Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 10. ledna 2014 v 17:09® double-j

Já bych se trochu vrátil k rybám :-) Při kupování povolenky jsem zahlíd nějakej slint na dveřích (byla tam hromada lidí, tak jsem to pořádně ještě nečet), že se musí ihned zapisovat do úlovků i takový ryby, jako cejn, plotice, okoun atd, když si je bude člověk chtít nechat, nebo nachytanej potěr jako nástražní rybky..hledal jsem v řádu, ale nenašel. Jak to tedy je? Je to tak od nového roku???

(možná je to hloupej dotaz, ale když mi to někdo ujasníte, budu rád) :-)

Pátek 10. ledna 2014 v 17:06@ PALIVEC

Fryw> Já mám vždy začátkem roku absťák a obcházím vody nadržený a potom nechodím. Letos jsem si dal závazek, že to změním a mám papíry od 2. ledna. Párkrát jsem už u vody byl, ale jen vláčet a nechytil jsem ani šupinu. Ani tam, kde to znám a vím, že ryba tam je. Možná je to tím, že používám dost velké nástrahy, nechci píchat malé pstruhy. Plavaná a podobné kejkle mne už dávno nebaví, to dělám 1×-2× ročně s nejmladším z rodiny, ze kterého chci vypěstovat rybáře.

Pátek 10. ledna 2014 v 16:37® Fryw
Fryw

PALIVEC> Já ani nevím co mě to popadlo. Nějak jsem měl jiný zájmy…teď mě to samozřejmě chybí, ale do týdne si vyřídím novou povolenku a zkusím to dohnat.

Pátek 10. ledna 2014 v 16:16@ PALIVEC

Fryw> A proč nechodíš na ryby? Já byl naposledy včera. Nechytil jsem sice ani rýmu, ale pokoušel jsem se.

Pátek 10. ledna 2014 v 16:16® kubas
kubas

Fryw> Všechno jde, jen to chce klid a čistou hlavu :-) . Ale ryby chybí, o tom žádná…

Pátek 10. ledna 2014 v 16:11® Fryw
Fryw

No, už by mělo být jaro a rybářská sezona v plným proudu. Očividně nám to chybí. Já mám poslední zápis z 20.9. 2013 a jsem z toho na nervy

Pátek 10. ledna 2014 v 16:06® kubas
kubas

ladamaj> Nereaguju kdykoliv, jen když někoho nesmyslně napadáš nebo osočuješ. Podívej se na svoje povětšinou podrážděné reakce zde, když někdo s Tebou aspoň trošku nesouhlasí nebo ty si nějak vydedukuješ, jak v případě Frywa něco, co tak vůbec psáno není. Pokud se chceš uchylovat ke slovním urážkám, tak si to prosím nechej na doma. Tady na to nikdo není zvědavý si myslím :-) . Děkuji

Pátek 10. ledna 2014 v 15:30® jepice-zruseno

Musím zaklepat, že do favorita víceméně leju jenom benzín a jezdí pořád a když s tím něco je, tak to dám tady u nás jednomu pánovi. Ne že by se to většinou nedalo spravit doma, ale von už má grify jak ty zarezlý věci z toho dostat dolu :-D Jinak jenom jednou za dva roky leju novej olej, zkontroluju jestli je na ventilech nějaká vůle, prohlídnu svíčky a jede se dál. Blbý je, že to prostě časem zrezne a budu asi bez auta, protože nemám šajn, co jinýho si „zadarmo“ pořídit. Ty felície už budou taky většinou mrtvý. A náhradní díly už taky stojej zabačkoru. Moc se v tom nevyznám, ale vyměnil jsem vejfuk, kterej tam 20 let byl, za Tyll. Ten byl křivej že tam skoro nešel dát teď po třech letech je už rezavej jak prase a začíná bejt slyšet. To samý první díl vejfuku, ten vyrez až loni (po 23 letech) a to co jsem si z autodílů přines, vypadalo asi jako kdybych to vyrobil já, to znamená něco šílenýho.

Pátek 10. ledna 2014 v 15:20® ladamaj
ladamaj

kubas> o co ti jde kdy koliv sem napíšu tak do mne začneš repat já to myslel dobře tak zůstanu jen nahlížecím členem debile usmrkaný.Jinak napadáš ty mne a to neustále.

Pátek 10. ledna 2014 v 15:16® ladamaj
ladamaj

Fryw>V pohodě každý má nějakou zkušenost a učený z nebe nespadl.

Pátek 10. ledna 2014 ve 14:59® Fryw
Fryw

kubas> Jasně, jsem to prostě přehnal :-/

Pátek 10. ledna 2014 ve 14:56® kubas
kubas

Fryw> Nj, ale k tomu abys mohl zasrandovat musíš mít opravených minimálně 5 aut, takže příště žádné srandování a jen vážné příspěvky :-D !

Pátek 10. ledna 2014 ve 14:51® Fryw
Fryw

ladamaj> ale to je jedno celkem, já jsem tady jen zasrandoval s kamošem, neber si to osobně

Pátek 10. ledna 2014 ve 14:41® Fryw
Fryw

ladamaj> cca v 16 nebo 17 jsem měnil pohonou jednotku L 39 (Ivčenko AI-25). Máš podobný zkušenosti? :-D

Pátek 10. ledna 2014 ve 14:38® kubas
kubas

ladamaj> Proč ZASE bezdůvodně někoho napadáš, to mi uniká. Vše jde řešit s rozumem bez přemrštěných emocí ;-) .

Pátek 10. ledna 2014 ve 12:10® ladamaj
ladamaj

Fryw>kolik jsi opravil nebo měl aut že zde píšeš takoví blábol.Co víš o autech a jejich údržbě,opravách jak to chodí nehodlám to rozvádět ale poradím co možná nejlíp a co vím.Jinak sem dělal spoustu generálek motorů nejsem blb mám také školu a spoustu zkoušek včetně státnic ale člověk se učí pořád.

Pátek 10. ledna 2014 v 10:16® noba
noba

Fryw>:-)

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
Pátek 10. ledna 2014 v 10:02® Fryw
Fryw

džigit> si sem mužeš dat vopravit auto, kdyby něco :-D

Pátek 10. ledna 2014 v 9:44® noba
noba

džigit>ale zadřeny ho mám jen já:-((

Pátek 10. ledna 2014 v 9:39® džigit

tu se to hemži samym odbornikem přes zadřeny motor :-D

Pátek 10. ledna 2014 v 0:49® Fryw
Fryw

regulus> ten Terezín si myslim netrefí kde kdo…

Pátek 10. ledna 2014 v 0:24® regulus
regulus

timbab> hodně velká loterie, pokud vyloženě nevíš, že to je z kontrétní totálky s přiměřeným množstvím km a ta bývá obvykle na předek, tak ?????????????
Jiná věc je po GO nebo opravě od někoho o kom víš, že je to košér. Novátor bude za cenu co psal hraji a když si představím, kolik práce zabere rozborka a sborka motoru, pokud to není nijak totálně zašvihlý, ale jak jsem psal jen přidřený ventily, nemůže se to k ceně novýho motoru dostat ani u superlumpů.

Pokud se týká té ekonomičnosti, tak je to o elektronice, vstřikování atd. a to se zadřením nemá co dělat. Blok motoru, hlava snad kromě 16V apod., mazání, chlazení atd. se ve svojí podstatě skoro nic nezměnilo.

Pátek 10. ledna 2014 v 0:13® regulus
regulus

Fryw> 27 ze 30, netrefil jsem Terezín, rozvod a UNESCO.

Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 22:45® kubas
kubas

Fryw> Úplně stejný výsledek, ale stydím se teda, to jako jo :-) .

Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 22:27® timbab
timbab

regulus> Nezměnily, ale ekonomičtější je, přidřenej motor vyměnit,než trvat na opravě.Samozřejmě nejlíp si ten motor sehnat sám.

Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 22:07® ladamaj
ladamaj

noba>měl jsi servisní knížku no rozvody jsou na ujeté km i to muže mít za následek kousnutí.Auta sem dělal a občas ještě udělám je tam spousta faktorů a nepočítej že ti servis řekne pravdu tomu jde o peníze vymění i co nemusí rovněž se dělají podvody v serviskách.Když auto ojeté tak postupně udělat důležité výměny a máš jistotu v opačném případě smůlu.

Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 21:57® Fryw
Fryw

Zasloužíte si občanství ČR? Já to měl napínavý, přiznám se že 7 chyb :-/ Nevěděl jsem jak zažádat o rozvod a třeba právě o to občanství.

http://aktualne.centrum.cz/…e-obcanstvi/

Čtvrtek 9. ledna 2014 v 15:54® noba
noba

regulus>no právě ze to melo mít 130tis, ale jsem třetí majitel takže si iluze nedělám.

Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 13:46® ladamaj
ladamaj

regulus>naprosto s tebou souhlasím vím moc dobře jak to chodí v servisech a navíc mu nikdo neřekne pravdu.No pokud mu vše dělal jeden servis tak se k ničemu nepřizná no museli by přiznat i chybu z jejich strany a to nepřiznají.Ručí za svou práci a tudíž by šla oprava na jejich účet a to se nestane.Musel by jít na státní zkušebnu a pokud by se prokázala vina servisu tak to prohráli a zaplatí vše ale v opačném případě to hradí zákazník zkrátka to chce jeden servis a to spolehliví nejsou všichni poctiví no žijeme v ČR lumpové mají zelenou zelenou.

Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 12:58® regulus
regulus

noba> docela pochybuju, že by ses to dozvěděl (myslím tu příčinu rozsypání), leda že by ti to opravoval někdo známej a nedělal by ti to formou výměny motoru. Mimochodem, tuším, že se něco podobnýho stalo známýmu na oktávce asi před rokem. Kolik ten motor měl naskákaný že se rozsypal???

Mám pocit, že dneska se automechanici změnili na vyměňovače. Ony se ty motory (myslím tu mechanickou část kromě turba) za posledních dost let zase až tak nezměnily. Pokud se ti rozsvítila kontrolka mazání tak se nejspíš posrala olejová pumpa nebo prasklo nějaký těsnění a pokud jsi to včas zaregistroval a vypnul motor, tak se nic tak hroznýho stát nemuselo. První se nejspíš hryzly ventily, takže třeba stačí jen vyměnit (a možná i jen opravit) hlavu. Jenže to mi připadne, že se dneska klukům nechce dělat.