Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 19. dubna 2013 v 11:13® Kazan
-
SURF> Zrovna loni jsem dopisoval před těch pár fišlí co byly v jednom dni naloveny a ponechány datum a revír do každé kolonky. Právě na upozornění RS. On říkal že to po nich tak vyžadují. Já si zase v řekl že mi to dohadování za těch pár tahů propiskou nestojí a tak to píši jak chtějí.
- Pátek 19. dubna 2013 v 11:08® Kazan
-
regulus> souhlas, já jen že není špatné se na to podívat i očima RS, kdy třeba vidí ženu jak mastí od rybáře s fišlí v igelitce, nebo si u předchozího lovce vyslechne ,,hele na toho vedle si dejte pozor před chvílí odnášeli od vody,, Ten chlap co v tu chvíli dělá RS je v sakra nevýhodné pozici.
- Pátek 19. dubna 2013 v 11:07® SURF
-
regulus> Tak ten další zápis, u stejného revíru a ve stejný den, se taky domnívám, že neni zapotřebí. Jeden zápis už tam je. I s rybou.
- Pátek 19. dubna 2013 v 11:01® SURF
-
OBr> Dík. Jak vidím, asi si ten řád budu muset trochu nastudovat. Žiju ještě ve starých kolejích.
Já se o to moc nezajímám, protože loni jsem vzal jednoho kapříka 38cm, dal jsem ho kolegovi, který se mnou chytal ( neměl rybu ) a šel dřív domů. Dál už to znáš ......
- Pátek 19. dubna 2013 v 11:00® regulus
-
SURF> Kazan> řekl bych, že ani ČRS ani MRS nemá nijak ošetřený, že musíš mít rybu po celou dobu lovu u sebe. Taky nevíš, co může přijít za RS i když by čistě teoreticky měli mít na věc stejnej pohled. Takže chytil jsem rybu, zapíšu ji a ryba se nějakým způsobem odtransportuje domů, je úplně jedno jestli ji odnese manželka nebo jsi si odskočil domů. V tom případě tam dopíšu i váhu, znovu zapíšu (nač si dělat problémy) a na případný kecy RS sdělím, že jsem přerušil lov páč se mi třeba chtělo srát nebo mu řeknu cokoliv jinýho a je tedy pitomost nechat po tu dobu ulovenou a řádně zapsanou rybu u vody nebo ji z domu táhnout zpět k vodě. Dokonce si myslím, že ani ten další zápis docházky není nutnej, alespoň v MRS.
Pokud kecám, tak hraji mne opraví.
EDIT: Myslím, že RS bude víc zajímat zasakovaná nezapsaná ryba než zapsaná odnešená.
Tento příspěvek byl editován 19.4.2013 11:02:54 uživatelem regulus. - Pátek 19. dubna 2013 v 10:53® Kazan
-
SURF> jo tohle jsi popsal naprosto přesně, vždy jen stačilo říci rybu jsem chytil dopoledne a nikdo neměl problém.
- Pátek 19. dubna 2013 v 10:51® OBr
-
SURF> v řádu ČRS to zakázané není a to porcování ryb taky není zakázané, jen to musíš po sobě uklidit, to už v řádu máš uvedené, včetně toho, jak bys měl rybu usmrtit
- Pátek 19. dubna 2013 v 10:50® Kazan
-
SURF> aha, trochu jsme si nerozumněli, řekl bych že jsi asi nic neporušil, bo jestli se nepletu tak o odnášení ryb v průběhu lovu se snad nic nepíše. Nevím jak by se na to díval vyčůraně právník že jsi dal rybu ženě. Zda na to máš jako manžel právo, i když se tu všichni asi shodneme na tom že ano. Ale znáš právníky
Na druhou stranu by mě zajímal tvůj popkud možno nestranný názor, jak by jsi to řešil coby RS. - Pátek 19. dubna 2013 v 10:48® SURF
-
Fryw> U Vás jste to vyřešili zákazem. Taky řešení.
Můžu dát ještě jeden z mnoha dalších příkladů: chytáš dopoledne na revíru X – chytneš rybu – řádně ji zapíšeš – v poledne jdeš domů – rybu si odneseš – odpoledne jdeš znovu zase na stejný revír X – odpoledne přijde RS, která neví, že jsi rybu chytil dopoledne a šel jsi domů a vrátil se na stejný revír – pokračování je stejné.....
- Pátek 19. dubna 2013 v 10:35® Fryw
-
SURF> platí obecná zásada – co není zákonem zakázáno, je povoleno. Takže pokud si seš jistej že něco můžeš a budeš i tak za to buzerován tak buď „jednim uchem tam a druhým ven“ a nebo si nastudovat jak v takových případech oficiálně postupovat… asertivně, bez hádek. Člověk co jde cílevědomě do hádky a buzerace je připravený na konflikt, a o ten není radno stát, když si k vodě chodíme odpočinout… ale základ je vědět a být si jistý svými právy a povinnostmi. Tak se nedomnívej, ale ujisti se a pak už jen kývej hlavou kdyby něco
- Pátek 19. dubna 2013 v 10:31® SURF
-
Kazan> Samo, můžeš napsat co chceš. Ale já taky.
Píšu Ti to znovu: nechci rozebírat vyčůranost Českého národa. Chtěl bych vědět, jestli to, co popisuji, je nějaký přestupek.
Neznám všechno a zajímá mě to.
- Pátek 19. dubna 2013 v 10:26® Kazan
-
SURF> A co jsem ti na to měl napsat? Evidentně tě asi nezná ani ten porybný. a i kdyby znal, nemůže znát všechny, takže mi připadne logické, že to musel nějak okomentovat.
Zkus se na to podívat očima RS, jak má vědět, že se netrefil na vyčůránka, jehož drahá polovička tahá domu fišle ale na chlápka, který třeba chytil pěkného kapříka chtěl si ho dát doma do rybníčku živého
O darování fišle píše Fryw - Pátek 19. dubna 2013 v 10:26® SURF
-
Fryw> Domnívám se, že u nás tento zákaz neni......
Myslím, že je pouze zákaz porcování ryb u vody.
Ikdyž …, jsi týden pod stanem u vody – ( samo, tam kde se to smí ), – chytneš rybu a chceš si ji udělat na grilu.....
- Pátek 19. dubna 2013 v 10:15® Fryw
-
SURF> V MRS máme zákaz darování ryby u vody. V řádu ČRS jsem to nenašel.
Tento příspěvek byl editován 19.4.2013 10:18:49 uživatelem Fryw. - Pátek 19. dubna 2013 v 10:11® SURF
-
Kazan> J,j. Tuhle reakci jsem čekal.
Pokud by si mne znal, tak by si, podle mě, nic takového nenapsal. Spíš bych mohl říct, že to napadlo Tebe. Že se takové „věci“ dějí, tak o tom netřeba diskutovat.
O tom ale neni dotaz.
Můžu Ti dát jiný příklad: chytáš s kolegou – chytneš rybu – řádně ji zapíšeš – kolega odchází dříve domů – rybu mu dáš – a pokračování už znáš…
- Pátek 19. dubna 2013 v 10:01® Kazan
-
SURF> chytneš kapra 34cm, manželka ho odnese domů, do ul napíšeš 36cm...........
- Pátek 19. dubna 2013 v 9:39® SURF
-
Zeptám se: chytím rybu – zapíšu do ÚL – manželka si ji odnese – nepřerušuji rybolov – chytám dál – přijde RS na kontrolu – RS mě „dusí“, že nemůže rybu zkontrolovat.
Je někde chyba?
Tento příspěvek byl editován 19.4.2013 09:42:24 uživatelem SURF. - Čtvrtek 18. dubna 2013 v 19:00® Fryw
-
Najít metr, tak můžu snad tvrdit že jsem si udělal snad na tlouštovi osobáček. Tak jen podle podběráku 55+. Feeder a peletka noční můra.
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 14:06® Scanix
-
David Havlíček> to taky
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 13:10® casper
-
Fryw> Good luck
Já to dneska zkusím s vláčkou a výherním balíčkem nástrah na MP, tak snad se nějakej ten dravec povede, dlouho jsem neměl salmonida
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 13:07® HaD
-
Fryw> Petrův zdar!
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 12:47® Fryw
-
Když „jdu pro kapra“ tak to musí být lysec, bo nic…
Tento příspěvek byl editován 18.4.2013 12:48:13 uživatelem Fryw.Ale dost keců. Hnojáky, masňáky, picker a jdem.
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 12:44® HaD
-
Fryw>
)
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 12:40® Fryw
-
Nejlepší přítel CaR je lenost.
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 12:34® HaD
-
nnnap>
- Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 12:04® nnnap
-
to je jedno. Je to takový mezigenerační folklór.
Já chápu, že si tím mladí musí projít, to nemá co s rybama nic společnýho, když bude in hulit, budou mít brko v hubě i ve vaně, ale už to začíná být komický. Začínají to být takové fráze jako v mateřské školce. To prostě z těch děcek padá tak nějak automaticky a ono se i čeká, že to z nich bude padat. Takže všechno ok. Jenom já se někdy tomu už zasměju.
Takže konkrétně to byly příběhy od siuxe ocemkoliv a drakyho. Měli stejnou babičku.
Sorry kuci, nemužu si pomoct. - Čtvrtek 18. dubna 2013 v 11:57® HaD
-
Scanix> lidi jsou dnes líní
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 11:55® HaD
-
nnnap> to přece není vždy jen o moudrosti. Já ryby moc nemusím a myslím si, že jich není zase tolik, aby se mohly/měly všechny brát. Samozřejmě by se dalo říci, že bych je tedy neměl chytat. I to by bylo řešení…
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 11:50® nnnap
-
David Havlíček> ty příběhy o tom, jak moudří našeho kmene pouštěli.
- Čtvrtek 18. dubna 2013 v 11:38® Scanix
-
David Havlíček> jasne, on kazdy extremismus stoji za dve veci, je treba spetka tolerance a jak pises pochopeni…on malo kdo si da praci se vzit do mysleni toho druheho…