Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.438 příspěvků, z toho 128438 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 26. července 2014 v 5:16® Ovar
-
noba> Díky za odpověď. Byl sem se tam dnes podívat a bylo to opravdu extra zelený, na hladině hustá zelená kaše, tak nevím jestli tam má cenu jet. Jinak co si mám představit pod pojmem něco jsme chytli? Jde nám o to si za ty 3 dny chytit pár kapříků aspoň přes pade, nejde nám o nějaký trofejní kousky, chcem si pouze zachytat. A na co jste chytali?
- Pátek 25. července 2014 v 8:40® noba
-
Ovar>čau my tam byli před 14 dny. byla zelená voda a ryby nic moc, i když něco jsme chytli. stan bych ti nedoporucil pac od letoska je tam zákaz táboření a kdo ví čeho ještě, toleruje se max bivak nebo deštník a nemít okolo sebe bordel. např plachta mezi stromy= problém. tycovku mít můžeš.
Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej. - Čtvrtek 24. července 2014 ve 13:52® Ovar
-
Dobrý den, chystáme se s kámošem vyrazit na dva až tří dny na Hněvky. Pár let jsem tam nebyl, dřív jsme jezdili pod Poněšice, jak to tam vypadá teď? Dříve se tam tolerovalo přespávání ve stanu. Platí to pořád? Někde jsem četl že ne. Dále jak je to s tyčovkama? Zde píšou, že jsou povoleny http://www.rybarskereviry.eu/…vice-421-03/ ale jinde zase že ne. Tak nevím?
A jinak jak to tam jde? Kolik je vody a je stabilní, nebo s ní pořád hýbou jako v minulých letech?
Chystáme se převážně na kapry. Jaký příchutě by jste nám doporučili? Spíše masové nebo ovocené? Vidím to na boilies + pelety a kukuřice.
Díky za odpovědi
- Úterý 22. července 2014 v 10:53® mvincik
-
lukino050505> Viděl bych to uplně jednoduše. Dodržuj rybářský řád a místní bližší podmínky k lovu ryb a nemusíš se na nic víc připravovat. Jak jednoduchě…
- Pondělí 21. července 2014 ve 13:42® Mysak1
-
skwor> Myslím ,se shodnem,že Pavča vyhrála kontumačně.
- Pondělí 21. července 2014 ve 13:16® skwor
-
HaDová> 1:0
- Pondělí 21. července 2014 v 11:53® HaDová
-
Palivec> David jel sám na dovolenou, my s bráchou makáme, aby bylo jasno. Ne služební cesta, dovolená
.
- Pondělí 21. července 2014 v 11:04® lukino050505
-
Tak jsem zaslechl, že z pátku na sobotu proběhla očista pravého břehu Labe od Mělníka po Roudnici a bylo zabaveno asi 20 povolenek. Nemáte k tomu někdo nějakou podrobnost, jako za co a proč? Chystám se tam na krátkou dovolenou cca. 3–4 dny tak abych věděl, na co se mám připravit.
- Pondělí 21. července 2014 v 10:55® jepice-zruseno
-
Po ránu celkem trefnej fórek. Jsem zvědavej, jak ty Davidovy služební cesty Velký Bureš uhlídá
Ambicemi se rozhodně netají. Smutný na tom je snad jen to, že se ten příspěvek může osobně dotknout mnohem víc Davida, protože oko Velkého Bureše si to asi ani nepřečte.
- Pondělí 21. července 2014 v 9:55® skwor
-
džigit> Náhodou tohle bych možná někam zaznamenal, protože větší nesmysl tu ještě nebyl
Hlavně všude zmínit politiku, to je základ
- Pondělí 21. července 2014 v 9:20® kubas
-
Mysak1> No však to je taky správně
.
- Pondělí 21. července 2014 v 9:01® Mysak1
-
kubas> Ajaj ,Kubo,Kubo napsal jsi slunce s velkým es,asi budeš pranýřován anonymusem.
- Pondělí 21. července 2014 v 8:58® Mysak1
-
džigit> Toto sluníčko neudělá, v tom musí být chemie.
- Pondělí 21. července 2014 v 8:57® kubas
-
džigit> Myslím si, že tak všemocné ani Slunce není
.
- Pondělí 21. července 2014 v 8:52® džigit
-
Palivec> nechoď už na to sluníčko,nedělá Ti to dobře
- Pondělí 21. července 2014 v 6:13@ Palivec
-
No to je k posrání. Majitel portálu si odjedede na ryby do Norska, vezme starou a bráchu a nechá kšeft tak. A výdaje na rodinný výlet zaúčtuje jako pracovní cestu celé famílie. Právě píšu agentu Burešovi. S tímhle svimnstvem se musí skončit. Kdo bude financovat veřejný dluh? Dejvy je zločinec, ojebává stát. Já za něj splácet nemíním. http://www.verejnydluh.cz/ Právě píšu svatému Burešovi…
- Neděle 20. července 2014 ve 20:09® horys
-
Zdravím. Nevíte někdo jak to letos vypada na rybníce Mrhál? Jedu tam v září. klidně mi pisněte na imel rompardubice@seznam.cz Díky vám moc
- Neděle 20. července 2014 v 19:14® očko
-
Zdravím všechny rybáře. Chtěl bych po mých zkušenostech v letošním roce s rybolovem na rybníku Nový u obce Kájov patřící VLS Horní Planá rybářství Chvalšiny varovat před zakoupením povolenky.Na rybníku se v současné době nachází stovky kapříků velikosti 10–15 cm které tam údajně nikdo nevysadil a zavadit o záběr většího kapra je rarita.Jelikož se našlo dost hlupáků kteří si na jaře zakoupili roční povolenku za 5000 Kč tak VLS mají vyděláno tak proč zarybňovat a mohu jenom spekulovat kde se vzali malí kapříci.Tímto bych chtěl všechny kolegy před tímto revírem varovat.Nepatřím mezi ty co si musí odvézt pokaždé kapra ale chtěl bych si alespoń trochu zachytat.
- Neděle 20. července 2014 v 10:54® nnnap
-
corrvete> to je reálná diagnóza. Proč se neléčíš? Vyhledal si odbornou pomoc?
- Sobota 19. července 2014 v 11:11® malamut
-
corrvete> taky nesnáším slovo „mražák“, protože správně se říká „mrazák“.
- Čtvrtek 17. července 2014 ve 21:36® S23711
-
Chci se zeptat nebyl někdo teďka někdy na Dalešické přehradě? Zítra tam jedu na týden, ale mám strach jak to vypadá s vodou na za Číměří blíž k lavičkám. Kdo ví ať da prosím vědět. Díky za info.
- Čtvrtek 17. července 2014 v 15:43® Petula
-
jepice> mám tu samou zkušenost,vůl zůstane volem ikdyby čert na koze jel.
- Čtvrtek 17. července 2014 v 15:16® jepice-zruseno
-
Petula> Že je „rybářský řád“ zmatečný je jasné, ale i to má svojí logiku. Samozřejmě, že by šel napsat jasněji, ale to bychom museli žít v nějakém totalitním režimu. Jednodušším lidem se to ale těžko vysvětluje a nemám odvahu ani trpělivost se do toho pouštět ani zde, ani v diskuzi pod tvým článkem. Dá mi dost práce to vysvětlovat některým „obyčejným rybářům“ během školení nových členů. Mnohdy by ale stačilo trochu méně arogance a trochu více slušnosti i shovívavosti na všech stranách. A to nejen u vody. Vždyť ne všechny normy musí být psané černé na bílém.
- Čtvrtek 17. července 2014 ve 14:38® Petula
-
jepice> však v článku o rybářském řádu jsem se vyjádřil dostatečně,ikdyž neuplně,to bych to musel psát do dnes,přesto vlna nevole pod článkem v diskuzi pouze dokazuje,jak moc je rybářů,kterým toto volné vykládání si zákona vyhovuje.
- Čtvrtek 17. července 2014 ve 14:30® jepice-zruseno
-
Petula> Třeba pasáž „… přístup na příbřežní pozemky je povolen …“ nevysvětlíš tomu nasranýmu dobrmanovi, kterýho na rybáře páníček vypustil, ani jedním způsobem
- Čtvrtek 17. července 2014 ve 14:26® corrvete
-
Na rybách sem potkal známyho a jak tak povídame opodál si chytal rom nástražky a on mi na to povídá že sou to kokoti a vše co chytí tak sežerou a že tu pak máme něco chytit a jak to dořekl mi poukázal na svou kapsičku na vestě a pravil že tam má okounka a že si ho dá do mražáku tak sem se rozloučil a šel jinam . A slovo mražák se ž nesnášim .
- Čtvrtek 17. července 2014 ve 14:09® Petula
-
BigMike> Na palici je toho spousta,těch okolností,kdy se něco dá vysvětlovat dvojím způsobem je až až.
- Čtvrtek 17. července 2014 v 10:55® jepice-zruseno
-
bruny> Tak potom je ten jez vybaven nějakým „zařízením“, nebo je to někde v bližších podmínkách
- Čtvrtek 17. července 2014 v 8:18® BigMike
-
Petula> ono je to někde na palici! Kde ten jez je? Viz třeba jez v Bulharech, ale to je MRS. Nikde v popisu revíru tam není ( nebo už je? ) zmínka o tom, že se tam pod ním nesmí chytat, někde po stromech v okolí jsou cedule ( jak je uvidím když tam přijedu za tmy, na které straně lesa, jak jsou daleko, jsem povinen hledat pořád někde nějaké cedule??? ) Zdůvodňují to tím, že na jedné straně řeky je rybí přechod!!! Ale řeka tam má šířku min. 50m a ryb. řád nikde neurčuje, že když je tam přechod, že se nesmí chytat na druhé straně řeky atd. Měl jsem tam konflikt, ještě se to kdysi probíralo i tady, pod mým článkem o té příhodě.
- Čtvrtek 17. července 2014 v 6:11® Petula
-
Ze stránek ČRS Datum: 15.07.2014 Kategorie: Rybářský řád a legislativa
Dotaz: Měl bych dotaz ohledně lovu ryb z plavidel. Nikde na internetu se nemohu přesněji dopátrat, jak je to s nakrmením lovného místa a označením bójkou (samozřejmě povolenou bójkou tyčovou). Ptám se tedy, pokud je na rybářském revíru lov ryb z plavidel zakázan a není uživatelem revíru nikde povolen, mohu si člunem zavézt bojku a označit si tak místo na vodě a následně opakovaně plout k bójce zakrmit? Nejedná se pak už následně o lov, i když ještě nemám nahozené udice? Dodám, že se nejedná o lov dravých ryb na bójku, ale o lov ryb kaprovitých na položenou.
Odpověď: Tento dotaz musíte adresovat uživateli revíru, který stanoví tzv. bližší podmínky výkonu rybářského práva na revírech. Někteří uživatelé revírů mají výslovně uvedeno, jestli je povolen lov ryb z loděk a také konkrétně, jestli je povoleno zavážení návnad a nástrah. Pokud by ale byl pouze zakázán lov ryb z loděk a o zavážení návnad či nástrah nebo označování místa lovu nebylo nic uvedeno, přikláněl bych se názoru, že vzhledem k tomu, že tyto činnosti můžeme považovat za součást lovu, je třeba je považovat rovněž za zakázané. Takto na tento problém také nahlížíme při výkladu ustanovení čl. IV bližších podmínek výkonu rybářského práva na revírech ČRS, jak jsou uvedeny v soupisech revírů. Znovu ale upozorňuji, že jde o úpravu bližších podmínek výkonu rybářského práva, kterou stanoví pro ten který revír jeho uživatel a ten Vám také musí podat vysvětlení (když už to nedokázal stanovit tak přesně, aby to nevyvolávalo diskuse a problémy), jak to tedy mínil. Odpovídal: JUDr. Alexander Šíma