Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 17. dubna 2005 ve 13:52® Vydrain
Vydrain

> mirmen: povídali že mu hráli lomikare :-)) )

Neděle 17. dubna 2005 ve 13:50® Vydrain
Vydrain

> mirmen: nevymýšlej mi nový přezdívky a radši se jukni do pošty hihihi

Neděle 17. dubna 2005 ve 13:49® Chose
Chose

> mirmen: ne,to je Ostroměř,hadi prej jsou pod jezem v Hlásku. ty to tady znáš?

Neděle 17. dubna 2005 ve 13:48® mirmen

chose: co to je za vesnici v pozadí? Sobčice??
A jsou na Javorce hadi? Kdysi dávno,dávno tomu jsme tam na ně jezdívali.

Neděle 17. dubna 2005 ve 13:46® mirmen

Vydrain: mě na pokec moc neužije, málo času, takže ho šetřím a víc dávám spíš na vyhledávání věcí, který mne zajímají ( takže icq nebude). Hm, a mobil. No, možná časem něco koupím :-) Ale se mně nechce.

Neděle 17. dubna 2005 ve 13:14profil byl smazán

> mirmen: To víš jezevčík je profesor.

Neděle 17. dubna 2005 ve 12:55® mirmen

zadar: to by svědčilo o tom, že mu to myslí .-)

Neděle 17. dubna 2005 ve 12:55® mirmen

Vydraex: vydělávám korunky, na ryby snad až zítra

Neděle 17. dubna 2005 ve 12:21profil byl smazán

> mirmen: Byl jsem na špacíru v lese s dcerou fotit mravence tak až teď odpopvídám. Tchyni nemám, už je na pravdě boží , zmije děsí jenom nás, ale když se nedrážději bosou nohou tak zase tak moc nevaději. Je zajímavé, že náš pes, kterej doráží skoro na všechno se jim uctivě vyhýbá.

Neděle 17. dubna 2005 ve 12:07® Vydrain
Vydrain

> mirmen: pjacuješ? teda to počasí je trapný, tady je porád jasno a slunečno

Neděle 17. dubna 2005 ve 12:06® Ebobo
Ebobo

> mirmen: Díky moc za ochotu,už to chápu dokonale.

Neděle 17. dubna 2005 ve 12:02® Vydrain
Vydrain

> mirmen: a vůbec, ten pytel byl franty hihihi, neboj, do tý doby už chromá nebudu :-)

Neděle 17. dubna 2005 ve 12:02® boban
boban

10ks,dva sebou do trouby. Bída voda spadla o 40cm asi stopli Pastviny.

Neděle 17. dubna 2005 ve 12:01® mirmen

Vydrain: možná by to chtělo radši kárku

Neděle 17. dubna 2005 v 11:59® Vydrain
Vydrain

> mirmen: hihihi, letos si pořídím pytel v jiný barvě a nehty budou červený

Neděle 17. dubna 2005 v 11:58® mirmen

Vydra in: chtělo by to nějakou pěknou fotku. Není čas jít k vodě :-((

Neděle 17. dubna 2005 v 11:57® Vydrain
Vydrain

> mirmen: když nákýho chytnu tak jo :-)) ) zrovna včera jsme slintali nad jejich kuchynskýma úpravama hihihi sem tě neviděla u vody včera :-)

Neděle 17. dubna 2005 v 11:56® mirmen

boban:jak jsi uspěl?????

Neděle 17. dubna 2005 v 11:51® mirmen

Vydra in: tak co, budeš letos zase vraždit sumíka :-)) )))))

Neděle 17. dubna 2005 v 11:44® mirmen

Ebobo:nic se nepřibíjí, to je volně naskládaný jako hranice, prostě se položí pár polen mezi kůly a narovná se do výšky půl-třičtvrtě metru a nechá se to několik let být, teřba, dokud se to nerozloží na humus. Umístí se to někam, kde na to není moc vidět ( na kultivované ,architeketm navržené okrasné zahradě to dost dobře nejde , pokud to nebude zakryté nějakým tím keřem). Pokud člověk vytvoří nějaký „další prostor“ pro havěť například z kamenů, tak prostě někam do kouta narovná pár desítek šutrů do nějaké hromady, třeba na plochu 1,5×1 metr a do výšky pár desítek cm. Jsou i lidé, kteří na zahradu udělají například koupaliště pro ptáky atd. atd.

Neděle 17. dubna 2005 v 11:11® Ebobo
Ebobo

> Ramstein: jo,dostal

Neděle 17. dubna 2005 v 11:02® Ramstein

Ebobo:Včera jsem ti poslal osobku,dostal si ji?

Neděle 17. dubna 2005 v 10:42® Ebobo
Ebobo

> mirmen: :-D to jo,a ty navrseny polena,jsou pribity ke kulum? nebo je drzi kameni?

Neděle 17. dubna 2005 v 10:37® mirmen

myšleno na to, zda ty potvůrky s klikatým hřbetem nemohou být velice vítány :-)

Neděle 17. dubna 2005 v 10:36® mirmen

zadar: jakou máš tchyni??

Neděle 17. dubna 2005 v 10:29® mirmen

Ebobo:fotku jsem na netu nenašel. Kdysi jsem v nějakém časopise pro zahrádkáře viděl „stavbu“. Do země zaražené 4 kůly, ve čtverci asi 80×80 cm. Výška kůlů byla necelý metr. A mezi kůly vyrovnaná polena ( včetně kůry). Vše bylo ponecháno rozkladu, však si hmyz i ještěrky cestu našli. Dokonce existuje i verze, že jsou polena z obou čel navrtána do hloubky 10–20 cm, několik vrtů o průměru cca 2,5 cm.

Neděle 17. dubna 2005 v 9:48® Ebobo
Ebobo

> zadar: mirnen je borec! :-)

Neděle 17. dubna 2005 v 9:48® Ebobo
Ebobo

> mirmen: No..,to jsem docela pochopil,aby cervici byli „jako doma“,ale jak by to melo vypadat?-chtelo by to obrazek(nakres) :-((

Neděle 17. dubna 2005 v 9:47profil byl smazán

> mirmen: To jsi napsal moc pěkně. K tomu není co dodávat.

Neděle 17. dubna 2005 v 9:39® mirmen

ebobo: je to „biotop“, přírodní prostředí. Např. pro pstruhovou říčku je typické množství peřejí, úkrytů,dostatek kyslíkaté vody, rybí obsádka (vranka,střevle,hrou­zek,mihule,po­točák , duhák aj.), rak , množství hmyzu ,další tvorové,ptactvo (skorec.. ),rostlinstvo atd. Rostliny i živočichové jsou něčemu přizpůsobeni a na něčem závislí. Když jim člověk zničí domov, tak mají většinou smůlu . Zničí například přeměnou na výrobní plochy- tj. zemědělskou půdu. Nebo na zastavěnou plochu. Nebo přemění podhorskou bystřinu v regulovanou stoku . Atakdále atakdále. Moc se proti tomu dělat nedá. Jen čas od času někdo s citem pro podstatu věci nechá na svém soukromém pár metrů přírodě, která už na mnoha místech dostala na frak.
A ta kupa dříví je místem, kam kladou vajíčka například někteří tesaříci, Je to kryt pro různé druhy pavouků-sekavců. Je to domov pro ještěrky. Nacházejí tam potravu, bezpečí před dravci ( ježek,norek, lasice .. ). Člověk nemusí vidět krásu jenom v chemicky ošetřeném a podle pravítka zastříhnutém trávníku a desítkách cizokrajných dřevin vysazovaných na základě „módního trendu“.