Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.419 příspěvků, z toho 18419 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 15. srpna 2006 ve 21:35® Padis
Padis

tak jsem večer vyrazil zavláčet za hodinku chycena štika cca 50 cm,bolen a tlouštík jedna ryba vypnutá.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 15. srpna 2006 v 19:35® Cajo
    Cajo
    Datum lovu: 14.08.2006 | Revír: Orava 3-5530-1-1 | Způsob lovu: Přívlač

Včera asi najkrajšie vlčenie ake som kedy zažil… Narazil som na miestečko na ktorom som skoro na kazdé nahodenie vytiahol rybu..... Síce nič kapitálne, ale zachytal som si fakt super… 99% ulovkov zubáčiky do 45cm, Naj úlovky ostrieže 35 a 30cm a jalec 34…

foto1 – ostriež 35cm foto2 – jalec 34cm

viac foto v albume…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8735.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8734.jpg
      Úterý 15. srpna 2006 v 11:36® sethy
      sethy

Popis k fotu: Stika 74cm na 18cm Originala.Tento příspěvek byl 15.8.2006 v 11:56 editován administrátorem toulovec

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8728.pngfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8727.png
        Pondělí 14. srpna 2006 ve 21:28® Chose
        Chose
        Datum lovu: 14.8.2006 | Revír: vč | Způsob lovu: Muškaření

tak dneska lipani opět kousali,chyceno ±40ks nej.cca 35cm.krása.

Pondělí 14. srpna 2006 ve 20:15® Davish
          Davish
          Datum lovu: 14.8.2006 | Revír: Jihlava 9, Stařečský 1 | Způsob lovu: Přívlač

Ráno sem se opět vypravil na řeku jako včera, řeka byla asi o 20cm menší než včera, začal sem znova u splavu, ale tam nic ańi na rotačku a ani na žlutočerveného rippera, jenom škubance(ale né o dno!!!!), šel jsem tedy dál na štěrk, tam se mi podařilo na mini stříbrnou rotačku okounka 12cm, který se mi vešel do dlaně, potom na třpytku tloutovku jelce asi 25cm, dál se mi tloušťovka sekla ve vodě blízko u břehu, dlouho sem skoušel ju všelijak vyprostit, ale nešlo to, tak bych ju tam pře ce nenechal, vyhrnul sem si kalhoty, sundal boty a ponožky a vlezl tam> vyprostil sem ji naštěstí :-) . Pak už na štěrku nic, šel sem dál a tam na tloušťovku 2 jelce jeden přes cca30cm, pak mrtvo, ale potkal sem se s místním chatařem rybářem, dlouho sme mluvil a nakonec řekl že by se mohla nějaká zubatá skrývat u vý pustě ze sádek, to mě v tu chvíly nenapadlo, a už sem tam mazal, skoušel sem rotačky všechno možné , ale nic, pak sem nasadil černou rotačku se zelenýmy tečkami zvukovou a na tu hned na druhý záběr tloušť, pak sem se rozhod o tu štiky a nasadil sem plandavku a mířil přesně k na výpusť, podařilo se, voda se zavařila, rybyčky okolo zdrhaly, ale k z losti se mi nejspíš štika do plandavky netrefila, to mě naštvalo a jako naschvál sem další nához hodil blbě – vedle vápustě na břeh a urval sem přes všechno snažení plandavku, to mě namíchlo ještě víc a já už měl být doma na obědě, ale co, tak se opozdím a to opoždění stálo za to, hned sem nasadil velkého žlutého štikového twistwra, a mrsknul to před sebe před výpusť, kde přišel okamžitě záber a já v silném proudu zdolával kdovíjakou rybu, která mi ke vší zlosti zajela do trávy ve vodě, ze které sem ji včas vypáčil, čekal sem pořádnou štiku, ale ke vší radosti to byl macek tloušť,pěkně vypasenej s širokou hubou a ve vodě vypadal tak na pade, po změření se ukázalo 45cm, i to už je dost slušný na jelce, pomyslil sem si a vrátil ho zpět do rodného živlu, nikdy bych neřekl že na tak velkou nástrahu zabere tloušť, ale i vyjímky se dějí, pak sem šel domů na oběd.

odpoledne v 16.00 sme jely s kamarádem Mirusem Do Rokytnice na jeden cca 1ha rybníček, kde byla mírně zakalená voda a foukal vítr a občas i mrholilo, já i míra sme se špatně oblíkly takže nám byla zima a jely sme asi po 2hodinách domů, ale i přesto sme každý sdolaly jednu štičku okolo 40i cm, Míra na mini twistříka a já na plandavku.

Pondělí 14. srpna 2006 v 19:53® Davish
            Davish
            Datum lovu: 13.8.2006 | Revír: Jihlava 9 | Způsob lovu: Přívlač

Včera vypravil na řeku s vláčecím prutem, dopoledne asi v 9.15 sem dorazil ke splavu řeka byla ještě dost zvedlá, ale čistá, u splavu jsem to skoušel nejprve s malým ripperem a na toho nic, tak sem nasadil mix – malá rotačka s malým twistříkem a prochytával vracák, na to mi skočil jeden okyš, pak sem nasadil mou oblýbenou třiptku tloušťovku a na to hned po sobě 2 jelci okolo 30i, to bylo vše.

Večer jsem šel znova, ovšem s kamarádem Mirusem, který chytal převážně na mé zapůjčené rousnici a taky to vystřídal s vláčením, já sem vláčel a po nasazení mé třpytky tloušťovky sem opět udolal 2 jelce, větší měl 41cm, a pak sem nasadil žlutočerveného rippera – dost velkého a jen si tak hrál a skoušel jak chodí, ani sem nenahodil( měl jsem odklopenou cívku a prst na vlasci) a najednou chramst a otočila se mi po něm štika(zabušilo mi srdce, protože vypadala velká), ale jak sem sem měl odklopenou cívku a prst na vlasi, tak mi ho akorát odmrštila a já ji nestačil seknout, pak sem to hodil asi 3metry od břehu, kde mi potom vyrazila, a už sem se nestačil divit, zahlídl sem jen její pružné tělo a ucítil odpor na vlasci, 2× srkla brzda a už byla moje, naštěstí neskákala nad vodu, a tak to neukousla i když sem nemél lanko, po změření to bylo 55cm, asi byste čekaly víc, ale já byl i tak rád.

Pondělí 14. srpna 2006 v 17:02® HaD
              HaD

Další Zdendovi fotky ze Švédska naleznete zde www.chytej.cz

Pondělí 14. srpna 2006 ve 14:54@ ???
                Datum lovu: 15.7.-28.7.2004 | Revír: Švédsko

Náš rybolov ve Švédsku ve složení já, Honza a Tomáš byl jedním slovem famózní!. Chytili jsme přes 700 ryb. Největší byla štika 111 cm, lipani 46cm, 47cm, 48cm, 48,5cm, pstruh obecný 43 cm, stovky okounů přes 30 cm, nej 38cm, jeden mník, jesen 53cm… Většina na přívlač nebo mušku. Moc se těšíme na další výpravu a já na sraz do Jestřabic! Přikládáme „pár“ fotek :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8675.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8674.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8673.jpg
                  Pondělí 14. srpna 2006 ve 14:53® qwerty
                  Datum lovu: 13.8. | Revír: Labe

Samotnýho amura jsem udolal já na feeder, míry 86cm a 8kg (kmen 0,18 a návazec 0,12) Amura s kaprem zdolal kolega na položenou, amur má 96cm a 12kg a kapřík pro porovnání „jen“ 50cm. Masař odnaproti nemohl přežít, že amuři zase plavou ve vodě :-))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8672.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8671.jpg
                    Pondělí 14. srpna 2006 ve 14:05® sethy
                    sethy
                    Datum lovu: 13.8.2006 | Revír: ZK | Způsob lovu: Přívlač

Vcerejsi UL se vydarila co do mnozstvi ale ne co do velikosti:-) okouni zhruba 10–25cm a sticky od 10–30cm:-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8666.jpg
                      Pondělí 14. srpna 2006 ve 12:53® hajan
                      Datum lovu: 12.8.2006 | Revír: Berounka 3

Přívlač nula bodou, pak položená ocas na dno, a urodil se haďour 70cm. Byl tlusťoučkej, tudíž zmasen.:-)

Pondělí 14. srpna 2006 v 1:12® HaD
                        HaD
                        Datum lovu: 12.8.2006 | Revír: Jordán | Způsob lovu: Sumcařina

půl hodinnka s vábničkou přinesla jednoho sumečka necelých 90 cm

Neděle 13. srpna 2006 ve 22:23® Bobson
                          Bobson
                          Datum lovu: 17.7. | Revír: odra | Způsob lovu: Přívlač

Dva boleny 64 67cm

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8657.jpg
                            Neděle 13. srpna 2006 ve 21:59® Chose
                            Chose

z každý tůně min.5kusů.nakonec šli i na suchou,na cdc broučka s růžovým tělíčkem.prostě úžasný a ráno musím znovu.nej kousky 25–30cm.paráda,konečně pořádná muchařina. :-)

Neděle 13. srpna 2006 ve 21:57® Chose
                              Chose

ryby ale braly naprosto úžasně,po šesti hodinách sem se probral z extáze a zjistil že je skoro tma měl bych se nějak bezpečně dostat na břeh.lipani šli hlavně na bobeše( jiris-díky za radu ;-) ) vytáh sem asi deset lepších a tak 20–30menších se mi skleplo ve vodě.

Neděle 13. srpna 2006 ve 21:54® Chose
                                Chose
                                Datum lovu: 13.08.2006 | Revír: Vč-labe | Způsob lovu: Muškaření

tak dneska sem byl poprvé na Labi po velký vodě.šutry a dno jsou naprosto přeoraný,dost změn.voda absolutně průzračná,stav mírně vyšší.

Neděle 13. srpna 2006 ve 20:19® Padis
                                  Padis
                                  Datum lovu: 12.8 | Revír: Pstruh.potok

Tak jsem po rychlém opadnutí vody v sobotu vyrazil okouknout potok..Voda byla cca 10–15 cm nad normálem.Chyceno několik PO a okounů a jedna štika 40 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8653.jpg
                                    Neděle 13. srpna 2006 ve 12:08® Sander
                                    Sander
                                    Datum lovu: 13.8.2006 | Revír: Otava 4 | Způsob lovu: Plavaná

Já ty jejich záběry prostě muliju!! :-)) Opět parádní chytačka, aneb tloušť pomalu začíná být mou nejoblíbenější ry­bou…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8650.jpg
                                      Neděle 13. srpna 2006 v 10:52® Prichy
                                      Prichy
                                      Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Zkouska okounu.....slo celkem H panove, bavil jsem se chytanim okouniku kolem 15 cm.

Sobota 12. srpna 2006 ve 14:54® Davish
                                        Davish
                                        Datum lovu: 12.8.2006 | Revír: Markovka 1 | Způsob lovu: Přívlač

Dneska ráno super chytačka, Vstávám v 6.15, u vody sme v 6.45, Markovka je asi 16ha revír, na kterém je hodně hodně moc kaprařů, kteří po sobě nechávají bordel, ale k věci – prochytáváme první 2 místa, na které sejdeme k vodě, nic, na třetím místě mi na kopyto 8cm, zabere okoun tím spůsobem že slupne mý kopyto a nechá se táhnout, ty woe, já myslel že je to větev(měl asi 18cm), jdeme na další místo k jedné zátoce,když už sem chtěl jít na další místo tak mi tam mi po plandavce vyjede na poslední nahození na mělčině těsně vedle břehu štika( vydím v čisté vodě zřetelně záběr) která skáče nad hladinu a po chvilce zdolávání je u břehu, po změření 53cm, pak asi o 7 metrů dál skouším malou rotačku velikosti 00 a hele znova štika, ale malinká okolo 40cm, pak se mi zadařilo ještě na dalším místě chytit okouna na většího twistera, byl krásně tmavej(z hlubin) měl mezi 24–29cm. To bylo za toto dopoledne vše, akorát mi pak ještě po malým ripperovy skočila na mělčině ještě jedna štička a jak sem sekl tak sem jí to vytrhl z huby, pak zklamaně odplavala :-)) )))).

Pátek 11. srpna 2006 v 19:43® Davish
                                          Davish
                                          Datum lovu: 7. - 11.8.2660 | Revír: Dyje 15, Jihlava 9

7.8. Hatimov – večer jsme dorazily na Vranovskou přehradu na hatimov a já začal chytat na pláži, na feeder – chyceno několik cejnů, 8.8 – Ráno vstávám v 5.15., míchám krmení a vyrážím znova k vodě> 50m, Zakrmuji prakem, který se mi po druhé kouly jako naschvál roztrhne, jako tomu bylo již několikrát, poněvadž ho hodně používám a mám ho dlouho a ještě sem gumu nevyměnil, pak zakrmuji rukou asi 25m od břehu, nahazuji až po okraj naplněné krmítko a na háčku masňáky, hned na první nához karas, a pak co hod to ryby, chyceno as 20 ryb do 8.00, domorodí rybáři okolo se nestačí divit a očumují můj feeder a ptají se na co chytám, dopoledne jdeme s otcem na vláčku okolo přehrady, nic moc, pouze mě zaútočila malá štička z hlubiny na poppera, večer sme šli na úhoře – na rousnici chyceni 2 úhoři -cca 40,55cm, plotice, taťka na rybku jen jeden výjezd, vedle nás vytáhl rybář sumečka asi 40cm. 9.8. – voda je přikalená, to proto včera ta náhlá aktivita úhořů, ale i tak ráno, 2 cejni, dopoledne na marmišku candátek asi 18cm, bolínci a tlouštíci, chytáme opět úhoře, taťka zaleze v broďácích do vody a vláčí a ž do úplné tmy, já mezitím na rousnici, kapříka 40cm, který mi dal na prut 240cm 10–20g pořádně zabrat, taťkovy se vyháčkovali 2 okouni u břehu(voda nebyla kupodivu pak už vůbec zakalená) Balíme to jdeme domů, hadi nebraly, vedle nás opět ten samý rybář chytil sumečka na rousnici, což bych chtěl taky, protože já sumce ještě nechyt, ale on taky chytal na hraně kde to jde do hloubky a dál od břehu. 10.8. Ráno opět super chytačka, chyceno spoustu ryb, nej cejn 44cm,, a kapřík okolo 40 cm, pak jedeme domů do třebíče s dobrámy zážitky. 11.8. Dnes dopoledne jdu ne řeku skusit parmy na rousnici, ale beru si s sebou i vláčák, kdyby nebraly. 5eka je abnormálně zvedlá, ale nezakalená(to už se asi vyčistila ale nestačila klesnout), na rousnici chyceni 2 jelci, okoun, parma bohužel žádná, pak skouším vláčet a asi po 40minutách se mi na žlutočerveného rippera splete štika 57cm, ze které mám velkou radost. Vzápětí jde okolo předsesa místní organize MRS Třebíč – Ivo Kacetl a přeje mi hodně úspěchu, štiku pouštím a pak skouším ještě splávek, ale už to nemá smysl, sluníčko pálý a tak balím a jdu domů.

Pátek 11. srpna 2006 v 17:31® Švejk
                                            Švejk
                                            Datum lovu: 11,8,2006 | Revír: JM | Způsob lovu: Přívlač

Dneska s Indym na na rybách :-) Dobře jsem si konečně zachytal. Několik kousků do 35 a potom jeden 62. Několik Bolenů do 60. Spokojenost

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8645.jpg
                                              Pátek 11. srpna 2006 ve 13:34® indy
                                              Datum lovu: 11.8.2006 | Revír: JM | Způsob lovu: Přívlač

Dnes byli docela aktivní candáti. Já jsem chytil 62cm, 72cm, Švejk 62cm, několik menších do 50cm a 2 nebo 3 boleny do 60cm. Většina na různý velikosti a barvy SSRka, něco na Team Esko. Zatím se neprokázal cílený lov metrových amurů na Team Esko v jedovatě žlutozelené barvě (GPT) ;-) .

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8641.jpg
                                                Pátek 11. srpna 2006 v 9:44® Donald
                                                Donald
                                                Datum lovu: 10.8.2006 | Revír: Dřevnice 1A

Na chleba na hladině vytaženi 3 kapříci a jeden lopaťák. Dobře braly i ondatry. Vytažena jedna a druhá se v půlce rybníka vypla :-(( ). :-)) .

Pátek 11. srpna 2006 v 9:00® Raf
                                                  Raf
                                                  Datum lovu: 10.8.2006 | Revír: Lužnice 4 | Způsob lovu: Přívlač

Vláčka a lov na cit na ještě vyšší Lužnici než včera. Z vývařiště se mi povedli vyndat 3 tloušti.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8637.jpg
                                                    Čtvrtek 10. srpna 2006 ve 20:56® Zcuter
                                                    Zcuter
                                                    Datum lovu: 10.8.06 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná

tak mě dneska napadlo zajít na řeku, kde bude trochu zakalená voda- a oplatilo se to- nějaké oukleje a plotičky…jeden okoun kolem 20 a pak přišla na ředu bojovná parma-53 cm -byla to moje první parma v životě-(vrácena vodě) apřední mi zabrala jěště jedna ale ta se vypla-ale byla větší-kolem 60cm(odhad)

Čtvrtek 10. srpna 2006 ve 20:15® Sander
                                                      Sander
                                                      Datum lovu: 10.8.2006 | Revír: Volyňka 1 | Způsob lovu: Plavaná

Navzdory vodě barvy odpadní stoky se nějakých 15 kousků nechalo ukecat…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8633.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8632.jpg
                                                        Čtvrtek 10. srpna 2006 v 18:59® xycht
                                                        Datum lovu: dnes | Revír: Malše 5P | Způsob lovu: Muškaření

Muška nad Kaplicí, vody ještě teklo dost, ale v jednom vracáku rybky byly…3 potočáci cca 20–25cm. Byl jsem ještě Pořešíně, ale tam bylo vody hodně a nešlo to.

Čtvrtek 10. srpna 2006 v 18:56® skwor
                                                          skwor
                                                          Datum lovu: 10.8 | Revír: Berounka

Přívlač. Docela brali menší tloušti a opět se povedl bolen, tentokrát 55cm. S prutem 7g to byla paráda.

Čtvrtek 10. srpna 2006 ve 13:53® Švejk
                                                            Švejk
                                                            Datum lovu: 10.8.2006 | Způsob lovu: Přívlač

Dneska s vláčákem na dravcích, jeden malej candátek (35 cm) a potom 30 minutová zdolávačka. Hádejte co :-) no přece Amur rovných 100 cm. a co je nejvíce zarážející, tak byl za hubu na team esko. Ještě teď to nechápu. No i tak se někdy zadaří.....