Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 26. února 2014 v 11:25@ Palivec
-
jepice> NEKRUHOVÁ OZUBENÁ KOLA JSOU VELMI ZAJÍMAVÁ ČÁST PŘEVODŮ A MONTÁŽ JE SAMOZŘEJMĚ SLOŽITĚJŠÍ, JAKO U KRUHOVÝCH. CHYBA ZNAMENÁ VĚTŠINOU NEFUNKČNOST A POŠKOZENÍ.
- Středa 26. února 2014 v 11:06@ Palivec
-
Mezi lety 1991 až 2006 došlo k protržení šesti odkališť s kyanidem v jiných zemích, který se pak rozlil do vody a do krajiny. Mezi lety 1991 až 2006 došlo k 27 únikům kyanidu. Kvůli kyanidové metodě proběhla otrava řeky Tisy a následně i Dunaje po protržení kyanidové nádrže u rumunského dolu v Baia Mare v lednu roku 2000. Státy jako Německo, Řecko, Turecko, Maďarsko, Kostarika či Argentina kvůli tomu metodu kyanidového loužení zakázaly. Nebezpečné jsou i alternativní metody louhování, neboť i tak se používají toxické látky.
PROBÍHÁ DIDKUZE O OTEVŘENÍ TĚŽBY ZLATA V OBLASTI MOKRSKA
- Úterý 25. února 2014 v 11:29® jepice-zruseno
-
Právě jsem udělal ze dvou navijáků jeden – konkrétně ze shimana Nexave a Catany 1000 FA jsem udělal funkční Nexave. Zaujaly mne dvě věci:
- Oscilace je klasický S-systém, ale převod oscilace je zajímavý. Na ose kličky je ozubené kolečko eliptického tvaru, ozubené kolečko oscilace je tak trochu do čtverce. Při rozbroce navijáku to z toho tak nějak vypadá a při sborce se to musí dát do vzájemě správné polohy. Tak kdyby se v tom někdo hrabal, pozor na to.
- Naviják je poměrně jednoduchý, žádné díly navíc. Cataně samozřejmě chybí jedno ložisko na ose kličky. Chybí také futro u kolečka oscilace – to leží přímo na plastové osce vyfouklé přímo na těle navijáku.
Zásadní problém vidím ve vaklu na 4hranu kličky a celkově v kroutícím se plastovém těle, což asi nedovolí větší zatížení. Všechny šrouby jdou navíc přímo do plastu, takže dotahujte s citem, jinak se vyžvejkaj ty „závity“, nebo jak to nazvat. Obecně by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi starým Exage a Nexave. Exage jsem rozebranej neměl, ale podle vzhledu bude rozdíl asi jenom v ceně – tělo stejný, ložisek stejně … Navíc je velmi vtipný, jak firma investuje do ozdobnejch krytek – každej typ navijáku je má jiný, i když absolutně postrádaj jakoukoliv funkci. Přitom tělo i střeva jsou identický.
Tento příspěvek byl editován 25.2.2014 10:34:30 uživatelem jepice-zruseno. - Sobota 22. února 2014 ve 20:55® sidla
-
skwor> to jo-povinnosti.doma se mi vále člun aj s motóóórem a ještě nebyl na vodě.v takovém počasí ostuda.ale když je člověk v práci od 6 do 18:00 tak neudělá nic,..v pondělí si zajdu na nějaké kapra do pekáča
- Sobota 22. února 2014 ve 20:52® skwor
-
sidla> U mě taky vítězily povinnosti… snad zítra.
- Sobota 22. února 2014 ve 20:46® sidla
-
skwor> v práci toho moc nechytnu
- Sobota 22. února 2014 ve 20:27® skwor
-
Co je, taková krásná sobota a ve Z lovu nic?
- Sobota 22. února 2014 ve 20:00® regulus
-
No budeme tomu věřit http://www.novinky.cz/…a-suchy.html
- Sobota 22. února 2014 v 15:29® Kazan
-
(…Candouš…)> coby, kdyby, jakby..... běž to reklamovat svému výdejci tady ti s tím nikdo nepomůže.
Jinak nechci se dotknout tvého výdejce, a patrně snad jde o omyl ale aby to taky pán nedělal úmyslně. Od tebe vybere 200 a dá ti známku za kilo, z toho vyplývá že mu nemůže vycházet účetnictví a to kilo mu musí přebývat. Takže aby se náhodou neztrácelo v jeho kapse. Takových případů co nějací pašáci mazali vlastní deku na rozpočtu rybářů a organizace je znám bohužel přehršleadd.fotka v průkazce… já nevím ale jestliže je tam místo na fotku tak jí tam mám zkrátka nalepenou a víc to neřeším, nebo si tam ostatní malujete smajlíka?
- Pátek 21. února 2014 v 16:37® (...Candouš...)
-
Hoši díky všem za rady!
- Pátek 21. února 2014 v 16:06® Mysak1
-
(…Candouš…)> Neřešil bych to,je to problém vydávající MO. Pro vydání povolenky k lovu je je potřeba: a)platný rybářský lístek b)splněná brigánická činnost (třeba zaplacením) c)vrácený sumář z předchozího období d)zaplacení členského příspěvku
Pro mě z tohoto je vše splněno vydáním povolenky k lovu. Chybu zřejmě udělal váš funkcionář kerý má zřejmě má plný šuplík starých známek. Neřeš to ,zaplaceno máš! Ať ti koušou. - Pátek 21. února 2014 v 15:17® ladamaj
-
(…Candouš…)>jepice ti to píše tak to chodí i u nás žádný problém.Jinak sem ti psal abys zašel za hospodářem vaší MO a určitě to opravíte a máš klídek.
- Pátek 21. února 2014 v 15:13® ladamaj
-
Mysak1>zatím sem to našel jen u Jihočeského kraje ale nikdy sem tam problém neměl zavolám do Prahy mám tam na ústředí kontakty.Jinak s tebou souhlasím sem RS především na pohlaváře a problémové členy kterým odeberou povolenku a oni ji mají během pár dní zpět a pokračují znova já to trhám i když je to proti řádu už sem poslal spoustu podvodníků do databáze nikdo jim povolenku nevydá,je to smutné to takto řešit ale po dobrém to nejde.
- Pátek 21. února 2014 ve 14:29® (...Candouš...)
-
Mysak1> Když tak mluvíte o tom že jste RS co by jste dělal kdyby ste u mě našel špatnou známku 100Kč místo 200Kč přitom sem zaplatil 200Kč??
- Pátek 21. února 2014 ve 14:25® Mysak1
-
ladamaj> Kolego,já mám už taky s RS (rybářskou stráží) pár let „cosik“ společného. Udivuje mě tvá nevědomost že: Lovící na rybářském revíru je povinnen řídit se
a) RŘ (rybářským řádem)- BPVRP (bližšími podmínkami výkonu rybářského práva) které vydává územní svaz.
- tzv. místní úpravou např kapř 70 atd. napsanou u popisu revíru v soupisu revírů.
Souhlasím ,jsou to pí.oviny ale je to tak a ze své pozice s tím nehnu! nejjednodušší by byl opět jednotný RŘ pro všechny územní svazy. A jak říkám narazíš na vola a je problém.
Tento příspěvek byl editován 21.2.2014 13:25:32 uživatelem Mysak1. - Pátek 21. února 2014 ve 14:19® (...Candouš...)
-
jepice> U nás se to platí tak, že řeknu že chci povolenku zaplatím peníze a mám jí ihned, žádnou složenku nebo doklad nemám..Je fakt, že můj problém to není, ale kdyby bych narazil na „hodného“ RS a on mi sebral povolenku kvůli jejich chybě, asi bych na svazu moc hodný ani slušny nebyl..Jelikož mám v létě ryb. dovolenou kterou bych měl skaženou..
- Pátek 21. února 2014 ve 13:05® ladamaj
-
OBr>souhlasím ale zkratka BP a například RS je trošku o něčem jiném.Nedovedu si představit při kontrole že mne někdo upozorní na zkratku BP to by mohlo být i bezpečnost práce ne v pohodě.
- Pátek 21. února 2014 ve 12:50® jepice-zruseno
- OBr> Asi nezná tu zkratku ne? Já jsem z těch zkratek taky někdy
napalici.
- Pátek 21. února 2014 ve 12:35® OBr
-
ladamaj> BP = bližší podmínky výkonu rybářského práva, tohle by RS měla znát.
- Pátek 21. února 2014 ve 12:28® ladamaj
-
Mysak1>v některých případech stebou souhlasím i když to povinnost není a v RŘ to psané není a ani v brožuře pro RS sem nic nenašel.Nevím co je BP a na severu bydlím na jih jezdím často a mám kontrolu i od PČR a bez problémů sem bývalí státní zaměstnanec veřejně to psát nemohu.Jinak mne zná spousta členů RS sem kolega akorát mám jinde působnost.Také placení složenkou je hloupost nikdo neví kdy se co změní a tudíž kolik poslat ale to si dělá organizace sama a řadoví rybář o tom nemusí mít ani tušení byť znalost zákona neomlouvá ale tohle je úplně něco jiného každého by museli upozornit a tím se nikdo nechce zabývat a každý nemá počítač.Jinak z mé strany sem nikdy problém neměl pokud někde sem delší dobu tak o mne ví RS a i za mnou jezdí půjčují si odemne i člun ke kontrolám.Občanka je doklad kterou sem musel mít u sebe i jako RS a mám ji vždy při sobě nakonec stejně jezdím autem i na vodě kde doklady potřebuji.Nevím proč hledat problém ohledně fota v legitimaci je napsán veškerý údaj o mne stejně jako v občance.
- Pátek 21. února 2014 ve 12:04® jepice-zruseno
-
ladamaj> Když to maj napsaný v BP, tak je lepší tam tu fotku mít. Maj to v BP v ú.s. JČ a kamarád měl loni zápis, páč tam fotku neměl.
- Pátek 21. února 2014 v 11:47® Mysak1
-
ladamaj> Prověř ale ve finále je lepší si tam ten svůj ksichtík nalepit a je klid. BP jsou blbost ale s tím nikdo nic neudělá. Než je hádat a potom lítat kvůli povolence. Narazíš na vola a je to!
- Pátek 21. února 2014 v 10:04® ladamaj
-
Mysak1>u Mohelnice sem ještě nebyl chytat a neměl bych obav z postihu.Vím že foto není povinné a také to po mne nikdy nikde nechtěli ale občanku ano.Jinak dělám kontroly a málo kdo měl foto proto musíš předložit případně občanku ale přesto vše prověřím.
- Pátek 21. února 2014 v 8:23® Mysak1
-
ladamaj> Ouou kolego, v tom případě nenavštěvuj revíry Mo Mohelnice!!! V pos.anejch BP stojí: …s vylepenou fotografií… . Loni poprvé napomenutí a zápis do povolenky, druhý případ cca po 14ti dnech zabavená povolenka!!! Argument s OP neobstál!
- Pátek 21. února 2014 v 0:18® ladamaj
-
(…Candouš…)>osobně mám ZTP takže platím povolenku jako mládež,známku jako dospělí a brigádu nedělám,fotku v legitimaci nemám není to povinností ale musíš pokud to RS žádá předložit občanku.Jezdím po celé ČR a nikdy sem problém neměl a vše platím hospodáři který ví jakou tam má dát známku vše je podle roků.Pokud máš úlevu hospodář o tom musí vědět nechápu jak můžeš platit složenku pokud nevíš kolik tě bude vše stát nechápu i když sem se z tím setkal mnohokrát jako kontrolor a málo kdo měl v legitimaci fotku ta tam je pokud nemáš občanku ale tak malí asi nejsi.Obrať se na hospodáře vaší MO určitě ti vše rád poví.
- Pátek 21. února 2014 v 0:07® džigit
-
jepice> a???
co mu pomůže váš názor tady? Furt se stojim za tym,že měl dojít zpět na MO a tam to pořešit,nebo to obvolat.Nějake RS bude ganz jedno,co si mysli nějaky chytrak z Chytej. - Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:58® jepice-zruseno
-
džigit> Budeš se divit, ale mě se to párkrát stalo, že jsem si z obchodu odnesl zboží za polovic. Konkrétně např. dvacet deka točenýho salámu za cenu poličanu. Protože jsem měl ještě jiný nákup, v tom chaosu jsem to zjistil až za pokladnou. Reklamace ale proběhla úspěšně. Předpokládám, že kolega měl taky plný ruce papírů a v přeložené legitce to zjistil až doma.
- Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:54® jepice-zruseno
-
(…Candouš…)>
Segoves> U nás se to platí složenkou, takže potvrzení je ta složenka. Bez potvrzení to posoudit nedokážu. Ale ty průkazky porybný někdy kontrolujou, dokonce v JČ je v BL napsaná povinnost mít vylepenou fotografii. Pochybuju ale, že když tam najdou stokorunovou známku místo dvěstěkorunový, budeš z toho mít nějakej průšvih ty. Průšvih by z toho teoreticky mohl mít někdo z vaší MO. Doporučuji tedy variantu A) Vyprdnout se na to, nebo dle mne jistější variantu B) Zavolat na MO, nebo tam zajít a zjistit co a jak. Možná by bylo vyřešení celé věci přímo v zájmu toho, kdo ti to tam nalepil – teoreticky by mělo stačit dolepení druhé 100kč známky.
- Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:47® džigit
-
(…Candouš…)> bečiš na nespravnym hrobě a v nespravny čas.V obchodě se tež po zaplaceni odneseš zboži za polovic?
- Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:26® Segoves
-
(…Candouš…)> Určitě ti dávali potvrzení o zaplacení, tam to bude kolik si platil.