Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.438 příspěvků, z toho 128438 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 12. března 2013 v 10:01® HaD
-
Bigpista> bré:) včera jsem si vychutnal tu klobku. Epesní!
- Úterý 12. března 2013 v 9:58® Bigpista
-
Dobré ráno všem.
- Úterý 12. března 2013 v 9:31® sethy
-
Libor> Mě taky, ale když jsem to zadal do googlu tak to vážně existuje. Je to něco jako tenatová síť, ale ne uplně to samé. Každopádně jsem to včera slyšel poprvé. A vubec nedojel si do Brna, nebavím se s tebou
- Úterý 12. března 2013 v 8:53® džigit
-
Libor> žeby doslovný gůgl překlad
- Úterý 12. března 2013 v 8:44® Libor
-
Dotaz> v češtině existuje látka. (Tkanina ) zvaná monofil. Je to vlastně jemná silonová látka. Akvaristi si z toho dělají síťky na lovení planktonu v rybnících
Podivný výraz mi přijde ta žábrová síť......
- Úterý 12. března 2013 v 8:13® treska
-
Skwor> Kdybych to neveděl tak aby ste se mi nesmáli
- Úterý 12. března 2013 v 1:19® Fryw
-
Dvoudílný laminát přestanu používat na položenou asi až mi ho někdo ukradne nebo ho někde zapomenu. Mám na něm celkem nově vyvázany očka a nevidím rozumnej důvod ho přestat brát k vodě. Stále funkční klasika, na položenou nebo na těžší vláčku (trošku posilování občas).
Tento příspěvek byl editován 12.3.2013 00:20:14 uživatelem Fryw. - Úterý 12. března 2013 v 0:38® regulus
-
gavlos> no trochu jsi mě nahlodl, mám taky starej sklolaminát, stojí chudák v koutě. Kromě toho, že to je můj první prut co byl opravdu novej (mimochodem jsem ho taky dostal k vánocům od strejdy), ty předchozí byly po dědovi a ty další jsem si už musel koupit sám, byl vcelku fortelně udělanej, korková rukojeť, hliníkový sedlo a po nějakejch 40-ti letech je furt v kondici, tak by možná nebylo úplně od věci ho zrenovovat do původní krásy i když se to nedá srovnat se starejma bambusákama. No popřemýšlím nad tím.
- Úterý 12. března 2013 v 0:09® gavlos
-
regulus>oukej..diky za tvuj cas..nejak to zkusim udelat…bud se podelim o vytvor fotkou,nebo si smazu profil
- Pondělí 11. března 2013 ve 23:42® regulus
-
gavlos> trochu jsem to tušil. Takže pokud chceš zachovat design prutů, budeš to muset udělat po staru.
Na epoxid zapomeň, to se tehdy nedělalo. Jediný co si objednej jsou ty nitě z toho odkazu a možná bych použil tloušťku D a pokud tam mají tak NCP (to je materiál), nejsu si jistej jestli by ty Nylon byly vhodný, v ruce jsem to neměl. Pokud se ale nepletu, tak BacificBay NCP nitě nedělají, já je mám od Gudebrod, vypadá to, že je to jejich patent. On je to taky asi nylon s něčím, ale fakt tu nebudu špekulovat. Další možností je zajít do galanterky a koupit bavlněnou vyšívací niť, ale tady ti už moc neporadím, pokud se pamatuješ na režnou niť tu silnější tak ta bavlnka by měla být ještě o kousek tlustší a musí být pevná, tzn. že ji jen tak nepřetrhneš, protože očka bude z větší části držet niť. Očka musíš přivázat fest a pak to přelakovat několika nátěry lodního laku, já mám jenom jeden typ http://www.lodnilaky.cz/ nic jinýho jsem nikdy nepoužíval, sehnal jsem si ho i za komančů, když tu skoro nebyl. Jinak asi lze použít i jiný, jen od těch vodou ředěnejch bych se držel dál. Pokud si dobře pamatuju, lakovával jsem to 3×, vždy po 24 hodinách. Nevím jestli máš očka nebo je budeš shánět, ale pokud ne, chceš zachovat design prutu, tak tady máš typ http://www.mudhole.com/…g/Wire-Frame , nemusíš je objednávat tam, jen si vyber, napiš si typy s rozměrem a nechej si to dovézt od http://shop.hbfly.cz/…-p-1316.html , nadšení z tebe asi nebudou, ale myslím si, že ti to v klidu dovezou, akorát to nebude hned. Mám s očkama PacificBay velice dobrý zkušenosti, jsou dobře a kvalitně dělaný a osobně je preferuju i před Fuji. S těma kovovejma zkušenosti sice nemám, ale je to na moře, tak to snad něco vydrží. Ještě jedna rada, ten laminát nešmirgluj, je to škoda, u starých oček odřež nitě a očisti to nějakou chemií.No a pak je ještě další cesta, že si tam navážeš moderní očka s keramikou a je jedno jestli SIC nebo něco jinýho, tak v tom případě použij postup co se dělá dnes, tedy navaž očka nití, nemusíš ani nijak fest a napatlej to za stálého otáčení tím epoxydem. Pod nití doporučuju zdrsnit smirkem aby to chytilo, ale nutný to není, každopádně očistit a odmastit.
- Pondělí 11. března 2013 ve 22:46® sethy
-
Robure to je nějaký šermířský výpad či co?
http://www.chytej.cz/…/1341/p9.jpg
- Pondělí 11. března 2013 ve 22:05® gavlos
-
diky vsem.chtel jsem aspon ba chvili zprovoznit prut..uvidime.diky
- Pondělí 11. března 2013 ve 21:38® Chorchus
-
gavlos> UHU nebrat, poslechni Regula s tím Flexcoatem, ani ostatní epox lepidla na našem trhu nejsou vhodná – jinak tam budeš mít bambule a nebo jak říka Babica, dej tam co chceš, třeba epoxid a když nemáš epoxid dej tam se-kundové a když nemaš se-kundové dej tam z muky.
- Pondělí 11. března 2013 ve 21:15® Venca Zelenka
-
gavlos> Tak tam bych se stím vůbec nemazal a dal tam laminátovací plyskyřici.
- Pondělí 11. března 2013 ve 21:12® gavlos
-
regulus> ty pruty za ty penize uz presluhujou.daaavno..nechci je ale vyhazovat..uz kvuli neboztikovi strejdovi..mam na ne pekne vzpominky…proste nostalgie
- Pondělí 11. března 2013 ve 21:10® gavlos
-
regulus> plne lamino..rok vyroby cca 80"
- Pondělí 11. března 2013 ve 21:09® regulus
-
gavlos> myslím, že by bylo nejrozumnější, kdybys nejdřív napsal, na jakým prutu chceš ty očka měnit a ono by se i líp radilo.
- Pondělí 11. března 2013 ve 20:49® Venca Zelenka
-
gavlos> Možná by na to mohl být dobrý epoxydový parketový pro vnitřní použití, parkety taky docela pruží, když po nich chodíš, mám sním nalakovaný stolec a je docela měký.
- Pondělí 11. března 2013 ve 20:44® gavlos
-
hraji> no nemel prave..v okamziku kdyz sem ji chtel strcit pean do tlamy tak CVAK!!!owner v cudu..s tri cm silonu..no nevim jestli ho pouziju..nastesti rychle profi prevazal jiny a sup ho tam znovu
- Pondělí 11. března 2013 ve 20:39® gavlos
-
regulus> zrovna suhu mam dobre zkusenosti.dvouslozkove..cim vic tvrdidla tim tvrdsi..mine pruznejsi…vice gumove…zkusim se poptat sefa..ma obchod..dodaval mi i lodni lak..na domaci woblery..ale schne to tak tri dny min!!zkusim ten epoxid..diky moc.
- Pondělí 11. března 2013 ve 20:25® hraji
-
gavlos> když nemáš kamarády rybáře, tak to se ti povoluje dávat fotky na Chytej. Rybář bez kamarádů, to je špatné. Určitě nějakého najdeš, jak budeš chodit víc k vodě. S touštičkou jsi měl štěstí, že tu desítku vlasec neušmikla zubem
- Pondělí 11. března 2013 v 19:46® regulus
-
gavlos> nevím co chceš přemotávat, pokud nějaký starý pruty, tak se to dřív dělávalo hedvábnou nití a přetřelo lodním lakem. Docela pochybuju, že by se dnes dala hedvábná niť jednoduše sehnat a pokud se jedná o nějaký starší zachovalý pruty, tak tomu dáš moderní technologií akorát na prdel.
Pokud chceš jen vyměnit očka na nějakejch starších prutech, tak jak ti psal kaňka, nad nití nešpekuluj, kup si za páďo ten origoš co ti radil, černou nic nezkazíš, teda pokud si z toho nechceš udělat koníčka. Epoxyd na to taky není dobrý použít jakejkoliv, musí být po vytvrdnutí mírně pružnej aby nepraskal a nejsem schopen s jistotou říct, jestli všechny ty UHU atp. mají ty správný vlastnosti. Já používám tohle http://www.flexcoat.com/…s-adhesives/ , ale mám pramálo zkušeností se současnými epoxydy co jsou na trhu. Napadá mě to čím kluci lakují woblery, alespoň s diskuse jsem pochopil, že to je relativně řídký, název si včil nemůžu vybavit. Docela bych řekl, že se to normálním UHU bude dělat docela blbě. Na schnutí epoxydu potřebuješ nezpodmínešně kolotoč, musí se to otáčet, jinak tam budeš mít hnusný bakule, postav to třeba z merkuru, musí se to pomalu otáčet, ale klidně to může být rychlejší než ten grilovací motorek co ti radil kaňka. - Pondělí 11. března 2013 v 19:35® HaD
-
KOLIBŘÍK> OK, budu rád a rád jsem Tě zase viděl!
- Pondělí 11. března 2013 v 19:31® ladamaj
-
skwor>žádnou kdo krmí chytá.
- Pondělí 11. března 2013 v 19:28® KOLIBŘÍK
-
David Havlíček> Ahoj.Jsem rád že jsem se s tebou viděl v Brně a budu přemýšlet o tom jestli bychom tu výpravu uskutečnili spolu s tím že by jsme pořídili i video.Napíši ti včas aby jsi si udělal dopředu volno.Jinak mě výstava v Brně ničím nepřekvapila ale ani nezklamala.Našel jsem si to co jsem chtěl a strávil přijemný den s kamarády které jsem téměř dva roky neviděl.At se ti daří a já ti dám dopředu vědět.Ten termín je začátek září a jde asi o tři dny.....
- Pondělí 11. března 2013 v 19:01® skwor
-
Jakou má souvislost věk a krmení kaprů?
- Pondělí 11. března 2013 v 17:19® sethy
-
treska> Boilie. Ale bude to kapánek dražší.
- Pondělí 11. března 2013 v 17:17® treska
-
Čau rybáři mám takovou otázku mám vmém rybníku kapry kteří měří cca 20 cm.Má otázka je čím je mám krmit aby jak se řiká rostli jako z vody?? Děkuji za odpovědi.
PS:Je mi 14 let - Pondělí 11. března 2013 v 17:04® gavlos
-
hraji> ok.beru..jasne nemel jsem v planu vse fotit a davat to tu!!!proste jsem sel v pa do shopu a koupil vse co si poradil..vse vyslo na jednicku a ta stika krasny bonus..videl a chytl poprve v zivote!!!!!!!o to sem se musel s Vama podelit…veliky zlom me zatim velice kratke rybarske cinnosti…
…nemam kde jinde bych se pochlubil..holky doma to nezajima a kamose rybare nemam…jen ZDE!!ok uz zadne trapne foto…
- Pondělí 11. března 2013 v 16:45® hraji
-
gavlos> dobře, tak se domluvíme, že kvůli mě už žádnou další rybu fotit nemusíš. Já ti uvěřím, stačí když napíšeš, chytili jsme dvacet ryb. To že jsi chytil ryby je fajn a jsem rád, i bez fotky. Chytáš je především kvůli sobě. A když budeš potřebovat, zase poradím.