Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 4. srpna 2013 v 7:34® Shrek
Shrek

dun> Porucha čidla by byla zaznamenána jako okamžitý pokles, pokud se nepletu. Tady jde vidět pokles v průběhu časového úseku, poté opět nárůst v jiném časovém úseku. Nezdá se mi to jako porucha…

Sobota 3. srpna 2013 v 19:54® dun

toro> Odehrál se prosím fyzicky tento pokles průtoku?Zaslechl jsem že CHMU tvrdí že šlo o poruchu čidla.

Tento příspěvek byl editován 3.8.2013 19:55:29 uživatelem dun.
foto/diskuze/vseobecna/2013/th-img100676.png
Sobota 3. srpna 2013 v 15:35® toro
toro

hraji> Ty ses v inkriminovaný čas u Dyje vyskytoval? Já jo! Přes víkend byl občas vidět zkoprnělý cejn, ale to je v létě běžný stav. Hlavní průser nastal až v noci z neděle na pondělí. Také až od pondělního rána povoďáci začali po tatrovkách odvážet mrtvoly, protože už jejich počet byl neúnosný. A na obor ŽP dali echo o úhynu až v pon. odpoledne, agentuře pro ochranu přírody raději vůbec ne! Máš pravdu, že někteří tolstolobici už v pondělí tekli (v těch pařácích a horké vodě se ani nedivím), ale na druhou stranu se ještě spousta ryb mátožně pohybovala sloupcem. Celý mi to smrdí jako teď okolí Bulhar. Jestliže hájíš objektivitu, tak uznej, že náhlé spuštění vody byl pro řeku poslední záraz. Také vůbec nechápu, který koumák stanovil úhyn „pouhých“ 50%, dravce to smetlo na 100%! Zvlášť candáty, okouny, sumce, mníky a úhoře! Z „dravců“ je občas malé boleny. Těch pár přeživších kaprů a tolstoblbců, kteří se navíc dají snadno dosadit, už mrtvou řeku nevytrhne…

Sobota 3. srpna 2013 ve 14:12® gavlos
gavlos

skwor> jooo.at mi neni hanba,kdyz se vracim „z lovu“ :-D

Sobota 3. srpna 2013 ve 13:08® skwor
skwor

mvincik> Tak já mu budu ty příspěvky ve Z lovu mazat, jo? :-D :-D :-))

Sobota 3. srpna 2013 ve 12:02® Scanix
Scanix

mvincik> kdy dame tu boatovacku? Kdyztak cinkni.

Tento příspěvek byl editován 3.8.2013 12:02:40 uživatelem Scanix.
Sobota 3. srpna 2013 ve 12:02® Scanix
Scanix

mvincik> myslis? :-) Stejne jsem vytuh po 3h na gauci, uz to neni, co byvalo…

Sobota 3. srpna 2013 v 10:49® mvincik
mvincik

Scanix> Si koleduješ akorát o průser. Občas by jsi měl povolit, odpočnout a zůročit čas i jinak. A věř mi, ocení to i ty tvé „domácí“ rybišky… :-D

Tento příspěvek byl editován 3.8.2013 10:49:58 uživatelem mvincik.
Sobota 3. srpna 2013 v 1:37® Scanix
Scanix

Alivio> tak ti nevim, ted jsem dorazil z mesta, ale premyslim, ze ty cca 2h vydrzim a vyrazim rano, ale fakt nevim, mam uz tachometr dost pretocenej ;-)

Pátek 2. srpna 2013 ve 21:41® Shrek
Shrek

Scanix> jdu spát, jestli tu od Tebe ráno uvidim zase nějakou fotku, tak už si mě fakt nepřej, čéče… :-D

Pátek 2. srpna 2013 ve 20:49® matx
matx

cormoran> ok. možná to zkusíme. taky jsem měl za to, že lín vydrží skoro vše. no aspoň se tam vytřeli a celkem hojně. jen chvíli potrvá než vyrostou. já mu tam chtěl hodit sumce, ten by mu to tam trochu probral.

Pátek 2. srpna 2013 v 10:33® cormoran
cormoran

matx> Je divný, že začli padat zrovna líni, ti nejsou na kyslík nijak nároční, kor v takový velikosti. První bych čekal tu droboť, pak kapry a následně líny.

Zkuste zajít na vaší MO. Ty sice svoje nářadí půjčují nerady, ale třeba budete mít štěstí:-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 22:07® matx
matx

zdravim všechny.potřebuju poradit jestli jde někde půjčit zatahovací síť s malými oky. kamarád má menší rybník a protože se mu tam vytřelo moc ryb(líni a kapři), je potřeba nějaké odlovit. jak jsou ty vedra začaly mu umírat líni okolo 40cm. tak kdyby měl někdo nějakou radu, budeme rádi.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 20:40® sus1

http://klatovsky.denik.cz/…0130801.html

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 16:11® kubas
kubas

David H.> Jo, vnímám to dost podobně…

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 15:42® HaD
HaD

kubas> no co na to říct. Je to tak. Ryba je pro veřejnost debilní kapr, kterého sežerou na vánoce, nic ho nebolí, není nikde vidět a není to vlastně ani zvíře. Jen blbá ryba…

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 15:35® kubas
kubas

David H.> No hlavně ten poslední odstavec je bohužel pravdivý až až :-(( .

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:54® Scanix
Scanix

David H.> tak to budu lovit o to usilovneji, super a dekuji ;-)

btw. pak si precti ICQ.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:18® HaD
HaD

hraji> objektivita je důležitá. Já ale také jen píši svůj názor. Nejsem soudce.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:15® HaD
HaD

Scanix lovil a lovil, až ulovil díky častým zápisům v rubrice Z lovu výhru v soutěži – http://www.chytej.cz/…nastrahy-cz/.

Jsem docela zvědav, co si vybere. Já bych mu na sumce doporučil to z fotky :-)

Vkládejte vkládejte a třeba příště budete při losování šťastní zrovna Vy!

foto/diskuze/vseobecna/2013/th-img100621.jpg
Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:05® hraji
hraji

David H.> Davide, v neděli některé mrtvé ryby již tekly, to znamená, že uhynuly v pátek, možná v sobotu. To zastavení vody přišlo v neděli dopoledne, tedy v době, kdy většina těch ryb, co plavaly u jezu v Bulharech nafouknuté, již byla mrtvá mnoho hodin. Nehájím Povodí, hájím objektivitu.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 12:20® HaD
HaD

kubas> podle té reportáže jde skutečně o zametání a bagatelizování. Zcela jsem např. postrádal informaci o průtocích apod.

Každopádně za to může člověk. To je evidentní. Už tím, že zasáhl do přírody a tahle vodní díla vybudoval a tudíž by se odpovědnost hledat měla. Pokud by došlo k úhynu na přírodní řece vlivem počasí, byla by to přírodní katastrofa. V tomto případě je ovšem jinak. Průtoky hovoří za vše a pokud někdo naplánoval údržbu, měl by o tom snad informovat i další dotčené strany, tedy i příslušný rybářský svaz a ten by snad v takovémto počasí měl provozovatele vodního díla informovat, že je taková údržba krajně nevhodná a silně riziková. Dle mě je něco špatně a někde se chyba stala.

Jó kdyby vychcípaly labutě, nebo nějací jiní ptáci. To by podle mě bylo jinak veselo. Ryby nikoho nezajímají … :-/

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 9:54® kubas
kubas

Úhyn ryb na Dyji, 31. 7. 2013, čas 3:00.

http://www.ceskatelevize.cz/…50731/video/

Tento příspěvek byl editován 1.8.2013 09:54:33 uživatelem kubas.
Čtvrtek 1. srpna 2013 v 0:18® jiris
jiris

Souhlas se Scanixem…

Středa 31. července 2013 v 18:18® Tomik
Tomik

Je to smutné, velice. Ač povodí moravy moc v lásce nemám, klaním se k názoru, že mohlo jít opravdu o neštastnou shodu náhod. Kombinace velmi teplého počasí, „přerybněnosti“ vody po povodních k tomu snížení průtoku a hodně nízká koncentrace kyslíku už v samotném jezeře…

Achjo…

Středa 31. července 2013 v 15:32® HaD
HaD

hraji> možná máš pravdu :-((

Středa 31. července 2013 v 15:31® HaD
HaD

toro> je možné, že je to celé jen souhra nešťastných náhod. Jako v případě Jordána. Každopádně je to velmi smutné. Neuvěřitelně smutné. Když jsem za Tebou občas jel, provázelo cestu těšení, jako bych jel někam za hranice všedních dnů. Teď to bude taky tak :-( (

Středa 31. července 2013 ve 14:47® toro
toro

podle vyjádření Povodí prováděli zaměstnanci dlouhodobě plánovanou revizi, která byla včas a dopředu nahlášená na kraj. Nutně ji museli provést v daném termínu. Dodrželi minimální odtok vody. Dál už zaúřadovaly politováníhodné skutečnosti – horké počasí, teplá voda a hlavně, že řeka byla příliš „přerybněná“ v důsledku předchozí povodně. Přiznaný odhad úhynu = 50% obsádky. Tolik vyjádření. Obrázek si každý musí udělat sám…

Středa 31. července 2013 ve 14:38® Scanix
Scanix

hraji> stejne postoje maji za vinu zimni uhyny ryb pod ledem. Bohuzel, sama se ta dira do ledu nevyseka, ceridlo se taky samo nenaninstaluje a nezaplati…

Středa 31. července 2013 ve 14:36® Scanix
Scanix

hraji> proto rikam, ze je neco spatne uz na legislativni urovni, necekam, ze bude nekdo neco delat, pokud to nema zakonem ci provadeci vyhlaskou narizeno. Rybari by taky mohli tento latentni pristup nahradit krapet akcnejsim a preventivnim. Ona takova sonda na mereni rozpusteneho kysliku ve vode by se nechala poridit za svazove penize, jen opet ta vule. Ano, necinnost lidi, laxnost uradu a naprosta neochota a nezajem neco s danym stavem delat, to neustale vede k podobnym tragediim a jen se to mlcky prechazi. Tomu se rika ignorance.