.2008 | Revír: ukrutná zima, přívlač

Tak jsem se byl s kamarádem rozloučit k vodě, i přes to, že byl mráz a voda téměř ledová, zadařilo se něco málo z vodní říše vytáhnout:-P :-1

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21704.jpg
                          Čtvrtek 1. ledna 2009 ve 20:34® Georgino
                          Georgino
                          Datum lovu: 31:12:2008 | Revír: Hrázky | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Silvestrovská dírkovaná s kamarády. Ve 4 lidech chyceno 80 ryb ve složení duhák, siven. Jako bonus se povedl i jeseter.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21700.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21699.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21698.jpg
                            Čtvrtek 1. ledna 2009 v 17:54® hecht
                            hecht

Tak ještě tu fotku.

foto/diskuze/z_lovu/2009/th-img21694.jpg
                              Čtvrtek 1. ledna 2009 v 17:52® hecht
                              hecht
                              Datum lovu: 1.1.2009 | Revír: brčálník | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Tak dnes první lov a první ryby v tomto roce. Cca 15 perlínků – aby měla dušička pokoj.

Čtvrtek 1. ledna 2009 v 17:23® monaster
                                monaster

včera vláčka chvilku s JardouCarpem na Labi. Na pláži plno. a zajímavý vybavení někteří :-) pak vláčka ještě s Flidem. dvě gumy mínus a ryby nicpivo

Čtvrtek 1. ledna 2009 ve 14:19® LUKYNA

Můj první kapr.

Čtvrtek 1. ledna 2009 v 10:59® Ftmči
                                    Ftmči
                                    Datum lovu: 31.12.2008 | Revír: Malše1 + Vltava 23 | Způsob lovu: Přívlač

Včera jsme se s Kubou byli rozloučit na půl roku s místními dravci. Vltava byla naprosto nechytatelná, protože po celé řece plavala ledová tříšť. Malše byla pro změnu z 95% zamrzlá. Asi hoďku jsme chytali na pár nezamrzlejch místech a s čistou nulou se rozloučili s rybářskou sezónou 2008.

Čtvrtek 1. ledna 2009 v 0:59® Salmo
                                      Salmo
                                      Datum lovu: 31.12.2008 | Revír: Jihlava 12 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem byli s Myšounem a Jurajem uzavřít sezónu 2008.Parádně jsme pokecali a Jurajovi se povedla i šedesátka zubatá,která nám udělala velikou radost.Já a Myšoun jsme vychytali čistou nulu,ale ani to nám nevadilo :-)

Středa 31. prosince 2008 ve 20:01® Alf
                                        Alf
                                        Datum lovu: 31,12.2008 | Revír: Sázava | Způsob lovu: Přívlač

Rozloučení se sezónou, bylo nádherně, řeka z velké části zamrzlá, pár symbolických hodů, poděkování vodě…

Středa 31. prosince 2008 v 19:24® regulus
                                          regulus
                                          Datum lovu: 31.12.2008 | Revír: Kdesi na JM | Způsob lovu: Přívlač

Tak rozloučení s letošní sezónou proběhlo ve znamení krásnýho mrazivýho počasí, s nulovou rybí aktivitou, takže zero jaxviňa, nicméně jsem se tomu ani nedivil, ani mě to neštvalo, byla to pěkná procházka kolem vody. 9-)

foto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21677.jpg
                                            Středa 31. prosince 2008 v 18:27® salmer
                                            salmer
                                            Datum lovu: 31.12. | Revír: Radbuza | Způsob lovu: Přívlač

Tak dnes rozlučka na pár nezamrzlých místech se se mnou rozloučila jedna štička, ale bohužel spadla, takže nula :-)

Středa 31. prosince 2008 v 18:23® HaD
                                              HaD
                                              Datum lovu: 31.12.2008 | Revír: gauč

Dnešní silvestrovský rybolov jsem pojal netradičně a výsledky se dostavily! Zdálo se mi o úžasných rybách, východech slunce, západech, cvrlikání cvrčků a tak… Přál bych tu romantiku zažít každému milovníkovi rybařiny :-D

Středa 31. prosince 2008 v 17:10® 1Mara
                                                1Mara

Tak kusani dnes na dírkách a nic moc jen vše nej nej do roku 2009pivo Moje nejhezčí úlovky a jota v letošním roce.:-P

foto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21675.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21674.jpg
                                                  Středa 31. prosince 2008 v 16:56® Přemďa
                                                  Přemďa

ryby chytám teprve půl roku a povedla se mi tahle kráska

foto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21672.jpg
                                                    Středa 31. prosince 2008 v 15:28® Zcuter
                                                    Zcuter
                                                    Datum lovu: 31.12.08

Dneska jsem se na poslední chvíli rozhodl s Ciffikem, že zajedeme uzavřít letošní sezónu s feederem na řeku. Cílová ryba byla parma. Ta se nám však ulovit nepovedla a jednomu šoulajícímu feedrařovi ano. Nějaké záběry sice byli ale nic jsme neproměnili. Ke konci už sice byla zima ale i tak bylo moc a moc pěkně. A těšíme se na sezónu 2009.

Středa 31. prosince 2008 ve 14:18® LUKYNA

já poprvé na rybách a hned 51 cm.

Úterý 30. prosince 2008 v 18:35® 1Mara
                                                        1Mara

Luciova kudlička pak Komínovo a pak má první rybka na dírkách okounek jako malovanej:-D :-P

foto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21653.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21652.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21651.jpg
                                                          Úterý 30. prosince 2008 v 18:32® 1Mara
                                                          1Mara

Dnes na dírkách a super den.:-) :-P

foto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21650.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21649.jpg
                                                            Úterý 30. prosince 2008 v 17:20® albin
                                                            albin
                                                            Datum lovu: 30.12.2008 | Revír: Radbuza | Způsob lovu: Přívlač

Poslední letošní vycházka k vodě.Chytil jsem jen jednu rybu.Nechci bejt za blbce,ale nejsem si jistej co to bylo.Buď nějakej kříženec a nebo takovej zvláštní jesen.

foto/diskuze/z_lovu/2008/th-img21638.jpg