Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:51® Prichy
Prichy

> kecalka: :-D ja si rikal na co :-D :-D

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:41® fedo

. ešte chcem dodat ze snura nie je dobrá na dlhe hody a vobec nie s lahkými nástrahami neni podla mna ani nato aby zachránila viac uviaznutých nástrah akurát sa dobre vytrápis pri ich trhani. Su ale fajn vdaka nulovej prietaznosti a tím spojenej citlivosti ktorú monofil nemá.

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:39® Tomash
Tomash

4all : po delší době jsem si zase zprovoznil ICQ, kdo si chce pokecat, tak může :-) Změnil jsem si číslo a tu změnu provedl i ve svém profilu. Mé ICQ je tedy 322535148

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:38® fedo

mirmen: v prvom rade musis ak sa chceš neak hlbsie zaoberat snurami pochopit ich rozdelenie. F. line je spekana snura a nie spletana dinema ako napriklad penn hemingvai. F. Line sa vdaka tomu menej moce a nesposobuje tak casto uzlíky. povrchovka je povoskovaná a je to dobrá ochrana proti zamrzaniu ale len docasu uz po dvoch rybackách sa táto uprava stráca. dalej su tu dakronove snurky najme fy. kormoran pouzíva tieto snury a su asi najodolnejsie voci oteru. No maju podstatne nissiu nosnost. nakoniec pri teplote okolo nuly este nemrzne tak nemrzne nic.

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:36® Tomash
Tomash

mirmen : Zkoušel jsem šňůru a je to hnus fialovej, jak píše Bass – vlsec je vlasec a vlastně celou dobu, co jsem vláčel se šňůrou, jsem chtěl vlastnosti vlasce! :-)

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:24® Kecalka
Kecalka

> mirmen: osobka

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:18® Kecalka
Kecalka

omluva to patrilo mirmen

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:17® Kecalka
Kecalka

> prichy: jdu na to tak cekej

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:08® Prichy
Prichy

> mirmen: ja teda nemam zkusenosti s vlacenim na takove dalky, ale tento rok jsem si tak FL na feeder, proto mozna tusim, o co jde. Jsem se divil, kolik jsem predtim nevidel zaberu :-) (odhadem 50 m staci na vysledovani rodilu mezi monofilem a snurou). Mirku a jak jsi na tom s rybama co upadnou cestou?? Bila pada jako svina. Co okysi???

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 21:01® Kecalka
Kecalka

> mirmen: ahoj chces neco prelozit pokud budu vedet pomuzu napis

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:53® mirmen

marian. f:

• nemyslím si, že je to jedno. Například v porovnání výrobků FL, penn K 15 vychází mé, osobní, subjektivní zhodnocení, ve prospěch FL ( která méně motá , více vydrží na těžkém dně, kde je mnoho pařezů a utržených kaprařských šňůr). Navíc FL méně namrzá na navi při teplotách pod 0°C a dobře snáší ošetření.

Na Penn jsem měl dobré reference ( z lovu štik na Alandech, ale přesto – z vlastní zkušenosti – přes Penn cesta nevede)

• nevím, zda se k tomu některý z výrobců neblíží, hledám, pátrám ( pro odpor větru při cestě nástrahy do velké dálky musím používat těžké nástrahy nebo se snažit něco „ušetřit“). Cestu vidím v delším prutu nebo jeho lepších vlastnostech nebo větším průměru cívky + v menším odporu kmene a odporu vlastní nástrahy.

Představuju si to jako řetěz. ten je ze článků. Pokud každý článek vypiluju do detailu, tak se mi podaří dostat se o potřebných pár metrů dál ( někam ke stometrové hranici). Těch pár metrů má svůj význam na některých místech. Uznávám, že na mnoha místech je tahle cesta naprosto zbytečná.

Bass: lovím i s nástrahami okolo 40 gramů a potřebuju je dostat móóóc daleko. Na dálky 50–80 ( 90) metrů se bohužel s žádným monofilem nechytám ( díky jeho průtažnosti).

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:53® kodlk

Kazan: To máš pravdu. S sobotu jsem byl taky pěkně vláčnej.

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:51® Kazan

>kodlk:dovolená nedovolená, vláčet se musí immer:-)

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:43® kodlk

KAZAN: Jak to řešíš, když není dovolená vláčka?

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:42® fedo

mirmen: zhánas snurku s vlastnostami ktore nema ani jedna snurka poriadne doriesené. V podstate je jedno co si kupís skor ide o to ci je to vobec potrebné

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:41® Kazan

>kodlk:spíš víc chodit a míň dřepět

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:39® Kecalka
Kecalka

> mirmen: a co chces prelozit jaky obrazek tak napis to u te stiky nebo co?

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:38® Bass
Bass

> mirmen: Vykašli se na šňůru, je to k ničemu ! Já jsem na to dřív taky chytal a uplně jsem na to zanevřel ............... neni nad kvalitní klasickej vlasec.

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:36® kodlk

Kazan: feeder?

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:34® Bass
Bass

Ptá se, jestli má někdo zkušenost s nějakou oranžovou šňůrou a jestli se vyplatí jí koupit, ale píšou mu, že zkušenost nemaji, že chytá na dvě klasiský šňůry, ale že si myslí, že nebude o nic lepší, ale ani horší než nová Dyneema.

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:31® mirmen

Bass: najelů jsem na nabídku cormoránů a uviděl tu šňůru corastrong zoom . /dajně má mít v 0,06 !!!! nosnost cca 8 kg!!! Cena je někde okolo 750 Kč/100 m. Nemám na tu šňůru naprosto žádné reference. Zadal jsem to na pár webech, pátrám i v zahraničí, a nikde nic. Nevím, zda se hodí na vláčku, jak dlouho vydrží, zda výrobce nelže v průměru ani v nosnosti, nevím o ní vůbec nic. Netuším, jak se ukládá na cívku, zda při vláčce na lehčí nástrahy nedělá pavučiny, prostě nic o ní nevím. Potřebuju si skládat informace , asi jako když se dělá vitráž ( okno ze střípků skla. mozaika). Od jednoho rybáře ze Slovenska jsem dostal odkaz na tuhle stránku ( a text z rozhovoru pár rybářů). Ale není v mých schopnostech tomu porozumět. Píše se tam něco o porovnání s Dyneemou, ale nevím co, zda lepší či horší.

Chtěl bych co nejslabší šňůru na vláčku, o co největší nosnosti a s co nejmenší pravděpodobností motanic. Proto šátrám po tom, kdo co vyrábí a sháním informace.

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:26® jiris
jiris

Bass – oboje otazku fora i tu odpoved :-)

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:25® Prichy
Prichy

Had: az budes mit cas, mrkni na icq, poslal jsem ti tam zpravu

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:24® Kazan

>kodlk:lhal bych, kdybych řekl že ne, akorát změním způsob lovu a rozhodně tomu nebudu už nikdy věnovat takového času jako tehdy.

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:22® Bass
Bass

> mirmen: a co chceš ? ............. to u týštiky ?

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:22® mirmen

Bass: týká se corastrong zoom

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:21® jiris
jiris

mirmen – zkus jeste jednou

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:21® mirmen

hergot, š… , neprošlo to, je to na viz. url

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:21® Bass
Bass

> mirmen: Sem s nim .

Čtvrtek 22. prosince 2005 ve 20:20® kodlk

KAZAN A to tě to ještě neláká?