Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.413 příspěvků, z toho 18413 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 6. listopadu 2006 v 18:57® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow
Datum lovu: 6.11.2006 | Revír: Podkrušnohorský retušovaný pstruhový revír | Způsob lovu: Muškaření

Dnes jsem vyrazil mnoho desítek km od baráku, abych si užil jednu z posledních výprav na pstruhovku. A zadařilo se, ryb několik desítek a sem tam pěkná. Za zmínku stojí potočák 40cm (zase jsem nepřelezl přes tuhle magickou hranici) a několik lipanů 35–38. Vím, že potočák je hájený, ale i když jsem letos vytáhl několik kousků této velikosti, tak takovéhleho krokodýla ani jednoho. Tudíž se omlouvám za chvilku mučení foťákem, ale pstruh odplaval bez potíží ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9788.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9787.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9786.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 6. listopadu 2006 ve 14:54® vagi
    vagi

Tak snad teď

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9785.jpg
      Pondělí 6. listopadu 2006 ve 14:47® vagi
      vagi
      Datum lovu: 4.11. | Revír: Berounka Liblín | Způsob lovu: Přívlač

Tak tady je ten sobotní candoš (fešák – 78 cm)

Pondělí 6. listopadu 2006 ve 13:59® Dodo
        Dodo
        Datum lovu: 4.11.06 | Revír: Přívlač

Sobotní „okounek“ 45 cm, 1,38 kg.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9783.jpg
          Pondělí 6. listopadu 2006 v 9:03® piskot
          piskot
          Datum lovu: 3-5.11.06 | Revír: Trnávka | Způsob lovu: Přívlač

Pohodový víkend,celkem 4 x štika ,2 x bolen, 8 x okoun.Moc se jim nechtělo,ale v tom počasí se není čemu divit.Vždy,když jsem myslel,že jsem na to přišel,přestala barva fungovat,ale hlavně je u břehů stále spousta rybyček.

Neděle 5. listopadu 2006 ve 20:13® Coturnix
            Coturnix
            Datum lovu: 5.11.06 | Revír: ÚN Seš | Způsob lovu: Přívlač

Dopoledne 4 hodiny vláčky na Seči s prvními třemi kusy doma dělaných woblerů (díky návodům na chytej). Jeden bolen 52 cm a jedna vyháklá štička. Hlavně že woblery dobře pracují. Bylo to trochu napětí. :-)

Neděle 5. listopadu 2006 v 19:57® regulus
              regulus

Tak třetí obrázek znovu

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9781.jpg
                Neděle 5. listopadu 2006 v 19:56® regulus
                regulus
                Datum lovu: 4.11.2006 | Revír: Kdesi na JM | Způsob lovu: Přívlač

Počasí bylo dle mýho sqělý, dle ostatních ultra hnus, ryby se na háček taky nijak moc nehrnuly, takže okoun 30 a štička okolo 40 cm, byl vlastně dost úspěch. Na konec jedna náladová fotečka pro gurmány, rybiška před a po tepelné úpravě.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9779.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9778.jpg
                  Neděle 5. listopadu 2006 v 18:54® Kosmik
                  Datum lovu: 5.11 | Revír: Oslava 1 | Způsob lovu: Přívlač

4 jelce, největší měl 34 cm, ve vázce skončila štika a pstruh. Na dnešní počasí pěkná chytačka. Vše na třpytku a na woblera.

Sobota 4. listopadu 2006 v 18:56® Sander
                    Sander
                    Datum lovu: 4.11.2006

Slibovaná parma, která se mi včera vypnula. 63cm. Brali i slušní pleveláci, spousta tloušťů a proudníků.

Večer po setmění se k tomu připletl mník. Zima jak hovado, dost silný vítr, velké vlny. Každá ryba moc potěšila.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9768.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9767.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9766.jpg
                      Pátek 3. listopadu 2006 ve 21:27® BoBo-Falknow
                      BoBo-Falknow
                      Datum lovu: 3.11.2006 | Revír: Podkrušnohorský retušovaný pstruhový revír | Způsob lovu: Muškaření

Dnes jsem chtěl poškádlit duháky na svém oblíbeném revíru. Bohužel to moc nešlo (parchanti věděli, že tentokrát mám nabitý foťák a vloženu paměťovou kartu) :-) No ale nakonec se něco podařilo.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9764.jpg
                        Pátek 3. listopadu 2006 v 18:18® jiris
                        jiris
                        Revír: stojak JM | Způsob lovu: Přívlač

Tato vycházka by spíše patřila do „Věřte něvěřte“ či „Neváhej a toč“ :-)) )

Takže popořádku – rybajda to byla celkem normální, uloveno tak ± 30 ks okouna a 10 ks štik(ček).

EPIZODA I - větší štiky na mé nástrahy nereagovali až na jednu, na zdolávaného okouna :-)) Po této nástraze šli jako divé. První štika, která mi po zmítajícím okounovi vyjela mne překvapila natolik, že jsem si to chtěl cvaknout na foťák. Foťák byl připraven. Pár fotek hrozné kvality, tak jsem si upravil nastavení foťáku a ponechal okouna nadále ve vodě, kde ho štika během focení pustila, chtěl jsem kvalitnější foto, ale to bylo okounovi i mé nástraze osudné, štika si okouna dobrala trochu jinak (ne jako předtím, kdy se mu vozila na ocásku) a ušmikla mi nástrahu i s dravčíkem :-(( Pak jsem se ji pokoušel zlákat na větší gumy, ale už nepřišla.

EPIZODA II – poté co jsem se nadále věnoval rybkám , pořád mi něco „šustilo“ za zády. Hle najednou to bylo necelých 5 metrů vedle mě a dívalo se to na mého woblera, který plaval na hladině. Rozběhlo se to až na místo kde břeh lomí hladinu a už to skákalo do vody a mašírovalo pro wobler. Chtěl jsem si tu neuvěřitelnou podívanou vyfotit, tak jsem rychle zapínal foťák, bohužel jsem to nestihnul. Byl to HRANOSTAJ, který mi aportoval wobler až na břeh, kde se mě leknul a wobler upustil. Bohudík si nástrahu nezapíchnul do tlamy, nedokážu si představit jak bych mu to operoval :-) Pak jsem si připravil foťák a pokoušel jsem se o foto, ale nic se nekonal byl ostražitý vždy se jen rozběhnul, ale před skokem do vody se zastavil.

EPIZODA III – další štika mi vyjela po zdolávaném okounovi, vždy mi ho sebrala a po chvíli pustila, po chvíli sem ji měl přimo pod nohama, ne a ne okouna sebrat, jakmile okoun rozčeřil hladinu, štika do něj zaútočila. A bylo to, na prvním trojháčku okoun, na druhém štika. Fotky taky nejsou nic moc, protože se mi štika po chvíli zdolávání vypnula :-D

Fotky nejsou, ale zážitky zůstavají :-)) )

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9760.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9759.jpg
                          Pátek 3. listopadu 2006 v 17:38® Sander
                          Sander

Bohužel Kaufland byl dnes vybrakován a větší parmu už neměli. Ale ulovil jsem tam ještě 8 tloušťů a 7 proudníků. Pak začly mrznout očka!! (Asi vypnutá klimatizace) Jo a jedna větší parma se po pár metrech vypnula, ale zejtra si pro ní dojdu.Tento příspěvek byl 3.11.2006 v 16:53 editován administrátorem ji­ris

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9758.jpg
                            Čtvrtek 2. listopadu 2006 v 18:06® paccco
                            paccco
                            Datum lovu: 23.10-1.11.2006 | Revír: ÚN Lipno

Výlet na Lipno skončil jedním velkým propadákem.Za celou dobu chycena jedna kudla,toť prosím vše!!!!!Po celou dobu jsem neměl záběr od candáta a ani nevím o nikom,co by ho chytil. Tak snad někdy příště......

Čtvrtek 2. listopadu 2006 ve 13:11® Firetiger
                              Firetiger
                              Revír: Thajsko - Chiang Mai a Andamanské moře

Na dovolené v Thajsku jsem se dostal i k rybolovu.

Ze soukromáku poblíž Chiang Mai jeden mekongský sumec; neměřen nevážen, ale přes metr byl.
                              Z Andamanského moře jeden plachetník. Měřil kolem dvou metrů a vážil 15 kilo.

poznámka admina: račte si prosím povšimnout, že tričko s logem CHYTEJ.CZ putuje po celým světě :o))) tygříku děkujeme za propagaci!!!!!Tento příspěvek byl 2.11.2006 ve 12:32 editován administrátorem toulovec

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9746.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9747.jpg
                                Čtvrtek 2. listopadu 2006 ve 12:10® Kazan
                                Datum lovu: 2.11.2006 | Revír: stoják | Způsob lovu: Přívlač

Vítr, sníh a pěkná zima. Povedly se dvě štičky na gumu, kámoš nic, a navíc se povedlo přerazit vláčák.

Středa 1. listopadu 2006 ve 20:46® knedlik
                                  knedlik
                                  Datum lovu: 1.11.2006 | Revír: Váh MT | Způsob lovu: Přívlač

Toto zvieratko dnes zabralo kolegovi namiesto HUCHA.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9738.jpg
                                    Středa 1. listopadu 2006 v 19:38® Vlackar
                                    Vlackar

Dneska super chytačka, asi 17okounů od 25 do 37cm. jo, rotačky furt fungujou, ale gumy sou na zimu účinější…

Středa 1. listopadu 2006 v 15:07® pepino99
                                      pepino99
                                      Datum lovu: předminulý týden | Revír: Taljánsko

no tak trošku rozproudíme diskusi :o)) HaD jí sem nechtěl dát ale já říkám proč ne. Tak jsem zvjedaf na Vaše reakce… :o)) Je to Kaprus Sežránus kolem 65cm a 3 kil

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9734.jpg
                                        Pondělí 30. října 2006 ve 20:20® Sander
                                        Sander
                                        Datum lovu: 30.10.2006

Zkouška „nového“ mušáku – asi budem kamarádi. Jen je třeba koupit novou šňůru… Fotky nic moc, bylo šero. Za hodinu uloveno asi 12lipanů, 6 potočáků, 2ks plevele a 3 proudníci. Zkoušel jsem chvíli nějaké blešivce, v závěru suchou mouchu. Nemám ještě zkušenosti s tím, co v jakou dobu zrovna použít, nicméně jsem si i „naslepo“ docela zachytal. Asi mě to muškaření koncem podzimu chytne víc, než jsem čekal, jen času na vázání je málo… :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9724.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9723.jpg
                                          Pondělí 30. října 2006 v 18:28® red
                                          red
                                          Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                                          foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9722.jpg
                                            Pondělí 30. října 2006 v 18:15® red
                                            red
                                            Datum lovu: dnes | Revír: Sucha n/P | Způsob lovu: Přívlač

dnes v silnom vetre brali takyto fesaci chutila im marmyska s chvostom z banja.

Pondělí 30. října 2006 v 11:58® ORIMP
                                              ORIMP
                                              Datum lovu: 29.10. | Revír: VD-Zilina | Způsob lovu: Přívlač

Včera UL vlačka s Lubánkom a Stanom,pekne sme si zachytali ostrieze,mne sa podarila stucka cca 60cm na prutiku 1–7g a silone 0,14 to bol pekný adrenalín.Chirurg Luban jej odstranil jig a pláva si spokojne dalej.:-) Nakoniec este potesil granuláč a neaké pivko :-))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9719.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9718.jpg
                                                Neděle 29. října 2006 v 18:54® Georgino
                                                Georgino
                                                Datum lovu: včera | Revír: Poorlicko | Způsob lovu: Přívlač

Včera pěkná vycházka kolem oblíbené říčky.Chytil jsem nějaký okouny kolem 20 cm, 3 štika – nej 62 cm, a na závěr candoše 51 cm.Vše plave dál.Fotka z mobilu…Georgino.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9716.jpg
                                                  Neděle 29. října 2006 ve 14:08® Shrek
                                                  Shrek
                                                  Datum lovu: 29.10.2006 | Revír: 431099 | Způsob lovu: Přívlač

Po neúspěšném pokusu o houbaření jsem se nas…štval a vyrazil na náš RMV na štiky.Pár náhozů a první štika.Měla 51 cm.Samozřejmě že plave dál ve vodě.Pár dalších náhozů a 20 cm od břehu mi na to hupla druhá,zhruba stejné velikosti,ta to však nedobrala.I přes­to,že jsem se tak leknul,že jsem si málem stříknul do textilu,hodil jsem to jen kousek odbřehu a pomalinku tahal.Půl metru od břehu,kdy třpytka byla pod hladinou jen pár cm se ta štika vyřítila zespoda na třpytku,ale netrefila jí.Já už měl náběh na infarkt.Pak jsem se kouknul na druhej břeh,jestli tam nikdo není,protože jsem si chtěl od srdce ulevit.Místo toho tam byla fluozelená cedule.Na mém břehu taky,jak jsem následně zjistil.Když jsem přišel k ní,četl jsem: „Zákaz rybolovu od 22.10. do 3.11. včetně“.No to už se o mě pokoušely mrákoty.Sbalil jsem to a pelášil domů.

Sobota 28. října 2006 ve 20:53® Davish
                                                    Davish

bolen 47cm

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9707.jpg
                                                      Sobota 28. října 2006 v 18:58® Davish
                                                      Davish
                                                      Datum lovu: 28.10.2006 | Revír: Jihlava 9 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes 2,5 hodinová přívlač a mishakem na řece Jihlavě, mishakovi se podařili 2 okouni a tloušť, já sem chytil na měděnou rotačku bolena 47cm a okouna(moh mít okolo 25cm).

Sobota 28. října 2006 v 18:38® Sander
                                                        Sander
                                                        Datum lovu: 28.10.2006

Opět jen pár chvil s plavačkou… Krásné ryby, ALE!! Dnes jsem od nich dostal ránu pod pás. V závěru zdolávání jsem si nemohl nevšimnout, jak zdolávanou parmu doprovází její jen o málo menší kamarádka. Téměř se jí dotýkala, jakoby se s ní loučila…
                                                        V ten okamžik mi v hlavě prolétly ty desítky úlovků parmy z tohoto místa a naskýtá se mi otázka, proč jim to vlastně dělám? Snad pro fotky, které se už neustále opakují?? … Byl to docela šok, bylo mi těch ryb líto. Asi jsem pochopil, že tato stvoření nejsou jen „němé“ pohybující se loutky, ale mají svou inteligenci a nikdo mi nedokáže zodpovědět, co si ty dvě ryby v tu chvíli povídaly. Podobné chování jsem zažil i u tlouště, ale ty parmy mě prostě dostaly do kolen. Je čas to s nimi ukončit. Poslední ryba atakovala hranici 65cm, co víc si mohu přát…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9702.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9701.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9700.jpg
                                                          Sobota 28. října 2006 v 15:57® Tomash
                                                          Tomash
                                                          Datum lovu: 28.10.2006 | Revír: rybník | Způsob lovu: Přívlač

Dvouhodinová přívlač od 7mi do 9ti ráno před volbami. Využil jsem toho, že každý z komise mohl být 3hodiny pryč. Vláčel jsem jigstreamery přírodních barev. V půl osmé první kontakt s rybou – pravděpodobně okounem, který spadl. V 8hodin nástraha v hloubce ztěžkla a byla z toho štika 73cm. Pak ještě jedna kudla do 50cm. Pěkně strávené ráno

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9694.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9693.jpg
                                                            Pátek 27. října 2006 v 19:48® Davish
                                                            Davish
                                                            Datum lovu: 27.10.2006 | Revír: Jihlava 9

dnes se zanym 8999 ráno pěkná chytačka, zdolaly jsme pár jelců na švestky trešne a na rybyčky a taky zanymu se povedlo na kouzelnej rohlík chytit podoustev a ostrotetku.

navečer jsem šel vláčet s mirusem a jen jeden okoun, naštvalo mě že se mi má nová měděná rotačka odepnula s obratlíku a zmizela kdesi v proudu.