Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.438 příspěvků, z toho 128438 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 8. října 2013 v 18:23® Draky
Draky

hraji> Z vlastni zkusenosti vim, ze i taci mezi nami chodi, ale moc jich nebude si myslim. :-)

Úterý 8. října 2013 v 18:14® hraji
hraji

David H.> Davide, to u nás může stát taky 1000 korun a rok bez povolenky. Nemyslím si, že by se jednalo o nezapisovače.

Úterý 8. října 2013 v 16:05® HaD
HaD

hraji> je ale otázka, kolik z těch 8% jsou lajdáci a jen nezapisují.

Úterý 8. října 2013 v 15:53® hraji
hraji

BigMike> v MRS je 8 % členů, kteří si koupí povolenku (svazovou) a nejdou ani jednou k vodě. A cca 10 % lidí je jen členem, povolenku si nekupuje dlouhodobě.

Úterý 8. října 2013 v 15:48® BigMike

Tady ani tak nejde o to, že se zrušily místní povolenky, ale jakým způsobem na to šli! No a doufám, že pak za rok jistě:)uvidím nějaké výstupy, jestli to bylo finančně ku prospěchu! Přibude pytláků, problémů, další odliv členů na soukromé revíry… Znám jich hodně, co kupovali krajskou, místní a skoro k vodě nešli, sem tam. Už toho nechali, ušetřili 400,– za členství, 600,– za zaplacení brigády a 1300,– za povolenku. Za to si nyní občas zaplatí den – dva nebo víkend víkend na soukromáku a aspoň si na 80% zachytají!

Úterý 8. října 2013 ve 14:24® HaD
HaD

Jarda Š.> no jak říkám, zas tak dobře se v tom neorientuju.

Úterý 8. října 2013 ve 12:38® Jarda Š.

David H.> To je rozdíl, místní povolenka a RMV. Místní povolenku MO vydává svému členovi na revír, který je v její péči (MO je uživatelem revíru nebo má na něj pověření od ÚS), ale platí na něm i územní a celosvazové povolenky, kdežto na RMV platí jen povolenky, které si MO vydává pro tento revír. U RMV může docházet k čachrům v tom směru, že když to ÚS nekontroluje a hospodář MO není poctivý, může ryby ve skutečnosti vysazené do RMV (ty je MO povinna platit ze svého účtu), naúčtovat ÚS jako ryby vysazené do svazovky.

Úterý 8. října 2013 v 11:59® HaD
HaD

Jarda Š.> tuto problematiku dokonale legislativně neznám, ale mám za to, že odpůrci revírů místního významu mají hlavní argument v tom, že se tam vysazuje za společné, ale peníze se vybírají do vlastní kasy. Nemám to však nijak podložené.

Úterý 8. října 2013 v 11:54® Jarda Š.

David H.> Nemyslím si, že by to nahrávalo nějakým čachrům, jen je to sleva pro ty, co chytají jen „na své vodě“ a jinam chytat nejezdí. Když se to váš ÚS rozhodl zrušit, tak očekává, že na prodeji povolenek vydělá o pár desítek tisíc víc (ale za cenu toho, že tím část členů naštve).

Úterý 8. října 2013 v 11:47® Jarda Š.

BigMike> O vašem ÚS je známo, že co si Dr. Hladík umane, to si za každou cenu prohlasuje.

Úterý 8. října 2013 v 11:45® HaD
HaD

BigMike> Já osobně taky moc přívrženec místních povolenek nejsem. Nahrává to podle mě čachrům. Nebo se pletu?

Úterý 8. října 2013 v 11:35® BigMike

Tak jsem se včera na výborovce dozvěděl, že jihočeský výbor – „kraj“, zcela podrazáckým způsobem prosadil na krajské konferenci zánik místních povolenek. Když klucí referovali jakým stylem konference a hlasování o usnesení probíhalo, dělalo se mi blivno a ruce se tak nějak svíraly a otvíraly… Když jsme dostali na výbor se vyjádřit o omezení nabídky časových a jiných povolenek, nic tam o místních nebylo! A ejhle, najednou se to bere na konferenci jako jasná věc, někdo o tom ví, někdo ne, hlasuje se o usnesení an block pro milion věcí, co se ani na konferenci neprobíraly… Ale nejprve se jako zdržování 2 h. probírá rozpad 2 MO v ČB na tři, pak se to natahuje, liga mistrů v TV láká, lidé po řízku odcházejí a pak se hlasuje, když je tam skoro polovina lidí! No, pěkně to vedou krajánci, moc pěkně! Horší než za totáče, to vám povím! Ale ono když je tam většina ve výboru 100 let, jaké od nich chcete praktiky? Mají to pod kůží, levárny, nic se nedozvíte, výsledek hospodaření a vše okolo financí se nedozvíte, to má na starost revizní komise kraje, už to neschvaluje konference a jiné a jiné.

Tento příspěvek byl editován 8.10.2013 11:37:04 uživatelem BigMike.
Úterý 8. října 2013 v 10:57® HaD
HaD

džigit> fajne dopolodne synku :-)

Úterý 8. října 2013 v 10:56® HaD
HaD

pemalda> no spíš je to úplně ta první varianta:(

Úterý 8. října 2013 v 7:36® džigit

fajne rano synci :-)

Pondělí 7. října 2013 v 19:52® pemalda
pemalda

KOLIBŘÍK>Nebo je ještě druhá varianta.Že počítaj stím,že se zbaví pěti největších lovců tím,že jim daj levnější celosvazovou povolenku navíc bez limitu a věří,že oni budou jezdit drancovat ryby jinam než aby to vychytávali tady,ale to je hodně najivní a to by je snad nenapadlo.Jinak si tento tah nedokážu vysvětlit,ale určitě se na to pana Marka optám.

Pondělí 7. října 2013 v 19:16® Beer.Beda
Beer.Beda

Možná, že si to přečetli i bulharští dělníci, kteří pracují vpivo varu Platan.Chodí nám pytlačit na Blanici, akorát nevím kam budou psát ty úlovky.Asi brzo dostanou do ovaru. Škoda, že jsem loni přešel do MO Protivín.Mohl jsem si taky pěkně zasoutěžit.Jen aby se svatý Petr díky tomu neuškrtil na pletence.

Tento příspěvek byl editován 7.10.2013 19:19:21 uživatelem Beer.Beda.
Pondělí 7. října 2013 v 19:06® soky kv
soky kv

Tak to jsem zvědav na ten výsledek nebo spíš následek?

Pondělí 7. října 2013 v 18:21® pemalda
pemalda

KOLIBŘÍK> Tak tenhle tah by měl účel jedině,že by ta soutěž byla nějaká finta a prvních pět masařů co by to vyhrálo,tak místo levnější celosvazové povolenky by nedostali příští rok žádnou.

Pondělí 7. října 2013 v 17:43® HaD
HaD

mvincik> mno, pokud se nepletu, tak má. Z vcelku prozaických důvodů.

Kolibřík: myslím, že naopak právě pochopili. Bohužel :-((

Pondělí 7. října 2013 v 16:38® KOLIBŘÍK
KOLIBŘÍK

Myslím že jste jeho záměr vypsat tuhle soutěž nepochopili.Ale pokud ho znáte osobně tak vám to určitě řekne proč se tak rozhodl.On nedělá špatné tahy ale také si nenechá radit a kecat ve své organizaci od lidí kteří neznají místní poměry.Tenhle jeho tah a rozhodnutí má svúj ůčel........

Tento příspěvek byl editován 7.10.2013 16:43:16 uživatelem KOLIBŘÍK.
Pondělí 7. října 2013 v 16:35® mvincik
mvincik

David H.> To jsme dva. Kdyby to alespoň vyhlásil nějaký časopis, web a pod. Ale samotná organizace, to už je vrchol. Takhle to vypadá, že především ona má zájem na odrybnění vlastních revírů.

Pondělí 7. října 2013 ve 12:16® HaD
HaD

mvincik> tyhle „soutěže“ úplně bytostně nesnáším. Kdyby byla raději soutěž ve sbírání odpadu okolo vody. Jirku znám, je to fajn chlap a nechápu, jak se pod takovou demenci může podepsat. Achjo, svět se v prdel neobrací, už tam je :-( (

Pondělí 7. října 2013 v 11:37® SURF

chlapci, „du“ na ryby. proč? protože je „SEDMÝHO“ a to znamená velké štěstí!!!

Pondělí 7. října 2013 v 9:02® skwor
skwor

pemalda> Já bych to s tím jedním okounem asi taky nevyhrál :-)

Pondělí 7. října 2013 v 7:46® džigit

fajne rano synci :-)
Jeden spešl pozdrav pro vychazejici rockovu TV hvězdu do Prahy ;-)

Neděle 6. října 2013 ve 21:24® mvincik
mvincik

pemalda> Budeš tedy taková špatná vrána v Písecké MO! :-)

Neděle 6. října 2013 ve 21:11® pemalda
pemalda

Myslím,že budu asi na posledním místě.Já totiž většinou odevzdávám na konci roku sice celý popsaný úlovkáč,ale většinou jen docházkama.Ale letos tam mam jednoho candoše 48 čísel co byl blbě seklej,tak uvidime na jaký místo mě tenhle úlovek vyšvihne.Jinak se stydim,že naše organizace může vymyslet takovou hloupost.

Neděle 6. října 2013 ve 12:52® mvincik
mvincik

Beer.Beda> Safra, to jsi sem měl dát někdy v březnu. To by si Písečící psali dva kusy na každej den. Uvidíme, třeba Pemalda ještě vyhraje. :-)

Neděle 6. října 2013 v 10:14® hraji
hraji

Beer.Beda> zajímavá soutěž, jen co je pravda. To zas budou zapsané v záznamech naprosté nesmysly, a v prosinci se bude běžně lovit limit bílé ryby den co den. Naprosto kontraproduktovní.