Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.438 příspěvků, z toho 128438 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 16. července 2013 ve 23:15® mvincik
-
spike> Ty taky žiješ chlape?
- Úterý 16. července 2013 v 18:33® Libor
-
David H.> je to jasný Dam tě nalákal tím jídlem co dával na FB
- Úterý 16. července 2013 v 15:52® HaD
-
Bigpista> díky
Noční jízda je myslím optimální.
- Úterý 16. července 2013 v 15:51® Bigpista
-
David H.> Užij si to a hlavně dobře dojeďte.
- Úterý 16. července 2013 v 15:41® HaD
-
Náhlé rozhodnutí. Dnes na týden mizím s rodinou do Chorvatska
Budeme kousek od Krka, takže prut beru pro jistotu sebou
- Úterý 16. července 2013 v 15:35® sethy
-
Spike, Casper, to je sestav
Gratulace.
- Úterý 16. července 2013 ve 14:24® Bigpista
-
casper> čím blbější sedlák…
Gratuluju
- Úterý 16. července 2013 ve 14:12® HaD
-
gavlos>
- Úterý 16. července 2013 ve 14:12® HaD
-
Je to fajn pocit někoho potěšit
- Úterý 16. července 2013 ve 13:58® kubas
-
spike> Vždyť sem ani nepřispíváš, že ti není hanba hlásit se do soutěže
.
- Úterý 16. července 2013 ve 13:55® spike
-
David H.> Příjemné zpestření dne, děkuju
- Úterý 16. července 2013 ve 13:51® casper
-
David H.> no to čumím, kdo se tam objevil
Děkuji!!!! To snad nerozdýchám, mám poslední dobou nějaký štěstí
- Úterý 16. července 2013 ve 13:51® gavlos
-
David H.> skoda..mam to od baraku cca 20 km…a fakt to je rozdil 3m
takze po ranu na rybnik a pres den reka..jinou moznost asi nemam…popripade zakrmit,dve hodky na splavku posleze dokrmit krmitkem a po 2 hodinach zase na novo
jedina vyhoda ze nemusim balit vercajk..jen prut otocim na opacnou stranu
- Úterý 16. července 2013 ve 13:32® HaD
-
A máme tu výherce další soutěže http://www.chytej.cz/…jete-a-proc/ Jsou jimi Martin Havránek, Antonín Černý (Casper), Martin Petr. Moc gratulujeme a výhry zasíláme. Ostatním držíme palce v dalších soutěžích!
- Úterý 16. července 2013 ve 13:02® HaD
-
gavlos> podle mě asi ne, pokud jsou to rozdílné revíry. Nepříjemné, ale asi je to tak.
- Úterý 16. července 2013 ve 12:59® gavlos
-
chlapi..jak jeto s chytanim na dvou revirech zaroven..lze to??jdu na revir(rybnicek)a vedle tece mimopstruhovka..cca 3–5m daleko..ze by jeden prut na polozenou a na rece se splaveckem…jako prepisovat 5×za den revir kvuli 3metrum…asi nelze co?
- Úterý 16. července 2013 ve 12:59® HaD
-
Tak notebook má asi větší bebí.něco s grafikou :/
- Úterý 16. července 2013 ve 12:10® Draky
-
regulus> Myslim, ze uz to umi to to „x“ delsi…je pravda teda, ze v tomhle asi muze byt trosku problem. Nez programatori zareagujou na zmenu MS, tak to chvilku trva no.
Jinak servery to uz je zas jina kategorie. Tam je jich vetsina linuxovejch. Nerikam vsechny, ale malo kde jsem se setkal s windousackym. Kdyz se s Linuxem naucis, tak pak s nim spravovat server je strasna pohoda.
S tim „jen wokna“ to nebylo mysleny tak doslova. Mam i znamou co v praci dela na linuxu, ale spis sem tim myslel, ze vetsinove se pouziva windus.
Fryw> Kdyz prisla nova verze tech officu, tak jsem nadaval asi mesic, ale pak uz jsem si zvyk a bylo to v pohode.
Tento příspěvek byl editován 16.7.2013 12:11:12 uživatelem Draky. - Úterý 16. července 2013 v 8:31® Nils Master
-
to je hnus teda, když je ráno 10 stupňů…
- Úterý 16. července 2013 v 7:19® Fryw
-
Tak já si myslím že nejsem zas úplná pc lama, ale když jsem dělal semestr kvantitativní metody v excelu 2007 a pak jsem u zkoušky sedl k pc kde byl office 2010 a ještě anglicky, tak jsem z toho nebyl 2× šťastnej… Během nějakýho složitýho úkolu řešit ještě software, zvykat si na něco jinýho, to je na prd.
- Úterý 16. července 2013 v 1:19® regulus
-
Draky> právě ty dokumenty ve firmách jsou jedním z problémů. Mrkvosoft od OFF 2007 zavedl formát .docx a .xlsx plus všecny přípony co používají ostatní aplikace z OFF o X delší a nevím jak teď, ale OpenOFF si s tím neporadili. Pochopitelně si lze stáhnout Word Viewer, ale to je těžkopádný řešení. Navíc nějaký Office jsou v ceně za všechny softy co se ve firmách používaní fakt jenom drobný. Musíš si uvědomit, že čas jsou peníze a zbytečně ztracenej čas X pracovníků šmrdolením se s převodem jednoho formátu do druhýho nebo jakákoliv jiná složitost se za měsíc tak nasčítá, že firma raděj koupí novej soft, než by se s tím lidi srali. No a nemáš pravdu, že se ve firmách používají jen wokna, troufám si říct, že když ne většina, tak značná část serverů jede na Linuxu. Nejlevnější prostě není to nejlacinější, ale to nejméně komplikovaný.
- Úterý 16. července 2013 v 0:17® Draky
-
regulus> Priznam se, ze jsem ty uvozovky uplne prehlidnul.
Covece to co rikas bych snad este pochopil. Je to trocha hlouposti, ale dejme tomu. Ve vetsine notasu a pocitacu pro uzivatele uz widle mas predinstalovany. Ty licence jsou nejaky „spesl“ a stojej treba jen 400, takze moc na tom neusetris.
Me nejvice fascinujou firmy, ktere jedou na windus a pritom jedine co jejich zamestnaci potrebujou je dostat se na net a napsat neco ve wordu / exelu. Tenhle kancelarskej balicek od MS se da bez problemu na linuxu nahradit a otevres tam i veci prave z tehlech officu a zase to bez problem ulozis do souboru se stejnou koncovkou a nic se nerozformatuje a tak.
Kdyz si vemes kolik stoji od MS OS a Office, tak by se na tom dalo docela efektivne usetrit si myslim.
- Úterý 16. července 2013 v 0:07® regulus
-
Draky> zcela evidentně ti nedošlo, proč jsem to přeinstalování měl v úvozovkách. ale to neřeš.
Vůbec nejsu zastánce woken, ale stav věcí je takovej, značná část lidí co na komplu pracují jsou bohužel odkázaní na wokna, protože aplikace který potřebují k práci na Linuxu prostě nejedou, tedy respektive nejsou verze pro Linux. Bill tohle docela zvládnul a nemyslím si, že by se to v dohledný době změnilo. Jsou prostě speciální softy, který byly, jsou a asi i budou psaný jen pro wokna.A víš co je nejhorší, že lidi jsou tak pitomí, že i ti co si kompl koupí jen kvůli tomu, že se podívají internet, stáhnou si fotky z foťáku, sem tam napíšou nějakej dopis a někomu pošlou mail, případně si stáhnou a pustí film, nechtějí o Linuxu ani slyšet. A můžu jim valit do palice jak chcu, že to s uživatelskýho hlediska je skoro stejný, jen ty ikonky vypadají trochu jinak.
- Úterý 16. července 2013 v 0:00® Draky
-
Fryw> Taky se to da resit tak jak to mam ja. Udelal jsem si „dual boot“, takze kdyz pracuju, tak nabootuju linux a jedu na nem a kdyz smazim hry nebo se chci jen tak flakat, tak bootuju widle.
Ma to vyhodu, ze kdyz chci pracovat, tak me moc veci nelaka od prace, protoze tam nic nemam.
- Pondělí 15. července 2013 ve 23:52® Draky
-
regulus> A to je presne ono „vcetne vsech programu“… u Linuxu se da preinstalovat jenom system a programy uz neresis, ty zustavaj.
- Pondělí 15. července 2013 ve 23:45® regulus
-
Draky> widle mám „přeinstalovaný“ včetně všech programů a že jich není málo za 20–30 minut, teda pokud neměním HW, to už je pak horší …
- Pondělí 15. července 2013 ve 23:42® Fryw
-
Draky> To bych určitě rozchodil, jen zatím nevyšlo nijaký oficiální prohlášení od blizzardu že 100% nehrozí ban. Ale to je nepodstatný, ten ntb nemám na hry. A teď když už nejsem nucenej učit se v excelu, dělat ve wordu atd není moc důvodů proč utrácet za OS. Ten mint byl fakt vymazlenej a jako člověk netknutej linuxem jsem neměl žádnej problém při běžné činnosti…
- Pondělí 15. července 2013 ve 23:26® Draky
-
Fryw> To je prave to blby no, ze widle chtej jednou za cas reinstal a je ten proces takovej neohrabanej oproti tomu linuxu treba. Diablo by si tam mel rozchodit pres emulator myslim, ze pro karty nvidia je nej bumblebee, ale abych rek pravdu, tak v tom linuxu se zas tak moc nevyznam…sice nas v tiom na skole ucili, ale mam spis administratorsky znalosti (ne moc velky
), nez uzivatelsky.
- Pondělí 15. července 2013 ve 23:08® Fryw
-
Tak tolik variant hw a sw, zákonitě se musí něco někdy podělat.
Draky> no, je to zkušební verze, tak zkouším.Já o těch 8 vlastně nevím nic, ani jsem nic nečetl, nezajímal se. Jen na té staré instalaci 7 už to byla fakt zdechlina, chtělo to reinstal, tak jsem šáhnul po novejch. Uvidíme co dál. Před 7 jsem tam měl linux mint a spokojenost. Tak pokud mě 8 nějak naštvou tak tam jde zpět… Jen si nezahraju asi oblíbené Diablo 3
Tento příspěvek byl editován 15.7.2013 23:11:56 uživatelem Fryw. - Pondělí 15. července 2013 ve 23:04® Draky
-
Fryw> No on rychle nabedne, protoze se uplne nevypne.
takovej iOS prvek, ale ja ho rad nemam.