Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 24. dubna 2013 ve 22:52® Fryw
- OBr> tady k tématu
- Středa 24. dubna 2013 ve 22:37® džigit
-
sethy> tak daleko nevidim
- Středa 24. dubna 2013 ve 22:34® Fryw
-
OBr> Možnosti, jaký jsou dneska možnosti? To zaprvé. A ty asi jen tak nezmizí. Těžko prostě vrátit zpět pokrok, to by nikdo nechtěl. To je první věc, situace jaká je. Příměry. Tak příměr. Hnát někoho do kostela když máme vědu?! Náboženství už nikdy nebude takové jako dříve…protože je prostě překonané vědou.
Asi klíčová věc, kde to s tím chlebem nejvíc pokulhává je ta, že pokud vezmu někomu z obchodu chleba, tak má –1 chleba. Pokud budu kopírovat, nikdo o svůj produkt nepřijde. Pokud si udělám takový chleba jak dělá někdo jiný…ze svých surovin, na svých strojích, ve své peci. To prostě nejde srovnávat, už z tohoto hlediska.
Pak nám tu ale zůstává něco imaginárního. To je to duševní vlastnictví, nebo třeba ušlý zisk ( s těží kalkulující tím, že člověk co krade filmy do kina nechodí a cd nekupuje, nekoupil by si, jaký ušlý zisk potom?)
Tam je toho tolik, že mi to tvoří specifickou stěží srovnatelnou věc…
Jedno je mi ale jasné. Kopírovat se bude. A ne méně, spíš více. Je třeba na to zareagovat. Prostor je.
Ne že bych to znával (právě naopak), ale nezaznívalo i z těch nejvyšších míst „pokud tomu nejde zabránit, zlegalizujeme to“ ?! A tak se „zrušila“ část korupce a vznikl lobbing…dnes naprosto přirozený.
Tady je klíčová věc, že něco starého brzdí nové. A ten boj to staré nemůže vyhrát… Všichni mají být flexibilní, jít s dobrou, přizpůsobit se, umět s pc, zvyšovat potenciál, konkurenceschopnost… a najednou taková rigidní záležitost…ta musí nutně neuspět.
Chápu ty pohnutky. Aby nedošlo k omylu že vybízím ke kopírování a nebo že je to moje životní motto. To vůbec, vážím si práce a vím o co jde. Ale prostě je to překonaná věc, chce to jinej přístup. Snad dostat zaplaceno, vytěžit a nechat to plavat…protože jsme jinak důmyslní rytíři Quijoti......
Tento příspěvek byl editován 24.4.2013 22:40:05 uživatelem Fryw. - Středa 24. dubna 2013 ve 22:23® sethy
-
džigit> To je to s tím černobílým balonem?
- Středa 24. dubna 2013 ve 22:16® džigit
-
kouká někdo na fotbal? Představení německých klubů pokračuje.Lewandowski 4 fíky Realu
- Středa 24. dubna 2013 ve 22:14® OBr
-
Fryw> ber to jako pojem „produkt“, někdo ručně udělá chleba, jinej ti naťuká pěknej program. Blbý je, že ten chleba je fyzicky uchopitelnej, kdežto program ne, navíc stačí zadat správný slovo do správnýho chlívečku a máš ten program zadarmo… Na tom příměru si fakt stojím, zkus jít na náměstí, dej si tam stůl, na něj nějaký doma vyrobený věci, vedle kasičku a vrať se večer. Na webu to je úplně stejný, jen s tím rozdílem, že na náměstí budeš mít aspoň kamery, který ti ty zlodějíčky natočí, na webu o tobě nikdo neví… Tady nás čeká ještě dlouhá cesta ke změně chování.
Tento příspěvek byl editován 24.4.2013 22:14:52 uživatelem OBr. - Středa 24. dubna 2013 ve 22:02® Fryw
-
OBr> Jasny, to by na „malý pány“ nefungovalo. Ale mě šlo spíš o změnu těch přístupů. Ruku na srdce, přeci to není udržitelné. A zvyšováním sankcí se to nedá zvrátit. Ty příměry nesedí. Když už chleba, tak ne v krámě ale v lese v přepravce…to by víc sedělo na ty různý uložta a helšéry…Co se týče distribuce. A co se týče užívání, tak mi taky nikdo neporoučí co si na koupený chleba namazat. Narozdíl od legálně koupeného softwaru, který když to přeženu tak vlastně můj není (nemám právo s ním libovolně disponovat). Prostě duševní vlastnictví je natolik specifické že jakýkoliv příměr musí nutně pokulhávat.
- Středa 24. dubna 2013 ve 22:02® Segoves
-
Martin Mošna> neplánujete druhou sérii borcí?
- Středa 24. dubna 2013 ve 21:56® OBr
-
Fryw> tak Karel je v trochu jiné pozici, to co praví je zajímavý názor fungující v jeho konkrétním případě…ale potřebuješ k tomu obrovskou základnu, aby tě těch pár procent platících uživilo… mluví hezky, ale vem si v krámu chleba bez zaplacení s tím, že to zaplatí ostatní zákazníci v ceně zbylého zboží…
- Středa 24. dubna 2013 ve 20:20@ fotomagor
-
Čau,má tady nekdo zkušenosti s jezerem Lhota a s Jezerem pod Ostrou???
- Středa 24. dubna 2013 v 19:59® Martin Mošna
-
David Havlíček> Jak se to dá nahlasit?…Taky dám hlas
- Středa 24. dubna 2013 v 18:58® sus1
-
David Havlíček>
Draky> Chtě nechtě, ta pomyslná řyť se stále a stále zvětšuje,bohužel.
- Středa 24. dubna 2013 v 15:45® Fryw
- David Havlíček> tady Karel zajimavě mluví, od 14. minuty. Má to něco
do sebe…
- Středa 24. dubna 2013 v 15:26® sethy
-
_ANTRAX> Ten mám, ale menší
I tak, takovej prutos by se do něj vešel s přehledem
- Středa 24. dubna 2013 v 15:26® HaD
-
Fryw> je to nešťastné…
- Středa 24. dubna 2013 v 15:23® HaD
-
Draky> tyhle lidi s tím „kšeftují“. Výměna gum za tři kapry, králík za dva kapry apod. Směnný obchod. Asi ne všichni, ale určitě to není výjimka…
- Středa 24. dubna 2013 v 15:19® Fryw
-
Autorský práva mají prapůvod už někde v 16. nebo 17. století na anglickém královském dvoře. Je to systém neuvěřitelně zkostnatělý a neuvěřitelně zaostalý vůči vědecko technickému rozvoji v 21. století.
No a samozřejmě na tom bude kde kdo parazitovat…
- Středa 24. dubna 2013 v 15:18® _Beny
-
sethy> Souhlasim, to bych musel tahat všechno, když jdu na výpravu. Podběrák je nejuniverzálnější.
Tento příspěvek byl editován 24.4.2013 15:24:37 uživatelem _Beny.
Stále ale nevim jakej. Rozhodně ne ten obrovskej, jak si sem jednou vkládal fotku a v podběráku seděl člověk - Středa 24. dubna 2013 v 15:13® sethy
-
_ANTRAX> Mám podběrák, rukavicu a někde i kleště. K vodě beru vždy jen jedno, podle místa a cílové ryby. Např na 2m břehu mi jsou kleště i rukavica k ničemu.
- Středa 24. dubna 2013 v 15:08® _Beny
-
sethy> Ochota a příjemný vystupování jsou vždycky body na víc…
Teď mi zbejvá ještě sehnat někde klacek, co by mi vyhovoval a ještě jsem si nepořídil novej podběrákpřípadně jsem uvažoval o vylovovacích kleštích jako alternativu.
- Středa 24. dubna 2013 v 15:08® _Beny
-
sethy> Ochota a příjemný vystupování jsou vždycky body na víc…
Teď mi zbejvá ještě sehnat někde klacek, co by mi vyhovoval a ještě jsem si nepořídil novej podběrákpřípadně jsem uvažoval o vylovovacích kleštích jako alternativu.
- Středa 24. dubna 2013 v 15:04® Draky
-
David Havlíček> ja jsem hlavne nepochopil proc to ty lidi delaj…zejmena kdyz dokaze chytit tolik ryb…kdyz se povznesu nad to kolik jich odnese atd…tak jenom logicky, proc jich za den veme 6, kdyz si muze kazdej den chytnout cerstvou a hned si ji udelat, aby to maso mel hezky stavnaty a cerstvy…navic jich bere tolik, ze ty ryby mu uz snad ani nemuzou chutnat, takovej pocet se snad neda ani rozdat mezi pribuzenstvo…to musi asi prodavat nebo ja nevim…navic ma po mesici vychytano a rybu uvidi uz tak leda v mrazaku…proste logika veci samotne me neni jasna
- Středa 24. dubna 2013 ve 14:57® sethy
-
_ANTRAX> Jsem to říkal. Majitel je velmi ochotný a v podstatě je schopný sehnat cokoliv. Já už 90% věcí beru tam.
- Středa 24. dubna 2013 ve 14:56® _Beny
-
sethy> Jo naprosto ideální. Takhle jsem si to představoval
- Středa 24. dubna 2013 ve 14:53® HaD
-
Draky> tyhle rybáře bych doživotně vyřadil ze svazového rybolovu.
- Středa 24. dubna 2013 ve 14:46® sethy
-
_ANTRAX> Takže nakonec vše vemeš přes jeden obchod jo
No super, ne.
- Středa 24. dubna 2013 ve 14:44® Draky
-
sus1> jak rika David…u nas asi taky, ale mam pocit, ze ryby ubejvaj stale stejnym tempem
… tuhle jsem se bavil s prodavacem v rybarstvi a rikal, ze v Plany uz se z vody vytahlo tak 200 kapru…prej tam je borec co si jich veme 6 za den…
David Havlíček> to ti verim
- Středa 24. dubna 2013 ve 14:34® HaD
-
sus1> u nás, pokud vím, taky ubývají :-/
- Středa 24. dubna 2013 ve 14:24® HaD
-
Draky> JÁ VÍM, ALE SERE MĚ TO HROZNĚ!!!
- Středa 24. dubna 2013 ve 14:15® Draky
-
David Havlíček> na tohle se muzes divat jenom optimisticky, protoze by z toho jinak clovek brecel, ale takova je proste doba a nevyhnes se tomu.
ber to jako reklamu…kdyz je to zadarmo, tak se o tom vic lidi dozvi, treba jsem prijdou i na web…kdyz bude mit web vetsi navstevnost, tak sem muzes dat lepsi reklamu…lepsi reklama = vetsi zisky nebo sponzoring nebo se muze ozvat televize s dalsim natacenim…
koukat na to tak, ze te jenom okradaj…pravda to je, ale tezko s tim neco udelas a hlavne tohle se nikdy nezmeni, takze se s tim musi pocitat uz od zacatku