Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.437 příspěvků, z toho 128437 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 19. února 2013 v 11:49® sethy
sethy

jiris> Na „mé“ pstruhovce je to to samé :-(( „Bez nadsázky, v té vodě je tlouštů víc jak vody.“

Úterý 19. února 2013 v 10:12® HaD
HaD

jiris> Pak bys měl ale říkat, že Ti tloušť vadí „tam a tam, protože a protože“. A stejně není na vině tloušť. To, že to člověk zkurvil, za to žádná konkrétní ryba nemůže.

Úterý 19. února 2013 v 9:35® sidla
sidla

skwor> podoustve, ostroretky poslední roky hodně mizí, snad to bude i těma ptákama,aspoň co jsem u nás pochytil

Pondělí 18. února 2013 v 17:59® skwor
skwor

jiris> Tak tohle je situace, kterou chápu. Já mám v okolí vody, kam tloušť patří a jsem rád, že tam jsou – i když jich je taky čím dál míň. Jenomže to je problém všech původních druhů, s takovou podouství to jde z kopce ještě rychleji.

Pondělí 18. února 2013 v 17:11® jiris
jiris

mvincik> samozřejmě teď se bavím o vodách (pstruhovkách), kde to PO vyhovuje a byl by tam, kdyby se sadil, popřípadě aspoň minimálně dosazoval. Samovýtěr mnohdy nestačí a tloušť jej postupem času vytlačí.

Pondělí 18. února 2013 v 17:08® jiris
jiris

mvincik> samozřejmě PO.

Dejv – proti PD nic nemám, není PD jako PD. Rozhodně pár samostatných domorodých PD (ne všude to PD vyhovuje), než monokulturu zakrslého tlouště. U nás na potoku tloušt zdecimoval vše (hrouzky, mřenky, ostatní ryby). Zůstali jen metráky tlouštů 10–35 cm. Větší téměř vůbec. Bez nadsázky, v té vodě je tlouštů víc jak vody. Někdy udělám video :-))

Pondělí 18. února 2013 v 16:59® mvincik
mvincik

regulus> Chápu. U nás se o žádném druhu nedá říct, že by byl přemnožen a páchal bůhvíjaké škody. A tak tedy na P vodě toho tlouště snadno skousnu, ikdyž je tam plevelem. Větší škody tam asi napáchají okouni, kterých je tu místy taky až dost, na to, že je to pstruhovka.

Pondělí 18. února 2013 v 16:22® skwor
skwor

casper> Taky je to vidět poslední roky na festivalech, ta návštěvnost klesá… Je to smutný. Hlavně že diskotéky jsou plný :-((

Pondělí 18. února 2013 v 15:58® casper
casper

skwor> no hele ani se nedivim :-) koncerty prostě poslední dobou nejsou pro lidi zajímavý i když ta kapela hraje delší dobu a je „poměrně“ známá.....

Pondělí 18. února 2013 v 15:52® skwor
skwor

casper> V sobotu jsem byl v Poldofce na Medvěd 009 a měli tak polovinu lidí co vy na podzim. V tomhle jsme děsně zoufalý město :-)

Pondělí 18. února 2013 v 15:29® dam
dam

David Havlíček> užívej si, bude hůř:-))

Pondělí 18. února 2013 v 15:16® HaD
HaD

Scanix> click :-)

Pondělí 18. února 2013 ve 14:18® casper
casper

Scanix> neboj já to znám :-D každej bludišťák pro ženu se počítá, když si pak bereš vycházky :-D

Pondělí 18. února 2013 ve 14:16® Scanix
Scanix

casper> no rekneme, ze si clovek musi obcas vyrobit kredit na jine akce ci ryby ;-)

Pondělí 18. února 2013 ve 14:14® casper
casper

Scanix> tak že je to ta manželka :-D abys nedostal doma sekec ;-)

Pondělí 18. února 2013 ve 14:09® HaD
HaD

regulus> štika, okoun, pstruh – ty jdou chytit na přívlačí mnohem snaze. Velkej tloušť je bojovník a profesor.

Zdravím z kopce :-)

Tento příspěvek byl editován 19.2.2013 09:14:20 uživatelem HaD.
foto/diskuze/vseobecna/2013/th-img96160.jpg
Pondělí 18. února 2013 ve 13:54® Scanix
Scanix

Pratele, dosla mi prosba od manzelky, takze pokud nekdo budete mit chut, kliknete na tento odkaz a pak nasledne v pravo na tlacitko „Ano“, hlasovat pro tuto fotku. Dekuji. Jeste odkaz http://lannovafashion.cz/…c-budejovice#…

Pondělí 18. února 2013 ve 13:38® OBr
OBr

regulus> pro mě býval tloušť zajímavá výzva na Jizeře. Když máš chytit na splávek 50cm kousek, který tě zmerčí na 20m, stačí jenom blbě šlápnout na šutr.. to mě bavilo. Ale taky asi kvůli tomu, že krom tlouště tam nic v podobné velikosti nebylo.

Pondělí 18. února 2013 ve 13:31® regulus
regulus

mvincik> já taky patřím k lidem, kteří tlouště nemusí a třeba na pstruhovkách mě vyloženě serou.
Důvody jsou jednoduchý, na MP to byla a u nás furt ještě je ryba, který je hafo, je to takový říční prase, co sežere všechno. Když je někde výtok z kanálu, je tam na 100% tloušť. Na pstruhovce dle mýho vytlačuje pstruhy a lipany a konec konců, tam nemá vůbec co dělat.
Někteří lidi ho mají rádi, značný množství vláčkařů, protože kromě dravců a pstruhů je poměrně jednoduchý ho chytit na přívlač, vlastně jednodušší než ty dravce, protože je jich několikanásobně víc. Ostatní říční ryby se sice sem tam na přívlač dají chytit taky, ale jsou to více méně ojedinělý úlovky.
Podobnej názor mám na bolena, jeho neřízený vysazení na přelomu 70 a 80 let na brněnské přehradě úplně zdecimovalo původní predátory, tedy štiky, candáty a okouny, protože jim vyžrali potravu. No ona se na tom podesala i regulace břehů a jiný faktory, ale ty mraky bolenů, co tam tehdy vysadily, udělaly taky svoje.

Pro mě nebude nikdy tloušť ani bolen cílová ryba i kdyby byl bůh ví jak velkej. Nemyslím tím, že by se měli „vymlátit“, do řeky patří, ale je milejší 20 cm plotice než půlmetrovej tloušť.

Pondělí 18. února 2013 ve 12:22® HaD
HaD

jiris> PD?

Pondělí 18. února 2013 v 11:57® mvincik
mvincik

jiris> Pstruzi myslíš jako PO nebo PD? Ono na většině našich pseudopstruhovek se PO udržet a rozmnožovat moc nedokáže(vyjma chovných potoků). A PD se tam udrží jen pár dnů po vysazení.

Cením si tedy tlouště nejen na MP, ale i na P vodě, páč za nějakou dobu to bude možná tak, že budeme rádi za každou oploutvenou potvoru na takové vodě, ikdyž v současné době „škodlivou“.

Tento příspěvek byl editován 18.2.2013 10:58:16 uživatelem mvincik.
Pondělí 18. února 2013 v 11:51® jiris
jiris

David Havlíček> např

Pondělí 18. února 2013 v 10:35® HaD
HaD

jiris> lepší než nekteré jiné druhy.

Pondělí 18. února 2013 v 10:26® HaD
HaD

CeP> třeba já :-)) )

Pondělí 18. února 2013 v 8:30® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Alivio> Reaguješ na něco, co jsem ani nenaznačil. Já jen, že se čílíš na nevhodném místě. O schůzi jsem Ti psal, je tedy jasné, že nečekám, že budeš mlčet. Ale jinak, v demokracii (každé, tedy i svazové), jde vždy o prosazení vlastních, tedy sobeckých zájmů. V tomhle případě Ty chceš prosazovat vlastní zájem, nesoutěžíš, děcko už nejsi – RMV tedy nepotřebuješ. Ostatní budou chtít prosazovat svoje vlastní zájmy a jde o to, koho bude víc :-)

Osobně mám ten názor, že Loketský RMV vůbec není špatně – a to z mnoha důvodů. A přitom bych jej taky nevyužil.

Tento příspěvek byl editován 18.2.2013 07:32:18 uživatelem BoBo-Falknow.
Pondělí 18. února 2013 v 7:41® Shrek
Shrek

CeP> to je právě ten problém, že si tam ani nezachytáš. V květnu v týdnu se nasadí kapři, o víkendu mají závody děcka, další víkend mají závody dospělí a konec. Pak se zase do května čeká, než se tam něco vysadí.

Bobo> takže kvůli tomu, že jsem svým vstupem souhlasil s přijatým pravidlem znamená, že mám držet hubu a jako tupá ovce se vším souhlasit a nesnažit se něco změnit? To snad ne…

Pondělí 18. února 2013 ve 2:14® CeP
CeP

David Havlíček> ja taky nechci nahoru. dole budu mit vic znamejch.

Pondělí 18. února 2013 v 1:02® HaD
HaD

jiris> možná… Já v peklicku

Pondělí 18. února 2013 v 0:56® jiris
jiris

David Havlíček> nech bejt, pokud budeme sekat latinu a jednou se dostaneme nahoru nebo dolu. Třeba tam budou lepší revíry :-)

Pondělí 18. února 2013 v 0:55® jiris
jiris

mvincik> proti samotné rybě nic nemám, ta za to nemůže. Jen mi šíleně vadí, když je zaplevelený potok nebo řeka touhle rybou, ačkoliv by tam místo něj měli plavat pstruzi.