Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 23:54® revoke
-
Tak co, dáme do konce měsíce 4.000 facebookovských fanoušků?
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 23:10® Fryw
-
David Havlíček> a nebudou. Ta konkurence atd, to je blbost. Na plnou hubu říkám že živnostník je na tom hůř než zaměstnanec.
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 23:08® Fryw
-
OBr> toš , přitakávat si můžu sám
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 22:21® Draky
-
casper> koukam, ze volba padla na zdravou stravu
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 22:11® casper
-
Tak jsem si cestou na chalupu zastavil na rychlý nákup v Táboře no náhoda tomu dala, že jsem Davida s flaškou potkal
zejtra teda hurá na Lužnici, tak jsem zvědavej jak to dopadne
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 19:05® OBr
-
Fryw> podstatné je pro mě především to, že se i přes občas rozdílné názory vzájemě respektujeme
Kája má pravdu v tom, že kdo není odkázaný na jediný zdroj příjmů, ten jede dál.
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 16:48® HaD
-
Fryw> Pan Gott mluvil hezky. Nicméně u nás akce podobné koncertům, kde se dá na to dílo vydělat a i něco navíc, nejsou. I velké filmy to mají jinak – kino, práva televizi apod. DVD mají jako doplněk. My bohužel žádný z těchto finančních kanálů nemáme.
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 16:37® HaD
-
Výherci soutěže s anketní otázkou „Jaký čtete rybářský časopis a proč?“
Aleš Panocha, David Petschl a Petr PETRILAK
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 16:12® Fryw
-
OBr> To je můj názor. Neuplný, třeba má trhliny atd…ale co je podstatny je to, že chápu jak se věci mají a snažím se chovat podle nich, byť mi přijdou až absurdní
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 13:07® OBr
-
casper> tak na Suchdol jsem odborník velkej, několikrát jsme tam začínali vodu, a když jsem večer netrefil stan, povedlo se mi neplánovaně prošmějdit i okolí, takže to tam znám jak svý boty
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 13:05® Draky
-
casper> tyjo cela dvojstrana
to tady ted budeme mit samou „celebritu“
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 13:02® Draky
-
casper> jo takhle
ja tu taky vsechno nectu prave…navic jsem se pred chvilkou probudil, takze to co ctu este nemam precteno
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 13:02® casper
-
tady je ten Kajman
Tento příspěvek byl editován 25.4.2013 13:02:29 uživatelem casper. - Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 12:59® casper
-
Draky> Já vím
ale Tábor je v půlce cesty k nám na chalupu
jak jsem psal v diskuzi České Budějovice a okolí, hledám něco kolem obce Jílovice – ztn i Suchdol nad Lužnicí, tam jsou pískovny velká a malá Tušť myslím…ta Lužnice…ale nikdy jsem tam nechytal tak vubec netuším…
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 12:55® Draky
-
casper> a koho hledas z JC? David je jihous, ja taky
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 12:48® casper
-
radši mi sežeňte někoho z Jižních Čech, ať mi něco poradí
ale už si nějak zvykám, že tam buď lidi nemaj internet, nebo to neřešej, protože o těch JČ revírech se mluví minimálně a minimum lidí píše na net…
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 12:47® casper
-
Draky> vydrž chvilku, já to sem hodim
OBr> neboj ty tam jsi taky
- Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 12:42® Draky
-
kurde a zrovna tu stranku, kde to je, tak kajman na svem webu nezverejnil
Tento příspěvek byl editován 25.4.2013 12:43:14 uživatelem Draky. - Čtvrtek 25. dubna 2013 v 8:31® OBr
-
_ANTRAX> asi to byla speciální „chytej“ edice
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 8:16® _Beny
-
Brej den......
casper> To tam bylo všechno, co se tu napsalo jo?
Tak toho musel bejt plnej celej časopis ne…
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 8:16® OBr
-
Fryw> chápu tvůj postoj, aby se lidé dělili o své zkušenosti ve prospěch a blaho všech kolem, ale takovou „charitu“ si dnes můžou dovolit jenom dobře zajištění mecenáši…dokud nebude hlavním kritériem úspěchu velikost bankovního konta, nebude to jiné. Jo, takový kmen kdesi v džungli, tam to bude fungovat hezky, ale tady se míchá romantická představa rovnoprávnosti s tvrdým trhem.
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 8:10® casper
-
Dobré ráno
včera jsem zažil velké překvápko, když jsem si počítal nové číslo kajmana a narazil uprostřed na všechny nicky, které tu vidím každý den
otisknutá debata o tom rybářovi, co si vzal snad 300 kg ryb
no zajímavý to jsem nečekal
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 7:49® Bigpista
-
Dobré játro
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 6:25® Fryw
-
Dobré ráno chytej. Jde se na ně!
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 1:20® Draky
-
kubas> nikdo nerika, ze to nejde… Itunes je jeden z prikladu toho…je vic tehlech webu/aplikaci, ale jak vidis malo lidi je zna a hur se to hleda a tam si myslim ze je ten problem…stale si spousta lidi mysli, ze si dnes musej koupit kvuli jedny pisnicce cele cedo, ale ona se da koupit i ta pisnicka a kolikrat i jenom treba za dvacku
mezi hudebnika (neplati u vsech, vzdy a vsude) se rozmaha to, ze daj cedo na net a ty si ho muzes stahnout, ale hned pod odkazem je moznost…no neco jako „podporit“ kapelu, nebo ohodnotit CD…jednoduse receno si to poslechnes a pak posles penize a to podle toho kolik chces…castokrat si ta kapela vydela vic, nez kdyby to prodavala za 400 Kč kus
herni vyvojari si tohle taky uvedomujou…nebo spis prodejci tech her…treba steam to dela tak, ze na Vanoce, halloween atd dava slevy na vybrane hry
, ale treba 80% off…a ejhle warezaci zacnou nakupovat
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 1:02® kubas
-
Nerad bych se do té debaty zamotával, ale něco mě při tom napadlo a myslím, že v praxi funguje naprosto výborně. Tím je „jablíčkářský“ iTunes. To je pro mě takový příklad, jak by to mohlo(mělo) fungovat a přitom jít s dobou. Ono to jde né že né
…
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 0:34® džigit
-
OBr> a co chudák Jára,vždycky o kusek pozdějši došel…
- Čtvrtek 25. dubna 2013 v 0:09® Fryw
-
OBr> Tak od toho náboženství. Já schválně napsal že nebude jako dřív. Muselo se přizpůsobit. Kdyby ne, kde by bylo v dnešní situaci. Nepsal jsem že nebude nebo není..ale je jiné, muselo se změnit, ty přístupy…
Pak ten začátek, to už jsme u toho duševního vlastnictví a ne u prvního příkladu – kradení chleba v pekařství. To už sedí víc.
A prostředek. Kde by jsme možná byli dnes, kdyby od začátku platilo to co platí dnes? Možná by byl jeden výrobce kola, jeden výrobce televizí, jeden výrobce zápalek…nepředstavitelné.
Draky to dobře postihl. Prostě neexistuje moc reálných důvodů proč nevyužívat to co reálně existuje a funguje. Proti tomu stojí jen zastaralá koncepce duševního vlastnictví.
V praxi. Proč netahám filmy od chytej.
- jsou levné
- jsou kvalitní
- jsou opakovaně koukatelné
- poznal jsem Davida, fajn chlap, sere ho stahování
- kamarád je má koupený, můžu se podívat u něj
Jednak…co brání někomu kdo tady ty body nenajde? A to poslední, kouknu u kamaráda. Není to pak vlastně stejná „škoda“ toho kdo vyprodukuje dílo jako v případě kdy bych si to rovnou stáhnul? Jakej je rozdíl mezi tím že se podívám u kamaráda kterej si koupil a nebo že kamarád sic koupil ale já si stáhnu?! Tam se těžko hledá prostě logika. To je jen pocitová věc… Proti kopírování mluví zájem velice malé skupiny a nějaká zastaralá koncepce. Pro mluví technický pokrok a miliony konzumentů… To je věc která nejde udržet.
p.s. nevím jak je to teď ale donedávna bylo přeci stahování legální. Nelegální byla distribuce (p2p, kopírování za účelem prodeje). Nahrávali jste si pořady na video?
Tento příspěvek byl editován 25.4.2013 00:11:28 uživatelem Fryw. - Středa 24. dubna 2013 ve 23:10® OBr
-
Fryw> mám jiný názor, zkusím to trochu jinak – vymyslíš nějaký jedinečný stroj, dělal si ho rok, nikdo jiný ho nemá. Jdeš na trh, koupí si ho jediný zákazník, doma rozebere, vyrobí stejné součástky a protože chce být ve svém městě uznáván, začne to dávat lidem zadarmo včetně návodu jak to sestavit. No a ty seš v háji, pokud nemáš něco jiného v záloze.
Na druhou stranu, búhví, jak se choval první človíček, co vynalezl kolo, jestli to taky nezkopíroval od nějakýho „chamtivýho“ souseda, co se nechtěl zdarma podělit o svůj nápad..
A náboženství je potřeba, vždycky nějak potřebuješ lidi ovládat, jinak se postaví proti tobě a jestli věří v boha, nebo v prášky na lepší náladu, to je fuk, princip je stejný.
- Středa 24. dubna 2013 ve 23:09® Draky
-
Fryw>
OBr>
obcas se u tohohle zapomina na jednu vec…casto je lehci neco stahnout nez to zaplatit…treba kdyz hledam nejakou pisnicku…najdu 20 odkazu ke stazeni a po 10 minutach hledani bych mozna nasel portal, kde bych si ji mohl legalne koupit…jenze proc travit 10 minut hledanim, kdyz ji najdu zadarmo a na jedno kliknuti, dokonce nikde na tom webu neni napsano, ze delam spatnou vec…
obcas je i lidska lenost problemem…jako ty odpadky, jsou vsude, protoze proste lidi jsou lenosi a nosit to 200m ke kosi nebo nedej boze to vratit do kapsy je moc namahave, kdyby tam byl kos tak se vsadim ze 80% tech co to hodi na zem by to dali do nej…
dalsi problem je opravdu jit s dobou…DVD uz moc nefrci a malo kdo to chce doma skladovat a navic kdyz si to koupim z netu, tak budu platit postu…zbytecny kilo navic…kdyby se to dalo zaplatit a pohodlne stahnout, tak to taky bude neco jineho
dalsi probleme si myslim, ze je cena (neplati to vzdy), ale treba u filmu, kterej si koupim v obchode za 1000 ne-li za vic…to proste chce opravdu malo lidi vyklopit litra za film na kterej se podiva mozna 2×…to uz je lepsi si zajit 4× do kina na stejnej film a este mozna usetrim…jenze kdyz se chci na to podivat doma, tak me to najednou stoji o 800 vic nez kino, coz by mohlo byt trochu nelogicke…chapu ze film za 100 micu se musi nejak vratit, ale tak melo by se to delat s rozumem…
este kdyz jsem u tech filmu…kdyz si ho stahnu, tak ho mam bez reklam na zacatku nebo na konci, ale kdyz ho koupim tak mam treba prvnich 10 minut reklamy…taky divne ne (mysleno z hlediska divaka, ne marketingu a bla bla) ?
posledni vec je, ze neni mnoho zakonu tykajici se prave webu typu ulozto atd. , kdyz by se reklo, ze kdyz se u nich najde obsah na ktery nema ta spolecnost licenci nebo ten uzivatel, ktery to tam nahral, tak proste za kazdy stazeni zaplati treba 50 kc … ono to pak naroste treba na 100K stazeni…tohle je pochopitelne jenom priklad a vim, ze se takhle zakony psat nedaj, ale urcite by neco v podobnem smyslu vytvorit slo…ono teda neco podobneho je, ale tyhle spolecnosti nemaj povinost kontrolovat obsah, pokud je na to nekdo upozorni, tak potom maji povinost konat, ale jen tak sami od sebe nikdy nic neudelaj
proste s moderni dobou museji prichazet moderni napady a zakony
btw: jsou to jen me nazory