Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 11. června 2005 v 15:28® mirmen
-
zadar: copak doma, ale nedávno jsem natavoval romadur v práci a ona jako napotvoru přestala fungovat klimatizace. Baby se mohly pos. at
- Sobota 11. června 2005 v 15:26® mirmen
-
zadar: jo, jsou dobré. Jednak se dají nakrájet na kostičky cca 4×4×4 až 5×5×5 mm a dát do skleničky s mlékem (nacucají , změknou ) nebo se dají dobře připravit do těsta nastrouháním ( po předchozím zmrazení). Co si pamatuju, tak jsem na sýrové těsto dostal skoro většinu běžných kaprovitých ryb (kapr,lín,cejn,cejnek, jelci,parma,plotice,perlín).
V poslední době ale radši chytám na měkké nástrahy nebo na živočišné a ten sýr už dělám jen jako doplněk na parmu ( jeden prut rousnice, druhý sýrové těsto). Na ty parmy se soustřeďuju spíš v červnu až srpnu, při táboření, když mám chuť chytat přes den ( v noci radši na rousnice, už kvůli možnému úhoři). - Sobota 11. června 2005 v 15:22profil byl smazán
-
> mirmen: Jak to snášejí doma ? Ty tavby sýrů. Já jsem si válel převčírem boiles a málem jsem způsobyl rodinný rozvrat.
- Sobota 11. června 2005 v 15:19profil byl smazán
-
> mirmen: Já chytám taky raději na smradlavé sýry. Oni jdou dobře rozpustit i olomoucké tvarůžky a na ty se pokaždé nachytá, teda skoro pokaždé.
- Sobota 11. června 2005 v 15:06® mirmen
-
Dají se použít i aromatické sýry, jako např. Niva Pokud si rybář připraví sýrového těsta víc, lze pak rozdělit na koule velikosti cca pomeranče, zabalit do mikroteňáku a zamrazit pro pozdější potřebu. Při rozmrazování raději v mikrotenovém sáčku do umyvadla s horkou vodou. Trochu pustí vodu a musí se strouhankou trochu dohušťovat.
- Sobota 11. června 2005 v 15:03® mirmen
-
zadar: kamarád dělá parmové sýrové těsto z obyčejného taveňáku, do kterého v misce vpasírovává strouhanku. Hněte na válu, dokud se to nespojí. V chladnější vodě těsto trochu tuhne. Já dávám přednost voňavějším sýrům, romaduru apod. Měkký zrající sýr dám do misky a přidám pár lžic mléka. Vidličkou rozhnětu na kaši a vmíchávám strouhanku. Další varianta:
- mléko ( asi deci ) zahřát a nakrájený sýr v něm za stálého míchání rozpustit. Pak vsypat strouhanku …
Další varianta:
- v mikrovlnce ( sýr romadur,baladur ..... nakrájený na koustíčky ) posypat namletou slunečnicí promíchanou se strouhankou
- na 5–10 vteřin v mikrovlnce tavit, vyjmout, vidličkou propasírovat, znova do mikrovlnky, 10 vteřin, natavit a takdále do doby, než se to propojí
- Sobota 11. června 2005 ve 14:46profil byl smazán
-
> mirmen: Sýr budu zkoušet, mám taky hodně hnojáků, na ty jdou taky rády.
- Sobota 11. června 2005 ve 14:33® mirmen
-
zadar: když je chladno, tak je to s nima horší ( někdy vyleze pár a to třeba až po půlnoci). Ale na parmy nemusíš jít s rousnicí. Udělej sýrové těsto a na větší háček nastraž do velikosti půlky palce. Parma bere sýrové těsto velice dobře , osobně léta používáno,funguje ( pokud je tam poblíž kapr nebo tlouš't, můžeš čekat záběry i od nich). Nebo můžeš vyzkoušet lančmít ( s lančmítem ale osobní zkušenost nemám ). Kostičku cca 1 cm napichují na velikostí odpovídající háček a pak napíchnou červa, aby lančmít na háčku vydržel. Jinak – když se koukneš na viz. url na tabulku rekordů, tak spousty trofejních parem byly i na bojlinu.
- Sobota 11. června 2005 ve 14:27profil byl smazán
-
> mirmen: Na řece bych tomu docela věřil. Poté co jsem viděl fotky parem od Had tak ně to nedá spát, na Berounce jich je taky dost určitě je pojedu příští týden zkusit. Mám ale problémy s rousnicema, nějak nevylézaji.
- Sobota 11. června 2005 ve 14:21® Padis
-
jak to myslíš
- Sobota 11. června 2005 ve 14:21® mirmen
-
zadar: jde-li to, tak najít flek v závětří. Nevím jak dneska, ale možná půjdu zkusit jedno vývařiště s rousnicí, na noc.
- Sobota 11. června 2005 ve 14:16profil byl smazán
-
> mirmen: Já si myslím, že už je znát jak se ochlazuje voda, a tlak si taky dost lítá. Od čtvrtka se to pořád horší . V tom ledovém větru je to opravdu pro náročné.
- Sobota 11. června 2005 ve 14:14® Zlinsky_lovec
-
Padis: Jaký máš fišle z chrudimky?
- Sobota 11. června 2005 ve 14:12® mirmen
-
zadar: tohle jsem zažil včera. Odpoledne mezi 16–18. hod brali cejni (20–45 cm), od 20.30 do cca 22.15 hod na tom samém místě nic. Změna tlaku?
- Sobota 11. června 2005 ve 14:06® Padis
-
denyg ve čtvrtek ráno Chrudimka a Labe večer pak možná Loučná záleží jak to bude vypadat
- Sobota 11. června 2005 ve 14:02® Zlinsky_lovec
-
padis:kam razis?
- Sobota 11. června 2005 ve 14:01® Padis
-
denyg to si piš že ano
- Sobota 11. června 2005 ve 13:55® Zlinsky_lovec
-
Padis: Se těšíš, co?
- Sobota 11. června 2005 ve 13:54® Padis
-
No však je to už jen za 4 dny a hurá na vláčku
- Sobota 11. června 2005 ve 13:53® Padis
-
Já byl na posledy u vody ve čtvrtek a už to bylo slabší. Včera byl kámoš a prý si ani nesekl.
- Sobota 11. června 2005 ve 13:51® Zlinsky_lovec
-
Padis: A ty jsi byl kde?
- Sobota 11. června 2005 ve 13:44® Padis
-
zadar to máš pravdu
- Sobota 11. června 2005 ve 13:41profil byl smazán
-
Právě jsem se vrátil z ryb. Mám pocit , že asi vyhlásily protestní hladovku. Za poslední 3 dny velké zhoršení, asi to způsobuje ta zima.
- Sobota 11. června 2005 ve 12:08® doktor
-
.
- Sobota 11. června 2005 ve 12:07® doktor
-
Láďa_vydra: Ako vyzerajú tie tvoje rýchlosvorky na akumulátor? Ako na obr.?
- Sobota 11. června 2005 v 9:02® mirmen
-
bojka:do lesa chodím na jiný houby, ale najdou se i tací, co se specializují na sbírání a konzumaci takovejchhle potvůrek
Že to u labilnějšího jedince může vyvolat depresi a pokus o sebevraždu (někdy úspěšný) , to berou jako přijatelné riziko (čertví, zda by se na to nedalo chytat nebo tím vnadit – zhulenej amur by si sám vlezl do vezírku ...........
- Sobota 11. června 2005 v 8:45® bojka
-
> mirmen: co to jsou za trutizny? To sežrat tak to nerozchodíš ani v kremačce. hi hi hi
- Sobota 11. června 2005 v 8:17® mirmen
-
ywan: rostou,rostou. Rostou??
- Sobota 11. června 2005 v 8:15® mirmen
-
TH: ochlazení, kurna, ochlazení,ochlazení… Snad jen stoják, hm..
- Sobota 11. června 2005 ve 2:06® TH
-
Tos decka, kurna, něříkalo se tady že je teď 2 týdny zuhořové počasí ?? Za poslední 4 dny tahám jen bílou a hadi jsou někde v pr… a nežerou. A přitom je po nocích tak hezky zatažíno a dokonce až prší a jsou bouřky, já fakt nevím. nebo je na ně moc velká zima ?