Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.413 příspěvků, z toho 18413 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 2. října 2006 v 10:24® Dodo
Dodo

Sobotní návštěva u vody byla celkem úspěšná, asi diky tomu,že jsme měli pomocníka, Bass junior :-) .43 cm,nevážen,puš­těn.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9379.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9378.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 2. října 2006 v 10:13® regulus
    regulus
    Datum lovu: 27.9 - 1.10.2006 | Revír: Prigl | Způsob lovu: Přívlač

Prodlouženej vláčecí víkend byl ve znamení štik. Na místní poměry celkem úspěch, jedno štíhle cca 40 cm, 8 průměrnejch 54–58cm a jeden sice malej, ale opravdu pěkně vybarvenej okoun.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9377.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9376.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9375.jpg
      Pondělí 2. října 2006 v 7:13® Dědek
      Dědek
      Datum lovu: 1.10.06 | Revír: Svitava

Fešáci, ikdyž menší, ale potěší.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9371.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9370.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9369.jpg
        Neděle 1. října 2006 v 19:08® Lerak
        Datum lovu: 1.10.2006 | Revír: K.potok | Způsob lovu: Přívlač

…vždy je něco poprvé…Tak mě se dnes podařil tenhle „bassík“ – první v životě a zcela nečekaný. Kromě toho několik štiček, jelců a hafo okounů… P.S. 33cmTento příspěvek byl 1.10.2006 ve 21:22 editován administrátorem BoBo-Falknow

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9359.jpg
          Neděle 1. října 2006 v 18:24® Tomik
          Tomik

Dnes sem vytáhl rodinu na ryby. A celkem to bralo, otec si vytáhl dvě štiky na rybky já taky dvě na rybky a pak jednu na vláčku, dvě nej měli 51cm, Vše vráceno vodě.

Neděle 1. října 2006 v 18:22® Sander
            Sander
            Datum lovu: 1.10.2006

Tak jsem se na tom novém kole vydal za hranice jižních Čech :-) Jenže na rybách už byly patrné známky podzimní únavy, takže v braní se zrovna nepředháněly. Nejčastější úlovek byl opět tloušť (asi 18ks). Hned na první nához se tam voběsil 49 dorostenec, který dnes byl bohužel nej rybou. Občas se spletl kapr, amurek, plotice atd.. Ale nic si nevymotalo více jak pět metrů vlasce.

HaD > to je ten spodní jez v Hošticích. Tam jsem vás posílal. Půl kilometru proti proudu je ten horní, na lipany bezkonkurenčně lep­ší.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9358.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9357.jpg
              Neděle 1. října 2006 v 17:47® skwor
              skwor
              Datum lovu: 1.10. | Revír: Berounka

Dnešní přívlač jsem spojil se zkoumáním nových míst . Docela to šlo, během hodinky se na břeh podívali dva tloušti (větší měl 36cm) a štička.

Neděle 1. října 2006 v 15:12® Raf
                Raf
                Datum lovu: 28.-29.9.2006 | Revír: Berounka 1 | Způsob lovu: Kaprařina

Rozloučení s obdobím, kdy se dalo bez problémů u vody spát pod širákem. Boilies chutnalo tloušťům, kapři bohužel nenajeli.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9356.jpg
                  Neděle 1. října 2006 ve 12:59® MartinJirousek
                  Datum lovu: 23.9.2006-30.9.2006 | Revír: Straňkovský rybník | Způsob lovu: Kaprařina

Rybářský tlak obrovský, charakter dna v některých částech rybníka členitý od hloubek přes 10 metrů až po mělčiny kolem 1,2–1,4m i v dálkách kolem 150m od břehu, jinak téměř ploché dno, písčité, místy s nánosy černého smrdutého bahna. Vázky v podstatě neexistují. Zarybňování podle neověřených informací místních rybářů slabší a spíš rybou tržní velikosti, hlavně kaprem. Vhodná tachnika lovu položená s boilies na zavážku, přívlač, v hlubších partiích plavaná s rybičkou. V teplejším období značné množství sinic připomínající špenátovou polévku. Po týdenním pobytu 23.9.2006–30.9.2006 a vys­třídání několika lovných míst zcela bez záběru od kapra a ani ostatní rybáři nebyli úspěšnější. V předchozím týdnu údajně ryby braly a na toto reagovalo rybářství Třeboň odpouštěním vody, která poklesla za týden zhruba o půl metru na vodním sloupci. Ryby na tuto taktiku reagovaly zcela standardně, přestaly přijímat potravu a pouze stály ve sloupci vody. Rozhodně tento revír i přes propagaci v pořadu „Jak na ryby“ s Rudou Hrušínským nedoporučuji. Kontroly rybářskou stráží neexistují, běžná je praxe chytání na 3–5 prutů současně a ještě k tomu vláčet, revír je plný bójí i přes zákaz je umísťovat, otrlí chytají nonstop.

Pozitivní na týdenním pobytu bylo ubytování ve velmi dobře zařízené maringotce s přímotopy a kompletně vybavenou kuchyňkou, televizí, s příznivou cenou 160Kč/den/osoba. Cena za ubytování zahrnovala i spotřebovanou elektřinu, vodu, v ceně byla loď s vesly, za příplatek 150Kč/den elektromotor Minkota + aku 105AH s nabíječkou. Kvalitně vybavené sociální zařízení.

Závěr – nedoporučuji revír navštívit, pokud nemáte vlivné přátele, kteří vám zabezpečí lov v exluzivních částech rybníka a nepodají informace o aktivitě ryb.

Neděle 1. října 2006 ve 12:51® Chose
                    Chose
                    Datum lovu: 30.9.2006 | Revír: Labe | Způsob lovu: Muškaření

Včera sem jel zamušit na Labe,lipani sbírali celkem dobře,ale jen než zapadlo slunce.pak jsem zkusil blešouna a asi 5 kousků jsem vyndal.nakonec jsem si po delší době dopřál až moc osvěžující koupel.Voda byla dost studená.ještěže jsem se poučil a dávám foťák i mobil do uzavíracího igeliťáku :-))

Neděle 1. října 2006 v 9:59® Prichy
                      Prichy
                      Způsob lovu: Přívlač

dneska tri pruhovany dva pres 25 jeden k 35-ti. Jinak bida, nuklearni ticho.

Neděle 1. října 2006 v 9:19® Tomik
                        Tomik

Včera vláčka na lepší vodě. Zpočátku mrtvo, ale později začaly štiky lovit potěr a já chytil štiky 67 a dvě kolem 40.Zajimavé bylo, že brali velmi opatrně a velmi malé nástrahy.Úspěšnými nástrahami byli strýmry od Tomuchy

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9352.jpg
                          Neděle 1. října 2006 v 0:15® jake
                          jake
                          Datum lovu: 30.9. | Revír: Dřevnice1A | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem se dnes hecl a ke spoustě gum jsem si konečně koupil svého prvního děleného wobblera od Rapaly a výsledek se hned dostavil. Snad 2. nebo 3. náhozem a tetka zubatá byla tam – 57cm. Letos sedmá, z toho druhá mírová. Sice žádný obr, ale potěšila. A bez lanka…:-)

Sobota 30. září 2006 v 19:18® Sander
                            Sander
                            Datum lovu: 30.9.2006

Pěkné odpoledně, strávené opět na naší pstruhovce. Ryby braly poměrně slušné – 50, 48 tloušti, 4 kapři, plotice, proudníci a nakonec i ten plevel duhovej, na kterej jsem k večeru nasadil mušku…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9349.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9348.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9347.jpg
                              Sobota 30. září 2006 v 19:04® ČudlařX
                              ČudlařX
                              Datum lovu: 30.9.2006 | Revír: Hracholusky

Ahoj!! Tak jsme byli dneska na hrachách.Když jsme přujeli tak tam byl rybář na rybářia to i na druhym břehu.Snad 200.Řikali že je to strašná bída.Že tu sedí od rána a ani cejna.Přijeli jsme něco před 12.Jak tak koukam ,všimnul jsem si ,že nikdo nemá doopravdy ani záběr.To na optimismu moc nepřidá.Teď než jsme připravili všechen ten cajk,namíchali krmení atd.Tak se chýlilo k 13h.Počítam i bezúspěšné nachytání nástražních rybiček.Když jsem tam feederem pomocí většího krmítka dopravil asi 2 hrsti směsi ,tak jsem připnul ještě návazec s hnojákem.2hodiny bez náznaku záběru.BRRR!!!!!Ale kdybych jenom já.celý ty kolonie .A to už asi jenom 120 rybářů svůj pokus o rybu zdává a balí.
                              A nebyl bych to já ,kdybych kdybych neudělal nějakou bejkárnu.Vyndal jsem lehkej vláčák s „patnáckou“ silonem.A nasazuju malou gumu – Kopýtko na 3g hlavičkou.Na třetí nához mě probudí takové drcnutí.Sekam!!Pů­vodně myslim že je to nějaká vázka ,ale omyl.Urpntný tah ude dna mě přesvědčuje o omylu.Ale žádná jíza a divoké výpady ,jen držení udedna a na půl metru čtvereční dělání osmičky.To přece dělají parmy.Ale co by tu dělala.Taky to kopalo do prutu ,ale nijak výrazně .Takže žeby malej sumík ,či Vobrovskej ccandoš.NeWim.Už to trvá na můj vkus moc dlouho.Asi okolo10 minut.Když bych zabral tak to nejspíš rupne.Ale tady nejsou žádný (asi) vázky.Ale kdyby se pořádně rozjel ,ale VON se drží na místě ,Najednou se líně ,ale o to silněji rozjíždí při břhu.Následuju ho .Po dalších 5 minutách ho zvedam odedna.Čučim jako vyjevenej.dyť je to kaprrrrr!!!!A ještě jeden krátký vápad a už je v podběráku.Má nádherných 55cm. Na to ,že jsem tam byl poprvý docela úspěch (nehledě k tomu že všude kolem byli beznáznaku záběru)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9346.jpg
                                Sobota 30. září 2006 v 18:55® Kazan
                                Datum lovu: 30.9.2006 | Revír: Den blbec

Ráno hned po noční jsem vymastil na Bělu tesnout novou rotnu samodělku, proti mé vůli se tam pořád věšely tloušti, jeseni. Chod jsem potřeboval upravit, ale rybám to vůbec nevadilo. Měl jsem jen prut a tu rotnu, samozřejmě přišla strašně chytrá městská policie, a už jsem dostával sodovku, že nemám papíry.(Vodu mám u baráku, předešlá léta jim to nevadilo) Odpoledne jsem naložil svou drahou polovičku a vzal ji po asi 5 letech na ryby. Jeden jediný záběr skončil utržením koplet celé koncové udice. O půl šesté když okolo začali ostatní tahat ryby, usoudila matička že je jí zima a tak se jelo domů. Už se těším na příští rok na 30 září :-)) )

Sobota 30. září 2006 v 18:00® kkarlos
                                  kkarlos
                                  Datum lovu: dnes | Revír: P | Způsob lovu: Muškaření

Dnes podruhe s musakem, tentokrat jsem se vypravil na P, malinka ricka az potok… s hazenim byl pro me trosku problem, a uz zacinaji plavat listy… :-(( vysusil jsem dva potocaky okolo 15cm a kdyz jsem zkousel blesouny tak nic… nevim, proc jim blesouni nechutnali… nekolikrat sem videl ze se mi k tomu zved(k susine) Po ale nevzal to… :-(( Zitra asi pujdu odpocinout si k rybniku na feeder…

Sobota 30. září 2006 v 17:21® Davish
                                    Davish
                                    Datum lovu: 30.9.2006 | Revír: Jihlava 7-8

Zajely jsme s taťkou, vyskoušet jednu zátočinu na u nás na přehradě, taťka chytal na obě udice na rybyčky a neměl ani ťuk já na přívlač 2 okouny a na plavačku 4 okouny a bolínka, na feeder po zakrmení ani ťuk, ale atmosféra u vody byla báječná, voda čistá jak u moře a všude ticho a zahlídli jsme orla mořského a viděli lovit velkou štiku.

Pátek 29. září 2006 ve 23:18® BigMike

I někde pršelo:)))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9341.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9340.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9339.jpg
                                        Pátek 29. září 2006 ve 23:13® BigMike

Trocha rybiček a večerní nálady:))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9338.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9337.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9336.jpg
                                          Pátek 29. září 2006 ve 21:42® BigMike
                                          Datum lovu: 29.9. | Revír: Luž.6 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes u padlých stromů. Okounek 20, 2 candátci do 30, 2 štičky do 30 a pak urval sumíka. Vzal to do větví a nebyl k zadržení.Fireline 0,15 držela asi 50m, catana 5–20g kvílela a pak jsem to přitáhl a bylo po w. a sumíkovi.

Pátek 29. září 2006 ve 20:25® HaD
                                            HaD
                                            Datum lovu: 28.9.2006 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Tak dávám fotky :-) Ještě jsem zapomněl dodat, že jsem chvíli před koncem lovu šel za sharkcomem a spadl jsem z jezu, vykoupal se a málem si zlomil palec. Celou noc jsem ledoval a na ryby teď asi musim zapomenout, protože to bolí jako čert :-( (

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9335.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9334.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9333.jpg
                                              Pátek 29. září 2006 ve 20:06® HaD
                                              HaD
                                              Datum lovu: 28.9.2006 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Po neúspěchu na lipanech jsme s klukama večer vyrazili na sumce. Začátek byl opět zajímavý, protože poté, co jsem kluky usadil na slibná místa a vysvětlil, kam házet a jak chytat mě BoBo vyzval, abych jedním hodem demonstroval, jak chytat. Tak jsem nahodil a asi po pěti otočeních kličkou BUM a byl tam. Měl okolo 80 cm. Asi za půl hodiny BoBo jednoho urval, tak jsem mu přenechal můj prut a za další půl hodiny jednoho dostal okolo 70 cm a nakonec se dočkal i sharkcom, když na poslední hod večera dostal jednoho okolo 85 cm. Ruda, který mušil si jen chvíli potahal 80tku. Pěknej den kluci, jen mě mrzí, že nešli lipani a sumci nebyli větší. Good day! Thanx! Fotky doufám dodáte vy ;-)

Pátek 29. září 2006 ve 20:02® kkarlos
                                                kkarlos
                                                Datum lovu: dnes | Revír: MP

Dnes prvni vychazka s musakem… na necelou hodku jsem sel k vode… nachytal jsem mensi tlouste a ouklejky… nejvic na chrostika a na jepicku jedna uoklejka… celkem v poho… ani s hazenim to neni nejhorsi… :-) ale este to neproverilo porande proutek… snad proveri zitra pstrouzci ci na MP nejakej peknej tloust… no uvidime…

Pátek 29. září 2006 ve 20:00® HaD
                                                  HaD
                                                  Datum lovu: 28.9.2006 | Revír: Otava | Způsob lovu: Muškaření

S BoBem, rarachem a sharkcomem jsme vyrazili na lipany. Bohužel byla Otava zakalená a ryby nebraly. Začátek vypadal slibně, protože jsem, ještě než kluci vlezli do vody, jednoho okolo 30 cm vypnul, ale pak už v podstatě nic. Jen Ruda jednoho malýho vypnul a já pak dostal jednoho okolo 25cm. BoBo tlouště asi 7 cm a Ruda malýho proudníka, sharkcom nic.

Čtvrtek 28. září 2006 ve 21:55® ČudlařX
                                                    ČudlařX
                                                    Datum lovu: 28.9.2006 | Revír: Řeka

Dneska ráno na řece.Měl jsem nahozenej na káču a vedle jsem se bavil feederem.Nejdříva přišel záběr na hrouzka a vyklubala se s ní štička 50cm .POtom jsem podělal celkem slušný kapra.A když jsem nandaval novej návazec tak zabrala štika 65cm(viz. foto)na ouklejku.Celkem podařený ráno:-D DDDD))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9329.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9328.jpg
                                                      Čtvrtek 28. září 2006 ve 20:50® Davish
                                                      Davish
                                                      Datum lovu: 26.8. - 28.6.2006 | Revír: Zlatá stoka, Dyje 15

26.8. – byl sem skusit feederování na stoce – nic moc(ale aspoň něco) – 5 plotic, okoun a ježdík.

28.8. – dnes půlhodinová přívlač bohužel bez úspěchu, ale bylo aspoň krásné počasí a čistá voda a hlavně nic sem NEURVAL

Čtvrtek 28. září 2006 v 18:41® kulin
                                                        kulin
                                                        Datum lovu: OD MINULÉHO PÁTKU DO DNEŠKA

Tejden utekl jak voda,chyceno pouze 12 kaprů nej 65,11 štik nej 67.5 kapríků a 2 štiky killed.Už se těším,jak ty kapry pověsím do komínku.:-) Tento příspěvek byl 29.9.2006 v 01:56 editován administrátorem HaD

Čtvrtek 28. září 2006 v 17:57® Sander
                                                          Sander
                                                          Datum lovu: 28.9.2006

Už na třetím kilometru jízdy se mohla stát tragédie. Valim to z kopečka, koukám na zrovna vycházejícího muflona z lesa a najednou rána z čistého nebe – přede mnou chyběl kus krajnice a už jsem nestihl ani zmáčknout brzdu. Ještě že zde platí padesátka, málem jsem zkončil pod koly zelené Octavie… Prut měl na rozdíl ode mne jen malý šrám na spojce, kdežto já se stěží dobelhal 20m na autobusovou zastávku, kde jsem si „olízal“ rány a asi dvaceti ubrousky zastavil krvácení z kolene. Perfektní začátek! Rozmýšlel jsem se, zda jet dál, či se vrátit. Ryby vyhrály. Bohužel. Nevěděl jsem, co mě ještě čeká! Po křečovitých 7km pomalé jízdy jsem v Kátoucích spatřil totálné kalnou Otavu! Přitom u nás ve městě byla ještě čistá… Praštil jsem batohem u jednoho čistého otavského přítoku. Za hodinu jen jeden promarněný záběr tlouště mě donutil změnit taktiku – použít rohlík. Chyceno 5 kaprů, jeden po vymotání asi 80m vlasce nenávratně ztracen, 4 amuři, 3 boleni..ehm, „bolínci“, několik tloušťů, plotic, perlínů… Cesta zpět byla ryzí utrpení. Noha se mi krásně uležela, jet se téměř nedalo. V každém kopci mi bolestí téměř tekly slzy a ani nevíte, jak jsem rád, že teď sedím u kafíčka a u „Chyteeeeeeej“!!!

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9323.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9322.jpg
                                                            Čtvrtek 28. září 2006 v 17:15@ Ada
                                                            Datum lovu: 28.9.06 | Revír: Odra | Způsob lovu: Muškaření

Chytám a najednou po proudu přijíždí buldozer…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img9321.jpg