Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 31. července 2013 ve 14:29® hraji
-
Scanix> probuď se ze sna. Povodí je státní podnik,legislativa mu nic takového neukládá a tomu zaměstnanci na hrázi přehrady je úplně jedno, co se v té vodě děje. Ani rybáři nic neudělali, tedy kromě těch, co ty dusící se ryby lovili a odnášeli domů.
- Středa 31. července 2013 ve 14:25® Scanix
-
hraji> samozrejme se da tohle vse regulovat prubeznymi opatrenimi, napriklad by se v pripade pravidelnych mereni daly povolat posily podobne jako pri povodnich, ktere by zabezpecily vodnimi dely a ceridly dostatecne okysliceni vody apod. Ono by to slo, jen by musela byt vule, ktera zjevne neni…
- Středa 31. července 2013 ve 14:21® hraji
-
Scanix> jak může Povodí Moravy zodpovídat za množství kyslíku a teplotu vody?
- Středa 31. července 2013 ve 14:20® hraji
-
David H.> podle mých informací se zajímala televize, to je medializace více než dostatečná. Navíc, žádná média nevrátí život ani jedné rybě a dokonce ani jednu mrtvou z vody nevyndají. Celkové ztráty nejsou zatím sečteny, byla by to jen spekulace.
- Středa 31. července 2013 ve 14:15® Scanix
-
hraji> tady vidim problem, zrejme legislativni, protoze povodi by melo zodpovidat za zivocichy zijici ve vode. To je jako, kdybych mel boudu pro psa, ale o psa privazaneho k boude bych se starat nemusel, dost alibisticke a dost „humorne“
- Středa 31. července 2013 ve 14:14® HaD
-
hraji: nevím, jaká je ichtyomasa na Dyji, vím, že se počítá na slušně zarybněnou řeku okolo 0,4t na ha. Strop bude podle mého laického odhadu 1t/ha. Tady je to 40 ha vody, tudíž by tam mělo normálně žít mezi 16 až 40 tun ryb.
- Středa 31. července 2013 ve 14:11® kubas
-
Scanix> Z extrému do extrému
.
- Středa 31. července 2013 ve 14:09® Scanix
-
kubas> no kanadani jsou zase dost velky extrem
- Středa 31. července 2013 ve 14:08® HaD
-
hraji> No ale dle dostupných informací se nijak problém nemedializoval a zřejmě ani snaha není, ne? Kolik tun škod jsou odhady?
- Středa 31. července 2013 ve 14:03® kubas
-
Scanix> Tak nějak no
Tento příspěvek byl editován 31.7.2013 14:05:34 uživatelem kubas.. Shodou okolností jsem si nedávno psal s kamoškou, co je momentálně na pracovním pobytu v Kanadě a ta je nešťastná z toho, že by se sem do ČR ještě vůbec kdy měla vrátit. Samozřejmě díky rozdílnému přístupu lidí jeden k druhému a věcmi s tím spojenými tam a tady…
- Středa 31. července 2013 ve 14:01® hraji
-
Před malou chvílí jsem hovořil s technikem MRS, který byl na místě havárie. Takže shrnu:
- ano, jde o úhyn ryb, velmi pravděpodobně vlivem kyslíkového deficitu
- nelze dát někomu jednoznačně vinu, protože povodí nemá na starosti péči o ryby v řece
- nikdo nic nikam nezametá, proběhla zcela oficiální likvidace ryb odvozem do kafilérie
- je zřejmé, že vlivem tepla se budou ještě několik dnů objevovat další a další mrtvé ryby, které plyny zvednou ze dna
- rozhodně se nejedná ú totální úhyn, ryby v tom úseku dál jsou. Jen jich bylo bohužel mnohem víc než kyslíku ve vodě.
- Středa 31. července 2013 ve 13:59® Scanix
-
kubas> to je lidksa prirozenost, pobit slabe, vytezit z nestesti a ziskat tak vyhodu pro dalsi obdobi. Hlavne je to v charakteru lidi a ja si nedelam iluze, jaci lide opravdu jsou. Tohle je obraz, ktery se dnes a denne deje u vody, jen skryte, kdy se kosi, co se da, vymysleji se hrozne vychytavky, jak dostat nepolapitelne ryby apod. Skoda o tom psat a mluvit…bohuzel lide tady na netu jsou jen zrnickem v mori, v mori zkazenosti a pres veskere uslechtile snahy lidem otevrit oci je porad dost tech zabednencu co v rybe vidi jen kus zvance.
Tento příspěvek byl editován 31.7.2013 14:00:51 uživatelem Scanix. - Středa 31. července 2013 ve 13:55® kubas
-
David H.> Na toto podobně pěkně reagoval jeden známý, když viděl, jak se někteří lidé snaží přidušené ryby u břehu ještě podsekávat a odnášet domů, větou: " Tento národ si nezaslouží nic jinýho, než pochcípat"… No postupně tento názor sdílím také.
- Středa 31. července 2013 ve 13:51® Scanix
-
David H.> je to tak, ryby nikoho netankuji
- Středa 31. července 2013 ve 13:49® HaD
-
Scanix> předpokládám že snaha zamést to pod koberec je velká. Je to ale hrozné. Když se někde blbě podíváš na kočku ochranáři a Nova se mohou posrat a tohle ignorují. Chce se mi emigrovat
(((((((
- Středa 31. července 2013 ve 13:48® Scanix
-
David H.> je to sila, pro me je prekvapive, ze se tomu naprosto nevenovali zadne sdelovaci prostredky, zajimalo by me, jak zase tohle zafunguje, zda bude nekdo skutecne hnat k zodpovednosti a zda se tedy bude po nekom narokovat skoda, ktera je podle me rybarsky nepredstavitelna
- Středa 31. července 2013 ve 13:43® HaD
-
Pláču s Vámi chlapi. Jedna z nejlépe zarybněných řek v ČR a je mrtvá. Letošek je nějak plný těhle horrorů
- Středa 31. července 2013 ve 13:26® kubas
-
fishing: Těžko říct, ale některá fakta jsou daná
.
- Středa 31. července 2013 ve 13:21@ fishing
-
Sice tu vodu neznam, ale predpokladam, ze nepustili vodu budto kvuli tomu, ze by bylo v prehrade malo vody, tim padem by luftaci a majitele ruznych chaticek plakali, ze se nemaji prece kde koupat a nebo a nebo ze chteli pozabijet vsechny ryby nize (sorry za ten blbej cernej humor). Ale zadna jina hovadina me opravdu nenapada…Fakt by mne zajimalo, zda tim zasperovanim necemu naopak pomohli. Je mi to hodne lito, ze vam to tam takhle dopadlo. To bude hooodne dlouho trvat, nez se to srovna…
- Středa 31. července 2013 ve 13:03® kubas
-
džigit> Fejsbůůůk nemám naštěstí
.
- Středa 31. července 2013 v 11:39® Draky
-
Dobrej hnus…by me zajimalo jak se o tehlech vecech rozhoduje. to si jako neudelaj pruzkum nebo tam nemaj odbornika, kterej by jim rek, co se stane? Tohle musi odhadnout i kdejakej usmudlanej rybar…fakt je mi z toho smutno, ale ne nejvic z tech ryb, ale z toho, ze vubec takove rozhodnuti muze prijit…
- Středa 31. července 2013 v 11:39® džigit
-
kubas> je třa to sdilet na fejsbůku,on si teho hnusu kery nakonec všimne…
- Středa 31. července 2013 v 10:35® peta128
-
Taky jsem tam párkrát byl z Torem,krásná voda to byla.Tak nějak mi to připomíná náš Jordán,potrestanej nebude nikdo,anebo nějakej Tonda,ktrej o tom nemá ani páru,aby byl klid.Chce se mi blejt
- Středa 31. července 2013 v 9:23® kubas
-
Nejsmutnější na tom je, že o tom nepíší žádné noviny a ani jsem nezaznamenal zmínku v jiných médiích
Tento příspěvek byl editován 31.7.2013 18:31:16 administrátorem Prutos. - Středa 31. července 2013 v 8:31® skwor
-
Tenhle pohled bych už zažít nechtěl… Jednou jsem viděl, když při vedrech kompletně vymřel jeden potok a to mi stačilo. Do dneška se nedal dohromady. Na to Dyje naštěstí má, ale hned to nebude… Je mi vás odtamtud líto, chlapi.
- Středa 31. července 2013 v 6:43® sidla
-
exemplárně potrestat, ty vole to není možný co za voly musí sedět u stolů co rozhodujou o věcěch kterým nerozumí,a to v dnešní době!
- Středa 31. července 2013 v 1:12® michallos
-
Je to smutné,velmi smutné
(
- Úterý 30. července 2013 ve 23:30® casper
-
no to snad není možný co tu vidím!!!!!
- Úterý 30. července 2013 ve 22:57® xhekm00
-
Je mi k pláči..Měl jsem v plánu na tato místa na nádhernou Dyji vyrazit tento víkend na vláčku, celý rok jsem se na to těšil. Ovšem toto je tragédie, rybářská i rybí…
- Úterý 30. července 2013 ve 22:51® pemalda
-
Prutos> Při pohledu na ty fotky mam slzy na krajíčku a věřim,že i ostatní ať už jsou od kudkoliv.Já tohle jednou viděl na vlastní oči na jednom úseku jedné jihočeské řeky před 20 lety a ten úsek se už nikdy nevrátil do stavu jakej byl před tím.Je to opravdu hrozná pohroma.