Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.463 příspěvků, z toho 128463 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 28. července 2014 v 17:22® BigD

David H.> Holt někteří mají sklon k extrémům. Dělí lidi na masaře a vegetariány. Rybařina je o klidu a pohodě a pokud někdo v diskuzích nedokáže ukočírovat emoce, je třeba to brát s pochopením. Doba nás drtí… třeba měl špatný den… Nevzít občas nějakou rybu domů, musel bych poslouchat, že jsem rybář na baterky. Pokud ale nějakou vezmu, tak netrpí a nezůstane po mě na břehu hromada šupin a vnitřností. Jinak se k rybám chovám šetrně a nervu je z vody jako dobytek. Pokud jsem blízko u břehu, tak je odepnu ve vodě a neodírám je v podběráku jen abych jim dal hubana a s každou čudlou se vyfotil. Ke vztahu k přírodě vedu i juniora a myslím, že to má na něj dobrý vliv. Zaplaťpánbůh, že ještě kousek té přírody na relax zbývá.

Tento příspěvek byl editován 28.7.2014 18:24:32 uživatelem BigD.
Pondělí 28. července 2014 v 16:10® OBr
OBr

skwor> jsem na tom podobně… na druhou stranu, jak už tady psali jiní, krásná fotka ještě neznamemá, že se rybář chová k rybám šetrně. Ukazuje jen to, že umí hezky fotit a připravit si záběr, do kuchyně mu nevidíme, pokud jej osobně neznáme.

Pondělí 28. července 2014 v 15:51® HaD
HaD

skwor> no a já jsem potom zombie :-D

Pondělí 28. července 2014 v 15:38® skwor
skwor

David H.> A to je ono. Nepamatuju, že by tu byl někdo kamenován za zmasenou rybu. Ale tenhle způsob prezentace mi připadá jako „jdu proti proudu, jenom proto abych to dělal“. Stejně tak ty aktuální zmínky o lovu bez lanka. Asi už jsem starej a některý moderní trendy mi unikají…

Tento příspěvek byl editován 28.7.2014 16:39:08 uživatelem skwor.
Pondělí 28. července 2014 ve 14:30® HaD
HaD

BigMike> naopak!!! V srpnu na to vlítneme?

Pondělí 28. července 2014 ve 14:28® Mysak1

BigMike>:-D :-D :-D Přesněěě!

Pondělí 28. července 2014 ve 14:22® BigMike

Já ryby chytám, povětšinou beru a s rodinou i labužnicky žeru:) Ale když už někam dávám fotku, tak aby to nevypadalo jak v pankrácké sekyrárně či na jatkách! Nejlépe vyfotím rybu ještě před „ponecháním si“ či vědomým puštěním. Ale občas se i stane, že se mrskne a dá si svobodu sama, jako se mi to letos stalo s asi 1m sumíkem ( to bylo na kilometry okolo vody slyšet!!! Jasně, že ne to šplouchnutí, ale moje poděkování sv.Petru za to, že jí „pustil“ )a známému se štikou 90+:))Takže: vyfotit se se sumíkem 2m v trávě na zahradě, jak ho líbu na pusinku a pak, když utichnou motory kamer ho zavěsit na trojnožku a nikde o tom moc nemluvit.))

Byl by Davide problém natočit video, jak vyrábím woba? Hezky česky, pro blbé od blbého?:))

Pondělí 28. července 2014 ve 14:03® HaD
HaD

Tož ryby se jí, před tím nemá smysl strkat hlavu do písku. Ono je ve finále jedí i ti, co moralizují tak, že by člověk řekl, že nikdy nemohou. Na druhou stranu ryby nejedí i někteří, kteří se na oko za rybožrouty vydávají. Jmenovat nebudu. Zasvěcení vědí.

Druhá věc je způsob prezentace. Ona je asi nešťastná, ale dovedu si to představit i jako jakýsi odpor k mnohdy až fanatickému ochranářskému chování. Nevím. Mě se to taky nelíbí, ale než to šmahem odsoudit, zamýšlím se nad důvody. Co myslíte Vy?

Pondělí 28. července 2014 ve 14:01® Mysak1

Filo> Normální je vždy někde uprostřed. Já si sem tam nějakou tu rybu taky vemu (za rok cca 8 kapřů,nějakej duhák,a jedna dvě štiky) ale nebudu sem cpát krvavé fotky bez hlav. To raději žádné. Jsem vyučenej řezník,majznu po palici cokoliv ale nesmí se to trápit a stresovat. Opíchávání malých ryb v sotva 2m široké říčce do které sjedou ryby s vodou z chovné kapiláry mi příjde stejně úchylné jako „řeznické“ fotky.

Pondělí 28. července 2014 ve 13:43® Bigpista
Bigpista

David H.> Tož vítaj ;-)

Pondělí 28. července 2014 ve 13:42® Bigpista
Bigpista

skwor> Původně mi to přišlo jako provokace, teď už si myslím, že tosnad i myslí vážně.

Pondělí 28. července 2014 ve 13:32® Filo

skwor> Já už ani nevím. Přijdu od rybníka kde vidim, jak si všichni berou domu plný vezírky ryb který maji sotva míru.Pak kouknu do Z lovu a vybafne na mě tohle.Nakonec otevřu Rybářství a tam je dvoumetrovej sumec přivázanej na zahradě ke sloupu.Takže už ani nevim co je normální a co ne.

Pondělí 28. července 2014 ve 13:31® skwor
skwor

Mysak1> Čuníka bych neřešil, podobná nerybářská záležitost se tu jednou za čas objeví a ok.

Pondělí 28. července 2014 ve 13:10® Mysak1

skwor> Sem to asi odstartoval s tím čuníkem cca 2 měsíce zpátky. Taky mi to příjde jako invaze.

Pondělí 28. července 2014 ve 12:45® skwor
skwor

Dotaz pokládán ve vší vážnosti. Fakt se vám zdá normální to, co se poslední dobou objevuje ve Z lovu?

Pondělí 28. července 2014 v 11:29® HaD
HaD

džigit> bude článek i video :-)

Pondělí 28. července 2014 v 10:42® džigit

David H.> a nějaký report bude?

Pondělí 28. července 2014 v 9:42® HaD
HaD

džigit> jasný

Pondělí 28. července 2014 v 9:29® džigit

David H.> už jste doma?

Pondělí 28. července 2014 v 9:10® HaD
HaD

Palivec> Díky za jasnovideckou analýzu Igi.

Tento příspěvek byl editován 28.7.2014 10:15:01 uživatelem HaD.
Neděle 27. července 2014 ve 14:57® olda
olda

Prosím,nebral někdo mušák z číny? asi30–40§ Nečekám zázrak,jde mi o to jestli není moc silný blank.Díky za zkušenost.

Neděle 27. července 2014 v 8:05® ladamaj
ladamaj

Ovar>přes den to je zelený a večer to padne ke dnu už sem to tam zažil i na Orlíku a ryby brali :->

Sobota 26. července 2014 ve 21:22® noba
noba

chytali jsme na cca na 4m ale mluvil jsem i s rybáři a ty prý chytali na 11m takže to asi záleží na fleku. co se tyče té zelené vody tak to nevím. Třeba poradí někdo jinej.

Sobota 26. července 2014 v 18:26® Ovar

noba> Super, díky. :-) A můžu se ještě zeptat v jaký hloubce si chytal? Přemejšlim jestli to vozit někam na hranu koryta, nebo najít něco mělčího. A ještě sem se chtěl zeptat, myslíš, že má vliv ta zelená voda na braní? Byl sem se tam podívat včera a byla to fakt na hladině hustá zelená kaše už pomalu.

Sobota 26. července 2014 v 9:23® noba
noba

Ovar> ve třech jsme chytli za víkend cca 20 kaprů max 55cm na boilie a kukuřici

Sobota 26. července 2014 ve 4:16® Ovar

noba> Díky za odpověď. Byl sem se tam dnes podívat a bylo to opravdu extra zelený, na hladině hustá zelená kaše, tak nevím jestli tam má cenu jet. Jinak co si mám představit pod pojmem něco jsme chytli? Jde nám o to si za ty 3 dny chytit pár kapříků aspoň přes pade, nejde nám o nějaký trofejní kousky, chcem si pouze zachytat. A na co jste chytali?

Pátek 25. července 2014 v 7:40® noba
noba

Ovar>čau my tam byli před 14 dny. byla zelená voda a ryby nic moc, i když něco jsme chytli. stan bych ti nedoporucil pac od letoska je tam zákaz táboření a kdo ví čeho ještě, toleruje se max bivak nebo deštník a nemít okolo sebe bordel. např plachta mezi stromy= problém. tycovku mít můžeš.

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
Čtvrtek 24. července 2014 ve 12:52® Ovar

Dobrý den, chystáme se s kámošem vyrazit na dva až tří dny na Hněvky. Pár let jsem tam nebyl, dřív jsme jezdili pod Poněšice, jak to tam vypadá teď? Dříve se tam tolerovalo přespávání ve stanu. Platí to pořád? Někde jsem četl že ne. Dále jak je to s tyčovkama? Zde píšou, že jsou povoleny http://www.rybarskereviry.eu/…vice-421-03/ ale jinde zase že ne. Tak nevím?

A jinak jak to tam jde? Kolik je vody a je stabilní, nebo s ní pořád hýbou jako v minulých letech?

Chystáme se převážně na kapry. Jaký příchutě by jste nám doporučili? Spíše masové nebo ovocené? Vidím to na boilies + pelety a kukuřice.

Díky za odpovědi :-)

Úterý 22. července 2014 v 9:53® mvincik
mvincik

lukino050505> Viděl bych to uplně jednoduše. Dodržuj rybářský řád a místní bližší podmínky k lovu ryb a nemusíš se na nic víc připravovat. Jak jednoduchě…

Pondělí 21. července 2014 ve 12:42® Mysak1

skwor> Myslím ,se shodnem,že Pavča vyhrála kontumačně.pivo pivo pivo