Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 1. listopadu 2014 ve 21:49® jepice-zruseno

BigMike> Nepoznám, jestli jsou to skutečně nohy z kraba, ale vyskytuje se občas invazivní Číňan, i když na lužnici – no nevím? Možná jsou to nohy z raka, nebo to tam dones nějakej pták, kterej přilít od jinud.http://www­.biolib.cz/cz/ta­xonmap/id181/

Tento příspěvek byl editován 1.11.2014 20:49:29 uživatelem jepice-zruseno.
Sobota 1. listopadu 2014 ve 21:47® Nerodia
Nerodia

BigMike> V tomto případě bych se přiklonil k tomu že se jednalo o nohy raka.Jinak krab se vyskytuje v Labi a ve Vltavě.

Sobota 1. listopadu 2014 ve 21:07® BigMike

Nerodia> Bechyně – Lužnice. Je to fakt krab? A jsou tady u nás v řekách?

Tento příspěvek byl editován 1.11.2014 20:08:29 uživatelem BigMike.
Sobota 1. listopadu 2014 v 17:26® Nerodia
Nerodia

BigMike> Můžu znát místo nálezu?

Sobota 1. listopadu 2014 v 15:06® BigMike

Nerodia> tuhle jsem na šlajsně narazil na nožičky, evidentně od kraba a asi vykakané ptáčkem – je to možné?

Tento příspěvek byl editován 1.11.2014 14:11:03 uživatelem BigMike.
foto/diskuze/vseobecna/2014/th-img110281.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2014/th-img110282.jpg
Sobota 1. listopadu 2014 v 9:38® Petula
Petula

Klobasa> Díky za poklonu,až jsem z toho chytil jinou barvu :-) ,jsem už takový,co na srdci to na jazyku a od vymýšlení bludů a jiných debilovin jsou tady jiní,které to evidentně i baví.Mé články napsal život sám a jsem rád,že se můžu o tyto zážitky podělit,ikdyž né všem se to líbí,někdy pravda bývá krutá a ti co se v ní shlédnou kopou potom okolo sebe to víc,viz příspěvky v diskuzích!!!:-))

Sobota 1. listopadu 2014 v 9:34® Nerodia
Nerodia

Vážení kolegové rybáři , začaly výlovy rybníků a já stále sháním některé tvory . Mám zájem o raky signální, kraby čínské,sumečky americké.Nemohu z časových(fi­nančních) důvodů navštívit každý výlov ,proto se na Vás obracím s touto prosbou.Nejlépe by mě vyhovovalo někde ze středočeského kra­je.

Pátek 31. října 2014 ve 23:44® BigMike

Klobasa> nejedl, nemusím mít vše. Jak říkám, padají po infarktu do vody a dál to neřeším. Ale nechají se takto vytlačit z revíru!:)))

Pátek 31. října 2014 ve 21:58® Klobasa
Klobasa

Lepší, než sedět v teple doma u compu se založenýma rukama a čekat, že se všechno vyřeší samo. V mezičase posbírám odpadky okolo vody. Howg, domluvil jsem, hezkej víkend Všem hlučným i tichým bláznům:-)

Pátek 31. října 2014 ve 21:08® Klobasa
Klobasa

BigMike> Má pravdu, předsedo! Do pr…e s nima.

Pátek 31. října 2014 ve 20:55® Klobasa
Klobasa

skwor> Dobrá, mi to zkusíme s Deafem sami, vezmu i prak na vnadění dravců!

Tento příspěvek byl editován 31.10.2014 19:57:29 uživatelem Klobasa.
Pátek 31. října 2014 ve 20:51® skwor
skwor

Klobasa> Tenhle víkend se na ryby určitě nedostanu :-((

Pátek 31. října 2014 v 19:59® Klobasa
Klobasa

BigMike> Jedl jsi to? Přeci to tam nenecháš mrchožroutům? Jíst se dá po dobré kuchyňské úpravě všechno, Kubas tvrdí, že aj jeseter:-) Lepší než kopat jámu a ve vodě to něco žere? Sumík by mohl.
A jinak myslíš to co já-nešťastná náhoda-padl mi na kudlu a potom ještě devětkrát:-)

Pátek 31. října 2014 v 19:28® BigMike

Klobasa> jsou i jiné způsoby:) A klobásky bohužel nelze ( myslím, že by to asi ani nešlo jíst ), většinou padají do vody – infarkt na větvi nad vodou je jistota.)))

Pátek 31. října 2014 v 19:07® Klobasa
Klobasa

Petula> Ještě jsem zapomněl na prak a cíněnky, popř. skleněnky:-)

Pátek 31. října 2014 v 18:32® Klobasa
Klobasa

Petula> Jinak se mi líbíš a Tvé články mají koule a jsou pravdivé:-) A ber to takhle-kde není žalobce, není ani soudce. Je to velkej problém, každý dokáže radit a skutek utekl.S chápajícím sousedem se domluvit dokážeš, nejhorší je srážka s blbcem.

Pátek 31. října 2014 v 18:08® Klobasa
Klobasa

Petula> Mám na kontě nulu, bohudík u nás na stojácích zatím nejsou. Na Berounce-to mám 25 km. nejblíže k řece, se už ale bohužel vyskytují. Bydlet tam, nebo mít tam chatu, tak mě to ale asi sere. Pak je to jako s kofolou-když ji nemiluješ-není co řešit:-) Díky každému jednomu, nebo více rybářům, nebo myslivcům, který zabil jednoho či více kusů. Svatý Petr se jim v nebi odmění.

Pátek 31. října 2014 v 17:54® Petula
Petula

Klobasa> Kolik jich tímto způsobem zlikviduješ?Je třeba jich zlikvidovat víc než je jen reálná potřeba aby se zabránilo tomu,co se běžně děje na našich tocích a rybnících a to už nejen v zimních měsících.

Pátek 31. října 2014 v 17:51® Klobasa
Klobasa

Petula> A proč se ptát úřadů? Pochybuji, že nějakého úředníka zajímá práce navíc. Nejsem taky žádnej hrdina a kasat se nebudu, ale luk nebo kuše je tichá a o mršinu v křoví nebo v zemi se jistě někdo postará:-) Samozřejmě, někde to praktikovat lze, někde ne.

Pátek 31. října 2014 v 17:30® Petula
Petula

Klobasa> Kéž by to vše bylo tak snadné jak píšeš,bohužel mohu s flintou leda tak působit jako plašič nikoliv střelec do černého.Bohužel u nás v republice vždy vše musí zajít hodně daleko,aby se někdo rozhoupal a začal problém řešit.Na mé četné dotazy úřadům ohledně kormorána se zrovna pozitivní odpovědi nehrnou,oni sami neví co s ním,tak ho raději chrání než by museli někomu výš něco vysvětlovat.

Pátek 31. října 2014 v 17:02® Klobasa
Klobasa

Petula> Tak máš snad dvě hlavně v pušce? První rána kormorána, druhá pro barona Prášila:-) Pokud Mysak1 vytvoří z těch hajzlů černých dobré klobáske, jsem ochoten přispět na patrony i pozřít jeho pochoutku a následně pomoci se zakopáním nežádoucích prášilů:-) Tři mouchy dvěma ranami! Pro nevědoucí-ta třetí je záchrana ryb.

Pátek 31. října 2014 v 16:38® Klobasa
Klobasa

kubas> Díky za nabídku, já radši čuně a klobáske. I když letos jsem neodolal a zakoupil na výlovu v Luníkově čerstvého amura- bo tu sviňu nemožu lapiť:-(( Byl jistě lepší než jeseter. P.S. Co na to paní porybná z Jestřabic?

Pátek 31. října 2014 ve 14:17® HaD
HaD

Trochu opožděně, ale přece vyhlašujeme vylosovaného vítěze poslední soutěže Z lovu – http://www.chytej.cz/…nastrahy-cz/

Stal se jím TJSS. Gratulujeme a startujeme soutěž novou! Tentokráte přihazujeme DVD o lovu na smáčky a DVD přívlači díl č. 2 :-)

http://www.chytej.cz/…nastrahy-cz/

CHYTEJTE VKLÁDEJTE SVÉ ÚLOVKY A ZÁŽITKY A JSTE VE HŘE!!!

Tento příspěvek byl editován 31.10.2014 13:23:09 uživatelem HaD.
Pátek 31. října 2014 ve 14:09® Petula
Petula

Mysak1> patron je dost a lídí včetně těch,kteří tě za to napráší ještě víc.:-))

Pátek 31. října 2014 v 11:17® Knapik
Knapik

Knapik-CZ> zrušíš si tuhle registraci sám šmudlo, nebo to uděláme jinak ??

Tento příspěvek byl editován 31.10.2014 10:52:57 administrátorem skwor.
Pátek 31. října 2014 v 9:09® malamut
malamut

LuNa49> http://cs.wikipedia.org/…%C4%8D%C3%AD

Pátek 31. října 2014 v 8:43® Mysak1

OBr> Fotky ti ukážu až u tebe na srazíku. :-P :-P :-P ,ale máš recht,palec nejdřív vyhrožoval,že vyrazí se mnou ale nakonec to naštěstí vzdal. (Ještě,že na chytej Martin nechodí)Takže sám jen s termoskou čaje a rybkama. Dostal jsem se poprvé od srazu a velká spokojenost

Čtvrtek 30. října 2014 ve 23:33® OBr
OBr

Mysak1> no, hele, já sice tady něco plácám, občas se i zamyslím, ale stejně u tý vody na kormouše nadávám a byl bych radši, aby místo tisícovky lítaly tak dva,tři páry, pro potěchu oka a aby taky zbylo něco pro mě :-D

Jo, a dokud neuvidím fotky, nevěřím..stejně tak si to mohl „nalovit“ s palcem ;-)

Tento příspěvek byl editován 30.10.2014 22:35:19 uživatelem OBr.
Čtvrtek 30. října 2014 ve 22:14® Mysak1

OBr> Pravdu díš,chlapče. Právě jsem se vrátil ,uklidněnej a smířenej i s těma černochama. Povedlo se pár okyšů i přes 30 a tři céčka do cca 60ti,jeden kandát musel k nám dom(57) a tak má radost i moja. :-P

Čtvrtek 30. října 2014 ve 21:41® OBr
OBr

jepice> Ruku na srdce, myslíš, že to z pohledu evoluce má nějaký smysl?

Pokud bych začlenil člověka zpět do přírody, tak v historii Země se mnohokrát objevil druh, který svojí existencí výrazně ovlivnil zbytek fauny a flóry, často s tragickými následky, které ale díky neskutečným náhodám vedly k tomu, že si tady my dva píšeme a umíme se dorozumět.

Co když „to tak má být“ a my se jen snažíme odvrátit nevyhnutelné s pocitem(opráv­něným) viny, že za to můžeme my.

Vím, že odpověď na mojí první otázku zní „ano“, jinak bys nedělal to, co děláš. Rád si pak poslechnu tvé útržky z toho, co jsem dřív aktivně vyhledával, ale dneska se občas zastavím a říkám si, jestli by nebylo lepší s tím praštit a vyrazit radši k vodě, dokud tady ještě nějaká volná a živá je :-)

…mimochodem, o víkendu jsem viděl u řeky ze 3/4 dokola okousanej dub od bobra. Ten dub má tak 70cm na šířku, zatím se drží, chlapák jeden..co se ale honí v hlavě tomu přerostlýmu hryzcovi, to fakt nevím..asi s ním chce přehradit Berounku, pitomec.