Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 30. ledna 2014 ve 20:58® OBr
OBr

BigMike> ta pracnost mě taky napadla…na druhou stranu, až budu rentiérem, tak se budu takhle mazlit s kouskem dřeva klidně celý den a asi mě to neomrzí :->

Doufám, že to zdejší šikovné ruce vezmou jako výzvu a něco natočí :-)

Čtvrtek 30. ledna 2014 ve 20:49® BigMike

Kouká se na to dobře, to jo! A ne že bych chtěl nějak rýpat, proti gustu žádný dyšputát, ale přijde mi to sakra pracné a to při využití komplet dílny! A to jsou tam skoky ve střihu. Z násady od koštěte nebo lopaty to nasekám 2× rychleji, při využití balzy za stejnou dobu a s kostrou v celku udělám w.3! Budu muset jednou také něco natočit, než zchromnu:))

Tento příspěvek byl editován 30.1.2014 19:50:13 uživatelem BigMike.
Čtvrtek 30. ledna 2014 ve 20:36® jepice-zruseno

Chorchus> No já se s tima woblerama tak nepářu, takže mi jsou míň líto, než některý koupený. Akorát teda podle toho vypadaj no :-D Nejoblíbenějším mým modelem je „pstruh obecný“, kdy na balzu udělám černou a červenou fixkou tečky, nalakuju lakem na nehty, za 20 minut to uschne a můžu jít chytat. Akorát teda když to vezme kudla nebo sumeček, tak z toho zbyde právě jenom ta drátěná kostřička. Ale přidám ještě jeden poznatek – špatně nalakovanej a tudíž nasáklej wobler mnohem dál lítá :-))

Čtvrtek 30. ledna 2014 ve 20:11® Chorchus
Chorchus

jepice> souhlas, hodně dobré video. Je z něho patrná zásadní věc – když urvu woba za 200 czk, je mi to moc líto, když urvu woba, kterého jsem si sám dělal, vzpomenu na to, jak sem se s nim nadupkal – jsem k..wa strašně, ale strašně nas..ný.:-D

Čtvrtek 30. ledna 2014 v 16:57® OBr
OBr

David H.> nejsem od „fochu“, ale přijde mi i střih(nebo jak tomu vy profíci říkáte) dobře udělanej, takže mě to fakt nenudí.

A taky jsem zaznamenal pár drobných, ale krásných náhodných vychytávek, jako že soustruží z hranolku, kdy po dokončení krásně využije krajní hrany ke stabilizaci obrobku, aby do něj mohl dělat značky a dírky přímo naproti sobě… takový věci, co spolu na první pohled nesouvisí, ale nakonec se ukážou jako nesmírně pomocné, to je paráda :-)

Čtvrtek 30. ledna 2014 v 16:52® melicharl

http://www.lureparts.nl/…hroefogen-uk tady mi je dali kluci v diskuzi…výroba woblerů…ale cizina

Čtvrtek 30. ledna 2014 v 16:50® melicharl

David H…v tom videu jsou ty očka,ale u nás v republice asi těžko

Čtvrtek 30. ledna 2014 v 15:54® HaD
HaD

OBr> taky jsem na to čučel až do konce. Vyrábět asi nebudu, ale je to poučné a pěkné.

Čtvrtek 30. ledna 2014 v 15:44® OBr
OBr

jepice> tak tohle je po hodně dlouhé době video, které jsem dokoukal až do konce a bez přeskakování, parádní!

Čtvrtek 30. ledna 2014 ve 12:32® HaD
HaD

jepice> krásná práce :-)

Čtvrtek 30. ledna 2014 v 11:31® jepice-zruseno

David H.>

Chorchus> Já to také dělám s kostřičkou, protože používám většinou balzu. Ale zkoušel jsem již oreno z tvrdšího dřeva, očka pouze zalepená do dževa bez kostřičky a uplně v pohodě to nějakou 20ku vlasec přežije, řekl bych i silnější a drží to. S tím závitem to bude ještě lepší. Záleží ale na kvalitě dřeva no. Tady na videu a spoustě dalších to dělá pomocí těch oček se závitem.
Tento příspěvek byl editován 30.1.2014 10:33:04 uživatelem jepice-zruseno.
Středa 29. ledna 2014 v 19:03® Chorchus
Chorchus

jepice> nejsem nějaký odborník na woby, dělám si slidery ze dřeva na kopírce, rozříznu ho podélně na bachoru a dovnitř vložím kostru z 9-ky osteofixu, který na obou koncích několikrát otočím. Bachor zalepím epoxidem. Když už by se stalo, že to povolí ve dřevě, pořád drží kostra s trojháky. Je to rozhodně bezpečnější a přijde mi to i méně pracné.

Středa 29. ledna 2014 ve 14:41® HaD
HaD

jepice> Asi to lze, ale nemyslím, že je to nejběžnější praxe. Přeci jen ta pevnost bude nižší.

Středa 29. ledna 2014 ve 12:14® jepice-zruseno

David H.> Když je vobler z tvrdšího dřeva, tak se to používá. V podstatě se dá udělat uplně jednoduše jerk bez lopatky na soustruhu, naflákat do něj 3 očka zalepený epoxidem a de se chytat. Jeden pán si dělal takhle woblery na sumce z násady od smetáku, pak tomu opálil hřbet a ani nevím, jestli to lakoval. Ale sumce na to chytat uměl a drželo to. Já nad tím docela uvažju – je s tim málo práce, a když se tomu udělá pilníkem ta hlava stylem ORENO, tak to jde i do hloubky a trochu to chodí.

melicharl> Mívaj to v krámech typu obi. Sháněl jsem větší na něco jinýho, ale měli tam i malý využitelný na voblery. Já jsem to dělal tak, že jsem udělal očko z tlustšího drátu, zkroutilto a tim zkrouceným zalepil epoxidem do předvrtané dírky, taky to drží.

Středa 29. ledna 2014 v 11:28® HaD
HaD

melicharl> to se dělá spíš kostřičkou, ne?

Středa 29. ledna 2014 v 7:51® melicharl

David H.>na přidělání trojháčků.

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
Úterý 28. ledna 2014 v 11:33® HaD
HaD

melicharl> na co konkrétně?

Úterý 28. ledna 2014 v 9:00® melicharl

chlapi,mám na vás prosbu. Nevíte někdo,kde seženu očka se závitem na výrobu woblerů?

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
Pondělí 27. ledna 2014 ve 21:01® dam
dam

David H.> radši to už ani neříkej…jsem z toho dost mimo…znali jsme se velmi dlouho…snad mu je v rybářským nebi dobře

Pondělí 27. ledna 2014 v 19:08® HaD
HaD

Strašná zpráva pro rodinu, kamarády a známé Rudolfa Bayera, rybáře tělem i duší, který celý život zasvětil rybám, přívlači, závodní přívlači. Dnes okolo oběda… těžko se to říká, protože je to k neuvěření, zemřel. Čest jeho památce.

Pondělí 27. ledna 2014 ve 12:04® BigMike

Na dráze si dávám šít na měřenku, narostl jsem tak nějak všelijak, dodám rozměry a stejně třeba netrefí střih a to sako je trošku divné, bundošky jakbysmet:)) Ale to se vstřebá, u vody a do přírody muší bejt vše pohodlné a na chlup! Loni jsem si kupoval parku přes net a kupodivu to vše klaplo, 100% spokojenost s jednáním, velikostí, délkou rukávů… Na moje obvyklé poměry při kupování čehokoliv to byl zázrak.))

Pondělí 27. ledna 2014 v 11:24® Scanix
Scanix

Fryw> jj, souhlas, oni ale casto maji uvedeny i ty rozmery rukavu, pres prsa apod., ale to jsou stejne kolikrat lzive informace ;-)

Pondělí 27. ledna 2014 v 0:24® Fryw
Fryw

To nejen v USA. Rád využívám e shopy ale u oblečení si prostěn netroufnu. I taková ptákovina jako je tričko…mám tady ve skříny různý velikosti.. Když jdu koupit tričko, tak nikdy nevím jaká velikost mi vlastně bude.

Neděle 26. ledna 2014 ve 23:25® feederman
feederman

Scanix> To vidíš na fotce tam. Jako je, ale rukávy mi jsou krátké když dám ruce před sebe nebo nahoru jako při nahazování potřebuji tak 3cm navíc na rukávech :-))

Neděle 26. ledna 2014 ve 22:57® Scanix
Scanix

feederman> chapu, takze to byla US velikost LARGE a tobe neni pri 175, to je zvlastni, merim 183 a v vetsinou mi LARGE je dobre, maji v tom fakt bordel ;-)

Neděle 26. ledna 2014 ve 22:52® feederman
feederman

Scanix> Ahoj, já mám 175cm, ale byla tam ve slevě o 50% a známý koupili všechny 3 s tím, že mi tu jednu zaslali do ČR s tím, že když mi nebude prodá se, protože to nikdy nekoupíš tam za ty hříšný prachy jako tady… :-((

Tento příspěvek byl editován 26.1.2014 21:53:50 uživatelem feederman.
Neděle 26. ledna 2014 ve 22:44® Scanix
Scanix

feederman> ja mam pri nakupech z USA taky casto problem trefit velkost, pozde je to proste jinak, jednou je mi L, jindy XL, kolim meris?

Neděle 26. ledna 2014 ve 22:03® feederman
feederman

Také zasílám i foto pro představu s rozměry :-) .

foto/diskuze/vseobecna/2014/th-img104559.jpgfoto/diskuze/vseobecna/2014/th-img104560.jpg
Neděle 26. ledna 2014 ve 14:51® feederman
feederman

Ahoj chlapi, pokud by měl někdo zájem mám fungl novou camo zimní bundu (vhodná spíše do zimy, která panuje teď nebo na studenější jarní a podzimní počasí), která je ve vel. L a je velmi lehká a pohodlná. Je z USA, ale na mojí postavu potřebuji delší rukávy. pokud by byl zájem písněte mi do SZ foto a rozměry zašlu. Nechám ji za nákupní cenu, což je zde v ČR bezkonkurenční.

Sobota 25. ledna 2014 ve 22:12® jepice-zruseno

OBr> Čím víc zkušeností, tím víc starostí. Peníze žádný nemám. O mě je zájem leda z lásky :-))