Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 22:56® HaD
-
Alov> na boleny jedině s řetězem od lodi. Aby to nekousnul. Prej je slepej a stejne to nevidí.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 22:37® OBr
-
- Pátek 12. dubna 2013 ve 22:33® Alov
-
Fryw> Však oni chtěj chránit at pak mají co lapat! Co na tom nechápeš?
P.S: A nejlíp se chrání bez lanka. To je upe bašta. Na tlouště a boulena lanko netřeba
Mno už mlčím, at zas není halelujá - Pátek 12. dubna 2013 ve 22:32® OBr
-
Fryw> já sem pro zákaz rybářů… kromě mě teda
- Pátek 12. dubna 2013 ve 22:24® Fryw
-
Co si myslet o někom kdo tahá ve vodě uměly sračky a přitom lobuje za záchranu okouna, štiky…?! Já tento dvojaký přístup fakt těžko chápu.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 22:16® Fryw
-
Jsem pro ochranu okouna, ale i pro ochranu ježdíka, parmy, ostroretky, podoustve, jelců všech druhů…jsem pro zákaz přívlače, lovu dravců..........
- Pátek 12. dubna 2013 ve 22:13® Fryw
-
_ANTRAX> se ti přiznám že se jich bojim
ale nedokážu si představit rybařinu bez nich.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 21:50® _Beny
-
OBr> Věřim, že kdyby se u nás chytilo velký ho..o, tak ho tu místní budou nahánět taky
. Tim chci říct, že to je všude stejný, jinde by se zas ulovil velkej úhoř a v noci by byla řake obsypaná světýlkama.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 21:41® Draky
-
David Havlíček> aha
… tak to mel stesti ze ho nekdo chytil driv nez v ty vode posel
- Pátek 12. dubna 2013 ve 21:39® OBr
-
Draky> u nás to byla zase štika, jiný kraj, jiný mrav
- Pátek 12. dubna 2013 ve 21:37® Draky
-
OBr> no to je jak s tim sumcem co se tu chytnul minulej rok… asi 3 mesice jsem se pres sumcare nemohl prokousat k vode
- Pátek 12. dubna 2013 ve 21:16® OBr
-
zejtra bude Lužnice obsypaná žížaláky a budou líčit na pstruhy
- Pátek 12. dubna 2013 ve 21:03® HaD
-
Draky> no údajně se kdysi jeden chytl pod saunou. Byl to spíš přehnaný příklad.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:57® Draky
-
David Havlíček> Tu mame i pstruhy jo? Asi spis nekde u pramene ne?
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:48® OBr
-
jsem nenapravitelný optimista, takže si myslím, že to přijde, jen to chce čas (snad se toho ve zdraví dožiju). Nechci nadávat na starý režim, nicméně dřív se otázka „samozásobitelství“ brala trochu jinak, než dnes. Dneska se zeleninové zahrádky betonují kvůli bazénům aby místo práce byl zasloužený relax. Než ta setrvačnost o „povinnosti“ donést domů rybu skončí, chvilku to potrvá. Ale je fajn, že se o tom diskutuje a pokud se diskutuje bez urážek a nadávek, o to dříve se dočkáme zlepšení. Zákopová válka nikdy nic nevyřešila, tam se to muselo řešit plynem…
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:40® HaD
-
skwor> ono taky jde o to, proč jich je tam málo. Tady na Lužnici je extrémně málo pstruhů. Spíš vůbec žádní. A kdybych nějakého chytl, asi ho sním. Presto, ze bude z celkového poctu extremne chybet. Nepatří sem, není to voda pro pstruhy.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:39® _Beny
-
David Havlíček>
To mi Davide nemusíš řikat, život neni spravedlivej. Příklady, které si uvedl mi ale zrovna duši vůbec nedrásaj
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:33® Draky
-
skwor> no, ale je jich tam malo ted ne? vsadim se, ze pred nekolika lety jich tam bylo vyrazne vic, nez je tam nekdo vylupal
… to chce se zamerit na rybare a ne na nastrahy … pamatuju si, ze kdyz jsem chodil do rybarskeho krouzku, tak se taky nikdo nezminil o tom, ze by bylo dobre obcas rybu pustit a tak…starou generaci nikdo nezmeni to je jasny, ale ta nova musi videt, ze ma smysl tu rybu vratit do vody a nedej boze mit z toho jeste radost
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:27® noba
-
Tak zítra vyrážím na první letošní závody./poděbradský kapr/ Ještě jsem tam nebyl. Vše je připeaveno, tak snad bude přát štěstí.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:26® skwor
-
Draky> Pokud to bereš takhle globálně, tak musím trochu oponovat. Můžu Ti říct, že mám v okolí vody, kde by mě jeden zažraný okoun štval hodně dlouho. I kdyby to bylo neúmyslně, protože těch ryb je tam prostě málo.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:22® Draky
-
skwor> ja netvrdim ze jich je dostatek…jen jsem chtel rict, ze jejich stav neohrozi srknuta zizala prilis hluboko, ale ten kdo je odnese
Kazan> no kdyz si to napsal takhle, tak s tebou souhlasim
David Havlíček> s tema cedulema by to taky nebylo jen tak…misto s ceduli by urcite lakalo pytlaky, ale asi by to bylo lepsi nez vubec nic
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:21® Kazan
-
David Havlíček> největší sranda je, že vlastně ty místa výtěru a zimování jsou známá, takže pro organizace by to neměl být až takový problém. Problém je, že to znají i lidé kteří toho zeužívají, bohužel..
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:19® HaD
-
_ANTRAX> když jdeš na procházku, zašláneš brouka, zabiješ komára. Stavíš dům – zničiš myskam nory. To je život…
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:17® HaD
-
Kazan> přesně. Flexibilita a odbornost. Jsem hospodář, někde se třou ryby – šup a je tam na 14 dní cedule. Někde zimují Parmy? Sup a je tam cedule. Atd
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:16® _Beny
-
Kazan> To je jasný.....Na druhou stranu jsme lovci, ten pocit mam rád napětí, adrenalin atd. A nejsme aktivisti, kteří by se připoutali řetězy k potopenému stromu
Je to trošku paradox ohledně této záležitosti. Ochránci/lovci musí v tom bejt samozřejmě rovnováha.
Tento příspěvek byl editován 12.4.2013 20:18:48 uživatelem _Beny. - Pátek 12. dubna 2013 ve 20:12® Kazan
-
David Havlíček> jj, souhlas, reagovat na mometální situaci v revíru, hájením, nebo jeho zrušením.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:10® Kazan
-
_ANTRAX> S tímhle vědomím musíš jít k vodě pokaždé, že to nedopadne s fiškou zrovna dobře i když se budeš snažit sebevíc. Je to blbý ale je to tak.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:09® _Beny
-
David Havlíček> Však já vim, četl jsem plno článků. Nemyslim to v žádnym případě špatně, ale měl sem prostě ten pocit…a musel jsem se vyjádřit.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:06® HaD
-
skwor> asi nesouhlasím. Lokálně ale ano. Každá voda je jiná. Nejsprávnější by bylo, kdyby byli hospodáři odborníci a řešilo se to individuálně. I v časovém horizontu.
Tento příspěvek byl editován 12.4.2013 20:07:58 uživatelem HaD. - Pátek 12. dubna 2013 ve 20:05® HaD
-
_ANTRAX> každej autor tady dal mraky návodů pro masařky. Úplně každej.